Roodenburg Actueel 2017 - week 49

 

 

 

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

Roodenburg actueel nr 49

 

 

DE INVULLING VAN DE ZATERDAGAVOND

Als u de laatste aflevering van de actueel gelezen hebt, dan zal het u zijn opgevallen, dat het aantal activiteiten, vaak gerelateerd aan het voetbal, flink toeneemt. Er gebeurt wat en in vergelijking met andere voetbalclubs vaak op tijdstippen, dat andere clubs "in de slaaphouding verblijven".

 

Ik neem u mee naar het jaar 1973. In die tijd ontstond bij Meerburg het plan om de oude Landbouwschool, staande op het parkeerterrein, om te bouwen tot kleedkamers en een jeugdhonk. Voor dat jeugdhonk werd er een plan gemaakt en via een enorme inzet van vrijwilligers werd dit plan gerealiseerd. In dit jeugdhonk was plaats voor twee tafeltennistafels, een biljart, een bibliotheek, een zitkuil en een voetbalbak. Het plafond bestond uit groene en oranje tegels, er waren paarse gordijnen. Het was ingericht in de sfeer van de zeventiger jaren. Dit alles werd uitgevoerd in samenspraak met de jeugdraad. Spelers van de A1 en jonge senioren mochten meedenken en waren ook verantwoordelijk voor het gebruik van deze ruimte. In 1974 was de ruimte klaar en werd deze officieel geopend door Wim Rijsbergen, die in dat jaar als Roodenburger was uitgekomen in de WK finale tegen Duitsland.

 

Het jeugdhonk van Meerburg was vooral in het weekend in gebruik. Na het spelen van een wedstrijd kon je daar nog even met je vrienden napraten of spelen. Op zaterdagavond werd er regelmatig een disco georganiseerd en dan liep het storm. Half Leiden wist dat daar feest was en je had portiers en stevige mannen nodig, om mensen buiten te houden. De Meerburg jongeren deden tijdens hun verblijf in dit jeugdhonk veel ervaring op, doorzagen het belang om zich samen in te zetten voor de club. Verschillenden werden jeugdleider, jeugdtrainer en groeiden later door tot bestuurslid, zoals Peter van der Heyden.

 

Dat was toen en wat gaat er nu 43 jaar na dato bij Roodenburg gebeuren?

 

In het nieuwe gedeelte van het clubgebouw is vanaf de start rekening gehouden met de inrichting van een jeugdhonk. Dit ligt aan de kant van het Joop Vervoornpad en kan zelfs via een schuifwand bij het kantine gedeelte betrokken worden. Het jeugdhonk gaat alleen open als er toezicht is. Deze ervaring is opgedaan bij andere clubs, waar het jeugdhonk verdween door gebrek aan toezicht en vrijwilligers.

 

Een aantal jonge senioren heeft aangegeven, dat zij dit jeugdhonk en de corner willen gaan runnen. Zij zijn betrokken. Zij willen activiteiten gaan organiseren voor de Roodenburgjeugd. Om te kijken, hoe het gaat verlopen, starten zij met een tafeltennis- en een airhockeytoernooi op zaterdagavond voor de Roodenburg jeugd onder 19 en onder 17.

tafeltennis

 

Er wordt een toernooi gespeeld over meerdere zaterdagavonden. Het toernooi vindt steeds plaats tussen 19.00 en 21.00 uur. Alleen jeugdspelers van Roodenburg kunnen meedoen aan één of beide toernooien. Je kan je inschrijven bij Mo Azerfane. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal er een poule-indeling gemaakt worden.

 

Naast het jeugdhonk zal de corner op de zaterdagavond open zijn. Hier kunnen de bezoekers naar het voetbal kijken en bij elkaar komen. Het betekent dat 3 jonge senioren iedere zaterdagavond de leiding hebben. 23.00 uur is de sluitingstijd en iedereen wordt dan verzocht om rustig het terrein te verlaten in verband met de buurt.

 

Deze activiteit wordt ingevoerd, omdat gebleken is dat de jeugd hier behoefte aan heeft. Ze blijven zo van de straat en bevinden zich in een vertrouwde omgeving.

airhockey

 

Met dit toernooi presenteren we de vierde nieuwe activiteit van Roodenburg.

GEDRAGSREGELS VOOR DE CORNER

Deze regels zijn opgesteld in samenspraak met de jongeren, die de corner draaiende gaan houden.

