Roodenburg Actueel 2017 - week 51

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

ROODENBURG ACTUEEL NR 51

DE ALGEMENE LEDENVERGADERING.(2)

Iedere (voetbal) vereniging in Nederland is verplicht om eenmaal per jaar een algemene ledenvergadering uit te schrijven.

In die vergadering legt het bestuur verantwoording af voor het gevoerde beleid van het afgelopen seizoen (en het begin van het huidige seizoen).

De secretaris brengt verslag uit over het wel en wee van de vereniging. De penningmeester licht de verlieswinstrekening en de balans toe. Commissies vertellen aan de leden, wat zij het afgelopen jaar hebben gedaan.

Kortom, men komt al de in and outs van de vereniging te weten en wie lid is van een club of ouder is, die wil natuurlijk graag weten, hoe een club er voor staat.

Tijdens de ALV worden ook de jubilarissen gehuldigd. Dat zijn leden, die 25 jaar of langer lid zijn en dat geldt dan alleen voor leden, die 25 jaar, 50 jaar, 60 jaar lid zijn van de club. Bij de start van de vergadering worden de overleden personen herdacht.

Wilt u als lid of als ouder meer te weten komen, dan nodigt het bestuur u uit om de Algemene Ledenvergadering bij te wonen.

Die is op maandagavond aanstaande, 18 december. Aanvang 20.00 uur in het clubgebouw.

 

Nouri Rb

Er is bij de club nog een hoop te doen. Je ziet momenteel een groei van het aantal jeugdleden, maar dan zijn er wel mensen nodig, die hen gaan en willen begeleiden. Nourdin Essaoui is heilig overtuigd dat Roodenburg de goede weg is ingeslagen. Zijn verhaal in het Leidsch Dagblad van 13/12/2017 moet u zeker lezen en misschien slaat bij u de vonk eveneens over? Zie voor verhaal ook de facebookpagina van Roodenburg.

Tot a.s. maandag of spreek hem eens aan. Hij kan nog heel wat hulp gebruiken.

DINSDAG 19 DECEMBER KERSTKLAVERJASSEN/ SJOELEN

Komende dinsdag vindt het kerstkaarten / sjoelen plaats. De organisator heeft de Hollandse garnalen van Klaas Pul al binnen. Dirk maakt hier zijn Hollandse garnalensalade van, die we als tussendoortje serveren.

Afgelopen maandag is de kerstboom in de kantine opgetuigd. Een boom met lichtjes in de clubkleuren (donkerblauw). Maar ook in het jeugdhonk en op de eerste etage tref ik opgetuigde kerstbomen aan.

Kerstklaverjassen

De bedoeling is dat er voor iedere deelnemer een prijsje is.

We starten om 14.00 uur en spelen gewoon 3 giftjes.

De volgende kaart- en sjoelmiddag is dan weer op 2 januari 2018.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DE FOTO'S VAN ROB STANDHART

Op de facebookpagina van Roodenburg zijn er foto's geplaatst van Rob Standhart. Rob is begonnen in de C jeugd en heeft bij Roodenburg gespeeld tot de senioren. Rob was keeper en staat op de foto aan de rechterkant naast Peter Slingerland.

Op een aantal foto's treft u diverse spelers aan.

Een van de foto's betreft de A 1 met als trainers Cees Verver en Peter Slingerland. We zien grensrechter Francois van Steenbergen en leider Harry Bouwhuis.

Is het niet eens tijd voor een mini reünie?

Eerst even de beentjes strekken in 7 tegen 7 en daarna de derde helft.

Wij zijn benieuwd, wie het voortouw wil nemen.

Andere foto's treft u aan op de facebook pagina van Roodenburg

RobStandhart

ALS U DENKT DAT ROODENBURG SUBSIDIE KRIJGT VOOR ZIJN WIJKWERK, VERGEET

DAT MAAR GAUW

Het is woensdagmiddag en ik kijk even wat er allemaal gebeurt in het jeugdhonk. Het kunstgras is wit en dus is iedereen binnen. Het jeugdhonk puilt uit. Tafeltennis, knutselen, tafelvoetbal, veel moeders, er wordt gedanst. Iedereen is in de weer. In de corner wordt er gratis thee, koffie en limonade geschonken. Een groot aantal kinderen heeft plezier. Er is een binnen programma. Vrijwilligers en stagiaires zijn in de weer om het iedereen naar zijn / haar zin te maken. Iedereen, die vrijwilligers wil vinden en behouden, leert dat men die mensen moet waarderen, dat ze zo nu en dan een pluim verdienen. Vrijwilligers doen hun werk belangeloos en soms staat er een kleine vergoeding tegenover.

De gemeente Leiden heeft I DOE. Die vrijwilligerscentrale geeft aan organisaties cursussen, hoe je moet omgaan met vrijwilligers. Deze gemeentelijke organisatie biedt tal van cursussen aan op het gebied van: Hoe werf je nieuwe vrijwilligers, hoe behoud je hen en hoe beloon je ze voor hun inzet.

Op meerdere avonden is de corner open. Voor de oudere Roodenburg jeugd is dat het clubhuis, waar ze terecht kunnen. Wie geen lid is, maar alleen meedoen als hij wat voor de club doet.

In Nederland heb je de gewone normale Nederlander en in Leiden woont misschien wel de gewone normale Leidenaar? Wie is die gewone normale sportminnende Leidenaar? Dat is de Leidenaar, die zich overal thuis voelt en geïnteresseerd is naar het wel en wee van allerlei organisaties en clubs. Hij / zij is die welkome gast, die voor iedereen wat betekenen kan en die ongevraagd overal zijn licht opsteekt. Het klinkt raar, maar weet je waaraan je die gewone normale Leidenaar herkent? Dat is op Rhijnhof. Op het moment, dat hij afscheid neemt van zijn stad, dan is de aula te klein om allen te ontvangen, die afscheid van hem / haar willen nemen.

