Roodenburg Actueel week 23 2010

 

KNVB introduceert deze week website www.voetbalouder.nl

De KNVB gaat de komende maanden meer voorlichting geven over wat het bedrijven van sport betekent voor de ouders. Roodenburg is nog de enige club in Leiden die meedoet aan het project Tijd voor Sport. Bij de uitvoering van dit project werken de KNVB, het Sportbedrijf Leiden en Roodenburg samen. In Nederland zijn er 170 clubs actief in dit project.

Tijd voor Sport is bedoeld om zoveel mogelijk jeugd uit alle culturen en omstandigheden te laten sporten bij een goed georganiseerde vereniging. Sporten is niet alleen gezond, maar het is ook heel vormend. Je leert samenwerken, je leert medespelers en tegenspelers respecteren, je ontwikkelt jezelf samen met anderen, etc. Vriendschap en trots. De betrokkenheid van de ouders bij hun voetballende zoon of dochter is belangrijk.

Voor uw zoon of dochter: Die zal trots zijn dat u er bij bent.
Voor uzelf: Het is leuk, gezellig en sociaal.
Voor de vereniging: Die kan niet zonder uw betrokkenheid.

Het speerpunt van het project Tijd voor Sport bij Roodenburg is om de betrokkenheid van de ouders te vergroten. Als ouders allemaal meedoen, loopt het vervoer naar uitwedstrijden als een zonnetje. Maar dan moet niet iedere week dezelfde ouder rijden, maar moet iedereen meedoen. Is men bij de club, dan ontmoet men andere ouders en een club als Roodenburg is een veel veiligere plek dan de straat. De laatste tien jaar hebben wij genoeg jongeren zien sneuvelen die de straat belangrijker vonden dan de school en de club.

Kijk nu eens op de website www.voetbalouder.nl. Nadat u een zestal opmerkingen van ouders hebt gezien met uitleg waarom ouders hun kind graag onderbrengen bij een voetbalclub, komt u bij de rubriek Voetbalouder. Hier presenteren zich vier ouders: Nordin, Gijs, Fatima en Keano uit Utrecht. Er wordt door hen gevraagd of u dat ook bent: voetbalouder van Mike, Mohammed, Amini of Tommy.

Na de voetbalouders is er aandacht voor de vereniging. Wat is dat? Wat doet een voorzitter, een jeugdtrainer, de materiaalman, de jeugdcommissie, de kantinecommissie en de jeugdleider? Vroeger dachten ouders dat mensen in een Roodenburgtenue ambtenaren waren die bij de club in loondienst waren. Klik maar eens op de rubrieken en dan leest u wat het werkelijk inhoudt.

Heel veel mensen zijn wekelijks voor uw zoon of dochter in de weer. De een leert hem voetballen, de ander zorgt dat hij zijn halal burger niet koud hoeft op te eten, de derde regelt de scheidsrechter omdat anders de wedstrijd niet kan doorgaan. En zo kent de vereniging vele taken.

Wij zien steeds meer ouders dan vroeger in het clubgebouw. Als eerste club in Leiden is het assortiment aangepast. Wanneer men thuis gasten ontvangt, slooft men zich uit bij de bereiding van de maaltijd. Onze keukenbrigade is tijdens het seizoen iedere week voor u allen in de weer en het wordt door alle bezoekers gewaardeerd. Vaak moet men wachten voordat men aan de beurt is, want wat er ook wordt klaargemaakt, het gebeurt met zorg.

Dat erbij horen gaan we komende week verder ontwikkelen. Samen met ouders, kinderen, medewerker(st)ers, gaan we samen barbecueën. Voor iedere gast is er iets, waar zijn/haar voorkeur naar uitgaat.

