Roodenburg Actueel week 16 2010

 

 

De vrijwilligerscoördinator

Verschillende mensen in de vereniging houden zich bezig met zaken als het werven van vrijwilligers en inwerken van nieuwe vrijwilligers. Het bestuur heeft de verantwoordelijkheid om erop toe te zien dat dit allemaal goed geregeld is. De vereniging kan immers niet zonder vrijwilligers.

In de praktijk komt het er de laatste jaren bij Roodenburg op neer dat vooral bestuur en commissies en trainers op zoek gaan naar nieuwe vrijwilligers. Wanneer er goede mensen in een commissie zitten of als er deskundige trainers zijn die een oogje hebben voor goede kandidaten, kan het geen kwaad dat ze nieuwe goede mensen in hun team opnemen.

Dankzij de inzet van velen is het aantal vrijwilligers bij Roodenburg de laatste jaren flink in de lift. Maar de komende jaren zullen meer mensen nodig zijn. Het is dan ook zaak dat het werk goed georganiseerd is en dat de vrijwilligers zich gewaardeerd voelen en waar nodig ondersteuning krijgen.

De coördinatie van het vrijwilligerswerk kan liggen bij één persoon, maar kan ook over verschillende mensen worden verdeeld. Daarbij moet één persoon wel het overzicht houden. Dat kan een bestuurslid zijn of een vrijwilligerscoördinator. Dit is een manusje van alles. De persoon die hiervoor in aanmerking komt, zal de vereniging moeten leren kennen en kijkend naar het werkgebied, zou zijn taak als volgt omschreven kunnen worden:.
Hij/zij is bezig met:
1. werving/ plaatsing;
2. met de ondersteuning en begeleiding;
3. deskundigheidsbevordering;
4. communicatie;
5. afspraken, regels en wetgeving;
6. beleid;
7. verenigingsspecifieke taken.

Bij een grotere club als Roodenburg zijn verschillende mensen bezig met het uitvoeren van die taken. De taak van de coördinator is om naast zelf mensen te werven, toezicht te houden op hoe andere mensen werven en hen eventueel daarbij te ondersteunen.

Bij Roodenburg zijn we tot de conclusie gekomen dat de jeugdafdeling behoefte heeft aan een aparte vrijwilligerscoördinator. De komende tijd willen wij nieuwe trainers en leiders/leidsters, commissieleden en scheidsrechters laten instromen bij de club. Deze mensen kun je niet aan hun lot overlaten en ze zullen moeten worden begeleid. Om die reden heeft de jeugdafdeling een of meer vacatures opgesteld om de persoon te vinden die deze taak op zich wil nemen.,Hieronder treft u de tekst van deze vacature aan.

Vacature Vrijwilligerscoördinator Jeugd

(op vrijwillige basis)

Taken

Het werven, begeleiden en behouden van vrijwilligers in de jeugdafdeling.
Bevorderen van de ouderparticipatie.
Ondersteunen van het jeugdbestuur.

Functie-eisen

Affiniteit met het verenigingsleven
Interculturele instelling
Omgang met jeugd
Creatief en enthousiast
Doorzettingsvermogen

Informatie bij onze verenigingsbegeleider Anass Eddini via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Deze week

Iedere week worden een aantal activiteiten beschreven die er bij de club plaatsvinden. De traditionele club is een club, waarbij je gaat trainen en je wedstrijd speelt. Als je jeugdspeler was, ging je vroeger op zondag nog even naar het eerste kijken. Tegenwoordig wordt er nog wel getraind en zelf gevoetbald, maar de jeugd heeft zoveel te doen, dat ze op zondag niet meer met drommen aan de hand van vader naar het eerste gaan.

Bij een wijkclub zie je nog wel veel jeugd als het eerste elftal thuis speelt. Bij een wijkclub gaat het om voetballen en om sociale contacten. Men ontmoet elkaar bij de club. Men komt er omdat vrienden er zijn, men gaat voetballen kijken en het mooie is dat doordat leden samen zijn er weer nieuwe activiteiten worden georganiseerd waarbij samen iets doen een belangrijke drijfveer is. Een voorbeeld is bijvoorbeeld onze visclub. Maar ook andere groepen zijn in de weer en wat dan opvalt is aan de ene kant de diversiteit en aan de andere kant de wijkclub als bindmiddel.

Het was een week waarin er doordeweeks door diverse teams avondwedstrijden zijn gespeeld.

Op dinsdagavond werd het spits afgebeten door de zaterdag 2. Het waren vooral Leiden-supporters die op deze wedstrijd waren afgekomen. Het schrok het 2e niet af, want Roodenburg trok aan het langste eind en won met 2-0.

