Roodenburg Actueel 2017 - week 25

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 25            

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

=========================================================

 

KNVBapps

 

De Voetbal.nl app en de KNVB Wedstrijdzaken app - ga goed voorbereid van start!

Je hebt er wellicht al een en ander over gehoord, er komt een nieuwe Voetbal.nl app. De app die door ruim 1 miljoen voetballiefhebbers wordt gebruikt, waaronder een hoop leden Roodenburg.

In de nieuwe Voetbal.nl app kunnen naast wedstrijdprogramma’s, uitslagen en standen, ook allerlei leuke en nuttige clubnieuwtjes worden getoond. Dit maakt het voor leden en fans van jouw vereniging allemaal een stuk leuker en gemakkelijker.

Zoals aangegeven, er komt een vernieuwde Voetbal.nl app. Maar daarnaast gaan voetbalverenigingen vanaf de start van het nieuwe seizoen ook nog eens gebruik maken van de KNVB Wedstrijdzaken app. Dit is dé app waarmee het wedstrijdformulier wordt vastgelegd en waarmee spelers zich kunnen legitimeren met een digitale spelerspas.

Voordat alle leden van jouw vereniging goed van start kunnen met zowel de vernieuwde Voetbal.nl app als de KNVB Wedstrijdzaken app, is het belangrijk dat je als vereniging een aantal zaken geregeld hebt. Welke voorbereidingen dien jij met je vereniging te treffen zodat je er zeker van bent dat alle leden van je club met zowel de nieuwe Voetbal.nl als de KNVB Wedstrijdzaken app kunnen werken?

Goed voorbereid het nieuwe seizoen in

1. E-mailadressen vastleggen

Leden die in de Voetbal.nl of de KNVB Wedstrijdzaken app willen inloggen, moeten zich in de app registreren met een e-mailadres. Voor beide apps worden dezelfde inloggegevens en dus ook hetzelfde e-maildres gebruikt. Het is belangrijk dat hiervoor het e-mailadres wordt gebruikt dat bekend is bij de vereniging. Want alleen met dat e-mailadres herkent de app het lid. Zorg er daarom voor dat bij alle leden het e-mailadres in Sportlink Club is geregistreerd waarmee hij of zij ook gebruik wil maken van de Voetbal.nl en de KNVB Wedstrijdzaken app. Ontbreekt een e-mailadres bij een lid, dan kan die persoon niet inloggen in de app en dat wil je uiteraard voorkomen. Zet je leiders en aanvoerders in om de e-mailadressen van de spelers te verzamelen en voeg deze vervolgens toe in Sportlink Club. U kunt uw juiste e-mailadres doorsturen naar onze administratie.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2. Spelersfoto’s  Op 12 juni hebben we alle spelerspasfoto’s die bekend zijn bij de KNVB in Sportlink Club gezet. Je hoeft als club dus niet zelf alle spelerspasfoto’s in Sportlink Club toe te voegen. Wil je als club zelf nog een aantal pasfoto’s toevoegen of wijzigen? Dat kan in Sportlink Club.  Extra voordeel is dat alle spelersfoto’s direct zichtbaar in de KNVB Wedstrijdzaken app.  Op het moment dat de nieuwe Voetbal.nl app en website live gaan, worden ook daar de spelersfoto’s zichtbaar. Ontbreken er toch nog enkele spelersfoto’s? Geen paniek, alle spelers kunnen vanaf de eerstvolgende update van de app t/m 31 oktober zelf een spelersfoto toevoegen in de app. Leiders van een team kunnen voor alle teamleden een foto maken.

Meer info

De KNVB Wedstrijdzaken app kun je al in de stores downloaden. De Voetbal.nl app is half juli beschikbaar. Binnenkort ontvang je meer nieuws en gaan we je meer vertellen over de exacte datum wanneer de Voetbal.nl app live gaat. 

                      WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN VAN DE NIEUWE Voetbal.nlapp?

 

Direct bericht van afmeldingen en actie ondernemen

Spelers melden zich af. Hoeveel man hebben we? Genoeg? Hulptroepen inzetten? Hou het overzicht bij in de app en onderneem actie.

Vervoer regel je vooraf. Niet op de parkeerplaats.

Auto’s tekort? Echt niet meer. Gewoon aangeven via de app en alles is duidelijk. Wel de kinderstoelen en verhuisdozen aan de kant!

Afgelast? Snel op de hoogte door een pushbericht!

Afgelast. Balen. Gelukkig op tijd op de hoogte. Wat nu? Is de kantine open? Gaan we trainen? Kaarten? Pokemons vangen? Of wordt het een winkeldag?

Volg je favoriete teams

Vrienden,familie, kennissen… Hebben ze gewonnen en zijn ze een plekje gestegen in de competitie? Je blijft altijd op de hoogte met de Voetbal.nl app.