Roodenburg is een echte vereniging, een ontmoetingsplaats. Dat bindt mensen. Waar mensen komen, gaan ze kijken naar het voetballen. Het niveau maakt daarbij in de stad weinig uit. Denk niet dat als men 1e of 2e klasse speelt, er honderden extra toeschouwers komen en dat spelers op hun knieën voor de poort liggen met de vraag of ze asjeblieft mogen voetballen. Veel mensen kiezen een club waar het schoon is, de mensen gezellig en de organisatie goed. Een club als Roodenburg gaat steeds meer die richting op. Het neemt niet weg dat we de toekomstige ontwikkelingen scherp in de gaten houden, want ook ouderen en dames en meiden willen graag bewegen.

Wij open dat u na het kijken op de website inspiratie heeft opgedaan en dat we u mogen begroeten in onze Roodenburgfamilie.


Een boek voor voetbalmoeders

In het kielzog van deze website, verscheen er vorige maand een boek van Sandra Blikslager met als titel “Moeders langs de lijn”. In Nederland zijn er ongeveer 600.000 voetbalmoeders, maar toch is er voor deze grote doelgroep weinig op papier gezet als het gaat om tips. Voetbalmoeders horen bij een club, al denken sommige vaders daar anders over. Sandra stond wekelijks langs de lijn en met die ervaring en de tips van langs de lijn ging zij aan het werk. In het boek zit onder andere een quiz: Wat voor voetbalmoeder ben jij? Er staan kledingadviezen in, er wordt ingegaan op het gedrag als ouder langs de lijn en fair play speelt een belangrijke rol. Veel voetbalmoeders zien in hun zoon of dochter lief een toptalent en hoe reageer je als het kind het niet haalt? De schrijfster gaat ook op die zaken rondom het veld in. Wie zijn vrouw wil verrassen of wie als moeder meer informatie wenst, googled naar Sandra Blikslager.


Deze week

De start was moeizaam voor de laatste avondwedstrijd van het seizoen, maar in de 2e helft nam een ervaren arbiter de zaak over. We hebben het over de wedstrijd van Roodenburg 7 tegen Foreholte 6. Er werd flink gelopen en aan beide zijden waren er krampgevallen.

De zondag 7 sloot het seizoen winnend af met 4-2.

Woensdag werd ons eerste veld onder handen genomen. Het tweede veld is geschraapt, maar afgelopen zondag waren er nog op bepaalde plekken plassen. Is het schrapen van het veld voldoende om het soms overvloedige regenwater door te laten?

Woensdagavond vond er een bespreking plaats tussen leden van onze financiële commissie en studenten van de Erasmus Universiteit. Deze studenten helpen de club op het gebied van de organisatie van de financiën. Het huis moet in orde zijn en hoewel we veel expertise in huis hebben, kan het geen kwaad als buitenstaanders er eens tegenaan kijken. Aanstaande maandag zal er tijdens de Algemene Ledenvergadering een tipje van de sluier over de financiën worden gelicht.

Donderdagochtend maakte Ahold de cijfers bekend. De winst is toegenomen en dat komt door prijsverlagingen, waardoor er meer klanten gaan winkelen. En is de klant eenmaal binnen, dan besteed die toch meer. Het is een vingerwijzing voor de toekomst. Misschien moet de contributie niet teveel omhoog, maar zijn er meer vrijwilligers nodig om het clubgebouw op meer dagen open te hebben? De klant besteed immers toch!

Op donderdag zaten Henk Singeling en Dirk op het dak. Er werden ontluchtingsfilters geplaatst. Die moeten voorkomen dat er bij regen lekkages ontstaan.

Vrijdag werd de kantine oranje versierd, want we staan aan de vooravond van het WK.

Zaterdag was het Marcel Straathof toernooi. Een sterke deelname en onze Mini F was met een grote groep neergestreken. Meedoen is belangrijker dan winnen. In het leven dat na de zes jarige leeftijd volgt, wordt er nog genoeg geselecteerd. De F1 kwam nu tegenstanders tegen die in hogere klassen uitkomen. Die teams bestaan vaak uit uitsluitend tweedejaars voetballers. Er werd gewonnen en er werd verloren. Dat is immers voetbal. Van alleen winnen is een jeugdvoetballer nog nooit beter geworden.


