Roodenburg Actueel week 15 2010

Ik eet het beter

(een speciaal programma voor de groepen 6-7-8 en voor de ouders)

Kennis over voeding mag bij een voetballer en zijn ouders niet ontbreken. Het is heel belangrijk dat iemand weet wat hij eet. Wanneer men een wedstrijd moet spelen, is het zaak dat er vooraf goed wordt ontbeten of geluncht. Daarbij mag men weer niet te veel naar “binnen werken”, want het eten moet de tijd hebben om te verteren in de maag. Wie ’s morgens een wedstrijd speelt, doet er goed aan om 2-3 boterhammen te eten. Dat doet men anderhalf tot twee uur voor aanvang van de wedstrijd en op die manier krijgt men voldoende energie binnen om hard te kunnen lopen. Het beleg op de boterhammen is bijvoorbeeld kaas, jam og pindakaas en een stukje fruit mag niet ontbreken.

Veel jeugdspelers zijn in het clubgebouw als de senioren of de A-junioren een lunch gebruiken in het jeugdhonk. Men ziet dan de leiders met de serveerwagen door de kantine rijden. Op deze serveerwagen staat een pan met soep, pakken melk en broodjes. Spelers die een belangrijke wedstrijd spelen, gebruiken ongeveer anderhalf uur voor de wedstrijd een lichte soep. Onze kok Dirk maakt voor hen bijvoorbeeld kippensoep, groentesoep of tomatengroentesoep. Deze soep verteert gemakkelijk in de maag. Bruinenbonensoep of erwtensoep staan in de winter regelmatig op het menu, maar deze liggen zwaar op de maag en daarom nemen de spelers op dat tijdstip deze soep niet. De maag heeft op dat moment veel bloed nodig om het voedsel te verteren en dat kan niet worden gebruikt om te presteren.

Te weinig eten

Er zijn spelers die met een lege maag naar het voetbalveld komen. Wanneer ze beginnen aan een wedstrijd, zijn ze gauw moe. De ouders spelen een belangrijke rol bij de voeding. Laat uw zoon nooit met een lege maag vertrekken is het advies. Te laat opstaan is een reden om de maaltijd te vergeten. Een speler die naar een wedstrijd toeleeft en die thuis al bezig is met de wedstrijd, zal tijdig naast zijn bed staan. De wekker kan hem daarbij helpen!

Te veel eten

Dat komt ook voor, bijvoorbeeld bij spelers die ’s avonds moeten trainen. Voordat ze trainen, staat het warm eten op tafel. En het smaakt zo lekker, dus scheppen ze als de pot dat schaft nog 2-3 x op. Ze komen met een volle maag naar het trainingsveld toe en als de trainer een pittige training heeft gepland, komen ze in de problemen. Als er flink moet worden gelopen, voelen ze ineens steken in de zij, maar het kan ook voorkomen dat de hele maaginhoud er weer uitkomt. Om dit te voorkomen moet men met mate eten en dit doet men ongeveer 2 uur voordat de training begint. Wie dat doet, zal optimaal presteren. Net als een lunch is een sportmaaltijd licht van karakter. Groente, aardappelen of pasta en een stukje vlees en fruit vormen de ingrediënten.

Op de basisscholen wordt in deze tijd aandacht besteed aan voeding. Albert Heijn en het Voedingscentrum hebben lesmateriaal gemaakt voor de kinderen en de ouders van groep 6-7-8. Het programma kan worden bekeken door te gaan naar www.ikeethetbeter.nl. De bedoeling is dat kinderen meer te weten komen over gezond eten en voeding. In Leiden Noord doet tot nu toe de Dolfijn mee aan het project. Het advies aan de ouders is, ook als u jongere kinderen heeft, om de filmpjes te bekijken en er mee aan de slag te gaan. De gezondheid van uw kind is toch het belangrijkste goed wat u heeft?


Ola ijs in het assortiment

Het is jarenlang weggeweest, maar met meer jeugd en warmer weer op komst gaat de club weer over tot de verkoop van verpakt ijs. Net als alle andere producten staat kwaliteit voorop. Unilever is de producent van Ola ijs. Bij het maken van Ola Ijs worden er geen kleurstoffen toegevoegd en men heeft gelet op de kilocalorieën. De mensen achter de snoepbar zullen het drukker krijgen en meer kinderen als klant mogen begroeten. Mensen, let er wel op dat de verpakking terecht komt in onze afvalbakken!


