Roodenburg Actueel week 18 2010

 

 

Roodenburg zaterdag 1 promoveert naar de tweede klasse

Wie vijf jaar geleden had gegokt dat Roodenburg weer tweedeklasser zou worden, was door iedereen voor gek gehouden. Een faillissement, daar rekende de buitenwacht op. Vorige week waren mensen van Teylingen E-jeugd op bezoek en die zagen de vlaggen half stok hangen. “Ze zijn zeker failliet”, werd er gemompeld. Maar Roodenburg is een echte vereniging met een grote achterban en als die achterban achter een club gaat staan, gebeurt er wat. Dat hebben we gezien bij het opknappen van kantine en kleedkamers, dat zien we bij het begeleiden van senioren en jeugdteams en het oppakken van kaderfuncties.

Wanneer we kijken naar de spelersgroep van de zaterdag, dan hebben 15 van de 20 spelers gespeeld in de jeugd van Roodenburg. Velen hebben een uitstapje gemaakt naar een andere club, maar het oude nest blijft trekken. U bent natuurlijk benieuwd naar de namen. Mario van der Pluijm, Michiel Hugens, Marcel Eradus, Vincent de Vos, Hendrik Boehlee, Patrick Heijmans, Ricardo Oevern, Robin Ravensbergen, Richard Vreeken, Patrick van Iterson, Marvin Bok, Jose Monfils, Robin van Vliet, Michael van Kooperen en Robin van Wieringen hebben allen een Roodenburgjeugdverleden. Bij deze groep speelt al jaren Martin Verkuylen. Zijn vader was de rechtervleugelspits van Roodenburg in de jaren ‘70 en ‘80. Marcel Langerak kwam van UVS en sloot zich aan bij zijn vriendengroep. Dit jaar versterkten Peter van der Tuin, Geert Visbeen en Mohammed Ajar de groep. De begeleiding bestond ook uit “blauwzwarte mannen” en men kan gerust stellen dat deze selectie duidelijk herkenbaar is voor de leden. Vooral met eigen mensen die toch meer verantwoordelijkheid tonen voor een vereniging, werd Roodenburg weer op de kaart gezet.

Die achterban was getuige van een overtuigende overwinning van ons eerste elftal. Een promotie, waarbij de spelers niet worden geprikkeld door een puntenpot, maar waarbij clubliefde en vriendschap doorslaggevend waren. Door dit feit is er bij de club geen extra schuldenlast ontstaan. Want betalen is aardig, maar wat te denken van de vrijwilliger? Hoe meer men betaalt, des te moeilijker het wordt om die vrijwilliger te vinden.

Er zijn genoeg spelers, die zich niet laten lokken door een paar Euries. Spelers, die een baan hebben of hiervoor studeren, laten andere waarden prevaleren. Die zoeken een vriendengroep op waarmee ze wekelijks een balletje kunnen trappen. Waar ze lief en leed mee delen. En als de carrière over is, gaan ze terug naar het 2e of lager. Daar kunnen zij met hun ervaring jonge spelers van dienst zijn. Doordat zij blijven spelen, groeit het aantal seniorenteams en daarmee het aantal supporters, wanneer het eerste elftal thuis speelt. Kenmerkend in Leiden is toch dat bij verenigingen waar wordt betaald, het aantal seniorenteams drastisch is afgenomen. Waarschijnlijk vergaapt men zich bij die clubs op nieuwe gezichten, maar let wel dat de meesten passanten zijn. Bij Roodenburg zijn spelers, die het maatschappelijk belang van een vereniging inzien, zeer waardevol. Die mensen worden onze toekomstige trainers, begeleiders en bestuursleden en daarmee is de toekomst van de club gewaarborgd.

Na het behalen van de promotie, werd er in de buurt van de kleedkamer een groot feest gevierd door de groep. Fakkels werden ontstoken, er hingen spandoeken en de champagne werd geschonken. Knalvuurwerk gaf aan dat de buit binnen was. Een uur later verscheen de bijna complete groep in het clubhuis met een t-shirt van sponsor Errea met de tekst: Roodenburg 2e klasser. Een ereronde door de groep met Peter van der Tuin als ceremoniemeester was het begin van de polonaise. Een feest dat vooral werd gevierd door Roodenburgers, ondersteund door DJ Akie.

Het was een van de feesten voor het Leidse voetbal. Aan de Vliet werd het kampioenschap van GHC gevierd, want in de 42e minuut wisten zij te winnen van TAVV. Was de stand gelijk gebleven, dan was Roodenburg kampioen geworden, maar GHC wist dit jaar heel vaak in de slotfase de punten binnen te halen. In de Mors werd er door v.v. Leiden feest gevierd omdat men 3e klasser bleef en in de Kikkerpolder vierde Lugdunum feest omdat men promoveerde naar de 3e klasse. Na jaren van teloorgang lijkt het voetbal in de stad op de weg terug.