 

1. Door het betreden van de corner gaan bezoekers akkoord met de gedragregels.

2. De corner is toegankelijk voor leden en voor aspirant-leden die zich actief inzetten voor de club.

3. Iedere bezoeker houdt zich aan aanwijzingen en regels van de leiding.

4. De leiding heeft het recht om bezoekers aan te spreken op gedrag dat door hen of andere bezoekers als hinderlijk of ongewenst wordt ervaren. In dit geval volgt eerst een waarschuwing, bij herhaling volgt verwijdering!

5. Iedereen ruimt zijn eigen afval op en gooit dit in de daarvoor bestemde afvalbakken. Ook buiten!

6. Bij vernieling en/of diefstal wordt de aangebrachte schade op de dader(s) verhaald!

7. Eigen meegenomen eten en drinken mag in en om de corner niet worden genuttigd. Kauwgom en alcoholische dranken zijn in de corner taboe.

8. Consumpties dienen direct te worden afgerekend bij de leiding. DUS NIET ZELF AFREKENEN EN OOK NIET ZELF PAKKEN!

9. Iedere bezoeker is zelf aansprakelijk voor verlies, vernieling of diefstal van persoonlijke bezittingen.

10. Het is niet toegestaan overlast en geluidsoverlast te veroorzaken zowel in als om het terrein van de corner. Hou rekening met de oudere bewoners van de flat Noorderlicht!!

11. We wensen je heel veel plezier toe in de corner

 

De werkgroep Corner en Jeugdhonk

 

NIEUWE STAND CROWDFUNDACTIE

Deze week is er weer een trade succesvol afgesloten. Ingezet werd er op een stijging van Unilever. Op 16 november werd er via turbo's € 464 ingelegd. Op 28/11 is de positie weer gesloten en bracht de stijging een bedrag op van € 583. Nettowinst € 119. Een rendement van 25% in twee weken. Voor de actie wordt er overgemaakt € 29,75. De nieuwe stand wordt € 479,80. Op naar de € 600. Dan schaffen we 2 doeltjes aan!!!

Wilt u schenken?

 

 

Dit is ons banknummer : NL92INGB0000088089 van LV Roodenburg. vermeld daarbij CFWD doeltjes.

 

 

ZIEKENBOEG

Zakaria Makkor, spelend in de JO onder 13, is opgenomen in het Kinderziekenhuis te Den Haag. Langs deze weg wensen wij hem een voorspoedig herstel toe.

 

KNUTSELEN EN DANSEN OP DE WOENSDAGMIDDAG

 

HET KAN NU BIJ ROODENBURG

 

VOOR VROUWEN EN VOOR KINDEREN VAN 4-12 JAAR.

Vanaf deze week is er voor de moeders en de kinderen op woensdagmiddag nog meer te beleven. Er kan worden gedanst in het clubgebouw en in het jeugdhonk zijn de kinderen met knutselen begonnen. Van 13.00 uur tot 15.00 uur is iedereen in de weer en is men klaar, dan is er koffie en thee in de corner. Afgelopen weken waren er ook "kruidnootjes". Wat er met dansen is afgegaan, komt er via de kruidnootjes even later weer aan.

knutselen

 

In de vooraankondiging werd er gesproken over het maken van een Sinterklaas door middel van een pollepel. Het werd echter kleuren, lijmen en de kinderen hadden het duidelijk naar hun zin. Na het knutselen was het tijd voor bewegen. Dat deden ze in het clubgebouw.

zumbales

 

PIETENTRAINING VOOR JONGENS, DIE VAN WANTEN WETEN

Nat gras, mist, temperatuur net boven 0 graden. Niet de temperatuur, die de Sint gewend is in het verre Spanje. Maar toch heeft de GoedHeiligMan zijn hoofdpiet naar Roodenburg gestuurd. Don Leon moet de jongste jeugd gaan trainen, staat er in het draaiboek. Om 9 uur verzamelen zich de trainers Richard, Ralph om het parcours klaar te maken. Want Don Leon wil beslagen op het ijs verschijnen. Dat betekent dat alle onderdelen gereed moeten zijn als de kinderen komen. Er zijn 3 onderdelen. Schieten op de wand met gaten, schieten op pakjes, die aan de doellat hangen en een partijspel. Dertig kinderen zijn aanwezig. De één heeft het erg koud, de ander heeft geen last van de kou. Ouders met mutsen doen mee en helpen bij de onderdelen. Bij dit weer moet je wel goed in beweging blijven. Jan Willem zorgt tussendoor voor de limonade, die wordt genuttigd op de hoofdtribune.

