Roodenburg Actueel week 8 2010

Het sponsorplan

Sponsoring is in de huidige maatschappij niet meer weg te denken. De sportwereld heeft daarbij niet het alleenrecht, maatschappelijke ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat ook kunst, cultuur en andere welzijnsorganisaties zich op de sponsormarkt hebben gestort. Hierdoor is de vraag naar sponsorgelden vele malen groter dan het aanbod. En zeker door de financiële crisis is het aanbod alleen maar gedaald.

Deze “concurrentie” zorgt ervoor dat men tegenwoordig professioneel moet omgaan met dit fenomeen. Maar ook een andere gedachtegang is er in gang gezet. Werd in het verleden door sportclubs veelal gevraagd, nu zal men veel meer de nadruk moeten leggen op “iets te bieden“ hebben. Om sponsors te interesseren moet de club een missie uitdragen.

De missie van Roodenburg is die van een sportvereniging waar plaats is voor iedereen en waar iedereen zich thuisvoelt. Een vereniging van mensen die elkaar, ongeacht hun prestatie of recreatieve instelling, respecteert. Een vereniging die ervoor zorgt dat de leden hun talenten kunnen ontwikkelen op het veld maar zeker ook daar buiten. Ons laatste talent was popstar Wesley Klein. Een vereniging die heel duidelijk is in zijn normen en waarden.

Roodenburg biedt ambitieuze sponsors de kans om te participeren in deze toekomst. Steeds meer sponsors ontdekken de club en gaan reclame voeren. Drijfveer daarbij is om betrokkenheid voor deze ambities te uiten (presteren en binden van mensen). Door de steeds grotere groep sponsors wordt het ondernemersnetwerk steeds omvangrijker. Een netwerk dat voor iedere ondernemer belangrijk kan zijn. De leden van de sponsorcommissie zijn de bindende factor tussen bedrijf en club en bieden allerlei reclamemogelijkheden aan. We gaan hierbij voor maatwerk.

Veel leden van Roodenburg zien aan het aantal gestegen reclameborden rondom het hoofdveld dat het aantal sponsors sterk is gegroeid. Maar wat steekt er achter? De sponsorcommissie werkt met een sponsorplan. Wanneer iemand interesse heeft om de club te steunen, gaat iemand van de sponsorcommissie met het plan naar die ondernemer toe en bespreekt de mogelijkheden. Zijn beide partijen het erover eens dan wordt er een sponsorovereenkomst getekend.

De definitie van sponsoring is een overeenkomst waarbij de ene partij (de sponsor) geld en/of een op geld waardeerbare prestatie levert, waar tegenover de andere partij (de gesponsorde) commerciële communicatiemogelijkheden en/of een andere door de sponsor gewenste zakelijke tegenprestatie levert, direct of indirect, voortvloeiende uit de sportbeoefening.

Sponsoring is een zaak van alle Roodenburg-leden. Niet alleen de 5 mensen die de commissie vormen. Veel leden hebben contacten met bedrijven en zij kunnen een visje uitwerpen bij bijvoorbeeld hun werkgever, in hun kennissenkring of in hun familie. Wanneer die ondernemer Roodenburg een goed hart toedraagt, zal hij ook willen weten wat de mogelijkheden zijn om de club te steunen.

Die mogelijkheden staan beschreven in het sponsorplan. Er is een papieren versie beschikbaar. Is iemand geïnteresseerd, neem dan contact op met Dennis van Eijgen bereikbaar via telefoonnummer 06 – 14285524. De digitale versie treft u aan op de website. Ga naar www.lvroodenburg.nl en vervolgens naar vereniging en naar Sponsors. Onderaan de lijst treft u het sponsorplan aan van de club.

Onze sponsorcommissie bestaat uit de volgende leden: Dennis van Eijgen (telefoonnummer 06 -14285524), Rinus de Bruin (telefoonnummer 06 -40029326), Ramon Barends (telefoonnummer 06 -41220855), Vincent de Vos (telefoonnummer 06 -24556168) en Chris Turk (telefoonnummer 06 -22547134).


Deze week

In het begin van de week was het nog onzeker of er getraind kon worden, maar het is inmiddels half februari en de zon wint kracht. Het kunstgrasveld was de hele week bespeelbaar en daardoor kon er volop getraind worden.

Dinsdagmiddag waren er 20 klaverjashelden en 5 sjoelsters. De organisator moest meedoen en aan het eind van de middag bleek hij de winnaar. Direct werd er geroepen “Wie schrijft die blijft.

Dinsdagavond speelde de zaterdag 1 een oefenwedstrijd bij Meerburg. Roodenburg won met 3-0 ter voorbereiding van de wedstrijd tegen Valken 68.

Vrijdagmiddag bleek dat categorie A was afgelast door de KNVB. Zaterdag 1 en 2 en zondag 1 speelden daardoor geen competitie. Het was een uniek besluit van de KNVB om de competitie van de lagere teams wel te laten doorgaan en die van de hogere teams niet.

Vooral bij de grotere clubs zie je dat als men niet kan voetballen er oefenwedstrijden worden vastgesteld voor B1 en B2, C1 en C2 en D1 en D2, maar dat teams die lager zijn in de pikorde gewoon rust hebben. Dat geeft bij die clubs scheve gezichten, want zij betalen net zo veel contributie. Het is een belangrijke reden voor jongeren en ouders om te stoppen of over te stappen naar een club waar ze wel als volwaardig lid worden aangemerkt. De leeftijdsopbouw van die grote clubs ziet er vaak als volgt uit: 10 F-teams, 10 E-teams, 7 D-teams, 5 C-teams, 3 B-teams en 2 A-teams. Bij de A-leeftijd zijn er nog 2 teams over, omdat voetballen niet meer zo leuk is. Een andere sport biedt vaak meer sociale contacten, verkering, uitgaan en de weekendbaan zijn de oorzaak om de voetbalclub vaarwel te zeggen.