KantineSpel1

KantineSpel2

De gewone normale Leidenaar zal denken: Gemeentebestuur, je mag dankbaar zijn, dat er nog mensen zijn, die zich inzetten voor de medemens. En dan vooral de nieuwkomers in wijk Noord. Die kunnen voor hun werk wel wat stimulans gebruiken?

Ik kan u meedelen, dat burgemeester en wethouders daar anders tegenaan kijken.

Een verzoek om activiteiten te subsidiëren is door de Gemeente afgewezen. Wie subsidie aanvraagt, mag als organisatie bij de gemeente geen schuld hebben, staat er in de voorwaarden. Omdat de meeste Leidse voetbalclubs schuld hebben, is van de kant van de Gemeente niet veel te verwachten, als het om vitaliteit gaat van het voetbal in Leiden. De clubs mogen het zelf uitzoeken. Waar de subsidie wel naar toe gaat?

De beschikking zal het uitwijzen.

Om u inzicht te geven, hoe Roodenburg afgelopen woensdagmiddag bezig was, ziet u via de foto's vanuit het jeugdhonk.

En dan nog maar eens een gerucht ontrafelen, dat in Leiden rond zingt: Roodenburg krijgt veel subsidie. Ik kan u meedelen, dat Roodenburg slechts een klein bedrag van de gemeente ontvangt voor ieder jeugdlid. Dat is € 2 tot € 3 per kind en dat wordt verrekend met de schuld.

Roodenburg krijgt dus nul komma nul subsidie en moet zelf het hoofd boven water houden.

ZIEKENBOEG

Niet iedereen heeft de gladheid aan het begin van deze week overleefd. Nel Boehmer van de kaartclubs, brak haar schouderblad en is een aantal weken uitgeschakeld. Wij wensen haar een voorspoedig herstel toe.

SEV Rb

Tijdens de wedstrijd SEV - Roodenburg zaterdag liep Leroy Brooks een open armbreuk op. Het duurde ruim 20 minuten voordat de ziekenwagen arriveerde en al die tijd lag Leroy op het veld. Omdat de wedstrijd zo lang stil lag, is de wedstrijd gestaakt. Leroy is zaterdagmiddag direct geopereerd. Namens heel Roodenburg wensen wij hem een snel herstel toe.

HET VOETBALGEBEUREN.

Het was zaterdagmorgen vroeg spekglad op de fietspaden richting Roodenburg. Verschillende bezoekende ouders van Roodenburg en Vredenburch hadden fietsende mensen zien vallen.

Vredenburch was in de bekerwedstrijd duidelijk een maatje te groot. De Rijswijkers wonnen met 0-5.

Roodenburg onder de 15 wist na een paar gelijke spelen de draad weer op te pakken. Ze wonnen van FC Lisse met 7-0.

De JO onder de 9 tweede team speelde uit tegen ROAC. Op verzoek van ROAC speelde men 8 tegen 8, want bij deze temperaturen heb je niets aan stilstaande kinderen. Roodenburg won van de Rippers.

De mini F onder de 7 en de onder de 13 waren ook actief. De mini F week uit naar het hoofdveld en komende woensdag is hun laatste training van dit kalenderjaar.

De onder de 9 is al begonnen met de winterstop. De overige teams trainen deze week nog wel.

De onder de 19 speelde gelijk tegen Ter Leede JO 4.

De zaterdag 1 stond met 2-0 achter en het duurde een behoorlijke tijd, voordat er een ziekenwagen verscheen. Leroy Brooks was het slachtoffer. De wedstrijd werd gestaakt.

De zaterdag 3 speelde tegen RCL 5. RCL werd aan de zegekar gebonden. Roodenburg won met 1-3.

De zaterdag 2 werd afgelast.

De zondag 2 kon het in Voorhout niet bolwerken tegen Foreholte 10. De gastheren wonnen met 3-1.

De zondag 1 kreeg net als de tegenstander Madestein genoeg kansen voor open doel. De ploegen hielden elkaar in evenwicht. Het werd 2-2.

 

JEUGDTRAINERS OVERLEG

Komende zaterdagmorgen 23 december is er trainersoverleg voor alle jeugdtrainers en hun stagiaires. Er vind dan een evaluatie plaats van de eerste helft van het seizoen en er is een bijscholing voor de jeugdtrainers. Het thema is: SAMEN VERDEDIGEN. De bijeenkomst begint om 11.00 uur. Na de bijeenkomst is er de KLASSIEKER.

ROODENBURG DOORDEWEEKS

maandag 18 december                       in het clubgebouw om 20.00 uur Algemene Ledenvergadering.

dinsdag 19 december                         in het clubgebouw om 14.00 uur Kerst klaverjassen / sjoelen

                                                       op het veld om 19.30 uur wandelvoetbal

woensdag 20 december                     op het veld van 13.00 -15.00 uur voetbalspelletjes voor jeugd 4-12 jaar

                                                       in het clubgebouw om 13.00 uur Zumba dansen voor vrouwen

                                                       in het jeugdhonk om 13.00 uur knutselen

donderdag 21 december                    in het clubgebouw om 19.00 uur darten

vrijdag 22 december                         in het jeugdhonk om 20.00 uur Kerst klaverjassen

zaterdag 23 december                      in het jeugdhonk/ bestuurskamer om 11.00 uur overleg en bijscholing jeugdtrainers.

                                                     in corner of clubgebouw om 13.00 uur El Classico tussen Real Madrid en Barcelona.

                                                     in jeugdhonk / corner om 19.00 uur soosavond oudere jeugd.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.