De C1 speelde een leuke wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys C4. 10 minuten voor tijd was de stand nog 2-2, maar de eigen conditie deed de ploeg de das om. De C-spelers haden niet alles uit hun trainingsuur en dat werd dan in de wedstrijden gevoeld. Een tip aan deze mannen: zorg dat je op tijd op het veld staat!

Woensdagmorgen werd er al een begin gemaakt met de voorbereidingen van het uitgebreide warm en koud buffet dat zaterdagavond tijdens de feestavond werd opgediend. Men begon met bami en nasi. Met veel vlees erin, want dat hoort bij “Hollandse nasi”.

Woensdagmiddag was er een wijkactiviteit in het clubgebouw. Met een aantal kinderen en begeleiders van digital playground was er een activiteit op die middag gaande.

Woensdagavond ontmoette ons damesteam de reserves van VEP uit Woerden. In een sportieve wedstrijd werden de punten gedeeld.

Donderdagavond waren er twee Roodenburg-teams actief. Zondag 7 speelde zijn traditionele doordeweekse wedstrijd en won met 0-1 bij SJC. Zaterdag 4 speelde een vriendschappelijke wedstrijd tegen Meerburg 3. Op het kunstgras langs de Rijksweg A4 werd het na een wisselend scoreverloop uiteindelijk 3-3.

Vrijdagochtend waren de mannen van de lottocommissie weer hard aan het werk met de maaltijd. De ingrediënten voor de salade werden gemaakt en toen dit was afgekoeld, verdween het in de koeling. De saté werd geregen aan de stokjes. En zo was er nog veel meer te doen.

Zaterdagmorgen was het topdrukte in de keuken. De laatste handelingen werden verricht voor het buffet, maar om 11.00 uur was het al gepiept. Een insider vertelde dat dit komt door de verjonging van onze keukenploeg.

Als je met dit weer niet wilt voetballen, moet je naar de dokter. Het is zaterdagmorgen, een stralend zonnetje en de temperatuur “niet te warm”. Op het hoofdveld speelde de D1 tegen van Nispen D1. De ruststand was 2-0, maar in de 2e helft kwamen de Zilkenaren goed terug. Bij de stand 2-2 kon de wedstrijd alle kanten op, maar het waren vooral de keepers die de ploegen beschermden voor een achterstand. Omdat de keeper van Van Nispen een lage voorzet niet klem vast ko pakken, kwam Roodenburg vlak voor tijd met 3-2 voor en dat werd niet meer weggegeven.

De D2 speelde tegen de meiden van Kagia. De wedstrijd ging gelijk op, maar de jongens waren fysiek net even iets sterker. Zij wonnen met 4-2.

De zaterdag 1 is de nieuwe koploper van de 3e klasse A. Het is een ongewoon spannende competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. Door een knappe overwinning op Valken 68 is de zaterdag 1 weer koploper. Of dat volgende week nog het geval is, hangt af van het resultaat in de uitwedstrijd tegen Koudekerk. In deze klasse weet je het nooit.

De A1 verloor thuis van Katwijk A2. Eerst leek het erop dat Katwijk niet zou komen, maar de competitie is zo ver gevorderd dat er gewoon gespeeld moest worden. Katwijk was fysiek wat sterker dan de Blauwzwarten en zij wonnen deze wedstrijd met 1-3.

Zaterdagavond was dan het grote feest. Ruim 150 personen genoten van een geweldig feest. Zaterdag 1 was bijna compleet aanwezig, want ook dat is het clubleven.

Zondag was het heel druk op Noord. Nieuwe groepen streken neer en er was van alles te doen. Twee Marokkaanse moskeeteams speelden voor het eerst in Leiden tegen elkaar. Zuid speelde tegen Noord en met de eindstand 1-1 konden beide leven.

Op het kunstgras kwam een groep uit de Slaagwijk sporten en er was voor het eerst een Soedanese groep. In het clubgebouw waren veel mensen afgekomen op de ontknoping van de Eredivisie.

Op het hoofdveld speelde de zondag 1 tegen Warmunda. Een gelijkspel was de eindstand. Na afloop bleven de Warmonders hangen en genieten van wat de Roodenburg-keuken te bieden had.

Op zondag waren er 3 thuiswedstrijden. De zondag 3 speelde niet, de wedstrijd is verplaatst. Een enkel puntje wordt gesprokkeld.

Zondag 7 ging met de volle winst aan de haal op de Kikkerpolder. Zondag 1 steelde een puntje door in de laatste minuut 2 tegen 2 te spelen. Roodenburg kwam in de tweede helft op 10 man te staan. Een bal in de bovenhoek werd door Brahim Lakhal tegengehouden met de hand. De volgende tactische vraag is: kun je niet beter een bal door laten gaan, waardoor je met 1-2 achterkomt, maar wel met 11 spelers blijft staan of is het beter om de bal uit het doel te boksen? De kans is dan groot dat er toch wordt gescoord en dat het team met 10 man door moet gaan.