Zaterdag gingen alle thuiswedstrijden door en ook uit werd er gespeeld. De uitslagen waren niet geweldig, maar nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Zondag werd er niet gevoetbald. Alle wedstrijden werden afgelast. Toch bezochten veel mensen de club. Zondag 7 ging onderling trainen. De spelers van de zondagselectie ontbraken. Wekenlang bijna niet voetballen kan funest zijn, maar ploegen die in de tweede helft voor de punten gaan, werken nu als totale groep aan hun basisconditie. Komende week krijgen ze revanche. En dan te denken dat de oudere mannen van het moskeeteam wel hun partij spelen in de stromende regen.

Uitslagen zaterdag 20 februari

Valken 68 - Roodenburg: afg
Rijnsb B 6 - Roodenburg 2: afg
Rijnsb B A2 - Roodenburg A1: 9-3
Roodenburg C1 - Foreholte C4: 2-3
Voorschoten D4 - Roodenburg D1: 3-0
Ter Leede D8M - Roodenburg D2: afg
Roodenburg E1 - Lisse E6: 0-10
Roodenburg F1 - ASC F2: 12-0
Roodenburg F2 - Quick B F7: 0-4
DSO MP - Roodenburg MP: 9-2


Kleedkamers officieel in gebruik genomen

Zaterdagmiddag was een delegatie van het Sportbedrijf Leiden op bezoek bij verschillende clubs in de stad. De opgeknapte kleedkamers bij UVS, Docos, FC Rijnland en Roodenburg werden bezocht. Voordat de opgeknapte kleedkamers bij Roodenburg werden geopend, vond het knippen van een lint plaats door de oud- en de huidige wethouder van Sport. Raymond Keur en Marc Witteman verrichten deze handeling. Vooral de kleedkamers die door eigen vrijwilligers zijn opgeknapt, zien er fantastisch uit. Er wordt immers met meer liefde aan zo’n klus gewerkt. Na het officiële gedeelte werd er in de bestuurskamer stilgestaan bij de ontwikkelingen van Roodenburg en van de Leidse sport.


Ouder-/kindtoernooi

In deze vakantietijd wordt er op zondag 28 februari om 13.00 uur een Ouder-/kindtoernooi gespeeld in sporthal de Zijl. Het toernooi is voor kinderen van 7 t/m 13 jaar en je kunt alleen meedoen als je ouders ook mee voetballen. Door deze opzet wordt de betrokkenheid van de ouders bij het sporten van de kinderen vergroot. Inschrijven kan tot 22 februari in clubhuis Eigen Wieken bij Said of Jaimy. Telefoonnummer 071-5219253 of 0654742248. Het is een multicultureel toernooi.


Vakantietijd, de trainingen gaan door

Hoewel de kinderen vakantie hebben en er veel mensen genieten van een skivakantie, wordt er op Noord door de groepen gewoon getraind. Het rooster is bij de ouders en jeugdspelers bekend.


Ukkentraining start deze week

De ukken, geboren in 2004 en 2005, beginnen komende woensdag met de speltraining. Woensdagmiddag wordt er geoefend om 15.30 uur. Dit gebeurt tegelijkertijd met de mini F (geboren in 2003). Zaterdag oefenen de ukken eveneens. Dan wordt er afgetrapt om 9.30 uur. De training staat onder leiding van Patricia Sepers en Michel Buyn. Zaterdag is er ook mini F-training om 9.30 uur.


Komende week

Het is derby- en bekerweekend. Zaterdag ontvangen wij v.v. Leiden en hun trainer Paul Pikaar. Paul kreeg zijn opleiding als voetballer bij Roodenburg en speelde in de senioren een groot aantal jaren in het eerste team. Hij zal Roodenburg graag bestrijden vanuit de underdogpositie, maar wij weten dat beide ploegen net zo veel kans hebben om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Spelhervattingen en kopkracht kunnen een wedstrijd zo maar doen kantelen.

Omdat het 2e team eveneens thuisspeelt, maken we er zaterdag een middagje Mors van. En veel Leidenaren willen daarvan getuige zijn. Na afloop is er livemuziek en komen op de fiets is geen overbodige luxe.

Onze D7 en F1 spelen uitwedstrijden voor de beker. Zaterdag waren er al scouts van RCL om te kijken naar de sterke en zwakke punten van het team.

Zondag weer een derby. De zondag 1 speelt op kunstgras langs de Rijksweg A4 tegen Meerburg. En is de temperatuur deze week boven nul, dan is het een ABC-tje, dat de bal komend weekend gaat rollen.

Programma zaterdag 27 februari

Roodenburg - Leiden: aanvang 14.30 uur
Roodenburg 2 - Leiden 2: aanvang 12.00 uur
Roodenburg 4 - Rijnsb Boys 8: aanvang 11.30 uur
Roodenburg A1 - Valken 68 A1: aanvang 14.00 uur
ARC D7 - Roodenburg D2: aanvang 10.30 uur
RCL F4 - Roodenburg F1: aanvang 8.30 uur
Roodenburg F3 - Rijnvogels F 6: aanvang 9.00 uur

Programma zondag 28 februari

Meerburg - Roodenburg: aanvang 14.00 uur
Roodenburg 4 - Leidse Boys 3: aanvang 11.30 uur
Roodenburg 6 - Docos 3: aanvang 10.00 uur
Roodenburg 7 - Foreholte 6: aanvang 14.30 uur
Lekkerkerk Da 1 - Roodenburg Da1: aanvang 12.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.