Bij Roodenburg werd een ingetogen feest gevierd. Deze week is een van de steunpilaren van ons zaterdagteam overleden. Ronald van Weerlee kondigde een nummer aan die de overleden Jan van Berkel opdroeg aan de groep. Met de armen ineengehaakt werd het nummer door de hele groep, samen met zijn zoon Arjan van Berkel, gezongen. Het was een emotioneel moment waarbij menig traantje viel. De promotie is dus op gepaste wijze gevierd en dat rijst altijd de vraag: Hoe gaat Roodenburg verder?

Iedere club kan in deze tijd versterking gebruiken. Wij zijn op zoek naar spelers die het leuk vinden om hun steentje bij te dragen aan het verder versterken van de club. Spelers die zich vinden in bovenstaand verhaal. Nadere informatie kan worden verkregen door een e-mailbericht te zenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Roodenburg zaterdag 2 speelt nacompetitie

De zaterdag 2 leek af te stevenen op een kleurloos seizoen. Maar in de laatste wedstrijd verliep alles ineens volgens een droomscenario. Zelf won Roodenburg de laatste thuiswedstrijd van Katwijk 5 met 3-1. Concurrent RCL 3 verloor en de andere kanshebbers speelden gelijk. Uit de reserve 3e klasse A is GHC 2 gedegradeerd. Roodenburg 2 moet dus nacompetitie gaan spelen. Zodra de wedstrijden bekend zijn, ontvangt u hiervan bericht via Roodenburg Actueel of anders kijkt u naar teletekst pagina 383 van Unity FM.


Deze week

Maandagavond kwam de A1 net weg om een uitwedstrijd te spelen tegen Katwijk. Precies 11 man en maar net op tijd vervoer. Een wedstrijd die werd verloren met 7-0.

Dinsdagavond speelde het combinatie-elftal van Roodenburg voor de Leiden Cup tegen Docos. Ons mixteam stond in de rust op 1-1. Het mixteam bestond uit spelers van de zaterdagafdeling, de zondagafdeling en de jeugd en kwam in de 2e helft op een 2-1 voorsprong. Docos, dat veel selectiespelers had opgesteld, was de bovenliggende partij, maar erg onzuiver in de passing. Vlak voor tijd maakte Docos de gelijkmaker om vervolgens in de laatste minuut de overwinning naar zich toe te trekken.

Bij Docos speelde de zondag 3 voor de competitie. Er werd met 1-3 gewonnen en daardoor verliet de zondag 3 de laatste plaats.

Woensdagmiddag was de crematieplechtigheid van Jan van Berkel. Honderden namen afscheid. Jan was een man met een groot sociaal netwerk. Een dergelijke belangstelling door onder andere veel Roodenburgers is een blijk van steun aan de familie.

Woensdagavond ging onze F1 op bezoek bij kampioen UDO F1. Het was de laatste wedstrijd van de F1. De uitslag was 2-1 voor UDO, maar de overwinning werd niet cadeau gegeven. De F1 kan terugkijken op een goed seizoen, waarbij het team na de winter twee klassen hoger is gaan spelen en goed mee kon.

De C1 won van SJC C3. Het was een gelijkopgaande wedstrijd met in de eerste helft een Roodenburg kwartiertje, waarbij er in korte tijd achter elkaar twee keer werd gescoord.

Donderdagavond moest het zevende spelen, op de avond van “Koninginnenach”. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd en de punten met Lugdunum werden gedeeld. De wedstrijd eindigt in 3-3.

De D1 speelde de laatste uitwedstrijd van de voorjaarsreeks tegen RCL D3. Thuis werd er gewonnen. Uit hield de ploeg stand en werd het 0-0. Na een moeizame start na de winter is de D1 goed teruggekomen en is er een basis gelegd voor de toekomst.

Het weekendgebeuren

Het regende licht, maar toch gingen de wedstrijden gewoon door. De temperatuur was goed. Het betekende dat er wel werd gevoetbald.

De Mini F was niet compleet, maar op twee veldjes werd er 4-4 en 5-5 gespeeld. Onze Mini F was duidelijk verder dan de tegenstander en de wedstrijd eindigde in 20-2.

De F3 miste veel kansen en liet daarom de overwinning glippen.

De F2 moest met UVS F4 uitmaken wie er kampioen zou worden. Voor de rust hield Roodenburg goed stand, maar omdat er geen wissels waren, werd het uiteindelijk 2-0 voor UVS. Het was jammer dat de F2 niet compleet was, maar aan de andere kant kunnen de overige spelers zich verder ontwikkelen. In een team mag het nooit om één speler gaan.

De A1 en C1 leden beiden een nederlaag.

De D2 won met 10-0 van Kagia, maar deze monsterscore was niet voldoende om het kampioenschap binnen te halen. Door een minder doelsaldo werd Lisse D8 nu de voorjaarskampioen.

De E 1 speelde uit bij UVS en de einduitslag was 1-1. Zij eindigden in de competitie op een tweede plaats achter Lisse E6.