26 mei Fairplaydag en Sterrenslag bij Roodenburg

Op woensdagmiddag 26 mei vindt bij Roodenburg de Sterrenslag- en Fairplaydag plaats. Dit festijn gaat gepaard met een spectaculaire opening. Het lijkt op een tienkamp en deelname is mogelijk voor teams van 8 tot 88 jaar. Teams die deelnemen, bestaan uit minimaal 6 spelers/speelsters. De begeleiding moet minimaal 18 jaar zijn en het zijn vooral buurtbewoners die elkaar op deze middag ontmoeten. Na het succes van vorig jaar zijn er waarschijnlijk met name bij de E/F en misschien ook bij de D ouders die een team willen formeren. De Fairplaydag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Aanmelden van de teams kan tot 25 april. Natuurlijk kunnen er ook ouder teams meedoen. Voor de kinderen jonger dan 8 jaar is er een apart spelprogramma. Vorig jaar waren er 400 deelnemers die zo enthousiast waren dat het aantal dit jaar wel eens hoger kan liggen. De rol als wijkclub wordt door een dergelijk evenement weer eens benadrukt. Kijk voor een inschrijfformulier bij het artikel op de homepagina van de website.


Deze week

Woensdag werd er gevoetbald aan de Kempenaerstraat in Oegstgeest tegen ASC. De F2 van ASC nam het op tegen de F1 van Roodenburg. De doelpuntenmachine kwam op gang, want de Blauwzwarten wonnen met maar liefst 1-8.

12 mini F- en 18 F2/F3-spelers waren ondertussen aan het trainen en een grote meidengroep van over de 20 meiden streek woensdagmiddag neer op Noord.

Woensdagavond waren onze secretaris Ger en onze administrateur Henny op computercursus. Het programma SportLink wert die avond bestudeerd.

Donderdagavond speelde het damesteam. De laatste weken gaan de dames meer punten pakken en donderdag won het team met 3-1 van Voorschoten Da 1.

De spelers van Roodenburg 7 zondag deden niet onder voor een gemiddelde Championsleague speler. Het gaat dan niet over het voetbalniveau, maar over het in de week te spelen aantal wedstrijden. Iedere week moeten de heren 2x aan de bak.

Een wens van het zondagbestuur lijkt bewaarheid te worden en dan gaat het over een tweede clubavond. Aad van Strien is bereid gevonden om de kantine op vrijdagavond te openen. Net als op donderdagavond wordt de vrijdagavond dan de avond waar men na de training nog even kan blijven hangen. Zoiets moet natuurlijk groeien. De tv zou aan kunnen om live Eredivisievoetbal te bekijken en er is iedere vrijdagavond Voetbal Insite op tv. Maar wat kunnen spelers begeleiding organiseren om de vrijdagavond “hot” te maken?


Het voetbalgebeuren

Ze waren al vroeg op het veld; de ukken van GHC. Zij speelden met 10, de 10e speler van Roodenburg kwam wat later. Voor de kantine op twee kleine veldjes werd er 5 tegen 5 gespeeld. Halverwege de tijd werd er gewisseld van groep en toen de kruitdampen waren opgetrokken bleek dat de Blauwzwarten de tricolores hadden verslagen met 17 tegen 7.

Op het hoofdveld vond de bekerwedstrijd plaats van onze F1 tegen Nieuwkoop F1. Deze jongens waren even iets groter en feller en daardoor liep de F1 tegen de eerste nederlaag op en is na de 5e ronde uit de beker.

De D2 won met 2-1 van de meiden van Ter Leede en de F3 verloor thuis nog van de F6 van Rijnvogels. Nu werd het op de Kooltuin in Katwijk 4-4.

De zaterdag 1 kwam met 2-0 achter tegen TAVV, het werd 2-3 en uiteindelijk 3-3. Iedere week neemt de spanning toe wie er nu weer de koppositie inneemt in 3A.

De zaterdag 2 kwam met 1-0 voor, maar moest uiteindelijk de overwinning overlaten aan Rijnvogels 3.

De A1 won de uitwedstrijd tegen GHC A2 en heeft na de winter heel wat punten binnengesprokkeld.

De C1 speelde tegen de nummer laatst en gaf ze een punt. Het werd 2-2.

De zondag 1 kreeg veel kansen, maar wist die niet te benutten en zo eindigde de wedstrijd op 1-1. De aansluiting met de top wordt op die manier verloren. De andere teams behaalden wisselende resultaten.

