Roodenburg Actueel 2017 - week 32

 

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 32

 

 

ROODENBURG ZET IN OP NIEUWE INWONERS NOORD

 

UIT HET LEIDSCH DAGBLAD VAN 2/8/2017

De beslissing over het voortbestaan van voetbalvereniging Roodenburg moet met drie jaar worden uitgesteld. Daarvoor pleit voorzitter Raymond Keur. "Leiden-Noord ondergaat tot 2021 grote veranderingen. En dan zou het aan het einde van het wijkontwikkelingsplan toch vreemd zijn als er geen voetbalclub meer is.’’

 

Het complex van Roodenburg heet Sportpark-Noord, aan de Pieter Bothstraat, en dat blijft in ieder geval bestaan. Dat stond vlak voor de zomer zonneklaar in de gemeentelijke accommodatienota. Sterker nog, momenteel wordt de verouderde tribune op het terrein geheel vernieuwd, voor 65.000 euro. Maar of Roodenburg de hoofdbespeler blijft, is lang niet zeker.

 

Alle Leidse voetbalclubs moeten namelijk over een klein jaar aan strikte voorwaarden voldoen. Ze moeten hun schulden saneren en over voldoende (jeugd)leden beschikken. Voor Roodenburg is het een enorme opgave om de doelstellingen te halen. "Daar zijn we druk mee bezig’’, meldt Keur. "Maar iedereen weet dat we hier in Leiden-Noord in een lastige positie zitten.’’

Gewenst

Daarbij doelt de voormalige SP-wethouder onder meer op het feit dat Roodenburg een club is geworden met veel ’nieuwe Leidenaars’, zoals Keur het omschrijft. Mede daardoor zien andere verenigingen die over weinig (jeugd)leden beschikken, Roodenburg niet als de meest gewenste fusiepartner. "Er komen wel gesprekken aan met andere verenigingen, maar daarover kan ik niet concreet zijn. Het ligt gevoelig.’’

 

Mochten de inspanningen op niets uitlopen, dan dreigt de gemeente de huur op te zeggen aan het einde van het aanstaande seizoen. "Niets is uitgesloten’’, realiseert Keur zich. Maar als De Hoven worden opgeknapt, de omgeving van het Kooiplein veel nieuwe bewoners krijgt en ook andere delen van het Noorderkwartier een renovatie ondergaan, dan is het zonde als dat omvangrijke stadsdeel geen voetbalclub meer heeft. Of het gewenste uitstel ook wordt verleend door de lokale politiek, dat wordt komend najaar duidelijk.

WANDELVOETBAL TRAINING GESTART

Trainer Kovan en assistent Gerrit zijn afgelopen dinsdag begonnen met de wandelvoetbal training.

 

Voetballen door mannen van 50 +, waarbij je niet mag hardlopen, maar waarbij het gaat om de bal spelen in de voeten en het scoren op kleine doelen zonder keeper. De doelen, die we via de Roodenburg crowdfundactie willen aanschaffen. Momenteel hebben we 4 minidoelen, maar dat moeten er dus meer worden.

wandelvoetbal1

 

Waarom?

 

Bij het wandelvoetbal wordt spelenderwijs de conditie opgevoerd. Een groot aantal mannen heeft een aantal jaren geleden de voetbalschoenen opgeborgen. Nu kan er in een kleine groep weer bewogen worden en bij wandelvoetbal is lichamelijk contact niet toegestaan. Dat verlaagt de kans op blessures. Het is dus een goede manier om als oudere lekker te bewegen in de buitenlucht.

wandelvoetbal2

 

De start werd gemaakt met 4 spelers. Maar het zien oefenen door deze spelers was voor een tweetal bezoekers aanleiding om aan te geven, dat ze de volgende training willen gaan meedoen.

 

De trainingen zijn in principe op dinsdagavond om 19.30 uur

 

Wie ook wil gaan meedoen of wie inlichtingen wil over het wandelvoetbal kan terecht bij Renzo Scanu. Zijn telefoonnummer is 06 10017089. of zorg dat u om 19.15 uur in de buurt van het kunstgrasveld bent.

ROODENBURG C GROEP BEGINT MET DE TRAINING

                                Yusef

Op maandag 7 augustus om 19.00 uur begint Youcef Boukhedmi met de training van de C 1 groep. De spelers, dienen om 18.45 uur aanwezig te zijn. C spelers zijn geboren in 2003 en 2004.

DE VOORTGANG VAN DE BOUW VAN DE TRIBUNE

Deze week is er verder gewerkt aan de zittribunes. Er zijn deze week planken geschroefd.

Tribune hout

Dat geldt zowel voor het zitgedeelte als voor de onderkant. In de toekomst kan er dus geen vuil meer naar beneden worden gegooid. In het midden van de tribune wordt er een trap gemaakt, zodat iedereen naar boven kan.

 

Zittend op het hoogste gedeelte heeft men een goed overzicht over het gehele hoofdveld. Wordt vervolgd.

DE CONTRIBUTIE INNING VOOR SEIZOEN 2017/2018 GAAT VAN START.

VOOR ALLE LEDEN.

 

Onze penningmeester Ronald van Weerlee heeft op 2 augustus 2017 het contributiebestand van onze vereniging LV Roodenburg aangeboden aan ClubCollect met het verzoek de contributie-inning voor het seizoen 2017/18 op te starten.

