Roodenburg Actueel 2017 - week 48

 

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 48

 

 

================================================================

DE TRAINER VAN FC JAMMER.

Het trainerschap van een eerste team, of dat nu een seniorenteam of een jeugdteam is, zorgt voor aanzien. Bij de senioren krijg je te maken met persaandacht, het bestuur en de supporters volgen de verrichtingen van spelers en trainer. Bij de jeugd kijken jongeren vooral naar in welke klasse het team uit komt en naar de stand van de ranglijst.

 

Jeugdspelers hebben tegenwoordig weinig binding met de club. Dat proberen we via allerlei extra faciliteiten te vergroten. Daardoor ontstaan er wel groepen, die met elkaar optrekken. Bij allochtone jeugdspelers is aanzien hebben, iets wat er via de opvoeding al insluipt. Dat aanzien wordt vergroot als je mag uitkomen in het eerste team van welke leeftijdsgroep dan ook. Kom je uit in JO17-2, dan wordt je aanzien geschaad. Dat wordt beschouwd als minder. In het ergste geval roept men zachtjes: hij kan niet voetballen. Spelers ervaren niet, dat je in JO17-2 net zo leuk met elkaar kan spelen. Voor hen is er maar één team, de JO17-1.

 

Bekijk je het voetbal in de 4de klasse, dan gaat daar een hoop mis. Je kan het niet vergelijken met de sterren van Manchester City. Een bal plaatsen over 15 meter, de simpelste oplossing zoeken voor een actie, het past niet in het plaatje van de voetballer in de vierde klasse. Wanneer het mis gaat, dan kan het opvliegend karakter van spelers wel eens de overhand krijgen. Men wordt boos op de scheidsrechter, de tegenstander. Daarmee maskeert men dan het eigen falen. Het accepteren van eigen fouten past niet in de cultuur. Het macho gedrag, het aanzien voor de vrienden, wordt immers geschaad.

 

Om spelers toch in het gareel te houden, zodat ze niet boos worden en fouten accepteren, is er de trainer. De trainer van FC Jammer.

 

Het is een trainer, die ervaring heeft met het ingrijpen tijdens het wedstrijdgebeuren.

 

De FC Jammer trainer wordt niet opgeleid door de KNVB. Wie een cursus volgt bij de KNVB, die mag geen fouten maken, want dan kan je jouw diploma wel vergeten. 
De medecursisten van FC Jammer daarentegen zullen hem helpen als hij voor de praktijk moet slagen. Ze trekken immers samen op en zullen niet in woord en gebaar reageren tijdens de uitvoering van de oefening.

 

Trainer worden van FC Jammer wordt men pas, als men kan omgaan met tegenslagen. Beginnende trainers kunnen dit over het algemeen niet en die ervaring heb ik ook meegemaakt. Ik zie ze enthousiast een bespreking doen en als de wedstrijd begint, dan zijn ze duidelijk hoorbaar aanwezig. Naar mate er meer tegendoelpunten vallen, des te zachter wordt het geluid van het coachen. Ze kruipen in het hoekje van de dug-out en het liefst zouden ze wegduiken achter dit hokje. Ze zijn vaak niet in staat om zaken, die verkeerd gaan, aan te pakken en laten het daarna op zijn beloop.

 

Wie slaagt als trainer van FC Jammer beschikt over veel meer mentale weerbaarheid. Deze trainer wordt vooral actief als het fout dreigt te gaan. Veelal reageert hij preventief. Door zijn ervaring grijpt hij al in voordat het kwaad geschied is. Hij maant spelers tot rust als ze na een foute beslissing van de scheidsrechter of assistent-scheidsrechter verhaal willen halen. Wanneer er een grote kans wordt gemist door zijn spelers voor het doel van de tegenpartij, klinkt het vanuit de dug-out, "jammer, volgende keer beter". Maakt de tegenstander een fout en dreigt de eigen ploeg hem uit te gaan lachen, hoor je roepen "bemoei je met je eigen spel". Krijgt een team meerdere doelpunten om de oren, dan hoor je "geeft niet, blijven voetballen".

 

De trainer van FC Jammer is vooral bezig met de opvoeding van spelers. Hen leren wat fair play is. En dat alles tijdens de hectische momenten van het spelletje. Niet velen hebben deze gave. Sommigen laten zich gaan en zijn hun emoties niet meer de baas. De trainer van FC Jammer kan de zaken scheiden. Bij hem mag je fouten maken. Bij hem leer je dat je moet accepteren, dat er fouten gemaakt worden en hoe je er mee moet omgaan. De FC Jammer trainer speelt in op het temperament van spelers. Wie zijn temperament onder controle heeft, is geschikt voor selectie voetbal. De FC Jammer trainer begeleidt hem daarbij en zodoende doet hij ervaring op. Met die ervaring moet hij in staat zijn om op selectieniveau uit te komen voor de club.

