Roodenburg Actueel 2017 - week 46

 

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 46

 

 

 

 

DE SCHOONMAAKPLOEG

Het is maandagmorgen en al vroeg is er beweging zichtbaar in de Tuin van Noord. Op weg naar de kantine kruis ik een groep trimmende ouderen. Ze voeren schaatsoefeningen uit op het Joop Vervoornpad. Tussen de 10 en15 ouderen sporten iedere morgen vanuit het Theehuis van Noord en doen daarbij ook regelmatig het kunstgrasveld van Roodenburg aan.

 

Naar mijn mening begint men iedere dag om 9.00 uur of 9.30 uur.

 

Ik kom deze morgen prijzen brengen voor de kaartclub en breng een bezoek aan onze schoonmaakploeg. "De vergeten groep", want maar heel weinig Roodenburgers beseffen, dat een clubgebouw niet alleen door leden wordt gebruikt, maar ook moet worden schoongemaakt.

 

Om die reden zijn er iedere maandagmorgen een aantal "oudere Roodenburgers", die de handen uit de mouwen steken. Daarbij wordt er gewerkt volgens een strak werkschema.

 

Bram Pardon heeft op maandagmorgen veegdienst en op dinsdag vult hij de koelkasten aan. Joop Verver is de man, die de vloer daarna onderhanden neemt.

schoonmaak

 

Maarten van Kooperen loopt met de poetslap rond, verplaatst tafels en stoelen en helpt overal, waar dat nodig is.

schoonmaak2

 

Ger van Schoonderwoerd den Bezemer neemt op maandag de glazen onderhanden en zorgt er op dinsdag voor dat alle toiletten weer schoon zijn.

schoonmaak3

 

Toon van der Blom, Dirk van der Zwart en Henk Dissevelt zijn op maandagmorgen eveneens aanwezig en met zijn allen nemen zij de gebeurtenissen van het weekend door. Op de achtergrond klinkt het geluid van Frans Bauer.

 

De mannen hebben het naar hun zin, maar de jaartjes gaan wel tellen en versterking van deze ploeg is meer dan welkom.

 

Iedere maandag omstreeks 8.00 uur / 8.30 uur staan de mannen paraat.

 

Na gedane arbeid gaat de frituur aan, want de inwendige mens wil ook wat.

 

We hopen, dat ze nog jaren voor onze club actief zullen zijn, want ook dit vrijwilligerswerk behoort bij het verenigingsleven.

wndelvoetbal

DRIE OKTOBERVERENIGING BLIJ MET LEIDSE GRENSRECHTERS

Tegenwoordig heten ze anders. Assistent-scheidsrechters, mannen die het hulpje zijn van de scheidsrechter. Ze bewegen zich langs de zijlijn en bevinden zich op de eigen helft. Daar helpen zij de scheidsrechters bij het beoordelen van wel of geen buitenspel, of de bal wel of niet over de zijlijn of doellijn is gegaan, of er sprake is van een hoekschop of doelschop. Via vlagbewegingen maken ze de arbiter van dienst duidelijk wat er aan de hand is. Zij beogen neutraal te zijn, maar heel vaak fungeren ze als twaalfde man. Trainers, die de grensrechter influisteren om bij twijfel de vlag op te steken. Het bestaat al sinds het voetbal binnen de lijnen gespeeld wordt.

 

Journalisten, die een voetbalwedstrijd volgen, krijgen de opdracht om zo min mogelijk te schrijven over het handelen van de scheidsrechter van dienst. Dit is uit respect naar de arbiter toe, die ook maar een mens is.

 

Maar dit jaar wordt het gedrag van grensrechters wel meegenomen in diverse verslagen. Zo werd de grensjager van FC Rijnland in de thuiswedstrijd tegen SJZ beticht van meerdere keren oneerlijk vlaggen. Zijn vlagsignalen waren het gesprek van het dorp. In de Mors denken ze eerder aan een standbeeld, mocht de Drie Octoberhal worden neergehaald.
Afgelopen maandag staat er een verhaal in het Leidsch Dagblad over het vlaggen van de grens in de wedstrijd tussen LSVV en Kagia. Met grote kop staat er "Grensrechter LSVV'70 vlagt op goed geluk". Scheidsrechter keurt in slotfase beslissende treffer af. Kagia voelt zich bestolen.

 

Grensrechter Nils Groot vond ook dat het geen buitenspel was, maar stak toch voor alle zekerheid zijn vlag omhoog en de scheidsrechter nam zijn vlagsignaal over, las ik verder in het verslag. En dat komt heel zuur over.

 

Ook in Hoek van Holland is het vlaggen van de Leidse grensrechter opgevallen. In het verslag van HVC 10 - Lugdunum wordt vermeld dat de assistent-scheidsrechter van de Leidenaren met vlag en wimpel slaagde voor het KNVB vendelzwaai diploma.

 

Het blijft een ramp in het lagere amateurvoetbal, die clubgrensrechters, lees ik op de website van Haaglanden voetbal.

 

Ik kijk er naar en schrijf er over met een knipoog. Niets is menselijker dan het zoet van de overwinning. Voetbal en Fair Play. Zo lang Blatter, de hoogste baas van het voetbal, nog niet is veroordeeld, moet je onderin dan met veel bravoure actie ondernemen?

 

Het veelvuldig vlaggen zal de leden van de optochtcommissie van de Drie Octobervereniging niet ontgaan zijn. Bijna jaarlijks moeten er vendeliers uit Brabant en België gecontracteerd worden. Met zoveel zwaaikracht in de stad, kan de volgende optocht nog Leidser gemaakt worden. Even langs Hoppezak, de grensrechtervlag mee en klaar is het Leidse Gilde voor de strijd.

