Roodenburg Actueel week 25 2010

 

 

Overschrijvingsperiode zit er weer op

(een andere kijk naar de verschuivingen)

Spelers die van club willen verkassen, konden dit doen tot 15 juni. Na die datum is het bijna niet meer mogelijk om overschrijving aan te vragen naar een eerste elftal. De administrateurs en secretarissen hebben een drukke tijd achter de rug en verlangen nu naar rust. Datzelfde geldt voor bestuursleden, trainers en technische commissieleden, want er is wat afgeluld om Jantje te houden, Ali niet te laten vertrekken en Pietje te krijgen.
Bij veel stadsclubs wisselen slechts enkele spelers van club, maar er zijn verenigingen, waar er meer dan 10 spelers nodig zijn om de selectie op peil te houden of om te versterken. In dit spel zijn er twee soorten trainers. Je hebt de trainers die een groep vormen en er jaren mee aan de gang gaan. In die groepen worden ieder jaar een paar spelers vervangen, maar zijn de club en de groep herkenbaar. Supporters kennen de spelers en ze ontmoeten elkaar na afloop in het clubgebouw. Er ontstaat een band tussen spelers en club en velen zijn bereid om wat voor de club te doen. Denk bijvoorbeeld aan het trainen van een jeugdteam, het oppakken van een bestuursfunctie, enz. Dergelijke spelers blijven na hun actieve loopbaan als speler van een eerste elftal bij een club hangen en gaan in een lager elftal spelen. Solidariteit en harmonie zijn de kenmerken van de vereniging en de teams die er spelen.
Aan de andere kant heb je trainers waar het resultaat heilig is en die om dat te bereiken flink wat spelers halen. Het bestuur en/of de technische commissie, als die er zijn, staan achter de plannen van de trainer. De club moet immers hogerop. De pecunia worden gezocht om dat doel te bereiken, want het niveau en geld drijft spelers naar zo’n club. Spelers die zich aanmelden bij een dergelijke club doen dit vooral uit eigen belang. Ze komen voor het eerste elftal, ze willen zo hoog mogelijk spelen en als het toch het tweede team wordt, zijn ze het jaar erop weer vertrokken.
Wanneer de resultaten goed zijn, zal de achterban niet morren, maar het gevaar schuilt in het feit dat als men gaat betalen, de echte vrijwilligers hun hand gaan ophouden of vertrekken. Het gevolg is dat steeds meer taken terechtkomen bij een beperkt aantal personen of dat taken helemaal niet meer worden uitgevoerd. Dergelijke verenigingen worden kwetsbaar. In dat verband is het goed om de praktijk te volgen, bijvoorbeeld Tonegido uit Voorburg. Een bloeiende vereniging waar spelers werden betaald en waar de hoofdklasse werd bereikt. Dit jaar vertrok de geldschieter en degradeerde het eerste team met als gevolg dat de hele selectie vertrok. Omdat de vereniging te weinig vrijwilligers heeft, wordt nu overwogen om de vereniging op te heffen.
Eerder werden de termen solidariteit en eigen belang genoemd. Recent heeft Nederland in dat verband gekozen. Afblijven van de hypotheekrente (eigen belang) of solidair zijn (aandacht voor de ander). Nederland kwam er niet uit. Toch zal het land moeten worden bestuurd, hoe zullen we nu verder gaan?
Bij voetbalclubs is dat veel duidelijker. Momenteel groeien clubs waar veel leden solidair zijn als kool, terwijl de clubs met het accent op het eigen belang kleiner worden. Echte verenigingen zijn herkenbaar aan het aantal seniorenteams. En ergens is dit logisch, want voetballen doe je vooral samen. Voetballen is een sociaal gebeuren, niet alleen het eerste team is heilig. De andere teams tellen mee en staan langs de kant om het eerste team aan te moedigen.
Tot deze categorie willen wij graag behoren. Samen winnen en samen verliezen. In relatie tot samen verliezen sprak ik recent Martine Rijsbergen, onze vrouw die op zaterdagmorgen de kinderen voorziet van tosti’s, patat en de drijvende kracht achter ons speelhoekje in de kantine is. Martine en Paul waren dol op hun enige kleinkind Suze. Wanneer mensen bij de snoepbar moesten zijn, toonde zij met volle trots de foto’s van haar kleinkind. Twee weken geleden werd Suze plotseling ziek en een drama voltrok zich. Suze is overleden. Martine begeleidt bij Roodenburg regelmatig de families waar ziekte heerst. Haar kennis van WMO komt daarbij goed van pas en zij is intens betrokken en zorgzaam. Ineens is zij zelf in een situatie gekomen waarbij belangstelling krijgen belangrijk is. Vergeet haar en Paul dan ook niet.


 

De overschrijvingen

Net als de vorige twee jaren mogen we dit jaar weer veel nieuwe leden verwelkomen. Via overschrijving hebben zich 45 nieuwe leden aangemeld en zijn er 15 leden vertrokken. De vertrekkende leden wensen wij veel succes toe in hun nieuwe omgeving. De nieuwe leden heten wij welkom in onze Roodenburg familie.