 

PS: Dit verhaal is gebaseerd op hoe trainer Nourdin Essaoui bezig is met het coachen en begeleiden van zijn teams.

NIEUWE STAND CROWDFUNDING ACTIE

Voorlopig hebben wij onze zinnen gezet op de aanschaf van 2 doelen van 3 x 1 meter. De aanschafkosten daarvan zijn € 600 per twee stuks.

 

Via beleggen in hefboomproducten is daarmee tot nu toe het grootste deel binnen geharkt. Op 15/11/2017 werden turbo's long aangeschaft van SBM Offshore. De aanschafprijs was € 487. Op 21/11/2017 zijn dezelfde turbo's weer verkocht voor € 573. Een rendement van 17% in 4 dagen tijd. Naar de club gaat van deze transactie € 21,50 en met een anonieme gift van € 10 wordt de nieuwe stand € 450,05.

Wilt u schenken?

 

 

Dit is ons banknummer : NL92INGB0000088089 van LV Roodenburg. Vermeld daarbij CFWD doeltjes.

 

De nieuwste positie, die is ingenomen is: Koop 100 aandelen ABN/AMRO. koers 24,98. Koersdoel € 27 risico € 24,40. Hieronder stapt men uit. Lukt de trade, dan maken we € 50 over naar de club.

 

ZIEKENBOEG

De trainer van de onder 11 jaar Aad Gaasbeek is getroffen door hartproblemen. Wij wensen hem een voorspoedig herstel toe.
Op zondag verdwijnt Abdelhaq Jermouni in de ziekenboeg. Tijdens de uitwedstrijd tegen SJC 4, loopt hij een ernstige schouderblessure op. Het leeftijdverschil tussen het team van SJC en Roodenburg is te groot, verneem ik van Omar Maissa. De heren moeten eens overwegen om te gaan deelnemen aan de veteranencompetitie. Op zondag is er een veteranen competitie voor elftallen en voor zeventallen. Wanneer ik kijk naar het gebruik van het kunstgras op zondagmiddag, liggen er hier duidelijk groeimogelijkheden.

ROODENBURG VERWELKOMT NIEUWE HUURDERS

De afgelopen maanden heeft het bestuur niet stil gezeten met het vitaliseren van de club. Er zijn nog een aantal speerpunten.

 

1) het vergroten van de inkomsten.
2) de groei van het ledenaantal.
3) het uitbreiden van het aantal activiteiten.
4) het werven van vrijwilligers

 

Roodenburg is op sportpark Noord de eigenaar van het clubgebouw. Dit clubgebouw bestaat uit een kantinegedeelte met horecakeuken. Daarnaast beschikt men er over een wedstrijdsecretariaat, een corner, een jeugdhonk, twee commissiekamers, een administratieruimte en een bestuurskamer.

 

Daarnaast is de club eigenaar van een drietal ruimten in het verlengde van de tribune. Vroeger waren hier de bestuurskamer / commissiekamer gevestigd. Dankzij de bewonderingwaardige inzet van Cor Labrujère, spelers van de zaterdag 2 en zaterdag 3, Maarten van Kooperen en Lotfy Omrani zijn de laatstgenoemde ruimten vorige maand opgeknapt.

 

Het bestuur kan u meedelen, dat het Praethuys en de beide commissiekamers in het gebouw met ingang van heden zijn verhuurd aan het Vluchtelingenwerk en een commissiekamer aan het Kandidatennet. Met beide organisaties is Roodenburg in gesprek om te komen tot een vruchtbare samenwerking.

ROODENBURG 35 PLUS ONGESLAGEN KAMPIOEN

Geen wedstrijd verloren. Er zit nog genoeg "motorolie" in de lijven van onze 35 plussers. Deze foto is gemaakt tijdens het toernooi bij UVS.

351Kampioen

 

Weer drie wedstrijden gewonnen:
RB - Voorschoten 2-0
RB - UVS 3-1
RB- Lugdunum 1-0
Dat alles was mogelijk, dankzij de steun van de supporters. Op de facebookpagina van Roodenburg staan er diverse reacties. Ze worden TIJGERS EN TOPPERS genoemd. Het belangrijkste van teamsport is, dat je met vrienden veel plezier beleeft.

WANDELVOETBALLERS OP TOERNOOI BIJ OOSTERHEEM

Afgelopen vrijdag 24/11 kwamen de Roodenburg wandelvoetballers ook in actie. Ze deden mee aan een mini toernooi van Oosterheem.

 

Daar namen zij het op tegen Oosterheem en een combinatie elftal van Oosterheem.

 

Tweemaal werd er gewonnen, tweemaal verloren.

 

De vreugde was er niet minder om. Vooral de derde helft bleek gezellig te zijn verlopen, aldus de trainer.

