Roodenburg Actueel 2017 - week 42

 

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 42

 

 

 

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

 

DE BUITENGEWONE LEDENVERGADERING

 

Op maandag 9 oktober was er een bijzondere ledenvergadering, waarbij het bestuur de aanwezige leden informeerde over de toekomst van Roodenburg. Ongeveer 20 leden hadden de moeite genomen om deze vergadering bij te wonen.

 

Het plan om Roodenburg vitaler te maken kwam aan de orde en de huidige vitaliteit kwam ter sprake. Voor vitale clubs zijn er 3 eisen, die de gemeente en KNVB stellen. 450 spelende leden, geen schulden en in iedere jeugdgroep een elftal. Dat gegeven en het feit dat Roodenburg vooral via persberichten nog niet aan alle criteria heeft voldaan, is een reden, dat mensen argwanend zijn om zich bij de club aan te sluiten.

 

Het bestuur zit echter niet stil en is momenteel druk bezig om het structurele tekort op de begroting te verminderen, cq. weg te werken. In dit geval is het goed te noemen, dat er een nieuwe huurder is gevonden voor het Praethuys.

 

Het bestuur zoekt mensen, die zich willen gaan bezig houden met de werving van sponsors. Het is een belangrijke inkomstenbron. Via een sponsorcommissie moet het mogelijk zijn, om structureel meer inkomsten te verwerven.

 

Een andere manier om meer mensen te trekken naar het sportpark, is de organisatie van activiteiten. In de komende periode zullen er nieuwe projecten worden opgestart. Voetbal, de wijk, er is heel veel mogelijk op Noord. Er is de laatste maanden onderzoek gedaan naar de samenhang van de bewoners in Leiden Noord. Vele bewoners dragen ideeën aan en samen kan dit leiden tot nieuwe initiatieven.

 

Het Roodenburg jeugdkader zal na de herfstvakantie worden uitgebreid met een aantal stagiaires. Een aantal daarvan heeft al een Roodenburg achtergrond en het is goed om te zien, dat zij zich kunnen gaan inzetten voor de diverse jeugdgroepen.

 

Een voetbalclub brengen naar 450 leden is niet iets, dat je binnen een jaar kunt aftikken. Zo'n vooruitgang dient geleidelijk te gaan. Leden moeten de kans hebben om zich thuis te voelen op een club. Aanwas gaat alleen lukken als er voldoende deskundige trainers/begeleiders zijn. Mensen brengen hun kind naar de club als die voorwaarden aanwezig zijn.

 

De oudere jeugd heeft andere motieven om te kiezen voor Roodenburg. Als de club naast voetbal opvang kan geven, te denken valt aan soosavonden, televisieavonden, dan is dit een goede reden om aan te sluiten. Want Roodenburg is meer dan voetbal en met dat motto gaat de club de boer op.

 

Misschien heeft u ook ideeën over het Roodenburg van de toekomst?

 

Schroom niet, stap naar het bestuur en doe mee.

DE GANG VAN ZAKEN BIJ DE ONDER DE 8 - 9 JAAR

Vier doelen van 5 bij 2 zijn er nodig, wanneer de twee teams van onder de 9 van Roodenburg hun thuiswedstrijd spelen. Ouders zijn , samen met de trainers al vroeg in touw om de velden uit te zetten. Hoe ziet een veld er uit, met welke rituelen dient men rekening te houden en welke spelregels zijn er van toepassing? Hieronder leggen wij alles voor u uit.

 

Wat zijn de eisen om alles mogelijk te maken?

 

Er wordt op het veld 6 tegen 6 gespeeld. Het veld is 42,5 meter lang en 30 meter breed. Het advies voor balformaat is maat 4, 290 gram. Wij hebben maat 5, 290 gram. De wedstrijdduur is 2 x 20 minuten, na 10 minuten is er een time-out. De kinderen spelen competitie, maar er wordt geen klassement opgemaakt. De kinderen schudden elkaar voor de wedstrijd de hand en na de wedstrijd groet men met een high-five. De rol van de coach bestaat er vooral uit om positief te stimuleren vanaf de zijlijn, zijn kinderen aan te moedigen / te coachen. De ouders zijn positief langs de zijlijn. De arbiter bewaakt vanaf de zijlijn de voortgang van het spel. De strafschop wordt genomen vanaf 7 meter.

