Roodenburg Actueel week 19 2010

 

Het afsluiten van het seizoen

De meeste wedstrijden zijn gespeeld met hopelijk voor menig team vaak goede resultaten en goed gespeelde wedstrijden. Er komt nu in de maanden mei en juni een tijd aan dat spelers afscheid nemen van hun teamgenoten. Men is toe aan een welverdiende vakantie. Spelers gaan bijvoorbeeld naar een andere leeftijdsgroep toe. Voor de leiding, de trainers en het bestuur is het zaak dat samen met de groep het seizoen nog eens onder de loep genomen wordt.

Het Dagelijks Bestuur kan daarbij evalueren met de afdelingen (zaterdag, zondag, jeugd, sponsoring, kantine, enz), waarbij wordt besproken wat goed is gegaan en wat in het nieuwe seizoen beter kan. Het bestuur evalueert tijdens de voorjaarsvergadering begin juni met alle leden de stand van zaken van de club. Het doel moet zijn dat de club, het bestuur, de trainer en de afdeling volgend jaar nog sterker uit de startblokken komen en hoe breder het draagvlak, des te sterker de organisatie wordt en des te gemakkelijker een tegenslag kan worden opgevangen.

Voor trainers en begeleiders: Waardeer de betrokkenheid van de teamleden

Bedank alle spelers en de begeleiding van een team voor de geleverde inzet. Iedere speler en iedere begeleider moet worden gewaardeerd. Bij de jongere jeugd gaat het vooral om de ouders die actief hebben deelgenomen aan het verenigingsleven. Denk aan het rijden naar uitwedstrijden, aan het helpen bij de training, enz. Het jeugdbestuur wil graag met veel ouders het seizoen op 12 juni afsluiten. Bij de senioren is een teambijeenkomst met hoofdbestuur of afdeling misschien een optie?

Organiseer een slotfeest/slotavond

Roodenburg staat zeer open voor teams die een slotfeest willen houden. Dit zijn vaak kleinere feesten of bijeenkomsten, waarbij een groep mensen, die een jaar samen hebben gespeeld, een slotbijeenkomst houdt. Een barbecue of een uitstapje zijn geliefkoosde bezigheden. Het oude vierde is zo’n groep. Een weekend Maastricht gaat er altijd in. Maar men kan ook denken aan de organisatie van een toernooitje met leuke tegenstanders uit de competitie en daarna een gezellig samenzijn. De zaterdag 2 kiest voor de organisatie van een soort minitoernooi. Een minitoernooi voor de kantine waarbij men de beschikking heeft over meerdere doeltjes. Een toernooi met vrienden is goed voor het team en om de supportersschare te vergroten. Het zijn zo maar van die ideeën die aanvoerders, trainers, leiders en commissies prikkelen om uit te werken.

Seizoen evalueren

Samen met de assistent-trainers, afdelingbesturen en aanvoerders doet men er goed aan om terug te blikken op het seizoen. Wat ging er goed, wat kan er beter?

Goede raad meenemen

Sta open voor de woorden en gedachten van de assistenten en de overige teambegeleiders. Ook kan men bij een laatste teambijeenkomst de vraag stellen wat er in vergelijking met dit seizoen volgend jaar moet veranderen? Wat liep er dit seizoen goed?

Individuele training

Het kan zijn dat spelers zich in het stille seizoen willen verbeteren. Een individueel programma voor spelers is daarbij een optie. Binnen Roodenburg zijn er een aantal opties voor intern gebruik.

Laatste trainingen

Bij het afsluiten van het seizoen horen ook de laatste trainingen van een groep. Heel vaak zijn er trainers de laatste maanden veel van zichzelf en van de groep hebben gevergd. Als de laatste wedstrijd is geweest, stoppen ze abrupt. Van alles gaat men over op niets. Juist de laatste trainingen moeten een spelelement in zich hebben waarbij lol voorop staat. Ontspannen een seizoen afsluiten is de basis om er in het nieuwe seizoen samen weer tegenaan te gaan.


