Roodenburg Actueel 2017 - week 41

 

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 41

 

 

MAANDAG 9 OKTOBER

 

HOE MAKEN WE ROODENBURG VITALER?

Dat is de vraag, die het bestuur de leden, ouders van jeugdleden, op maandagavond de bezoekers van de vergadering gaat voorleggen.

 

Een voetbalclub in een wijk, waar de bevolking per paar jaar sterk wisselt, moet het centrum zijn, waar bewoners samen komen, samen sporten. Dat gebeurt dan op vrijwillige basis.

 

Om dit te bereiken, dienen er activiteiten te worden georganiseerd. Tot de normale activiteiten behoren de wedstrijden en trainingen. Maar Roodenburg is meer dan alleen maar een voetbalclub. Het clubgebouw heeft meerdere ruimten, waar diverse activiteiten worden gehouden. In de toekomst kan dit aantal worden uitgebreid. Maar daarvoor zijn mensen nodig met ideeën en die verantwoording durven te nemen en te dragen.

 

Je kan een mooi verhaal hebben, commentaar leveren op wat er tot nu toe is bereikt, maar daarna blijf je aan de zijlijn staan, dan schiet de club daar vaak maar weinig mee op.

 

Ideeën hebben, plannen maken en samen uitvoeren. Alleen dat maakt een vereniging sterk.

 

A.s. maandag presenteert het bestuur al een aantal ideeën, die zijn opgeworpen door kaderleden, spelende leden. Ik heb het vermoeden, dat de brainstormsessie weer nieuwe energie levert aan mensen en dat u de komende maanden "nieuwe activiteiten" zult aantreffen in de rubriek "Roodenburg is meer dan voetbal".

 

De vergadering begint om 20.00 uur in het clubgebouw. Datum maandag 9 oktober a.s.

Laatste kans!

Wil jij nog graag deelnemen aan De Schalke 04 voetbaldagen die georganiseerd worden bij onze vereniging, geef je dan snel op want de inschrijvingen worden bijna gesloten!

 

Grijp deze kans en neem deel aan de leukste voetbaldagen van je leven georganiseerd door een echte Duitse topclub! Meld je aan via de onderstaande link!

 

http://schalkeauftournee.nl/schalke-auf-tournee-clinic-leiden/

DE voetbalinstuif is komende zondag 16 oktober a.s.

schalke04

DE WANDELGROEP

Op donderdag 12 oktober trekken we er weer op uit. Er wordt ditmaal om 10.00 uur gestart vanuit de corner. Verzamelen om 9.45 uur.

HOOFDVELD GETEISTERD DOOR ENGERLINGERPLAAG

We hadden er nog nooit van gehoord, totdat er een plek van 3 x 3 meter in een keer veranderde in een soort "molshoopachtig gebied". Eerst dachten we nog aan een gymnastiekles, waarbij er op een bepaalde plek een scrum werd geoefend. Maar het zijn kevers, die flink bezig zijn op het hoofdveld.

 

Via het sportbedrijf kwam de mededeling dat we te maken hebben met Engerlingen. Het zijn larvensoorten van verschillende kevers, die zich als een veelvraat te goed doen aan gras.

 

De meeste schade die men heeft van engerlingen komt niet door de insecten zelf. De larven zijn zeer geliefd voedsel van verschillende vogelsoorten. Doordat de insecten zo groot kunnen worden als de pink van een volwassen man, trekken ze grote vogels aan. Kraaien, eksters, spechten, spreeuwen en zelfs reigers en buizerds halen het grasveld overhoop als ze eenmaal de insecten hebben gespot.

 

De schade die de vogels veroorzaken kan enkele vierkante meters omgespit grasveld bedragen. Het veld herstellen met graszoden is dan vaak de enige optie (via google gezocht naar het antwoord).

 

Op het hoofdveld zijn inmiddels 3 plekken gesignaleerd van minstens 4 x 4 meter.

kraaien

 

Zaterdagmorgen zien we hier een aantal kraaien in actie bij één van de plekken. Zij trekken de grasmat omhoog op zoek naar hun lekkernij. Omdat zo'n veld gevaar kan opleveren voor spelers, moest de wedstrijd Roodenburg - Meerburg worden afgelast. Een aantal weken geleden (precies op 16/9) heeft de club de gemeente al geïnformeerd over de plekken in het veld.

ZIEKENBOEG

Lenie Montanus klaverjast iedere dinsdagmiddag. Vorige week is zij gevallen en heeft 3 wervels gebroken. Genezing gebeurt via aangroeiing.

 

Langs deze weg, wensen wij haar een voorspoedig herstel toe.

HET VOETBALGEBEUREN

Vrijdagavond vond bij Voorschoten het 2de 35 + toernooi plaats met zeventallen. De uitslag Roodenburg tegen Voorschoten 2 stond vermeld. ( 3-1). Maar op zo'n avond vinden er 3 wedstrijden plaats en na afloop wordt de derde helft gevierd.

Dankzij hulp van ouders konden de velden voor de onder 9 worden geprepareerd. Het eerste team won, het tweede team speelde gelijk.

 

De onder de 11 verloor met 9-4 van Voorschoten, maar volgens de jongens was het 6-4, waarvan acte.

De onder de 13 was een maatje te klein voor Zevenhoven.

De onder de 15 een maatje te groot voor UVS.

De onder de 19 en onder de 17 konden het niet redden tegen ARC en Warmunda.

Roodenburg 3 won thuis met 3-1 van Hazerswoudse boys 3.

 

De uitslagen op zondag.

Gol Sport 2 - Roodenburg 2 3-5 en HDV - Roodenburg 3-2.

ROODENBURG DOORDEWEEKS

maandag 9 oktober in het clubgebouw om 20.00 uur buitengewone ledenvergadering

 

dinsdag 10 oktober in het clubgebouw om 14.00 uur klaverjassen/ sjoelen

 

op het veld om 19.30 uur wandelvoetbal.

 

donderdag 12 oktober in de corner om 10.00 uur start wandeling door wandelgroep.

 

vrijdag 13 oktober in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen

 

zondag 15 oktober op het veld Schalke 04 voetbaldag

 

 

PROGRAMMA KOMENDE WEEK

 

08.30 uur Alphia JO 9 (3) - Roodenburg JO 9 (2)
08.30 uur Quick Boys JO 15-8 - Roodenburg JO 15 (1)
09.00 uur Roodenburg JO 11 - Noordwijk JO 11-4
09.00 uur Rhoda 76 JO 13 2 - Roodenburg JO 13 -1
12.00 uur Roodenburg JO 17-1 - Valken JO 17-1
12.00 uur Roodenburg JO 19 -1 - Foreholte JO 19-2
14.30 uur Leiden 4 - Roodenburg 3
14.30 uur VVSB 1 - Roodenburg 1
14.30 uur Wilhelmus 1 - Roodenburg 2

 

zondag 15 oktober
11.00 uur Roodenburg 2 - SJZ 4
14.30 uur Roodenburg 1 - Toofan 1

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.