 

De training eindigt met een grote partij op een klein veld. 15 tegen 15 met 10 ouders. Na de training gaan de kinderen allemaal naar het jeugdhonk. Patat bakker Boutaleb heeft intussen patat en een frikandel gebakken. En hoofdpiet Don Leon heeft een grote zak meegekregen van de Sint. Voor ieder kind is er een cadeautje.

 

Tevreden kijken kinderen, ouders en leiders/ trainers terug naar dit festijn. Waardering is er voor de bikkels, die met veel plezier hebben deelgenomen aan de zware Pietentraining van Don Leon.

pietentraining

 

HET VOETBALGEBEUREN

Ijs in de sloot. Zal het wel doorgaan? Om 8.00 uur is de consul Piet Labrujère op het complex en hij zal het verlossende woord uitspreken. Alle thuiswedstrijden gaan door.

De onder de 11 neemt het op tegen Woubrugge. De punten worden gedeeld.
Dat geldt ook voor de onder de 13 en onder de 15. Deze teams spelen eveneens gelijk tegen respectievelijk Siveo en VVSB.

De zaterdag 2 neemt het op tegen Ariston 3. Met precies 11 man weten ze de klus te klaren. Op het kunstgras wordt er met 3-2 gewonnen.

De onder de 15 speelt een puike uitwedstrijd tegen de onder de 15 (1) van Oegstgeest. Met een knappe 1-5 overwinning keert men terug naar Noord.

Roodenburg 3 won eveneens. Uit tegen Voorschoten 7 werd het 1-3.

Op zondag wint de zondag 2 met 5-3 van Meerburg 2.

De zondag 1 komt na een achterstand van 1-3 alsnog in het laatste kwartier op 3-3. Het is een kakofonie van geluid, dat de wedstrijd begeleid. Spelers en begeleiders schreeuwen elkaar naar "grote hoogte ", maar het echte overleg tussen spelers gaat daar wel door verloren. Het is Abdelhaq Bouchnafa, die de 3-3 dik in blessuretijd in de touwen ramt.

HET VOETBALPROGRAMMA VOOR KOMENDE WEEK

 

woensdag 6 december Rijnsb Boys JO19-4 - Roodenburg JO19-1

zaterdag 9 december

09.00 uur Roodenburg JO9 -2 - Alphen JO9-4

09.00 uur Roodenburg JO9-1 - FC Lisse JO9-2

09.30 uur Linschoten JO13-1 - Roodenburg JO13-1

12.00 uur Roodenburg JO17-1 - Rijnvogels JO17-2

12.00 uur Nootdorp 3 - Roodenburg 2

12.30 uur Noordwijk JO19-2 - Roodenburg JO19-1

14.00 uur Foreholte JO15-3 - Roodenburg JO15-1

14.30 uur ROODENBURG - HAZERSWOUDSE BOYS

14.30 uur Roodenburg 3 - SJZ 2

 

 

 

 

zondag 10 december

11.15 uur Meerburg JO11-7 - Roodenburg JO11-1

12.00 uur Leidsche Boys 1 - Roodenburg 2

14.30 uur DELFIA - ROODENBURG

 

ROODENBURG DOORDEWEEKS

Er gebeurt steeds meer bij Roodenburg. Op steeds meer dagdelen kan je bij de club terecht om deel te nemen aan een diversiteit van activiteiten. Afgelopen donderdag kon de wandeling geen doorgang vinden. A.s. donderdag gaan we opnieuw op pad.

 

maandag 4 december

 

dinsdag 5 december                   in het clubgebouw om 14.00 uur klaverjassen/ sjoelen

 

                                               in de corner om 20.45 uur championsleague Bayern - PSG

 

woensdag 6 december               in het clubgebouw om 13.00 uur Zumbadansen voor vrouwen

 

                                               in het jeugdhonk om 13.00 uur knutselen voor de jongste jeugd

 

                                               op het veld om 13.00 - 15.00 uur voetbalspelletjes voor kinderen 4-12 jaar

 

                                               op het veld om 19.00 uur Rijnsb boys 19-4 - Roodenburg 19-1

 

                                               in de corner om 20.45 uur Championsleague voetbal.

 

donderdag 7 december              vanuit de corner om 10.00 uur wandeling door de wandelgroep

 

                                               in het clubgebouw om 19.00 uur darten

 

vrijdag 8 december                   in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen

 

zaterdag 9 december                in het jeugdhonk van 19.00 - 21.00 uur tafeltennis/ airhockey toernooi

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.