Het verhaal van de E- jeugd is een van de merkwaardigste verhalen. Vorig jaar viel een groep uit elkaar en Robin van Wieringen heeft samen met Soufian Zoulali en Selemon Haggi deze zaak opgepakt. De eerste trainingen waren er 3-4 kinderen, maar een zoektocht door de wijk leverde vele nieuwe gezichten op. Zoveel zelfs dat als het zevental op volle oorlogssterkte is, dit nu bestaat uit 16 kinderen. Daar zit natuurlijk toekomst in, maar alles staat bij de begeleiding van deze groepen. Is dat in orde, dan kan men aan de competitie meedoen.

Uitslagen zaterdag 1 mei

Roodenburg - Semper Altius: 3-1
Roodenburg 2 - Katwijk 5: 3-1
Rijnvogels A1 - Roodenburg A1: 7-4
Oegstgeest C2 - Roodenburg C1: 4-0
RCL D3 - Roodenburg D1: 0-0
Roodenburg D2 - Valken D3M: 10-0
UVS E3 - Roodenburg E1: 1-1
UVS F4 - Roodenburg F2: 2-0
Lisse F 7 - Roodenburg F3: 2-2
Roodenburg MP - DWO MP 4: 20-2

Op zondag was er een heel ander weerbeeld. In de loop van de ochtend begon het te regenen en het hield niet op. Veel wedstrijden met Roodenburgteams begonnen om 11.00 uur en die haalden het einde.

Het derde klom op, maar het vijfde verloor van Boshuizen 4. Daan Jansen scoorde in eigen doel. De keeper kreeg de schuld, maar terugspeelballen dienen naast de goal te worden gespeeld aan de kant waar de bal is. Terugspeelballen voor de goal langs zijn uit den boze.

Het zesde werd afgetroefd op efficiency. Roodenburg viel aan, Van Nispen counterde en wanneer keeper Mussy Nasla niet uit de goal durfde te komen, was de wedstrijd gelopen. Mussy heeft wel een excuus. Maandag 3 mei gaat hij trouwen en dan mag men geen risico lopen.

Op zondagmiddag zat het clubhuis goed vol. Veel jongeren en buurtbewoners wilden de ontknoping van de Eredivisie meemaken en op 2 schermen keken ze naar de verrichtingen van hun helden.

Uitslagen zondag 2 mei

Roodenburg 3 - SJZ 3: 4-3
MMO 5 - Roodenburg 4: 4-1
Roodenburg 5 - Boshuizen 4: 2-4
Van Nispen 2 - Roodenburg 6: 5-1
Voorschoten Da1 - Roodenburg Da1: 5-1

De zondag 1 speelde niet, maar er werden wel wedstrijden gespeeld in deze klasse.


Sponsor Bingo Loterij en Roodenburg

Een aantal Roodenburg leden speelt mee met de Sponsor Bingo Loterij. Iedere week worden er een aantal getallen getrokken en heeft men bingo dan heeft men prijs. Die prijzen worden automatisch overgemaakt. De loten van deze loterij kosten ongeveer € 8,20 per maand en de helft van de inleg gaat naar goede doelen. Het goede doel kunt u zelf bepalen. Roodenburg is zo’n goed doel. Wanneer u wilt gaan meespelen, klik dan op het logo van de Sponsor Bingo Loterij dat u aantreft op de homepage van de website. Volg de instructies en als u meedoet, ondersteunt u maandelijks de club. Hoe meer deelnemers, des te beter dit is voor de club. En natuurlijk maakt u ook kans om zelf “de prijs”te winnen. Speelt u al mee voor bijvoorbeeld een ander goed doel en wilt u dat de inleg voortaan naar Roodenburg gaat, mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan gaan we de loten omzetten naar Roodenburg.


Woensdag 5 mei Bevrijdingsdag: geen training

Om de 5 jaar viert Nederland Bevrijdingsdag. Dan is iedereen vrij. Het is dan een Nationale Feestdag. Op woensdag is er geen training van de jeugd. Dus Mini F, alle F- en C-junioren kunnen die dag naar bijvoorbeeld de vrijmarkt.


Programma komende week

Donderdag 6 mei

ASC 3 - Roodenburg 3: 19.00 uur
Roodenburg 7 - GHC 2: 19.00 uur

Vrijdag 7 mei

Er is een avondtoernooi voor onze E1 bij v.v. Koudekerk.

Zaterdag 8 mei

Wassenaar A1 - Roodenburg A1: 10.30 uur
Lisse C4 - Roodenburg C1: 11.30 uur
Roodenburg MP - RCL MP 4: 9.00 uur
Roodenburg F3 - Rijnsb B F3: 9.00 uur (wordt wellicht later)

Zondag 9 mei

Roodenburg - Haagse Hout: 14.00 uur
Roodenburg 3 - UDO 5: 11.00 uur
GHC 4 - Roodenburg 4: 12.00 uur
Roodenburg 5 - Lugdunum 2: 13.00 uur
Roodenburg 6 - Lisse 3: 11.00 uur
ROAC 5 - Roodenburg 7: 10.00 uur
Nicolaas B Da 1 - Roodenburg Da1: 14.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.