Het Roodenburg Voetbalgala

Zaterdagavond vond het 3e voetbalgala plaats. Ongeveer 100 bezoekers waren afgekomen op dit evenement van de zaterdagafdeling. Het was een gezellig samenzijn, waarbij Peter van de Burg namens het zaterdagbestuur een cadeau overhandigde aan Ronald van Weerlee, een van de steunpilaren achter de wederopstanding van de zaterdagafdeling. Er was voorts een ingelijst Roodenburgshirt met nummer 12 voor Robin van Vliet die de club gaat verlaten. Een mooie geste als dank voor de bewezen diensten. Fred Vermeer reikte daarna als hoofdsponsor de bronzen, zilveren en gouden schoen uit en er was een aanmoedigingsprijs. Aan het eind van de avond nam de selectiegroep de microfoon over. Namens de selectie bedankte Mario van der Pluijm de gehele begeleidingsgroep voor hun inzet. Het was een gezellige avond voor leden en sponsors en het was nog lang onrustig op Noord.


Voorjaarsvergadering maandag 7 juni

De leden worden uitgenodigd voor een vergadering met het bestuur. In deze vergadering vertellen diverse bestuursleden hoe de club zich verder gaat ontwikkelen. Dit is op gebied van financiën, zaterdagafdeling, zondagafdeling, jeugdafdeling, enz. In een PowerPoint presentatie wordt alles verduidelijkt. Geïnteresseerde leden zijn uitgenodigd om deze vergadering bij te wonen, want samen maken we de vereniging. En misschien heeft u wel tips voor het bestuur? De avond begint om 20.00 uur.


Mededeling vanuit de Jeugdafdeling: zaterdag 12 juni familiedag

Beste allemaal,

Op zaterdag 12 juni willen wij het seizoen op een leuke manier afsluiten. Vanuit de jeugd van Roodenburg is elke betrokkene van harte welkom bij deze middag. Niet alléén begeleiders en trainers, maar ook ouders die voor Roodenburg hebben gezorgd in de vorm van vervoer naar uitwedstrijden, scheidsrechters, de huiskamer en kantinebezetting. Al deze mensen hebben wat ons betreft gezorgd voor weer een beter seizoen dan het vorige.

Programma:

• 12.30 uur ouder-kindwedstrijden Mini F, F3, F2 en F1;
• 14.30 uur start bbq, met 2 bbq's, waarvan 1 met halal vlees;
• 16.00 uur start Argentinie-Nigeria op het grote scherm.

Alle ouders en/of vrijwilligers van de Jeugdafdeling zijn hierbij uitgenodigd voor deze leuke middag.

Overigens zullen ook de zaterdag- en zondagafdeling op deze zaterdagmiddag het seizoen afsluiten. Het lijkt leuker om dat dit seizoen te doen op een WK-middag i.p.v. de medewerkeravond die in de afgelopen seizoenen als afsluiting gold. Dus ook de medewerkers van de zaterdag- en zondag doen gezellig mee met de bbq en de aanmoedigingen aan Argentinië en/of Nigeria. Zet deze datum alsjeblieft in je agenda, want het belooft een gezellige dag te worden! Tot dan!

Hartelijke groet,
namens het jeugdbestuur van LV Roodenburg,
Xander Hartevelt


Clubgebouw open tijdens de zomerstop

Tijdens de zomerstop is het clubgebouw in principe open op donderdagavond en zaterdagmiddag. Op donderdagavond wordt er door een groepje senioren op het kunstgras een partijtje gespeeld. De mannen beginnen omstreeks 19.00 uur. Zaterdag is het clubgebouw open van 12.00 tot 17.00 uur. Als er geen activiteiten zijn, staat er 1 persoon achter de bar. In deze tijd nemen vaak andere leden dan de vaste mensen vaak de dienst over.  Een intekenlijst hangt op het prikbord en een bardienst wordt alleen uitgevoerd in samenspraak met de beheerder.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.