Mutaties bij de zaterdagselectie

Gekomen: Jeroen van Hooidonk van v.v. Leiden, Wesley Schreuder van RCL, Alex Jansen van Alphia, Jochem Reinders van Knickerbockers, Jan de Groot en Michael Derksen van FC Boshuizen.
Vertrokken: Robin van Vliet naar v.v Noordwijk en Diego Ouwerkerk naar Docos.

Mutaties bij de zondagselectie

Gekomen: Aziz Adouch van GOL Sport, Theuy Limpanont en Mourad Kaddouri van UVS, Mohammed Zirar van SCW, Anass Azhar van FC Boshuizen.
Vertrokken: Nabil El Amrani naar SJC.


Deze week

Op Noord is altijd wat te doen, is een veel gehoorde kreet. De kinderen van Sleuteldrop spelen nog regelmatig. Skelteren is daarbij een geliefde bezigheid. Deze week is er een stalen afrit gemaakt, zodat de opgeborgen skelters zo het terras op kunnen rijden. Wanneer ouders kinderen hebben die zich vervelen, is een gang naar Noord geen gek idee. Woensdagmiddag van 14.00 uur – 16.00 uur is Sleuteldrop nog open tot de vakantie. En verderop leest u waar de kinderen in de vakantie aan kunnen meedoen.
Woensdagmiddag was het parkeerterrein in gebruik voor een bedrijfsuitje. Via GPS werden groepen naar diverse plaatsen in de stad gedirigeerd en op Noord moesten de groepen een tweetal opdrachten uitvoeren. Er was een parcours opgebouwd met hindernissen. Er moest een estafette worden uitgevoerd en u denkt het al: lopen, de volgende aantikken en zo verder. Neen, er werd niet gelopen, maar gereden met een golfkarretje. En het ging op tijd. De andere hindernis bestond uit het opbouwen van een katapult met grote palen. Daarna moest er een bal worden geschoten die door teamleden weer werd gevangen. Hoe verder geschoten en gevangen, hoe meer punten. Verrassende spelen waarbij het aankwam op samenwerken; teambuilding.
Woensdagavond een goed bezette kantine. In aanwezigheid van wethouder Roos van Gelderen werd het Roodenburgproject van het jongerenwerk afgesloten. Veel vaders en nog meer moeders waren met hun zonen samengekomen. De bedoeling van het project was om jongeren en ouders een training te geven, waarbij men “sterker in de maatschappij” komt te staan. Het werd een avond met toespraken, toneel en er werd gegeten. De moeders hadden zich uitgesloofd. Brahim Lakhal, de organisator van deze avond, kan terugkijken op een geslaagde happening.
Donderdagavond kwam de zaterdagselectie voor het nieuwe seizoen al bij elkaar. Met de begeleiding werden er afspraken gemaakt voor het nieuwe seizoen . Daarna was er een fotoshoot. Het resultaat hiervan ziet u na de zomer.
Vrijdagavond trainden nog steeds 15 man van de zondagselectie. Het was de laatste training, maar de mannen willen nog even verder. Op vrijdagavond blijven ze een balletje trappen. Ze beginnen om 20.00 uur.
Zaterdagmiddag was er live WK voetbal. Roodenburg heeft een nieuwe beamer. Het beeld is dus scherper. Een oproep om te komen kijken, werd goed beantwoord. Ongeveer 60 personen bekeken de wedstrijd, daaronder een aantal ouders met jongere kinderen. De kinderen in het oranjeshirt speelden voor, in de rust en na de interland hun eigen partij op het kunstgras. Vooral zondag 4 en zondag 5 waren goed vertegenwoordigd. Het was wennen, 1 schot op doel voor de rust, maar bij een WK gaat het vooral om winnen en is het resultaat heilig.


 

Piratenland – zomeractiviteit op Noord

Schatkist zoeken, piratenpannenkoeken, piraten verhalen en spellen, piratendiner, piratenspeurtocht en een middag piraterij in speeltuin Noorderkwartier. Twee dagen vakantieplezier voor uw zoon of dochter. Op woensdag 11 augustus van 10.00- 16.00 uur en op donderdag 12 augustus van 10.00 – 14.00 uur in de speeltuin en bij Roodenburg. De kosten zijn € 5 voor niet-leden en wie wel lid is van Sleuteldrop betaalt € 3 (voor 2 dagen). Opgeven is verplicht voor 15 juli a.s. in buurthuis Het Spoortje, Bernhardkade 40, vragen naar Marian. Meer informatie bij Halima 06-46141364 of Melissa 06 – 46118975 of per e-mail via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


 

Programma donderdag 24 juni

Nederland – Kameroen en Denemarken – Japan om 20.30 uur op groot scherm in ons clubgebouw op de clubavond.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.