Hemelvaartsdag 13 mei Recreatietoernooi senioren

De zondagafdeling bijt de spits af met de organisatie van een activiteit. Zij organiseren een 7 tegen 7 toernooi voor recreatieteams. Er doen 6 teams mee. Voordat het toernooi begint, wordt er een wedstrijd gespeeld tussen het bestuur en een team van ouders van jeugdleden. Deze wedstrijd is gepland om 10.30 uur en zal 2 x 20 minuten duren. Er wordt 11 tegen 11 gespeeld. Daarna vindt het toernooi van de zeventallen plaats. Er wordt op halve velden gespeeld. Het toernooi duurt tot 16.00 uur. Informatie over dit toernooi kan men verkrijgen door een e-mailbericht te zenden aan e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar Omar Maissa, telefoonnummer 06-26963111. Hier kunt u alles te horen krijgen over het toernooi en mogelijke deelname. Ons advies: kom de zondagspelers aanmoedigen en ouders die willen meedoen, kunnen contact zoeken met het zondagbestuur. PS: Er zijn al meerdere activiteiten ontwikkeld of in ontwikkeling. Wordt vervolgd!


Deze week

Op de website van UVS was te lezen dat Quendrim Gashi (ex-UVS en Ajax) wordt toegevoegd aan de selectie van Jong Vitesse. Een aanvulling op dit nieuws voor de volledigheid: Quendrim komt uit de Slaaghwijk en speelde de eerste 6 jaar van zijn voetbalcarrière voor Roodenburg. We zullen hem blijven volgen.

De promotie van onze zaterdagafdeling leidde tot leuke reacties. Onze kledingsponsor Errea verraste de zaterdagselectie met een grote taart met de tekst “Errea feliciteert Roodenburg zaterdag met de promotie naar de 2e klasse”. Daarnaast was er een e-mailbericht van onze stadsgenoot LSVV ’70. Aanvoerder Professor Job Westrate feliciteert de zaterdagselectie met de promotie en wenst hen veel succes toe in het volgende seizoen. Het bericht is doorgezonden aan alle leden van de zaterdagafdeling en het laat zien hoe je moet omgaan met je tegenstander. Job is aanvoerder van LSVV 1. Fer van Kampen heeft het als volgt beantwoord:

Beste Job, vanuit alle geledingen van Roodenburg waarderen wij dit zeer. Wij hebben jullie leren kennen als een sportieve tegenstander en wensen LSVV voor het volgende seizoen hetzelfde succes toe.

Donderdag is Cees Vervark overleden. De laatste jaren was Cees regelmatig te vinden op Noord. Wanneer RCL uit speelde, kwam de “bende van vier” de Zijl over. Maar Cees was vooral bekend door zijn bedrijf Aquaprotect. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het aanleggen van vloeren. De vloeren van onder andere alle kleedkamers zijn door dit bedrijf gelegd, alsmede het wapen dat we aantreffen bij de ingang van het hoofdgebouw en op het terras. Maar ook de coating op de bar is zijn werk. Sinds een paar jaar hangt er een reclamebord van Aquaprotect op ons hoofdveld. Zijn zoon Dennis heeft het bedrijf overgenomen. Langs deze weg willen wij de familie veel sterkte toewensen met het verlies van hun echtgenoot en vader.

Vrijdagavond was er een jeugdtoernooi bij v.v. Koudekerk voor onze E-junioren. De weersomstandigheden waren niet ideaal: regenachtig en winderig. Maar dat mocht de pret niet drukken. Alle spelertjes kregen speelminuten. De tegenstanders waren wat groter van formaat, waardoor de E1 genoegen moest nemen met een vierde plek.

Het voetbalgebeuren

Om 9.00 uur speelde de mini F tegen de mini F4 van RCL. De warming up van onze MF bestond uit een “buutspel”. De tegenstander was vooral bezig met schijnbewegingen maken met de bal. De uitslag was dan ook 3-22 voor RCL.

