Roodenburg Actueel 2017 - week 45

 

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 45

 

 

 

LV ROODENBURG

 

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

BOVEN DE 35 HERBSTMEISTER

Vorige week vrijdag is het 35 PLUS team van Roodenburg Herbstmeister geworden. Het team komt uit in de 7 tegen 7 competitie, een competitie eens in de paar weken op de vrijdagavond. Eén club ontvangt de andere teams, die dan in een toernooivorm tegen elkaar uitkomen. Men is dan gastheer. Na het toernooi is de derde helft de slagroom op de taart. De gastheer zorgt voor een hapje en ik kan u zeggen, dat de deelnemers niet voor 23.00 uur in hun mandje liggen.

 

Tot nu toe zijn de mannen ongeslagen. Er werd gewonnen van UVS met 3-1; Lugdunum 2-0 en Voorschoten 2-1.

 

Voor Roodenburg mogen er best meer teams bijkomen, die op vrijdag "de beentjes strekken". Men kan dan meedoen aan de voorjaarsreeks.

 

Er zijn genoeg mannen, die een voetbalverleden hebben. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Herbstmeister

 

De 35 plus competitie bestaat uit een voorjaar en een najaarsreeks Een reeks bestaat uit een viertal vrijdagavonden. Eens in de drie / vier weken is er een toernooi, waarbij men een drietal korte wedstrijden speelt.

HET BEGINT TE SWINGEN

Afgelopen woensdag was de tweede spelmiddag voor de jeugd en werd er een begin gemaakt met het Zumbadansen. Ongeveer 25 kinderen, veel meisjes deden mee aan de spelletjes. In de corner stond er een schaal met kruidnootjes en was er gezorgd voor koffie en thee. De tafels in het jeugdhonk werden tijdelijk verwijderd, waardoor er dansruimte ontstond voor de deelnemende vrouwen. Anna verzorgde de eerste training voor een tiental vrouwen.

 

Uit de reacties kon ik opmerken, dat de dames zeer enthousiast waren en dat het aantal dames, dat wil gaan meedoen, snel zal groeien. Of dat allemaal nog in het jeugdhonk kan, is het volgende probleem, waarvoor er een oplossing zal worden gevonden. Belangrijk is dat zowel de moeders, de vrouwen als de kinderen tegelijkertijd in de Tuin van Noord terecht kunnen en dat beide groepen actief bezig zijn.

 

Actie zorgt voor reactie. Bewoners ervaren, dat er zaken mogelijk zijn in de Tuin Van Noord en nieuwe ideeën worden aangedragen. Vaak komt het van mensen, die door middel van een gesprek enthousiast gemaakt zijn. Meisjesvoetbal, koken, gezamenlijke activiteiten die zorgen voor een sociaal gebeuren. Zelf heb ik het idee, dat er de komende maanden nog veel meer zaken worden opgestart, met een waarschuwing. Er moet worden gezocht naar trekkers, die zich verantwoordelijk voelen en zijn voor een project. Dat mag niet afhangen van één persoon.

 

Komende maandag is er een vergadering over het gebruik van de corner en het jeugdhonk voor en door jongeren. Daar hopen we regels af te spreken, waaraan iedereen zich moet houden.

 

Het jeugdhonk is bij de meeste voetbal clubs verdwenen. De oorzaak daarvan is vaak het gebrek aan vrijwilligers en het toezicht tijdens de activiteiten. Roodenburg is trots op haar jeugdhonk. Een multifunctioneel gebruik van deze ruimte en van de corner moet er voor zorgen, dat spelers trots zijn op hun club. Naast voetballen samen optrekken met vrienden. Volgende week hopen wij de regels te publiceren en starten we met "oude", "nieuwe" activiteiten voor de eigen jeugd.

 

Wordt vervolgd.

WANDELGROEP ZOEKT HET IN OEGSTGEEST.

De wandelgroep was afgelopen donderdag voor de elfde keer op pad. Trudy stelde voor om via het station richting Oegstgeest te wandelen. Terwijl we liepen werd er afgeweken van de route. Het Bos van Bosman en Kasteel Endegeest verschenen met toestemming in het progamma. Het Leidse Hout was al gepland. In totaal werd er ruim 9 kilometer door 6 personen gewandeld. Zittend op het terras van het theehuis de Leidse Hout werd er gebrainstormd over de volgende wandelingen. Moeten we steeds starten vanaf Roodenburg of gaan we eerst op de fiets of met de auto naar onze startplaats? Nieuwe ideeën werden besproken en donderdag over een week gaan we opnieuw op stap. De route wordt in de volgende RB actueel bekend gemaakt. Meedoen?

het voetbalgebeuren

De bal rolde al vroeg voor de onder de 9 teams van Roodenburg.

De JO 9 (1) nam het op tegen WVC . De uitslag was fors. 12-0 voor de blauw zwartjes.

De JO 9 2 ontving Bernardus. Dit keer waren de Rijndijkers sterker 1-6.

Op het hoofdveld nam de JO 17 (1) het op tegen Teylingen JO 17 (1). Trainer Lotfy had gewerkt aan de passing. Het was een gelijkopgaande wedstrijd. Roodenburg won, door een penalty en won dus met 2-1.

De zaterdag 1 won overtuigend van Wassenaar met 0- 6. Aanstaande zaterdag wacht er een echte krachtmeting. Dan komt Meerburg op bezoek, dat langzamerhand begint te wennen aan de 4de klasse.

De onder de 13 vertrok met een speler te weinig. Het werd een forse overwinning voor de gastheren.

De training van de mini F was deze morgen in handen van de ouders. 14 kinderen deden er een toernooitje.

Op zondag speelde de zondag 2 gelijk tegen ASC 4 (1-1).

De zondag 1 stond met de rust al achter met 1-5. Gezamenlijk verdedigen, de linies klein houden, het zat er niet in. De man met bal is voor menig speler belangrijker, dan door samen zonder bal een bal zien te veroveren. In de tweede helft eindigde de wedstrijd in 2-6 en was de organisatie enigszins hersteld.

HET PROGRAMMA VOOR KOMENDE WEEK

ZATERDAG 11 NOVEMBER

 

09.00 uur Roodenburg JO 9(1) - Kagia JO 9(1)

09.00 uur Roodenburg JO 9(2) - FC Lisse JO 9 (5)

09.00 uur MMO JO 15 - Roodenburg JO 15

09.00 uur Alphense B JO 11-4 - Roodenburg JO 11-1

12.00 uur Roodenburg JO 17 - Foreholte JO 17-2

14.30 uur ROODENBURG - MEERBURG

14.30 uur ASC JO 19-4 - Roodenburg JO 19

15.00 uur DHL - Roodenburg 2

 

ZONDAG 12 NOVEMBER

 

12.00 UUR Foreholte 10 - Roodenburg 2

 

------------------------------------------------------------------

 

ROODENBURG DOORDEWEEKS

 

maandag 6 november

 

dinsdag 7 november

 

in het clubgebouw om 14.00 uur klaverjassen/ sjoelen

 

op het veld om 19.30 uur wandelvoetbal

 

woensdag 8 november

 

op het veld 13.00 - 15.00 uur

 

voetbalspelletjes jongens en meisjes 4-12jr

 

in het jeugdhonk 13.00 uur zumba dansen voor vrouwen en meisjes 12 + donderdag 9 november

 

in het clubgebouw 19.00 uur darten

 

in het clubgebouw 20.45 uur Schotland - Nederland

 

vrijdag 10 november

 

in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.