 

Zoals bekend mag worden verondersteld blijft ook in het huidige nieuwe seizoen ClubCollect werkzaam voor het innen van de contributies. Bij de ontvangst van de

 

betaalverzoeken van ClubCollect namens LV Roodenburg, of dat nu is via sms of email of post, dient u zo spoedig mogelijk te reageren hoe u de contributie wenst te betalen.

 

Wij bieden u de volgende opties. In één maal de gehele contributie voldoen, dan wel kiezen voor 3 termijnen met een interval van 60 dagen.

 

Welke mogelijkheid u ook kiest, u dient uiterlijk 1 januari 2018 de gehele contributie voldaan te hebben, met andere woorden: na de winterstop is gespreide betaling niet meer mogelijk.

 

Mocht u zich niet houden aan het door u gekozen betaalschema dan bestaat de mogelijkheid dat ClubCollect bijkomende kosten in rekening brengt. Deze kosten komen bovenop de reguliere contributie en deze dienen ook betaald te worden om te voorkomen dat u niet-speelgerechtigd verklaard wordt.

 

Voor de jeugdleden die gebruik denken te kunnen maken van het Jeugdsportfonds blijft gelden, dat zij de aanvraag vóór 7 september 2017 moeten hebben geregeld via onze ledenadministrateur, Henny Slegtenhorst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Mocht u nog vragen hebben inzake de contributie-inning dan kunt u dat melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of spreek rechtstreeks een bestuurslid aan.

 

Met vriendelijke groet,

 

HET BESTUUR.

 

ZIEKENBOEG

Dirk van der Zwart heeft deze week een operatie ondergaan. Langs deze weg wensen wij hem een voorspoedig herstel toe.

 

WAT IS ER KOMENDE WEEK BIJ ROODENBURG TE DOEN?

In deze rubriek worden activiteiten vermeld, die bij Roodenburg plaatsvinden. Het gaat daarbij niet alleen om voetbal, maar ook om sociale activiteiten.

 

Het lijkt er op dat het aantal "nieuwe activiteiten" de komende periode sterk zal gaan toenemen. Hoe meer er te doen is, hoe meer mensen zich thuis voelen op Noord.

 

maandag 7 augustus                 op het veld om 19.00 uur start training onder de 15 jaar.

 

dinsdag 8 augustus                   op het veld om 19.30 uur training wandelvoetbal 50 +

 

donderdag 10 augustus             op het veld om 19.00 uur recreatievoetbal. vaders en zonen.

 

vrijdag 11 augustus                  op het veld om 20.00 uur training Roodenburg zondag 2

 

DE COPA DEL GEERTI TERUG VAN WEGGEWEEST

Afgelopen zaterdagmiddag vond dit toernooi plaats. Het speelveld: iets kleiner dan het strafschopgebied. 3 tegen 3. Een toernooi van oud Roodenburg en RCL spelers, waarvan de meesten voor Roodenburg zijn uitgekomen. Mannen tussen de 35 en 45 jaar, die een toernooi met elkaar voetballen en er een soort reünie van maken.

 

Spelers, die na loting de shirts aantrekken van clubs als AC Milaan, Arsenal, Atletico Madrid. Ze spelen zoals dit gaat voor een Europa cup. Voorronden, halve finale en finale.

 

CopaDelGeerti1

Als de bal rolt, dan zijn ze even geen vrienden, maar hebben wel respect voor elkaar. De prestigieuze cup, daar gaat het om en die moet gewonnen worden. Vanaf de start van het toernooi wordt er daarom scherp gespeeld.

 

Na de voorronden bleven er 4 ploegen over. En dankzij Johan Kranenburg, fotograaf van Leiden Amateurvoetbal konden die spelers vereeuwigd worden.

 

In de eerste halve finale won de ploeg met onder andere Rik Bijl en Erik Lagas van het team met Geert Visbeen, Martin Verkuylen en Steven van 't Ende.

 

De tweede halve finale ging tussen het team van José Monfils en die van Michiel Hugens en Chris Turk en Ramon Zuidervaart. Het team van "Chiel" won.

CopaDelGeerti2

 

De redactie beschikte niet over alle namen. De finale was voor het team van Erik Lagas en dat werd luid en duidelijk gevierd.

 

Een klein veld toernooi is voor herhaling vatbaar. Oud Roodenburgers, die hun teamgenoten weer eens willen ontmoeten, moedigen wij aan om ook eens zo'n toernooi te organiseren. Het mogen natuurlijk ook wijkbewoners/ vrienden zijn, die op deze wijze een keer, een aantal keren met elkaar willen optrekken.

 

Van dit toernooi zijn er van de halve finale een aantal actiefoto's gemaakt. Die treft u aan op de sociale media van de club.

DE ROODENBURG CROWDFUNDACTIE (5)

Deze week zijn er geen wijzigingen te melden in de ontvangen bedragen om Roodenburg te steunen. Tot nu toe is er € 212 euro beschikbaar voor 4 doeltjes. Wel kunt u zien op de website hoe dit bedrag is opgebouwd en in welk Nederlands aandeel er voor de langere termijn wordt belegd om dit doel te realiseren. Dat wordt geen ritje van een paar weken, maar een zogenaamde planklegger.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.