De F3 speelde de laatste wedstrijd van deze competitie. Rijnsburgse Boys was de sterkere ploeg, maar met uitvallen kwam Roodenburg door Rifano Konings op 2-1 voor. In de 2e helft hielp Sermet Abdellah de tegenstander door een eigen doelpunt en uiteindelijk werd het 2-4 voor Rijnsburg. Door deze nederlaag eindigde Roodenburg op een verdienstelijke derde plaats in de competitie.

De A1 verloor met 5-0 van Wassenaar en speelt volgende week de laatste wedstrijd.

De C1 speelde tegen de nummer 2: FC Lisse C4. Door een klutsbal was het met de rust 1-0 voor de FC. In de tweede helft schoot Marouan Harsal 2x op de lat en paal en uiteindelijk kreeg het team loon naar werken. De wedstrijd eindigde in 1-1. Na een moeizame start zijn de jongens duidelijk gewend aan het C-voetbal.

De zaterdag 2 moest het doen zonder coach. Die had een vrijgezellenfeest. In Kamerik eindigde de eerste wedstrijd van de nacompetitie in een 2-2 gelijkspel. Aanstaande zaterdag is de replay in Leiden. Deze wedstrijd begint om 12.00 uur.

De zondag 1 kwam met 0-2 achter doordat de tegenstander (Haagse Hout) beter omging met dode momenten. Men kwam nog terug tot 2-2, maar daarna was de tegenstander koelbloediger met het afwerken van de kansen.

De zondag 6 won van Lisse 3.

Clubs als Meerburg en FC Rijnland hebben punten in mindering gekregen. Rijnland heeft ondertussen 5 minpunten en Meerburg 4 minpunten.

Vlak tegen de rust werd een oudere bezoeker van ons complex onwel. Met gillende sirene is deze man naar het ziekenhuis gebracht. Door dit alles was het een drukke middag voor de mensen van de zondagafdeling.

Uitslagen zondag - 4e Klasse A
Donderdag 6 mei

GOL Sport – ASC: 2-6

Zondag 9 mei

Roodenburg - Haagse Hout: 3-4
Roodenburg 3 - UDO 5: 1-4
GHC 4 - Roodenburg 4: 1-5
Roodenburg 5 - Lugdunum 2: 6-2
Roodenburg 6 - Lisse 3: 2-1
Nicolaas B Da 1 - Roodenburg Da1: 6-1

Van Nispen – ASC: 0-0
Wippolder – SEP: 3-0
GOL Sport – Rijnland: 1-3
Concordia – Warmunda sv: 5-0


Programma komende week
Donderdag 13 mei

Het recreatietoernooi van de zondagafdeling, aanvang 11.00 uur, slot 16.00 uur. U komt toch ook dit toernooi vereren met een bezoekje?

Vrijdag 14 mei

Jeugdtoernooi voor F1, F2 en F3 bij v.v. Koudekerk. De teams moeten om 17.30 uur in Koudekerk zijn, vertrek om 16.30 uur.

Zaterdag 15 mei
Nacompetitie

Roodenburg 2 - Kamerik 2: aanvang 12.00 uur

Competitie

Foreholte A2 - Roodenburg A1: aanvang 14.45 uur

Zondag 16 mei

Roodenburg 3 - SJC 6: aanvang 13.30 uur
Roodenburg 4 - MMO 5: aanvang 11.30 uur
Roodenburg 6 - van Nispen 2: aanvang 11.00 uur
GHC 2 - Roodenburg 7: aanvang 10.00 uur
Roodenburg Da1 - UNIO Da 1: aanvang 13.00 uur


Speciale ukkentraining

De ukken krijgen komende zaterdag een verrassingstraining. De aanvang is 9.30 uur en het advies is om vooraf niet te veel te eten want … Kinderen geboren in 2004 en 2005 mogen meedoen!