Hoogtepunten direct van het veld in de kantine of app

Meldingen via social media komen direct in de app en op de schermen in de kantine. Alle fans zijn direct op de hoogte.

Onderweg terug alle tussenstanden bekijken

Leuk die overwinning, balen van de nederlaag. Maar wat betekent dat voor de stand? Die check je gewoon live.

Wedstrijdverslagen delen met je supporters

Een wedstrijd is natuurlijk veel meer dan de uitslag. Laat je team en fans de wedstrijd nogmaals beleven met een leuk wedstrijdverslag.

Man-of-the-Match, ere wie ere toekomt

Gefeliciteerd. Laat het weten, en neem de felicitaties in ontvangst. We plaatsen het gelijk in de app, op de site en op de schermen in de kantine.

 

                                   SCHALKE 04 BIJ ONZE VERENIGING!                        

                         Een eendaagse clinic bij Roodenburg op 15 october 2017

Dit jaar is onze samenwerking met Schalke 04 begonnen. Een samenwerking waar onze vereniging veel aan heeft en waar wij trots op zijn!  Doe jij ook mee aan deze bijzondere voetbaldagen?

S0401

 

       
     
     
     

 

Schalke 04 voetbaldagen

  • Schalke 04 trainers
  • Schalke 04 officieel shirt!
  • Naam en nummer op het shirt mogelijk
  • Goede organisatie
  • Een ervaring voor het leven!

Sfeer reportage proeven?

https://www.tvoost.be/nieuws/jeugdspelers-dendermonde-krijgen-training-van-duitse-topclub-42717

Meer info? http://schalkeauftournee.nl/schalke-auf-tournee-clinic-leiden/

                                               Gebruik de kortingscode tot en met eind Juli!

Zoals bekend bestaat het Roodenburg opleidingsprogramma uit een combinatie van oefenstof van de KNVB en de DFB. ( Duitse Voetbalbond). Kinderen krijgen nu de kans het eens te horen en te zien van onze Oosterburen.                       

 S0402

 

                                     NIEUWE C GROEP IS BEGONNEN MET DE TRAINING.

Op maandag kwam een groot aantal C en potentiële C spelers naar de club voor een voorlichtingsbijeenkomst door de nieuwe trainer Youcef Boukhedmi. Op woensdag volgde  de  eerste training. A.s. maandag gaan ze opnieuw trainen. Begonnen wordt er om 19.30 uur.

                                               HET VRIJDAGAVOND VOETBAL 7 TEGEN 7

Komend seizoen zal er bij Roodenburg op vrijdagavond gevoetbald gaan worden. Het wordt 7 tegen 7 voor 35 plus en er is tot nu toe 1 team ingeschreven. Het aantal spelers van dit team bedraagt 18. Toch schrijven we maar 1 team in, want dan kan die niet, dan is die geblesseerd, de volgende heeft huisarrest enzovoorts.

Naast dit team zou het mooi zijn als zich nog meer teams 35 plus zich aanmelden bij Roodenburg. Op vrijdagavond met meer teams een thuiswedstrijd spelen, komt de gezelligheid alleen maar ten goede. Verder kunnen zij als gastheer optreden voor bezoekende teams. Hoe meer gastheren, hoe meer lol.

Het idee bestaat om ook te starten met een 45 plus team. Gezocht wordt er naar een aanvoerder, die de zaak op sleeptouw neemt en aanspreekpunt wordt voor dat team. De app doet daarbij wonderen. Heel wat 45 plus mannen zijn op zoek naar een team. Het behoeven geen oud-Roodenburgers te zijn. Samen gezellig ballen en natuurlijk "even napraten ". Informatie en aanmelden voor een 2de, een 3de   team via een e-mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Wij nemen dan contact op!

                                                               KANTINE GEOPEND IN STILLE PERIODE

In de stille periode is het clubgebouw open op : donderdagavond vanaf 18.00 uur. Een groep recreanten trapt vanaf 19.00 uur een balletje. Wie in de zomer fit wil blijven sluit aan!

Op zaterdagmiddag is het clubgebouw open van 12.00 uur tot 17.00 uur

                                                               NOG EEN WANDELING VAN DIT SEIZOEN

De wandelgroep trekt er op donderdagmorgen 22 juni nog eenmaal op uit.  Vertrokken wordt er vanaf 10.30 uur vanaf Roodenburg.  Verzamelen om 10.15 uur. De wandeling duurt ruim anderhalf uur. We nemen vogelaar Theo mee en trekken richting Poelgeest. Op naar de  rietzangers! Stevige schoenen zijn gewenst!

