Roodenburg Actueel week 12 2010

 

De puntjes op de i

Gedurende het seizoen is het goed om een aantal afgesproken regels eens te herhalen. Want we weten het allemaal, regels maken is één, regels handhaven is twee. De regels zijn opgesteld om het voetballen in de jeugd van Roodenburg zo prettig mogelijk te maken.

Hieronder worden een aantal regels uitgelegd.
1. Ieder jeugdlid moet bij alle trainingen/wedstrijden van het elftal/team aanwezig zijn. Indien men geblesseerd is, kan men hiervan afwijken na overleg met de trainer/leider. Kan een kind niet trainen, bijvoorbeeld door ziekte of door huiswerk, stuur dan bijvoorbeeld een e-mail- of sms-bericht naar de trainer.
2. Je moet minimaal 10 minuten voor aanvang van de training op het voor jouw bestemde veld aanwezig zijn. Hierbij mag je de andere trainingen niet verstoren. Wanneer iedereen op tijd is, kunnen we gezamenlijk de training beginnen. Het stoort enorm als er, nadat de training begonnen is, zich nog spelers melden. De trainer moet dan opnieuw beginnen met de uitleg.
3. Word je F-junior dan moet je na iedere wedstrijd douchen. Je mag je ondergoed aanhouden.
4. Je moet bij trainingen de volgende zaken bij je hebben: je voetbalschoenen, trainingspak, scheenbeschermers en badslippers. Bij wedstrijden moet je het volgende bij je hebben: voetbalschoenen, Roodenburg-tenue, handdoek, badslippers, scheenbeschermers en schoon ondergoed. Stop zelf al die spullen in je sporttas, dan weet je zeker dat je niets vergeten bent.
5. Trainen in spijkerbroek of normale broek en met gewone schoenen is niet toegestaan.
6. Bij elke training geeft de trainer aan welke spelers samen met de leiders/trainers het materiaal dat is gebruikt opruimen. Zonder sportmateriaal zoals hesjes, pylonen en ballen is een leuke training niet mogelijk, dus wees zuinig op het materiaal.
7. Bij elke wedstrijd worden er 2 spelers aangesteld die de kleedruimte na gebruik bezemschoon maken. Dat geldt zowel bij thuis- als uitwedstrijden. Op die manier straal je uit dat je onze mooie kleedkamers waardeert en als je een uitwedstrijd speelt, laat je merken dat je Roodenburger bent. Maak er geen troep van, thuis vervuil je het eigen bedje ook niet.
8. Je moet je op wedstrijd- of trainingsdagen houden aan de kleedruimte die is aangewezen door de trainer. Douchen doe je om het lichaam te reinigen, het is niet de bedoeling dat je een stoombad neemt van een uur. Dat kost heel veel energie (warm water en stroom, het licht blijft in de kleedkamer branden). In deze tijd van zuinig zijn met energie, is dit de eerste zaak waarbij je er zelf iets aan kunt doen.
9. Bij elke wedstrijd moet je op het met de leiders afgesproken verzameltijdstip aanwezig zijn bij LV Roodenburg. Bij hoge uitzondering mag je te laat komen of rechtstreeks gaan. Hiervoor moet je toestemming hebben van de leider. Normaalgesproken wordt er een uur voor aanvang van de wedstrijd afgesproken als er naar een uitwedstrijd wordt gereisd. Thuis is dat drie kwartier of een uur van tevoren. Het team komt dan bij elkaar voor de wedstrijdbespreking. Voetballen doe je samen, dus moet je samen op tijd zijn om een wedstrijd te beginnen.
10. Tijdens een wedstrijd speel je nooit met afgezakte kousen en heb je altijd het shirt in de broek. Bij een wedstrijd draag je altijd scheenbeschermers en voetbalschoenen met vaste noppen.
11. Je mag nooit met voetbalschoenen de kantine betreden.
12. In het veld wordt er binnen het team uitsluitend Nederlands gesproken. Dit is goed voor je medespelers en je tegenstander. Samen speel je immers een wedstrijd en zonder tegenstander is een wedstrijd niet mogelijk. Op die manier toon je respect voor je tegenstander.
13. In de kleedruimte gedraagt men zich netjes. Schade, moedwillig of niet, wordt altijd verhaald bij het betrokken team. Indien een jeugdlid alleen verantwoordelijk is, zal dit bij de ouders/verzorgers worden gedaan.

Meer regels worden hier niet genoemd. Het zijn er al genoeg en als iedere speler, trainer, leider en toeschouwer zich hieraan houdt, is het heel prettig toeven bij Roodenburg. Een club vormen begint bij je zelf en niet bij de ander!


Deze week

Er werd dinsdagavond gebekerd. Roodenburg 4 zondag en Leidse Boys waren een ronde verder gekomen en kwamen tegen elkaar uit. In een stevige wedstrijd trok Roodenburg 4 aan het langste eind. Dertig toeschouwers waren op dit duel afgekomen. Voetbal doordeweeks levert minder publiek op dan in het weekend. Dit mag duidelijk zijn.

