Roodenburg Actueel 2017 - week 40-2

 

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel week 40-2 2017

 

MET Z'N ALLEN MEEDENKEN, MAANDAG 9 OKTOBER

 

 

Volgende week maandag wil het bestuur met zoveel mogelijk leden, ouders in contact komen om met hen ideeën uit te wisselen, hoe Roodenburg in de toekomst nog vitaler kan worden. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in het clubgebouw.

 

In het Leidsch Dagblad werd deze week weer eens gewezen op de maatschappelijke positie, die de club inneemt in de wijk. Iets, dat je niet moet laten wegkwijnen volgens redacteur Hielke Biemond.

 

Waar velen niet bij stil staan, is dat het besturen van een club als Roodenburg een continubedrijf is geworden. Misschien wordt er wel eens teveel vergaderd? En veel van die vergaderingen vinden overdag plaats. Dat gebeurt met gemeente ambtenaren, met instanties, met buurtbewoners, met scholen, met leden, je kan het zo gek niet opnoemen. Velen verwachten, zoals ambtenaren, dat je als bestuurslid overdag tijd vrij maakt om met hen te communiceren. Vroeger kwamen de ambtenaren 's avonds langs. Bestuurders werkten overdag, de ambtenaren waren dienstbaar en pasten zich aan. Die bestuursleden werden door hen op handen en voeten gedragen, want zij waren het, die zich vrijwillig voor hun gemeenschap inspanden. Een gemeenschap, die er voor zorgt, dat zij betaald krijgen.

 

De gemaakte uren door bestuursleden zijn onbetaalbaar. Het zijn duizendpoten. In vergelijking met clubs aan de rand van Leiden is het aantal leden met organisatietalent en het nemen van verantwoording duidelijk minder. Dat heeft te maken met de bevolkingsopbouw van Noord. Het vinden van de juiste personen is een hele klus en heb je hem of haar, dan zal je de uitverkorene langdurig moeten begeleiden. Hoe een vereniging in elkaar steekt, is voor de nieuwkomer iets, dat hij alleen via ervaring kan aanleren. Omdat er zoveel nieuwe bewoners zijn in Noord, 50% woont korter dan 5 jaar in Noord, is dat een hele klus. Nieuwe mensen beginnen steeds aan dit traject en zullen in de toekomst de taken van de oudere generatie moeten overnemen.

 

Keer je terug naar de maatschappelijke waarde van de club, dan kun je er voetballen, je leert met meerdere culturen om te gaan en die culturen te begrijpen, maar er zijn ook activiteiten naast het voetballen, die tot doel hebben de samenhang van mensen onderling te vergroten.

 

Zo zaten er afgelopen woensdagavond 17 jongeren tussen de 16 en 22 jaar om 22.00 uur samen te kijken naar voetbal op TV.

 

Al het vergaderen moet natuurlijk wel eindigen in opbrengst. De eerste stap voor voetbal vitaal is gezet. In alle leeftijdsgroepen is er een jeugdteam. Het aantal jeugdleden is groeiende en gewerkt wordt aan nieuwe initiatieven. Zo zal de sponsorcommissie moeten worden opgetuigd, er moet een toernooicommissie voor de jeugd komen en moet het aantal nieuwe activiteiten verder toenemen. Om dat mogelijk te maken is er dus hulp nodig. Uw steentje daarvoor bijdragen is gewenst en het kan al komende maandag 9 oktober.

 

U bent toch ook van de partij?

 

BROODJE HARING - BROODJE BAL

 

Het is dinsdagmiddag 26 september en het is de gebruikelijke klaverjas - en sjoelmiddag. Komende dinsdag is het 3 oktober en dan is de "echte Leidenaar" elders in de stad te vinden. Om toch alvast in de sfeer te komen, wordt er deze middag alvast een broodje haring geserveerd en wie niet van vis houdt, die komt toch aan zijn / haar trekken met een broodje bal gehakt.

 

Om dit alles mogelijk te maken is de organisator maandag al vroeg op pad. Met de fietstas op het stuur worden de ingrediënten letterlijk binnen gefietst. Dinsdag wordt alles onder toeziend oog van Dirk bereid. De ballen gaan in de jus en de haringen worden ontdaan van hun staart. Martine, die deze middag Bram vervangt is er druk mee en krijgt bij het uitserveren hulp van Joop. Het is haasten geblazen, maar na de eerste kaartronde is het zover. De schalen worden op de bar geplaatst en de deelnemers kunnen zelf hun broodje uitzoeken.

 Broodjes1

Voor hun inzet , krijgt de organisatie uitsluitend complimenten. Goede haring, goed gehakt.

 

Het lijkt wel of de broodjes het klaverjasgedrag van de deelnemers deze middag hebben beïnvloed , want er wordt deze middag flink uitgepakt door de koplopers.