 

De spelregels

 

Het toepassen van de spelregels ligt in de hand van de spelbegeleider. Hij staat daarbij langs de zijlijn. Als de spelregels onjuist worden toegepast, dan neemt hij een beslissing en legt het aan de kinderen uit. Daarbij kan hij het veld in gaan. Trainers / ouders komen niet het veld in. Alleen als er een blessure is, dan kan de trainer het veld betreden. De spelbegeleider geeft de trainer dan toestemming om het veld te betreden.

 

Welke regels zijn er bij 6 tegen 6?

 

De aftrap. De bal wordt genomen vanuit het midden van het veld. Beide teams starten vanaf de eigen helft.

 

Keeperbal. Wanneer de keeper een bal vangt, die niet is uitgegaan mag de keeper het spel voortzetten door de bal te gooien, te passen of uit de hand te schieten.

 

Achterbal. De achterbal wordt vanaf de grond genomen via het passen of schieten van de bal.

 

Hoekschop. Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten vanaf de speelvelden genomen door de bal in te dribbelen of door te passen.

 

Doelpunt. bij een doelpunt vindt de aftrap vanaf het midden van het veld plaats. Beide teams beginnen weer vanaf hun eigen helft.

 

Uitbal. als de bal over de zijlijn gaat, dan wordt de bal in gedribbeld.

 

Vrije bal. een vrije bal mag in gedribbeld, gepasst of geschoten worden.

 

Terugspeelbal. een terugspeelbal mag door de keeper niet worden opgepakt.

 

Overtreding/ scoringskans. Bij een overtreding wordt een vrije bal door de tegenpartij genomen. Bij het ontnemen van een duidelijke scoringskans zal er een strafschop worden genomen.

 

Afstand. de tegenstander staat op minimaal 5 meter bij iedere spelhervatting.

 

WANDELNIEUWS

 

7 deelnemers vertrokken op donderdag 12 oktober voor een wandeling naar Leiderdorp. 10.00 uur is de vertrektijd en dit keer ging de route langs de Dwarswetering naar de Bloemerd en vervolgens naar de Houtkamp. In de ijssalon aan de Santhorst was het koffiemoment. Langs de Zijl ging het terug naar Noord. Aankomst 12.00 uur. Afstand wandeling 8 kilometer. Iedere keer is er tot nu toe een andere wandelroute gelopen. Het geeft de deelnemers inspiratie om als men zelf wandelt, te kunnen kiezen uit diverse opties.

 

De volgende wandeling staat gepland op donderdag 26 oktober a.s. Vertrektijd 10.00 uur. Trudy is dan de wandelleidster en die morgen gaan we naar het Leidse Hout. Meedoen kan. We verzamelen om 9.45 uur bij Roodenburg.

 

JEUGDTRAINING TIJDENS DE HERFSTVAKANTIE.

 

De school mag dan dicht zijn, de jeugdtrainingen gaan deze week gewoon door, tenzij de trainer anders bericht.

 

BESTUURSMEDEDELING HOOFDVELD ONBESPEELBAAR

 

Door aanhoudende problemen met de Engerlingenplaag in het hoofdveld van Roodenburg is, op advies van het hoofd Competitiezaken KNVB, in overleg met de tegenstander, de wedstrijd Roodenburg -Toofan van zondag 15 - 10- 2017 gewijzigd in Toofan - Roodenburg.

 

Het bestuur van Roodenburg betreurt de noodzaak om deze wedstrijd om te zetten, doch werkt op deze wijze graag mee aan het behoud van een zo gelijkmatig mogelijk competitieverloop.