Donderdagochtend werd de verbinding met onze teletekstpagina hersteld. Heel veel mensen kijken vanuit hun huis naar wat er bij Roodenburg gebeurt. Unity FM heeft uitzendingen via de kabel en als u teletekst aanzet en naar pagina 383 van deze zender gaat, ziet u wat er de komende weken gebeurd op Sportpark Noord. Vooral ouderen die geen internet hebben, maken gebruik van deze manier om in contact te komen met de club.

Deze week werd er een structurele oplossing gevonden voor het zwerfvuil. Ben Eradus gaat aan de slag en daar is de club heel blij mee. Het schoonhouden van het complex is een belangrijke taak binnen de club. Verder zullen de C1-junioren de tribune onderhanden nemen en waren er kinderen van Sleuteldrop het zwerfvuil van het kunstgrasveld aan het verwijderen.

Vrijdag was er groot nieuws. Het Leidsch Dagblad kopte met de tekst “Onderzoek naar Betaald Voetbal in Leiden bij UVS”. Een groep ondernemers en UVS bestuursleden Henk van der Nat en Lukas Riethoven (beiden hebben bij Roodenburg in de jeugd als voetballer hun opleiding gehad!) doen onderzoek of betaald voetbal in Leiden haalbaar is. Wil UVS hogerop dan moet accommodatie en sponsoring op een hoger peil worden getild. Een belangrijke gebeurtenis voor het Leids voetbal. In Leiden hebben de voorzitters regelmatig overleg over de ontwikkeling van het Leidse voetbal. Een dergelijke ontwikkeling zal toch wel onderling gecommuniceerd zijn en de anderen zijn toch zeker niet via de krant in kennis gesteld? Want dan is het weer “ieder voor zich.

Kijkend naar de reacties van lezers van het Leidsch Dagblad op internet, blijkt dat het betaald voetbal flink last heeft van imagoschade. Veel lezers zien het betaald voetbal niet zitten. Leiden is een basketbalstad en geen voetbalstad. Het mag geen gemeenschapsgeld kosten en geen bodemloze put worden als de RijnGouweLijn. Een eventuele tip voor de stichting: wil je echt betaald voetbal in Leiden, dan moet er draagvlak zijn en daarvoor heb je alle Leidse clubs voor nodig. Samen zijn ze aandeelhouder en iedere club heeft evenveel stemrecht. De clubnaam wordt dan FC Sleutelstad en speelt op het terrein van UVS. UVS blijft bestaan, maar FC Sleutelstad is van heel Leiden! Een keer in de twee weken speelt FC Sleutelstad thuis en de week er op UVS.

Een ander argument om goed na te denken over de oprichting van FC Sleutelstad is dat steden een andere bevolkingssamenstelling kennen dan dorpen. In sommige dorpen met een sterke kern, zoals Katwijk, Spakenburg of Noordwijkerhout, wonen relatief veel oorspronkelijke bewoners en zij voelen zich verbonden met een vereniging. Steden hebben te maken met veel nieuwkomers. In Leiden zijn dit nieuwe Nederlanders en studenten. Deze missen de verbondenheid met een club. Deze mensen zien we nog niet wekelijks naar topvoetbal gaan. Het is niet zo vreemd dat vele grote steden geen betaald voetbal hebben. Haarlem, Gouda, Delft, Amersfoort, Middelburg, Hilversum, Lelystad, Zaandam en Zoetermeer zijn steden waar de Betaald Voetbal Organisatie niet is te vinden.

De laatste opmerkelijke gebeurtenis van deze week is de formering van een nieuw zaterdag seniorenteam. Met 18 man (veel blauwzwart bloed) vormen zij een nieuw team. Een goede zaak, want als we er dan allemaal staan, beschikt Roodenburg volgend seizoen over 4 zaterdag seniorenteams en wordt het nog gezelliger op Noord. De vraag is: zal het daarbij blijven? Want de geruchten gaan dat nog meer teams hun heil zoeken op Noord. Wordt dus vervolgd.


De wedstrijden

Het werd een weekend met verrassende uitslagen en dan wordt vooral gedoeld op de uitslagen bij de zaterdag 1. De clubs kruipen nog meer bij elkaar en wat al was voorspeld, wordt waarheid. Iedere wedstrijd is een finale.

De zaterdag 2 pakte een punt tegen Kagia en daarbij mag Kagia zich om de oren krabben, want hun spitsen lieten dijken van kansen onbenut.

Deze week is Brahim Lakhal (trainer A1) getrouwd. Hij is al een aantal dagen in de wolken, maar zijn team wilde hem verrassen. Onder leiding van leider Ali Yuussuf behaalde het team een eclatante overwinning op Blauw Zwart A1. Het werd 5-2 en een beter huwelijkscadeau kon het team hem niet schenken.

C1, en D1 speelden gelijk, F2 verloor thuis van Quick Boys en wist nu te winnen. F3 speelde een gelijkopgaande wedstrijd, maar moest in Rijnvogels de meerdere herkennen.