 

Maar liefst 10 deelnemers behalen meer dan 5000 punten.

 

De stand:
1) Jan Webster 5604 punten
2) Teun van Iterson 5467 punten
3) Daan Vogelenzang 5442 punten
4) Paul Rijsbergen 5419 punten
5) Nel Boehmer 5358 punten
6) Jan de Roo 5214 punten
7) Koos Collé 5183 punten
8) Jan Hutten 5176 punten
9) John Bos 5082 punten
10) Henk Dissevelt 5029 punten

 

Deze middag begroeten we 41 deelnemers. De volgende kaart - en sjoelmiddag staat gepland op 10 oktober. Bent u dan ook van de partij?

 

Er wordt afgetrapt om 14.00 uur. Inschrijven vanaf 13.30 uur. Het entreegeld is slechts € 2,00 per persoon.

 Broodjes2

 

STREEFBEDRAG EERSTE DOELTJE IS BINNEN

 

Door middel van crowdfunding zijn we bezig om nieuwe doeltjes van 3 x 1 meter te verwerven. Dat kan via schenkingen door leden. Maar het kan ook omdat er beleggingswinst richting deze actie gaat. 25% van het netto resultaat en dat gaat tot nu toe naar wens.

De doeltjes kosten € 300 per stuk en deze week is het bedrag gekomen op € 344,55
Wilt u schenken?
Op welke bankrekening kunt u uw bijdrage storten?
Dit is ons banknummer :
NL92INGB0000088089 van LV Roodenburg. vermeld daarbij CFWD doeltjes.

 

 

Op onze website staat bij kopje crowdfundingactie welke posities zijn ingenomen. Mocht je dit gaan volgen, dan is dit voor eigen risico.

 

2 OKTOBER/ 3 OKTOBER

 

In verband met festiviteiten van Leidens Ontzet is er op 2 / 3 oktober geen training voor de jeugd, de wandelvoetballers. Het klaverjassen vervalt eveneens op dinsdag 3 oktober.

 

WANDELNIEUWS
Voor komende donderdag zijn er teveel afmeldingen. Daarom gaan we op 12 oktober weer aan de wandel. We starten om 10.00 uur vanuit de Corner.

 

ROODENBURG IS MEER DAN VOETBAL

 

donderdag 5 oktober in het clubgebouw om 19.00 uur darten

 

vrijdag 6 oktober op het veld bij Voorschoten 97 vanaf 20.00 uur 35 plus voetbal.

 

in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen.

 

====================================================================

 

KOMENDE ZATERDAG 7 OKTOBER

 

ROODENBURG TEGEN TITELFAVORIET MEERBURG

 

AANVANG 14.30 UUR

 

Kom op de fiets, verder is er voldoende parkeergelegenheid op het Joop Vervoornpad.

 

====================================================================

 

PROGRAMMA ZATERDAG 7 OKTOBER

 

09.00 UUR Roodenburg JO o 9 (1) - SJC JO o 9 (2)
09.00 UUR Roodenburg JO o 9 (2) - DOSR JO o 9 (2)
10.00 UUR Roodenburg JO 0 15 (1) - UVS JO o 15 (4)
10.00 UUR Roodenburg Jo 0 13(1) - Zevenhoven JO o 13 (1)
10.45 UUR Voorschoten JO o11(5) - Roodenburg Jo o 11 (1)
12.15 UUR ARC JO 0 19(3) - Roodenburg JO o 19 (1)
12.30 UUR Roodenburg 2 - SEV 4 (UITGESTELD)
14.30 UUR ROODENBURG / MEERBURG
14.30 UUR Roodenburg 3 / Hazerswoudes Boys 3
15.00 UUR Warmunda Jo o 17 1 / Roodenburg JO o 17 1

 

zondag 8 oktober
10.00 UUR Gol sport 2 / Roodenburg 2
14.30 UUR HDV 1 / ROODENBURG 1

 

===================================================================

 

HET VOETBALGEBEUREN

 

De beide teams van JO onder de 9 speelden een uitwedstrijd. Komende zaterdag zijn er weer thuiswedstrijden en moeten de velden op tijd worden ingericht. Hiervoor is de steun van ouders van harte welkom.
De JO onder de 15 moest naar Rijnvogels. Ze wisten wederom er een overwinning uit te slepen.
De JO 17 en JO 19, alsmede de JO 11 speelden allen thuis en lieten de punten aan de tegenstander.
Roodenburg zaterdag 1 kwam met 2-0 voor tegen KSD Marine, maar liet de tegenstander nog langszij komen.
Zaterdag 2 moest eveneens zijn meerdere erkennen. DWO 4 won met 6-1 van de routiniers.

Om 10.00 uur was het speeltijd voor de mini F. Het krioelde in het strafschopgebied. 15-16 mini's deden mee aan de speltraining.

De zondag 2 won met 4-1 van Van Nispen 4.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.