 

                DE OVERSCHRIJVINGEN ZITTEN ER OP EN HOE IS HET GESTELD MET HET JEUGDVOETBAL                                   

                                  VAN DE OUDSTE JEUGD ( onder de 19) in LEIDEN EN OMGEVING.

Spelers komen, spelers gaan. Sommigen zoeken het hoger op. Anderen vallen voor een paar centjes of laten zich bewieroken door beloften. Weer anderen hebben het helemaal gehad met de trainer. Als ik naar overschrijvingen kijk, dan let ik vooral op de aantallen. Hoeveel zijn er gekomen / hoeveel vertrekken er van een selectie en daarbij let ik ook, wat de prestaties zijn geweest van het eerste elftal. Wanneer er meer dan 10-15 spelers worden gehaald en er vertrekken er ook meer dan 10 en men speelt hoog, dan krijgt men het predicaat "duiventil" van mij.
Vooral clubs, die geen jeugd hebben, zie je ieder jaar weer worden opgetuigd met een groot aantal "nieuwe gezichten". Vertrekt meer dan 40% van je selectie, terwijl je toch goed hebt gepresteerd, dan twijfel ik aan de teammanagement capaciteiten van de coach. Het toont aan dat er onvrede  heerst en vaak zijn dat de spelers, die niet meer kunnen rekenen op een basisplaats. Wanneer er maar 3-6 spelers worden gehaald en er vertrekt een enkeling, dan ben je gericht aan het inkopen om je selectie op sterkte te houden. Wat verder opvalt is dat je nergens leest, dat er 4-7 jeugdspelers zijn toegevoegd aan de selectie. Veel seniorenteams in deze regio spelen op niveau, maar eigen jeugd inpassen, ik heb geen naam van een jeugdspeler gezien, die een selectie komt versterken bij clubs, spelend in de eerste klasse en hoger. De verklaring komt onderaan dit verhaal. Alleen bij derde en vierde klassers heb ik eigen jeugd zien binnenstromen.

Hoe duidelijker kan je de teloorgang van het jeugdvoetbal in Leiden en omgeving duiden? En dan terug naar mijn verhaal voor vorig jaar over de vertrokken jeugdspelers Younes en Khalid. Een verhaal dat Leidenamateurvoetbal in de persoon van Ruud Fray aan het eind van vorig seizoen overnam uit de RB actueel. Ze gingen naar Katwijk A1 en ik was daar zeer boos om. Roodenburg A1 had de potentie om met een A1 in de eerste klasse te gaan spelen. Dat ging niet door, onrustige spelers die het elders wilden proberen en Roodenburg had dus geen A1 meer. Ze moesten Katwijk versterken. Katwijk A1 speelde immers hoofdklasse. En als je hoofdklasse speelt, dan moet dat wel een goede jeugdopleiding zijn? Het verhaal van Younes en Khalid is niet het verhaal dat men zich vooraf had voorgesteld. Katwijk A1 is gedegradeerd uit de hoofdklasse. Ze spelen volgend jaar eerste klasse. Het team sprokkelde slechts een enkel punt bij elkaar. Khalid en Younes zijn terug op het eigen honk en zoals ik vorig jaar al schreef "als bijvangst weer gedumpt". Katwijk terug in de eerste klasse van het A junioren voetbal. Een klasse, waar Roodenburg A1 had kunnen spelen als iedereen als team de schouders er had onder gezet..

Welke les kan je de Roodenburg trainers en spelers mee geven. Zodra een jeugdteam bij Roodenburg gaat presteren, dan gaat de buitenwacht zich er mee bemoeien. Iedereen begint te roepen, dat men het hogerop moet gaan proberen. Het lijkt wel een soort voorjaarsopruiming, die bij Roodenburg georganiseerd wordt.  Niemand, spelers en begeleiding, die in de groep roept, laten we met zijn allen als team het komend jaar weer een prestatie gaan neerzetten. Bij een eerste klasser of divisieclub schijn je alleen maar beter te kunnen worden. Maar is dit zo? Heeft u veel namen gelezen van spelers, die uitkomen op divisie of hoofdklasse niveau, die zijn doorgestroomd naar de seniorenselecties?

Ik heb nog nooit zoveel degradanten meegemaakt op A junioren niveau in deze regio. UVS A1 terug naar de 4de divisie. RCL A1 en Voorschoten A1 terug naar de hoofdklasse, Katwijk A1 terug naar de eerste klasse en als lichtpuntje FC Lisse A1 omhoog naar de 4de divisie. En dat zijn allemaal clubs met meerdere A1 elftallen.

Eén talent heb ik wel kunnen ontdekken en dat is Mats van Kins (ex Meerburg), die in RCL 1 als A junior uitblonk. Mats mag zijn kunsten gaan vertonen bij jong ADO/DenHaag. Mits de begroting van die club natuurlijk wordt goedgekeurd.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.