Roodenburg Actueel 2017 - week 28

 

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 28

 

 

================================================================

DE RB ACTUEEL ZOMER EDITIE

 

In de stille periode komt er wel een actueel uit, mits er nieuws is te melden. We doen dit via korte mededelingen:

HET ROODENBURG CROWD FUNDING PROGRAMMA

Komende week start ons crowdfunding programma voor de aanschaf van 4 doeltjes van 3 x 1 meter voor de jeugd en de oudere senioren.

Welkom op het onderdeel crowdfunding van Roodenburg. Financiële steun kan de vereniging goed gebruiken. Maar dan moet u weten, hoe u en waarvoor u de club kunt steunen.

 

Ons eerste doel, dat we voor ogen hebben, is de aanschaf van een viertal minidoelen. Inklapbare doelen van 3 x 1 meter, doelen die na gebruik moeten worden opgeborgen. Deze doelen worden gebruikt door onze pupillen bij het spelen van de KNVB wedstrijdvormen. 4 tegen 4. Maar ook ouderen gebruiken deze doelen voor de kleine partijtjes zonder keeper. 6 tegen 6

 

Dit zijn de doelen, die wij voor ogen hebben.

 

                                pupillendoel

 

 

4 doelen, voor twee partijtjes, die tegelijkertijd gespeeld kunnen worden. Bij 4 tegen 4 kunnen er dus 16 kinderen mee doen. 16 kinderen, die plezier hebben op het kunstgrasveld van Roodenburg.

 

                                                         Wat zijn de aanschafkosten? € 1300

 

Hoe kunt u ons helpen om dit te realiseren? U kunt een vrijblijvende donatie doen. De minimale bijdrage is € 10 . Via een barometer krijgt u inzicht in het verloop van de actie. Schenken kan op naam of anoniem. Wij vermelden de namen van de schenkers en de anonieme gaven in de barometer. Wilt u contant schenken, dan kan dit via onze administrateur Henny Slegtenhorst.

 

Bedrijven kunnen hun naam verbinden aan onze actie. Uw naam en eventueel uw bedrijfslogo plaatsen we bij onze actie. De minimale bijdrage is in dit geval € 50.

 

Op de website gaan we een modelportefeuille plaatsen. Via beleggen proberen we de actie te voorzien van extra gelden. Het dient niet als beleggingsadvies. Wie toch volgt, doet dit voor eigen risico. Slaagt een trade, dan wordt 25% van de nettowinst gestort in de pot.

Op welke bankrekening kunt u uw bijdrage storten? Dit is ons banknummer :

NL92INGB0000088089 van LV Roodenburg. vermeld daarbij CFWD doeltjes.

 

 

Wekelijks zullen wij de actuele stand vermelden van een project.

 

Stand op 8/7/2017 8/7/2017 1) via bank betreft een trade AH € 19

 

Wanneer is een actie afgelopen?

 

Zodra het bedrag is gerealiseerd, wordt de actie beëindigd en wordt het gespaarde object aangeschaft.

Namens de kinderen, de sporters, de club bij voorbaat dank voor uw bijdrage.

Voor inlichtingen over de actie kan men informatie verkrijgen bij Jan Lovink.

 

e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Andere mededelingen.

 

1. Op 82 jarige leeftijd is op 20 juni j.l. Henny Hensen overleden. Op 16 jarige leeftijd debuteerde hij in Roodenburg 1 en bleef 16 seizoen bijna onafgebroken spelen in het eerste team. Op 32 jarige leeftijd stopte hij en werd jeugdtrainer van de club. Hij vond het een hele eer, dat hij hiervoor was gevraagd en wilde wat terugdoen. Een trainerschap bij een andere club vond hij niet passen. Dan gaat het vooral om geld en dat was zijn passie niet. Hij werd trainer van Roodenburg A junioren, waarin destijds spelers als Wim Rijsbergen en Bert Jansen speelden. Vanwege werk en verhuizing naar elders in het land , was Henny gedwongen om te stoppen als trainer. 10 jaar geleden was hij nog op de reünie en de weekenders zijn nog eens met zijn allen bij hem op bezoek geweest in Sleen. Nog weinig Roodenburgers zullen hem kennen, maar mogen we zeggen dat een steunpilaar is heen gegaan?

 

Nu we het toch over heengaan hebben, dan moeten we meedelen, dat een trouw gezicht op het sportpark er niet meer is. Onze haan is dood. De haan is gevonden aan de slootkant. We zullen hem missen, iedere dag bedelen om brood of een koekje voor de kantine en de corner.

 

Een grove vorm van vandalisme is het feit, dat de lat van een jeugddoel, dat is gemonteerd aan het hekwerk is gebroken. Dat kan alleen maar door grof hangen aan staanders. Als er geen toezicht is, dan zijn dit de consequenties.

 

INDELING ZATERDAG 1 SEIZOEN 2017/2018

 

Zaterdag 4e klasse A

Alphia – Haagse Hout – Hazerswoudse Boys – KSD/Marine – LVV Football Factory Meerburg Oegstgeest Roodenburg – SEV – UDO VVSB WVC – sv Wassenaar

 

 

INDELING ZONDAG 1 SEIZOEN 2017/2018

 

Zondag 4e klasse A

Blakenburg – Delfia – sv Erasmus – GOL Sport – HDV – HMC – HMSH – sv Houtwijk – Roodenburg – SVH – Steeds Hooger – Toofan – Wanica Star – sv Madestein.

 

 

================================================================

 

ARMOEDE IN LEIDEN NOORD

 

Er komt een Leidse Raad van Kinderen, die een belangrijke stem krijgt bij het armoedebeleid van de gemeente. Kinderen mogen mee stemmen hoe gemeentegelden worden aangewend. ( Leidsch Dagblad 6/7/2017) Wist u dat 25% van de kinderen in Leiden Noord opleeft in armoede?

 

Is het merkbaar op de club? Na een wedstrijd gaan ouders en kinderen van bezoekende teams nog even het clubgebouw in voor een drankje en een patatje. De derde helft is voor hen en voor de KNVB belangrijk. De meeste kinderen van de thuisclub gaan direct naar huis. Geen LAY of PEPSI. Elkaar aanstaren in de kantine is voor hen geen optie. Thuis in de koelkast wacht hun drankje.

 

Armoede wil men over het algemeen niet laten merken. Met een scherp oog zie je het verschil hoe kinderen anno 2017 met elkaar opgroeien.

 

===============================================================

 

Het is op donderdagavond steeds drukker bij het voetballen om 19.00 uur. Vaders en zonen, opa's en zonen, velen sluiten aan en vanwege die drukte wordt er nu op een half veld gebald. Ook u kunt in conditie blijven?

 

Op vrijdagavond zijn de spelers van zondag 2 weer in training gegaan. Lekker voetbalweer, zomeravond voetbal. Vroeger was er een toernooi op het woonwagenkamp. Het is niet meer en velen zitten gekluisterd aan de buis, terwijl er goede mogelijkheden zijn om er een leuke avond van te maken. Waarvan actie!

 

==============================================================

 

In het Leidsch Dagblad op zaterdag het verhaal dat alle Leidse clubs hun schuld aan de gemeente gaan aflossen. Roodenburg was de laatste club, die heeft getekend. De inkomsten van de club zullen omhoog moeten. Meer betalende leden is een

 

manier om weer te gaan groeien. Er is werk aan de winkel.

 

Het plan van crowdfunding was al eerder gemaakt en is de eerste actie om extra gelden in te zamelen. Gelden, die worden gebruikt om het aantal activiteiten op de club te verhogen.

 

============================================================

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.