 

Voorts verwachten het bestuur en de technische staf van Roodenburg dat hiermee het zondagteam, door het wedstrijdritme te behouden, een stijgende lijn in de spelprestaties weten op te pakken.

 

Met de Gemeente Leiden wordt intussen naarstig overlegd hoe het speelveld zo spoedig mogelijk weer in aanvaardbare conditie kan worden gebracht. Het in onbruik zijnde voetbalveld zet mogelijk ook een officiële opening van de vernieuwde tribune op de lange baan!

 

HET VOETBALGEBEUREN

 

De JO onder de 15 moest al vroeg richting Quick Boys. Met de auto en op de fiets wisten de spelers op Nieuw Zuid aan te komen. Men won met 0-9.

De JO onder de 13 deed het omgekeerde. Ze verloren met 8-1

De JO onder de 11 heeft veel wisselspelers, die allemaal willen meedoen. De eerste overwinning werd binnengehaald tegen Noordwijk.

De JO onder de 17 won zijn eerste wedstrijd . Thuis tegen Valken 68 werd het 3-2.

De JO onder de 19 kwam met 1-0 voor , maar daarna kwam Foreholte op schot en werd het 1-10.

 

Zaterdag 1 verloor van VVSB met 2-0.

Zaterdag 2 en 3 wisten hun wedstrijd in winst om te zetten.

De zondag 2 won met 7-3 van SJZ.

Zondag 1 verloor de uitwedstrijd tegen Toofan met 2-0.

 

ZEER GESLAAGDE CLINIC VAN SCHALKE 04

 

Zondag 15 oktober. Een schitterende herfstdag. 40 deelnemende kinderen, ouders en de organisatoren vanuit Schalke en Roodenburg. Kinderen, die kennis komen maken, hoe er bij een Duitse profclub getraind wordt. De warming up met bal. Het hoedjes verzamelen tijdens het dribbelen en daarna weg dribbelen naar de juiste hoek van de oefenruimte. Het snelle voetenwerk van Wiel Corver in combinatie met coördinatieoefeningen. Maar ook het fysiek trainen via loopladder, behendigheidparcours. Het waren allemaal zaken, die aan de orde kwamen. Er waren 2 trainingen en tussendoor was er een lunch voor de deelnemende kinderen in het jeugdhonk.

 

Namens Roodenburg willen wij allen danken voor hun inzet op deze dag. Ik hoop dat de deelnemers er veel van hebben opgestoken. Naast deze herinnering kregen alle deelnemende kinderen een Schalke tenue en daarmee kan je in de stad voor de dag komen.

 

ROODENBURG DOORDEWEEKS

 

dinsdag 17 oktober in het clubgebouw om 14.00 uur klaverjassen / sjoelen

 

op het veld om 19.30 uur wandelvoetbal.

 

op het veld op 20.00 uur. regionale cup. vv. Leiden - Roodenburg za 1.

 

in de corner om 20.45 uur championsleague voetbal.

 

woensdag 18 oktober in de corner om 20.45 uur championsleague voetbal

donderdag 19 oktober in het clubgebouw 19.00 uur darten

 

vrijdag 20 oktober in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen.

 

PROGRAMMA ZATERDAG 21 OKTOBER

 

08.30 UUR Ter Leede JO  15 - Roodenburg JO  15

09.00 UUR Roodenburg JO 11 - Foreholte JO 11

09.30 UUR Katwijk JO  9 3 - Roodenburg JO  9 1 (wordt mogelijk verplaatst)

10.00 UUR Roodenburg JO  13 - Scheveningen JO  13 2

12.00 UUR Roodenburg JO  19 - Floreant JO  19

12.00 UUR Roodenburg JO  17 - Haastrecht JO  17

12.30 UUR Roodenburg 2 - SEV 4

14.30 UUR Docos 4 - Roodenburg 3

14.30 UUR Haagse Hout 1 - Roodenburg 1

 

zondag 22 oktober

14.30 UUR ROODENBURG - HMC

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.