Pupillenscheidsrechterscursus

De data waarop deze cursus wordt gegeven is bekend, namelijk 10-11 september. Aanmelden kan nog steeds: loop even langs het jeugdbestuur.


Vacatures

De jeugdafdeling groeit en daardoor zijn er meer vrijwilligers nodig. In deze Actueel treft u een tweetal vacatures. Wie zoeken we, wat houdt het in? Wij willen uitbreiden met goede en gemotiveerde mensen. En hoewel we proberen om zoveel mogelijk mensen persoonlijk te benaderen, weten wij dat er kandidaten zijn die wij over het hoofd zien. Via deze advertenties proberen wij hen te bereiken.

Leider worden van een jeugdteam
(op vrijwillige basis)

Leeftijd: 18 jaar en ouder

Taken

De leider:
- zorgt ervoor dat alles dat bij een wedstrijd komt kijken in goede banen loopt.
- regelt het vervoer voor uitwedstrijden met de ouder en houdt toezicht op het team.
- is het aanspreekpunt voor de tegenpartij en de scheidsrechter.
- leert de kinderen vaardigheden bij die horen bij het samenleven in een groep.

Naar wie zijn wij op zoek?

Personen die:
- affiniteit hebben met voetbal en met kinderen.
- overzicht kunnen houden.
- normen en waarden belangrijk vinden.
- beschikken over een flinke portie doorzettingsvermogen.
- enthousiast zijn.

Tijden

Iedere groep traint in principe 2x per week en op zaterdag worden er wedstrijden gespeeld.
Bij Roodenburg kennen we jeugdgroepen in de leeftijd 5 tot 18 jaar.

Meer informatie is te verkrijgen via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (t.a.v. Xander Harteveld, jeugdvoorzitter).


Assistent-voetbaltrainer (met opleiding tot jeugdtrainer)
(op vrijwillige basis)

Leeftijd: 18 jaar en ouder

Taken

Het assisteren van de trainer bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden en invallen bij zijn afwezigheid.
Toezicht houden op het gebruik van de kleedkamer voor en na de training.
De kinderen helpen met het verbeteren van voetbalvaardigheden.

Naar wie zijn wij op zoek?

Personen die:
- affiniteit hebben met voetbal en met kinderen.
- affiniteit hebben met kinderen.
- verstand hebben van voetbaltechnieken en hoe men die aanleert.
- beschikken over observatievermogen en pedagogisch kwaliteiten.
- zelf bekwaam zijn in het voetbal.
- beschikken over een flinke portie doorzettingsvermogen.
- enthousiast en betrouwbaar zijn. De kinderen rekenen op u!

Wanneer?

De groepen trainen bij Roodenburg 2x per week en op zaterdag spelen zij hun wedstrijd. Ongeveer 6-8 uur per week bent u in touw.

Wat hebben wij te bieden?

Voor personen die gevoel hebben om met een groep om te gaan, bieden wij een of meerdere KNVB-cursussen aan. Men wordt opgeleid tot voetbaltrainer. Deze cursus(sen) kunnen worden gevolgd op kosten van de club, met dien verstande dat men zich daarna een of meer jaar verbindt aan de club als trainer. Naast de KNVB-cursussen geeft Roodenburg alle trainers die op de bepaalde leeftijdsgroepen staan,om de twee weken de nieuwste oefenstof. Die kan men dan naar eigen inzicht uitvoeren.

Waarom trainer worden bij Roodenburg?

Wie een uitdaging niet schuwt, is bij ons aan het goede adres. Hier leert men de kneepjes van het vak en heeft men vaak de beschikking over de echte straatvoetballers. Het is algemeen bekend dat wie bij Roodenburg jeugdtrainer is geweest, overal aan de slag komt.

Meer informatie is te verkrijgen via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (t.a.v. Jan Lovink, jeugdcoördinator).

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.