Roodenburg Actueel 2017 - week 40

 

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg Actueel week 40

 

VERENIGEN = REKENING HOUDEN MET ELKAAR

 

 

Het woord verenigen dien je in nauw verband te zien met een elftal of met een vereniging. Speel je in een team, een verenigd aantal mensen, dan streven ze er naar om samen te voetballen, waarbij ieder lid zich committeert om een aantal taken uit te voeren. De een is keeper, de ander spits. In een team is iedereen even belangrijk.

 

Een vereniging zou je een afgeleide kunnen noemen van een team. Het zijn meerdere teams bij elkaar, die onder een clubnaam uitkomen tegen andere verenigingen. Als er een wedstrijd wordt gespeeld, dan zijn er vooraf afspraken gemaakt. Hoe laat zullen we elkaar treffen? Bij welke vereniging zal de wedstrijd plaats vinden? Als de afspraak gemaakt is, kom je dan opdagen zodat de wedstrijd gespeeld kan worden? Zorgt de thuisclub voor een scheidsrechter? Zijn de kleedkamers beschikbaar en schoon om de bezoekers te ontvangen? Kunnen ze na afloop in het clubhuis nog een drankje drinken en een hapje nuttigen?

 

Het zijn allemaal vragen, waarvoor een antwoord moet worden gevonden. En de antwoorden op die vragen kunnen niet alleen door één persoon beantwoord worden. Die ene persoon kan niet de wedstrijd regelen, tegelijker mee doen als voetballer, de scheidsrechter zijn en na afloop achter de bar gaan staan. In een vereniging draait het dus om de inzet van velen, die belangeloos vrije tijd beschikbaar stellen, opdat de vereniging goed functioneert.

 

In de hedendaagse maatschappij is de individualist koning geworden. Hij gaat het liefst alleen sporten, bepaalt zelf zijn tijd en heeft met niemand rekening te houden.

 

Bij een team of een vereniging is dat anders. Als het even tegen zit, dan zijn er nog wel eens spelers, die er de brui aan geven. De oorzaak kan het teamgebeuren zijn, men kan onderling niet goed met elkaar optrekken en zo zijn er meerdere zaken te benoemen. Waar de afhakende spelers geen notie van hebben, is dat anderen op hen rekenen. Ze zijn een radertje in het geheel geworden. Alle mankracht in een team is nodig, dus afvallers zorgen er voor, dat het team minder kracht bezit.

 

In de vereniging is dat niet anders. Iedereen is nodig. Als een Roodenburg team naar een uitwedstrijd moet, dan zijn er ouders, broers, die moeten zorgen voor het vervoer. Komt een team niet opdagen, dan worden niet de ouders, maar wordt er naar de club gewezen, Roodenburg is niet opgekomen.

 

Als een wedstrijd wordt gepland en de scheidsrechter is er niet , dan mijmeren de bezoekers, Roodenburg heeft het slecht geregeld.

 

Staat er geen trainer op het veld, dan kijkt men allereerst naar de club, maar vraag je of men wil helpen, dan begint het weifelen. Ben je echter lid van de club, dan ga je een steentje bijdragen.

 

In de corner zijn de laatste weken een aantal jongeren buiten de deur gelaten. Dat is niet omdat men een hekel aan hen heeft, maar omdat ze geen deel uitmaken van de vereniging. Als ze geen taak op zich nemen, dan is er voor hen geen plaats. Ze moeten leren, dat een vereniging een organisatie is, waar mensen samen met elkaar in de weer zijn. En daar mag best trotsheid bij. Zo in de trend: dat hebben wij met zijn allen bereikt.

 

In een voetbalclub is het dus niet alleen maar een kwestie van profiteren. Je betaalt contributie en klaar is Kees. In een voetbalclub wordt ook verwacht, dat je wat brengt. Dat kan je talent zijn om bijvoorbeeld een functie uit te voeren. Op die manier toon je waardering voor al die clubleden, die voor jou week in, week uit, in de weer zijn.

OP MAANDAG 9 OKTOBER WIL DE VERENIGING MET ALLE LEDEN, INCLUSIEF DE OUDERS IN GESPREK HOE DE VERENIGING VITALER WORDT.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur

Ouders van jeugdleden, niet-spelende en spelende leden, kaderleden, iedereen is van harte welkom bij deze bijeenkomst. Een nieuwe generatie is nodig, om de vereniging, waar velen wekelijks plezier beleven, goed te laten functioneren.

Noteer om die reden alvast bovenstaande datum en zorg dat u er bij bent.

