Roodenburg Actueel 2017 - week 24

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr   24                                                 

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

VOOR EEN GOEDE MAALTIJD MOET JE OP NOORD ZIJN.

Deze week zijn er maar liefst 2 maaltijden uitgeserveerd in het clubgebouw.

Op dinsdag was dit de IFTAR maaltijd van de bewonersvereniging. Zondagavond was het de beurt aan onze kok Dirk om zijn kunsten te vertonen. Dagenlang is hij en zijn kompanen in de weer om de Chinese maaltijd voor te bereiden. Het is niet zo iets van een uurtje koken en klaar is Dirk. Het kost veel meer tijd en dagenlang gaat hij te keer. "Je gooit je vrieskist toch niet uit, want ik heb ijs" is de instructie, die gevolgd dient te worden. Met liefde en inzet doet hij zijn uiterste best om het voor iedereen weer naar zijn of haar  zin te maken.

MAAR EERST DE KLAVERJAS HALVE MARATHON

Zondag 11 juni, klokslag 11.00 uur. Stralend weer. De halve marathon wordt dit keer zo laat gehouden, vanwege een operatie, die organisator Mat de Boer heeft ondergaan. Volgend seizoen zal er waarschijnlijk gekozen worden voor een eerder tijdstip. De 76 deelnemers  (38 koppels) worden ontvangen met koffie en koek. Nadat organisator Mat de Boer de spelregels heeft uitgelegd, kan er worden begonnen.

Er worden 2 ronden gespeeld en daarna was het tijd voor soep en broodjes. Gegeten kan er worden in de zaal of op het terras. Vanwege de zon zijn de banken, die in de schaduw staan, de beste plek. Je zit uit de zon, kijkt naar voetballende jongeren en je bent in de buitenlucht.

marathon1

Als iedereen de lunch heeft genuttigd, wordt er verder gespeeld. Drie ronden staan er nog op het programma. Winnaars worden degenen, die na 5 speelronden de meeste punten hebben behaald.

Het is dit jaar vooral een broederstrijd. Het zijn goed "ingespeelde broers" die met de eer gaan strijken. Marcel en Peter van de Burg worden nummer 1, Jan en Theo Budding eindigen als tweede en Paul en Jan Lovink worden derde.

De organisatie heeft mooie prijzen gekocht. Rollades, kistjes wijn, vleesbonnen en andere drankprijzen. Twintig koppels kunnen een prijs uitkiezen, waarbij steeds beiden kiezen voor dezelfde prijs.

De totaal stand zal op de website verschijnen.

marathon2

Na de prijsuitreiking is het tijd voor de maaltijd. De salade van verse ingrediënten en een Chinese maaltijd staan er op het menu. Voor de Chinese maaltijd maken we daarbij gebruik van de serveerwagen van de club. Alles wat wordt opgediend, blijft daarbij warm.

Een lange rij wacht geduldig tot men aan de beurt is. Nasi of bami, aangevuld met sperziebonen, rundvlees, spek, saté. Iedereen wordt door Martine, Joop, Dirk voorzien. Intussen moet Lenie in de keuken steeds zorgen voor aanvulling.

De maaltijd wordt besloten met een coupe ijs.

Daarna vindt de loterij plaats. Rollades en twee levensmiddelenmanden vormen de mooie prijzen van deze geslaagde dag.

Ik heb alleen maar enthousiaste en tevreden mensen gesproken en langs deze weg wil ik iedereen bedanken, die hieraan heeft meegewerkt.

marathon3

Langs deze weg een woord van dank aan onze vrijwilligers achter de bar, in de keuken, de kookploeg en niet te vergeten de organisatoren van deze dag.

marathon4

Mat en  Jean-Marc, het was tof.

Het was een mooie afsluiting van de festiviteiten in verband met 90 jarig bestaan.

marathon5

IFTAR MAALTIJD VAN ZWIJGERS VAN NOORD BIJ ROODENBURG.