 

Ze zullen geen flater slaan. Met zoveel ervaring zullen deze artiesten het publiek langs de weg in vervoering brengen.

 

Waar voetbal allemaal niet goed voor is.

woensdagmiddag

DE ROODENBURG CROWDFUNDACTIE

Even een update. Een tijdje niets gehoord. Even afgeweken van de tips en dan gaat het niet goed. De tip om omhoog te speculeren op Unibail Rodamco was echter een schot in de roos. Ingezet werd er € 766 en deze week werd er winstgenomen en was het eindbedrag € 1058. Een nettowinst van € 292 blijft over, 40% rendement in een maand. De nieuwe stand van de actie wordt € 419,05

 

De wandelvoetballers willen graag deze doelen, want dan kunnen ze thuis teams gaan ontvangen. Als er € 600 is ontvangen, kunnen er 2 doelen worden aangeschaft.

 

Wilt u sponsoren?

Maak dan uw bijdrage over naar ons banknummer : NL92INGB0000088089 van LV Roodenburg,. vermeld daarbij CFWD doeltjes.

 

 

 

Naast de wandelvoetballers zullen onze mini F pupillen veelvuldig gebruik maken van de doelen. Er komt een Championsleague aan op de zaterdagmorgen.

 

Alvast bedankt voor uw steun!

ROODENBURG DOORDEWEEKS

maandag 13 november

 

dinsdag 14 november in het clubgebouw 14.00 uur klaverjassen/ sjoelen

 

op het veld om 19.30 uur wandelvoetbal

 

op het veld om 20.00 uur. LAV cup v.v. Leiden - Roodenburg za

 

woensdag 15 november op het veld om 13.00 uur spelletjes voor jeugd 4-12 jaar

 

in het jeugdhonk om 13.00 uur zumba dansen voor vrouwen.

 

donderdag 16 november in de corner om 10.00 uur wandeling wandelgroep.

 

in het clubgebouw om 19.00 uur darten

 

vrijdag 17 november in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen

WEDSTRIJDPROGRAMMA KOMENDE WEEK

 

 

ZATERDAG 18 NOVEMBER

 

08.30 uur WVC JO 9 3 - Roodenburg JO 9 2

09.00 uur Roodenburg JO 11 1 - Lisse JO 11-5

10.00 uur Roodenburg JO 13-1 - Nicolaas Boys JO 13-1

10.00 uur Roodenburg JO 15-1 - RCL JO 15-5

10.00 uur Laakkwartier JO 9-3 - Roodenburg JO 9-1

12.00 uur Roodenburg JO 17-1 - Quick Boys JO17-3

12.00 uur Roodenburg JO 19-1 - VVSB JO 19-4

12.30 uur Roodenburg 2 - Semper altius 3

14.30 uur ROODENBURG - OEGSTGEEST

14.30 uur Koudekerk 4 - Roodenburg 3

 

ZONDAG 19 NOVEMBER

 

11.00 uur Roodenburg 2 - Foreholte 9

14.30 uur WANICA STAR - ROODENBURG

 

 

HET VOETBALGEBEUREN

De JO onder de 9 hebben een thuiswedstrijd. De JO 9 1 speelt een spannende partij tegen Kagia en de JO 9 2 neemt het op tegen FC Lisse. De ene wint, de ander verliest.

De JO onder de 11 gaat richting Alphen a/d Rijn. De tegenstander weet haar mannetje te staan en trekt aan het langste eind.

Dat geldt ook voor de JO onder de 15. MMO is hier de ploeg, die de punten in Hoogmade houdt.

De JO onder de 17 wint van Foreholte en JO onder de 19 is nu weer te laag ingedeeld en wint met ruim cijfers van ASC.

In de rust spreek ik de wedstrijdsecretaris van v.v Meerburg. Op zijn tablet ziet hij de uitslagen van Meerburg teams voorbij komen. 20-0 , 19-0 Het zijn nederlagen, waardoor kinderen afhaken om nog verder door te gaan met voetballen, deelt hij mij zorgelijk mede.
In de rust is de stand 0-1 voor Meerburg. In de tweede helft loopt Meerburg verder uit naar 0-4 en zijn er bij Roodenburg 2 rode kaarten te betreuren. Een fotoreportage van deze wedstrijd treft u aan op de website van leidenamateurvoetbal.

Roodenburg zaterdag 2 wint de uitwedstrijd tegen DHL met 0-1.

In de corner bereidt men zich in grote getale voor op de beslissende WK wedstrijd Ivoorkunst tegen Marokko. Kleintjes zijn niet welkom. Om 18.30 uur wordt er afgetrapt. Bij de stand 2-0 voor de rood/groenen begeef ik mij naar corner om te zien hoe de overwinning beleefd wordt. Maar liefst 38 personen zitten in dit kleine hokje naar de wedstrijd te kijken. Na de wedstrijd is er een vreugde explosie. Die vreugde explosie houdt 5 minuten aan, maar dan is het tijd om de corner te sluiten. Op straat is het geluid van claxons hoorbaar. Ik blijf nuchter en kijk naar het doelsaldo van Marokko. NUL tegen. Ze kunnen dus wel verdedigen en als ze de nul kunnen houden. Met hun acties maken ze altijd wel een doelpuntje. Nu Nederland niet gaat, wordt het deze zomer waarschijnlijk met zijn allen TV kijken naar Marokko en Tunesië.

 

Roodenburg immers is van alle markten thuis!

Op zondag gaat de wedstrijd van de zondag 2 uit tegen Foreholte wegens afgelasting niet door.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.