 

 

WANDELNIEUWS

Afgelopen donderdag werd de wandeling van Roodenburg naar RCL vice versa gelopen. Een wandeling van 7,5 kilometer. Als nieuwe wandelaarster werd Emmy begroet. Tevens is er een afspraak gemaakt om in de toekomst vroeger te starten. De wandelingen worden iedere donderdag om de twee weken gehouden en vanaf heden wordt er om 10.00 uur vertrokken. Het biedt tevens de mogelijkheid om onderweg ergens "een bakkie" te doen. De volgende data zijn: donderdag 5 oktober om 10.00 uur, donderdag 19 oktober om 10.00 uur

ELECTRONISCH SCOREBORD OP DE DARTBAAN

Het clubhuis is op donderdagavond het domein van de "dartspelende Roodenburger". Vanaf 19.00 uur worden er pijltjes gegooid en de stand werd tot nu toe met de hand bijgehouden. Afgelopen donderdag is daar verandering ingebracht. Een scorebord met led verlichting zorgt er vanaf heden voor, dat spelers en toeschouwers de stand kunnen volgen.
Een scorebord, dat al jaren geen standen meer laat zien aan de toeschouwers, staat langs het hoofdveld. Regelmatig wordt er nagedacht over een elektronisch scorebord, maar de kosten daarvan zijn dermate, dat ze niet bovenaan de prioriteitenlijst staan van de club.

 

Roodenburg heeft een geweldige trapeze met een trap. Vroeger mochten pupillen, die keken naar de wedstrijd van het eerste elftal, de bordjes verhangen als er gescoord werd. Wil je terug naar de traditie, dan zou het scorebord moeten worden opgeknapt en moeten de zwarte borden met witte cijfers weer terug naar Noord. Een mooi project voor een Bouwmarkt?

 

Oude tijden herleven dan. En wat misschien nog veel mooier is. De jeugd is betrokken bij de spelers van het eerste elftal.

 

Vaak begrijpen spelers van een eerste elftal niet, dat zij de idolen zijn voor de jongste jeugd. Met de pupil op de trapeze en de speler in het veld, wordt die band opnieuw gelegd.

HET VOETBALGEBEUREN.

Het was zaterdagmorgen improviseren. Een jeugdbestuurslid, die vanwege ziekte plotseling verhinderd was (zie ziekenboeg).
Eerste thuiswedstrijden voor onder de 9 jaar, waarbij er met doelen moest worden gesleept en de velden moesten worden afgebakend. Ouders namen taken over en vijf over negen rolde de bal op Noord. De onder de 9 eerste en tweede team wonnen thuis dik, de onder 11 eerste team verloor daarentegen dik.
De onder 13 verloor nipt van Alphen en de onder de 15 smaakte de eer om de eerste overwinning binnen te slepen. Ze wonnen met 6-2 van Leiden onder de 15.
De onder 17 en onder 19 verloren hun uitwedstrijd tegen respectievelijk VVSB en Kickers.
Zaterdag 1 stond met de rust met 4-0 voor en mocht de billen dicht knijpen, dat het niet tegen een gelijkspel opliep. Het werd 5-4.
Zaterdag 2 en zaterdag 3 wonnen hun wedstrijd met 2-1 en 6-0.
De zondag 2 laat de punten aan UVS 2. Het wordt 4-1.
De uitslag van de zondag 1 pak ik op via Haaglandenvoetbal. In Rozenburg is er weer flink op los gescoord. Roodenburg zondag wint eveneens de eerste wedstrijd voor de competitie. Tegen Blankenburg wordt het 4-6.

ZIEKENBOEG

Ons jeugdbestuurslid Renzo Scanu is afgelopen vrijdag ernstig verwond door een aanval van een hond. Het gebeurde in zijn huis en de hond kan je niet kwalificeren als een lieverdje.
Hij, Renzo dus, wacht nu op een zware operatie. Langs deze weg wensen hij hem een voorspoedig herstel toe.

PROGRAMMA VOOR KOMENDE WEEK

 

30 september

0.8.30 UUR Rijnsburgse Boys JO o 9 2 - Roodenburg JO o 9 1
0.9.00 UUR Roodenburg JO o 11-1 - UVS JO o 11 (5)
0.9.00 UUR Woubrugge JO o 9 -3 - Roodenburg JO o 9 - 2
10.15 UUR Rijnvogels JO 15 o 2 - Roodenburg JO o 15 -1
12.00 UUR Roodenburg JO 19 -1 - Quintus JO 0 19 1
12.00 UUR Roodenburg JO 17-1 - Kagia JO 15 -1
13.45 UUR RCL 5 - Roodenburg 3
14.30 UUR KSD MARINE - ROODENBURG
15.00 UUR DWO 4 - Roodenburg 2

 

1 oktober 11.00 uur Roodenburg 2 - van Nispen 4

ROODENBURG DOORDEWEEKS

dinsdag 26 september 14.00 uur in het clubgebouw klaverjassen / sjoelen.

 

 

19.30 uur op het veld wandelvoetbal training.

 

20.45 uur in de corner Napoli - Feijenoord

woensdag 27 september 20.45 uur in de corner PSG - Bayern Munchen

 

donderdag 28 september in het clubgebouw om 19.00 uur darten

 

vrijdag 29 september in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.