Waarschijnlijk recreëerden deze zondagmiddag tussen de 250 en 350 mensen op Noord.


Uitslagen zaterdag 17 april

Valken 68 - Roodenburg: 1-2
Rijnsb boys 4 - Roodenburg 2: 6-4
Roodenburg A1 - Katwijk A2: 1-3
VVSB C4 - Roodenburg C1: 7-3
Roodenburg D1 - van Nispen D1: 3-2
Roodenburg D2 - Kagia D4M: 4-2
GHC E3 - Roodenburg E1: 2-6
Teylingen F1 - Roodenburg F1: 3-3
Lisse F4 - Roodenburg F2: 2-2
Wilhelmus MP 4 - Roodenburg MP1: 3-8

Uitslagen zaterdag West 2 3e klasse A

Leiden – Koudekerk: 2-1
Wassenaar- TAVV: 1-4
Valken ’68 – Roodenburg: 1-2
Oegstgeest – Kagia: 2-4
GHC – Semper Altius: 0-0
LSVV ’70 – Alphia: 3-1

Uitslagen zondag 18 april

Roodenburg - SV Warmunda: 2-2
Docos 5 - Roodenburg 3: uitg
Roodenburg 4 - Stompwijk 5: 0-5
Roodenburg 6 - Teylingen 3: 2-4
UVS 4 - Roodenburg 7: 1-3
Gouderak Da 1 - Roodenburg Da1: 3-0

Uitslagen zondag 4e Klasse A
15 april

ASC- Rijnland: 5-1
Haagse Hout – Van Nispen: 2-1

18 april

SEP – Taurus: 4-1
Haagse Hout – Meerburg: 1-2
Wippolder – Rijnland: 1-0
Roodenburg – SV Warmunda: 2-2
Concordia – GOL Sport: 14-1
Leidse Boys – Van Nispen: 2-0


Komende week

De zaterdag speelt een uitwedstrijd tegen Koudekerk. Alles is mogelijk. Koudekerk is nog volop in de race voor de 3e periodetitel en Roodenburg voor het kampioenschap. Het wordt dus weer een finale.

Komende zaterdag is een jeugddag. Er wordt begonnen met 4 wedstrijden waarbij de toekomstige arbiters (A-junioren) ervaring kunnen opdoen. De verwachting is dat 8 jeugdgroepen een thuisactiviteit hebben en dat ongeveer 100 jeugdleden op Noord in de weer zijn.

Het is de bedoeling dat de zondag 1 komende donderdag uit speelt tegen Haagse Hout. Aanstaande zondag komt Concordia Delft op bezoek. Een club die hoger hoort te spelen dan de 4e klasse en qua voetbal het meeste in zich bergt.

Programma volgende week
Woensdag 21 april

Quick Boys F10 - Roodenburg F3: 18.30 uur

Donderdag 22 april

Roodenburg - Haagse Hout: 20.00 uur (onder voorbehoud)
Roodenburg 3 - Alphense B 4: 18.45 uur
Teylingen 7 - Roodenburg 7: 20.00 uur

Programma zaterdag 24 april

Koudekerk - Roodenburg: 14.30 uur
RCL 3 - Roodenburg 2: 12.30 uur
Roodenburg A1 - Foreholte A2: 14.00 uur
Roodenburg C1 - Katwijk C4: 11.30 uur
Noordwijk D2 - Roodenburg D1: 8.45 uur
SJC D7M - Roodenburg D2: 10.30 uur
Roodenburg E1 - Teylingen E2: 10.00 uur
Roodenburg F1 - Lisse F2: 10.00 uur
Roodenburg F2 - Oegstgeest F2: 9.00 uur
Roodenburg F3 - Rijnsburgse B F: 9.00 uur

Zondag 25 april

Roodenburg - Concordia (Delft): 14.30 uur
Roodenburg 4 - Alkmania 5: 11.00 uur
Alphense b 5 - Roodenburg 5: 11.15 uur
Roodenburg 6 - FC Rijnland 2: 11.00 uur
Warmunda 4 - Roodenburg 7: 10.30 uur
Roodenburg Da1 - Lekkerkerk Da1: 13.00 uur


Visclub Het Kotsertje

Op zaterdag 5 juni vertrekt een groep Roodenburgers naar Zeeland om een dagje te gaan zeevissen. De groep vertrekt om 6.00 uur ’s morgens vanaf Noord en na een dagje zeevissen hoopt men met veel vis aan boord om 18.00 uur weer terug te zijn bij Roodenburg. In het clubgebouw hangt een intekenlijst, want er wordt gevist door maximaal 30 personen. De kosten voor een dagje vissen zijn € 65,-. Xander Hartevelt, bekend van de “zeebenen”, is de contactpersoon voor dit uitje waarbij de deelnemers 1x per jaar “het ruime sop “kiezen.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.