Roodenburg Actueel 2017 - week 30

 

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 30

 

 

SPORTPARK NOORD EN DUS ROODENBURG KRIJGT EEN NIEUWE ZITTRIBUNE

Het stond op de facebookpagina van Roodenburg. Na 40 jaar gaat de oude tribune plaatsmaken voor een nieuwe tribune. Het was langer dan 40 jaar, want Roodenburg is in 1962 naar sportpark Noord verhuisd en eind jaren 60, begin jaren 70 bezochten duizenden toeschouwers de thuiswedstrijden.

 

Deze week zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart en zijn de oude elementen weggehaald. Hoe de nieuwe tribune er gaat uit zien, kunt u bekijken op de bouwtekening in het clubgebouw.

 

Ik kan wel verklappen, dat er onder de banken geen zand meer zal liggen. Het was voor velen een doorn in het oog. Zwerfvuil, plastic flesjes, planten, er lag van alles in het zand en bij het schoonmaken, kon men er moeilijk bijkomen. Het zijn beton platen geworden, die men gemakkelijker kan schoonhouden met een blazer. Er komt een gedeelte overdekte tribune en een gedeelte onoverdekte tribune.

 

Voor de uitstraling is deze verbetering goed voor de club, want je wilt de bezoekers graag ontvangen op een schone en overdekte tribune.

 

( wordt vervolgd)

NieuweTribune

 

 

DE WEEK IN VOGELVLUCHT.

 

Een aantal vrijwilligers is in deze periode actief bezig. Anderen genieten van een vakantie.

 

De kleedkamers 9 en 10 zijn afgelopen week schoongespoten en geboend.

 

In het clubhuis staat een beeld van de speler van het jaar. Tijdens de reünie werd het beeld gekidnapt. Het beeld was goudkleurig, maar vanaf heden draagt de speler de clubkleuren.
De vlaggenmasten zijn onderhanden genomen. Ze zijn voorzien van een gouden knop . Wapperende vlaggen geven even wat meer uitstraling, wanneer men het veld betreedt.
Het complex is deze week ontdaan van zwerfvuil. Onder de tribune kwamen 5 grote zakken met vuil te voorschijn. Voor het plein en langs de velden is alles schoongemaakt. Daarna is er een milieuvriendelijk middel over de schoongemaakte plekken gespoten.
Het hoofdveld wordt wekelijks gemaaid. Wandelend over dit veld, lijkt het meer een paardensla veld dan een grasveld. En dat spul krijg je er alleen maar uit met een mes. Een haast onbegonnen klus.
Een aantal dames heeft afgelopen woensdagavond het clubgebouw een "goede beurt "gegeven.
Onze barman Bram heeft een staaroperatie ondergaan. Het gaat goed met hem, maar hij mag uiteraard niet tillen.
Op donderdagavond zie ik steeds meer wandelvoetballers schuifelen in het strafschopgebied. Sommigen zijn er wel aan toe, want ze zijn flink aan de maat. Het goede is dat men beweegt.
En nog beter zou het zijn als er een 2de 7 tegen 7 ploeg zou kunnen worden geformeerd voor het voetballen op de vrijdagavond.
Het EK 2017 in Nederland voor vrouwen wordt door velen gevolgd. Het vrouwenvoetbal in Nederland is nadat BVO 's zich ermee zijn gaan bemoeien in een stroomversnelling gekomen. Een toernooi in eigen land zorgt dat het vrouwenvoetbal op de kaart wordt gezet.

 

Gaat Roodenburg dit ook merken? Ik zie steeds meer allochtone meisjes op het kunstgrasveld achter de bal aanhollen. Het gaat lukken als de vaders om zijn. Wie gaat hen deze maatschappelijke ontwikkeling duidelijk maken? En zijn vaders/ moeders bereid om de meiden te coachen?

 

Op zaterdagmiddag blijft een aantal Roodenburgers de club bezoeken. Het is druk om de kaarttafel. Men bereidt zich nu al voor op een nieuw kaartseizoen. Bent u ook al in training? Het kan op zaterdagmiddag.

 

DE ROODENBURG CROWDFUNDACTIE

pupillendoel

 

pupillendoel2

 

Elke week is hiervan een verslag te lezen op de website. Er is een aparte rubriek voor gemaakt. Deze week aandacht voor twee type doeltjes, die op de verlanglijst staan. Wordt het doel 1 of wordt het doel 2? De eerste gelden voor de actie zijn ontvangen. Via beleggen en statiegeld verschijnen er bedragen op de bankrekening. De stand op 22/7/2017 is € 112.

 

Het banknummer om dit doel te realiseren is.

Dit is ons banknummer : NL92INGB0000088089 van LV Roodenburg. vermeld daarbij CFWD doeltjes.

 

 

Wie wordt de eerste schenker?

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.