Uitslagen zaterdag 20 maart

Kamerik - Roodenburg: 1-2
Roodenburg 2 - Kagia 2: 1-1
Blauw Zwart A1 - Roodenburg A1: 2-5
Roodenburg C1 - Quick boys C6: 2-2
Roodenburg D1 - Voorschoten D4: 3-3
Ter Leede D8M - Roodenburg D2: 1-5
Lisse E6 - Roodenburg E1: 6-2
Quick B F7 - Roodenburg F2: 0-2
Roodenburg F3 - Rijnvogels F6 : 1-2.

Vijf thuiswedstrijden stonden er voor zondag gepland, maar door de overvloedige regenval ging het 3e niet door. Vier wedstrijden resteerden en het was de hele dag behoorlijk druk op Noord. Als oorzaak kan men aangeven dat er een grote achterban is die komt kijken naar de verrichtingen van hun favorieten.

De zondag 1 was de eerste helft de sterkere partij. Wippolder de 2e helft, maar dit keer viel het dubbeltje aan de goede kant en won de zondagafdeling met 2-1 van concurrent Wippolder.

Zondag 6 (het eigenlijke tweede) kwam met 4-1 achter tegen VVSB 4. Men haalde in en kwam met 5-4 voor. Uiteindelijk werd het 5-5.

Het vierde won, het vijfde verloor en het zevende had problemen met de organisatie. Bij een aanval wilden alle spitsen, alle middenvelders en ook nog verdedigers mee. Wordt de bal dan verloren, dan is een goede counter zo geplaatst en prijkte er aan het eind van de middag op het scorebord een stand van 1-3.

De dames stonden in de eerste helft al met 3-0 voor. John Beekman traint de dames tegenwoordig samen met Aad en er is afgesproken dat de bal meer moet rollen. Speel gewoon lekker je potje en dat deden de dames deze middag.

Uitslagen zondag 21 maart

Roodenburg - Wippolder: 2-1
Roodenburg 3 - Alphense B 4: afg
Roodenburg 4 - Leidse boys 4: 4-2
Warmunda 3 - Roodenburg 5: 4-1
VVSB 4 - Roodenburg 6: 5-5
Roodenburg 7 - UVS 4: 1-3
Roodenburg Da1 - MMO Da1: 4-0


Bedankje

Betsy van Huis wil het zaterdagbestuur langs deze weg bedanken voor hun prachtige bloemstuk dat zij ontving in verband met haar ziekte.


Komende week

De competitie gaat verder en de zware uitwedstrijd in Alphen a/d Rijn staat op het programma. Zondag komen 2 teams van GOL Sport op bezoek. GOL Sport groeit als club en de komende jaren kan dit resultaat gaan opleveren.

Wie aan de kade speelt, weet dat de barbecue bijna ieder weekend brandt. De broodjes kebab doen het goed. Wat zetten wij daartegenover? Onze broodjes met halal snacks, want die vinden gretig aftrek op Noord.

Aanstaande zaterdag wordt een echt jeugdweekend. Zeven thuiswedstrijden van de jeugd en de ukken, die om 9.30 uur trainen, zorgen ervoor dat er 8 groepen in de weer zijn op Noord.

Programma maandagavond 22 maart
Beker

ARC D7 - Roodenburg DZ: 18.30 uur

Programma zaterdag 27 maart

Alphia - Roodenburg: aanvang 14.30 uur
Quick boys 5 - Roodenburg 2: aanvang 12.00 uur
Katwijk 7 - Roodenburg 4: aanvang 14.00 uur
Roodenburg A1 - Leiden A1: aanvang 14.00 uur
Roodenburg C1 - Foreholte C7: aanvang 11.30 uur
Roodenburg D1 - RCL D3: aanvang 10.00 uur
Valken D3M - Roodenburg D2: aanvang 9.00 uur
Roodenburg E1 - UVS E3: aanvang 10.00 uur
Roodenburg F1 - UDO F1: aanvang 10.00 uur
Roodenburg F2 - UVS F4: aanvang 9.00 uur
Roodenburg F3 - Lisse F7: aanvang 9.00 uur
Wilhelmus MP - Roodenburg MP: aanvang 11.00 uur

Programma zondag 28 maart

Roodenburg - GOL Sport: aanvang 14.30 uur
ROAC 3 - Roodenburg 3: aanvang 12.15 uur
Roodenburg 4 - Bernardus 6: aanvang 11.30 uur
ASC 4 - Roodenburg 5: aanvang 13.00 uur
Meerburg 3 - Roodenburg 6: aanvang 11.00 uur
Roodenburg 7 - Gol sport 3: aanvang 14.30 uur


Roodenburg op Hyves

Wie op de website www.lvroodenburg.nl kijkt, treft daar op de homepage een rubriek aan. Deze rubriek KNVB hyves staat aan het eind van de pagina. Wanneer u een naam intikt, krijgt u hier vaak veel items te zien die betrekking hebben op dit onderwerp.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.