ToernooiWandelvoetballers

 

KOMENDE ZATERDAG 2 DECEMBER PIETENTRAINING

 

AANVANG 10.00 UUR

 

VOOR ALLE ONDER DE 9 EN ONDER DE 7 KINDEREN.

 

VERZAMELEN OM 9.45 UUR

 

DE TRAINING WORDT VERZORGD DOOR DE HOOFDPIET,

 

BIJGENAAMD DON LEON

 

ZORG DAT JE ER BIJ BENT IN JE PIETENPAK

SintVoetbalpiet

 

 

 

HET VOETBALGEBEUREN

De nieuwe spelvormen van de KNVB moeten het spel aantrekkelijker maken voor de jongste jeugd. Bij de onder de 9 spelen ze 6 tegen 6 en dan gebeurt er heel wat voor de doelen. Kinderen moeten kunnen scoren is het devies van de beleidsmakers.
Op zaterdag kom ik de keerzijde tegen van dit streven. Bij de wedstrijd van JO9 -1 tegen Ter Leede, moet de keeper uit Sassenheim behoorlijk wat ballen uit het net halen. Het wordt hem teveel en verlaat huilend het veld. Zijn moeder is een aantal minuten bezig om hem te troosten. Pas later in de wedstrijd keert hij terug in het veld.
De JO9-1 wint, de JO9-2 verliest. Zij spelen 5 tegen 5 omdat ARC slechts 5 spelers heeft meegenomen.
De JO-11 verliest van Koudekerk, de JO-15 wint in Lisse en de JO-13 wint voor de eerste keer bij RCL.
De zaterdag 1 staat binnen 30 seconden op voorsprong in Alphen ad Rijn bij Alphia: 0-1. Daarna echter krijgt de zaterdag-1 vooral in de eerste helft een flink aantal doelpunten om de oren. Uiteindelijk wint Alphia met 8-1
De zaterdag 3 wint thuis van UDO en zaterdag 2 speelt 's avonds een uitwedstrijd tegen Concordia Delft. De Delftenaren winnen met 6-1.

 

Op zondag spelen de zondag 2 en zondag 1 een uitwedstrijd tegen SJC 4 en Steeds Hoger. Beide teams lopen tegen een 3-1 nederlaag aan.

VAN POLLEPEL NAAR SINT OF ZWARTE PIET

Pollepel

Op de woensdagmiddag wordt het steeds drukker. De moeders zijn in beweging, de kinderen sporten op het kunstgrasveld, maar er zijn ook kinderen die wat anders willen doen.

 

Komende woensdag gaan ze knutselen. Daarmee introduceren we weer een nieuwe activiteit in de Tuin van Noord. Fatima gaat met hulp van tante Irene met de kleintjes aan de slag. Van een pollepel gaan de kinderen een Sint of een Piet maken.

 

Meedoen? Het knutselen begint om 13.00 uur

PROGRAMMA VOLGENDE WEEK

 

zaterdag 2 december

09.00 uur Roodenburg JO11-1 - Woubrugge JO11 -3
09.00 uur Blauw Zwart JO9-2 - Roodenburg JO9-1
10.00 uur Roodenburg JO13-1 - Siveo JO13-1
10.00 uur Roodenburg JO15-1 - VVSB JO15-3
10.00 uur Oegstgeest JO17-1 - Roodenburg JO17-1
12.00 uur ROAC JO9-1 - Roodenburg JO9-2 ( wordt verplaatst?)
12.30 uur Roodenburg 2 - Ariston 3
14.15 uur Voorschoten 7 - Roodenburg 3

zondag 3 december

11.00 uur Roodenburg 2 - Meerburg 2
14.30 uur Roodenburg 1 - Houtwijk SV 1

KOMENDE DONDERDAG WANDELT DE WANDELGROEP

Op donderdag 30 november staat er weer een wandeling gepland. Er wordt om 10.00 uur gestart. Verzamelen om 9.45 uur. De wandelingen duren 1 tot 2 uur en tussendoor drinken we koffie.

ROODENBURG DOORDEWEEKS

maandag 27 november

 

dinsdag 28 november                         in het clubgebouw 14.00 uur klaverjassen / sjoelen
                                                       op het veld om 19.30 uur training wandelvoetbal

 

woensdag 29 november                     op het veld van 13.00 -15.00 uur voetbalspelletjes voor kinderen 4-12 jaar
                                                       in het clubgebouw van 13.00 - 15.00 uur Zumba dansen voor vrouwen
                                                       in het jeugdhonk of theehuis van 13.00 - 15.00 uur knutselen voor de kleintjes.

 

donderdag 30 november                    vanuit de corner om 10.00 uur wandeling door de wandelgroep
                                                       in het clubgebouw om 19.00 uur darten

vrijdag 1 december                            in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen

 

zaterdag 2 december                         op het veld om 09.45 uur Pietentraining voor mini F en F pupillen

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.