Roodenburg Actueel 2017 - week 33

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 33

 

 

KRASSE KNARREN EN JONGE VEULENS

Het is donderdagavond 10 augustus 19.00 uur en de kleine doeltjes worden geplaatst op de doellijn en op de middellijn. De doeltjes zijn 2 m x 1 meter. Wanneer de nieuwe doeltjes komen, hetgeen afhangt van de schenkers van de crowdfundactie, dan zal het aantal gescoorde doelpunten toenemen. Deze doeltjes zijn immers 3 meter breed en 1 meter hoog.

 

Meer doelpunten betekent dat het zelfvertrouwen van de schutters toeneemt.

 

Om 19.00 uur loopt het kwart speelveld vol. Vaders met zonen, opa's met zonen en kleinzonen, de oudere Roodenburger, de buurtjongen. Iedereen doet mee, een voorbeeld van samenhang in de wijk.

 

Een uur gaan ze met zijn allen tekeer. Na een uur is "de strijd gestreden ". De winnaars staan juichend en hossend bij de middenstip. De verliezers vertrekken met een staart tussen de benen.

 

Hoe leuk is het iedere donderdagavond op Noord van 19.00 uur tot 20.00 uur?

 

Na dit uur begint de derde helft, terwijl de jonge veulens met vriendjes bezit nemen van het pannaveld.

kkjv1

kkjv2

kkjv3

 

 

IEDERE DAG BURENDAG OP NOORD

Binnenkort staat die weer op het programma en dan heb ik het over de BURENDAG. Bewoners worden aangemoedigd om samen iets te organiseren voor elkaar en als prikkel worden er gelden beschikbaar gesteld door de "goegemeente ".

 

Het is donderdagavond 10 augustus om 19.45 uur. De jeugdtrainingen van Roodenburg zijn nog niet eens begonnen. Hier viert het vrije voetbal hoogtijdagen. Op een kwart veld zijn de jonge veulens en de krasse knarren bezig. Maar die zijn er niet alleen. Het leek mij eens goed om een tweetal overzichtfoto's te schieten, van wat er op het kunstgrasveld gebeurt.

 

Allerlei bevolkingsgroepen zoeken een plekje om een balletje te trappen. Jonge vluchtelingen uit Eritrea en Syrië zoeken hun stekkie. Nederlandse jongeren van 12-15 jaar hebben een vrij doel gevonden. Jongere Nederlandse jongeren hebben een ander vrij doel kunnen bemachtigen.

 

Aan de overzijde bij het andere grote doel zijn het jonge senioren van Roodenburg zaterdag 1 en zaterdag 3, die het schieten op doel beoefenen en het partijspel.

 

40-60 man van diverse komaf, ziet elkaar op het kunstgras.

 

En dan te weten, dat nog het grootste gedeelte vanuit de wijk, vlakbij het veld nog niet in het land is.

 

Samen sporten, het kan en zou je een tweede en een derde kunstgrasveld hebben, dan zou die ook volstromen. Misschien wel het middel om de samenhang van bewoners te vergroten?

 

En dat mag wel, want in het laatste onderzoek van Elsevier , blijkt dat Leiden slecht scoort, als het gaat om samenhang van de bevolking. Leiden zit niet in de top 50 en een aantal buurgemeenten is daar wel te vinden.

 

Een reden te meer om een dergelijk gebeuren te koesteren of te faciliteren?

kkjv4

kkjv5

 

STAND VAN ZAKEN MBT DE TRIBUNE

Op de foto ziet u Cor Labrujère aan het werk op de tribune. Namens Roodenburg begeleidt Cor de bouw van deze tribune. Met zijn ervaring kan hij de bouwers van de nodige adviezen voorzien.

corlab

 

Deze week zijn de meeste planken geplaatst op de tribune. Ik schrijf de meeste, want in een aantal planken zaten scheuren en die kan je dan niet gaan vastschroeven. Aan de zijkant van de tribune is een deurtje gemaakt. Dat alles heeft te maken met de spleten, tussen de diverse planken. Mocht er eens iets door heen vallen, dan wil je er graag bijkomen en dat is door deze deurtjes nu mogelijk geworden. Verder is de kruipruimte onder deze tribune een uitstekende plek om bepaalde zaken op te bergen. Naast het plaatsen van de tribune is er het nodige straatwerk gedaan.

GELE EN RODE KAARTEN

Op de facebook pagina/ twitter pagina van Roodenburg treft u de nieuwe regels aan m.b.t. tot de gele en rode kaarten. Ga hiervoor eventueel naar de website www.lvroodenburg.nl

START TRAINING ZATERDAGSELECTIE

A.s. dinsdag 15 april begint de voorbereiding op het seizoen door de zaterdagafdeling. De aanvang is mijns inziens 20.00 uur.

ROODENBURG DOORDEWEEKS

dinsdag 15 april                  op het veld 19.30 uur 
                                        training wandelvoetbal 50 plus

 

                                        op het veld 20.00 uur
                                        start seizoen van de zaterdagafdeling

 

                                        in de corner 20.45 uur championsleague Hoffenheim - Liverpool.

 

woensdag 16 april              in de corner championsleague voetbal

 

donderdag 17 april             op het veld om 19.00 uur recreatie voetbal. 
                                       om 20.00 uur selectie training

 

                                       in het clubgebouw vanaf 19.00 uur darten 
                                       in het clubgebouw om 20.45 uur AJAX - FC Rosenborg.

 

VOLGENDE WEEK EEN OVERZICHT MBT DE START JEUGDTRAININGEN.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.