Uitslagen zaterdag 10 april

Roodenburg - TAVV: 3-3
Roodenburg 2 - Rijnvogels 3: 1-3
GHC A2 - Roodenburg A1: 2-4
SJC C3 - Roodenburg C1: 2-2
Roodenburg D2 - Ter Leede D8M: 2-1
Roodenburg F1 - Nieuwkoop F1: 1-2
Rijnvogels F6 - Roodenburg F3: 4-4
Roodenburg MP1 - GHC MP 1: 17-7

Zaterdag - 3e klasse A (uitslagen 10 april)

Valken ’68 – Leiden: 3-0
Oegstgeest – Wassenaar: 5-0
GHC – LSVV’70: 5-2
Kagia – Alphia: 1-4
Roodenburg – TAVV: 3-3
Semper Altius – Koudekerk: 2-1

Uitslagen zondag 11 april

Leidse Boys - Roodenburg: 1-1
Roodenburg 3 - Bernardus 5: 0-3
Teijlingen 5 - Roodenburg 4: gest
Roodenburg 5 - Kickers 3: 1-0
Roodenburg 6 - Gol Sport 2: 1-1
Roodenburg 7 - Leidsche B 6: 7-4
Alkmania Da 2 - Roodenburg Da1: 12-1

Zondag - 4e klasse A (uitslagen 11 april)

Rijnland – Warmunda sv: 5-0
Van Nispen – Meerburg: 1-3
ASC – Taurus: 2-1
Concordia – Haagse Hout: 4-1
Leidse Boys – Roodenburg: 1-1
GOL Sport – SEP: 1-5


KNVB informatieboek voor scheidsrechters

Wat te doen bij onweer? Hoe moet mijn scheidsrechterstenue eruit zien? Wat is de procedure rondom strafrapportformulieren en wat voor opleidingen heeft de KNVB scheidsrechters te bieden? De antwoorden op deze en nog veel meer andere vragen zijn te vinden in het eerste informatie- en afsprakenboek van de KNVB. Het 'boek' is een naslagwerk waarin de gemaakte afspraken en besluiten die de KNVB in verloop van tijd heeft gemaakt, zijn terug te vinden. Bestemd voor alle scheidsrechters, rapporteurs en andere betrokkenen in het amateurvoetbal. Bekijk het Informatie- en afsprakenboek scheidsrechterszaken op www.knvb.nl/West2.


Programma komende week

Twee regioclubs strijden komend weekend tegen onze standaardteams. De zaterdag gaat op bezoek in Valkenburg. Tegenstander is Valken ‘68, een fysiek sterke ploeg. De zondag 1 krijgt bezoek van onze buren uit Warmond. Leiden Noord grenst aan Warmond en al fietsend langs Dekker, zijn de Warmonders zo in het Noorderpark. Deze route wordt aangeraden, gelet op de verkeersobstakels in Noord. Doordeweeks zijn er de nodige wedstrijden, want menig competitie moet worden rechtgetrokken.

Dinsdag 13 april

Roodenburg 2 - Leiden 2: aanvang 18.45 uur
Rijnsburgse B C4 - Roodenburg C1: aanvang 19.00 uur

Woensdag 14 april

Roodenburg Da 1 - VEP Da 2: aanvang 20.00 uur

Donderdag 15 april

SJC 10 - Roodenburg 7: aanvang 20.00 uur
Meerburg 3 - Roodenburg 4za: aanvang 20.00 uur

Vrijdag 16 april

Lisse 4 - Roodenburg 5: aanvang 19.30 uur

Zaterdag 17 april

Valken ‘68 - Roodenburg: aanvang 14.30 uur
Rijnsb boys 4 - Roodenburg 2: aanvang 12.15 uur
Roodenburg 4 - RCL 4: aanvang 11.30 uur
Roodenburg A1 - Katwijk A2: aanvang 14.00 uur
VVSB C4 - Roodenburg C1: aanvang 11.30 uur
Roodenburg D1 - van Nispen D1: aanvang 10.00 uur
Roodenburg D2 - Kagia D4M: aanvang 11.00 uur
GHC E3 - Roodenburg E1: aanvang 8.30 uur
Teylingen F1 - Roodenburg F1: aanvang 11.30 uur
Lisse F4 - Roodenburg F2: aanvang 10.15 uur
Wilhelmus MP 4 - Roodenburg MP1: aanvang 9.00 uur

Zondag 18 april

Roodenburg - SV Warmunda: aanvang 14.30 uur
Docos 5 - Roodenburg 3: aanvang 12.15 uur
Roodenburg 4 - Stompwijk 5: aanvang 11.30 uur
Roodenburg 6 - Teylingen 3: aanvang 11.00 uur
UVS 4 - Roodenburg 7: aanvang 10.15 uur
Gouderak Da 1 - Roodenburg Da1: aanvang 11.30 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.