Momenteel is voor een aantal leden en buurtbewoners de ramadan aan de gang. Van zonsopgang tot zonsondergang mag er dan niet worden gegeten en gedronken. Tijdens de ramadan worden er iftar maaltijden georganiseerd. De bedoeling hiervan is om moslims, maar ook niet-moslims samen te brengen en dan wordt er gezamenlijk een maaltijd genuttigd. Het is een goede manier om samen met elkaar op te trekken. Afgelopen dinsdagavond  vond er een iftar maaltijd plaats in het clubgebouw van Roodenburg. De bewonersvereniging  "De Zwijgers van Noord" had deze maaltijd georganiseerd. De bedoeling was om dit te doen in een grote tent. Omdat er slecht weer over de stad zou razen, deed de bewonersvereniging een beroep op de club om gebruik te mogen maken van het clubgebouw. Een iftar maaltijd verschilt per land. In het ene land wordt er een dikke soep genuttigd, in het andere land zijn de dadels met een glas melk populair, anderen zijn dol op olijven en dan drinkt men thee.

De jeugdige tafeltennissers onder leiding van Khalid Makkor hielpen mee om extra tafels en stoelen te verplaatsen richting het clubgebouw. Zelfs vanuit de bestuurskamer moest er meubilair worden bijgezet.

iftar1

De bewonersvereniging had de wethouder, de politiek en een aantal ambtenaren uitgenodigd. Vanaf 21.30 uur stroomde de kantine vol met wijkbewoners. Laatkomers moesten zittend op de barkruk de maaltijd gebruiken.

Roodenburg presenteert zich graag als wijkclub en het is dan goed om te zien hoe de accommodatie wordt gebruikt.

WANDELING DOOR GROENOORD ZUID, DE HEEMTUIN EN OM KASTEEL OUD POELGEEST.

Geen nieuwe deelnemers, wel een wandeling, die goed in de smaak viel bij de deelnemende wandelaars.

We vertrokken richting Groenoord Zuid en gingen o.a. langs de Taptadestraat. Een straat, die nog niet voor kwam in het spoorboekje van de deelnemers. Daarna op weg naar de Heemtuin, gevolgd door het bos van kasteel Oud Poelgeest. Na een ronde om het kasteel (het woonhuis van Boerhaave)  naar de Kwaaklaan en terug naar Noord. 1 uur en twintig minuten op een plezierige manier in beweging. Er staat nog één wandeling gepland. Op donderdag 22 juni om 10.30 uur wil de groep nog eenmaal op pad. Noteer alvast de datum.

REISGROEP HET OUDE VIERDE NAAR ' S HERTOGENBOSCH

Op vrijdag vertrok de reisgroep Het Oude Vierde richting Den Bosch. De mannen mogen met toestemmening twee avonden er "tussen uit knijpen". Naar ik heb vernomen, was het reuze gezellig. In het programma stond een rondvaart gepland, maar toen zij 's ochtends aankwamen, bleek dat ze pas 's avonds aan de beurt waren. Een te lange wachttijd. Dan is er wel wat anders te vinden in deze stad. Wat denkt u van de Bossche Bol van banketbakker Jan de Groot.  Een bol, die met mes en vork dient te worden genuttigd.

VOORLICHTINGBIJEENKOMST NIEUWE ONDER DE 15

Maandag 12 juni is er een voorlichtingbijeenkomst voor de nieuwe C groep. Youcef Boukhedmi is de nieuwe trainer en in het jeugdhonk gaat hij aan de nieuwe groep zijn plannen bekend maken voor het seizoen 2017/2018.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur

OVERSCHRIJVEN, AANMELDEN, AFMELDEN

Een aantal leden wenst te komen, anderen vertrekken. Het overschrijven om te spelen in de A categorie moet voor 15 juni a.s. plaatsvinden. Aanmelden kan 's avonds van 19.00 uur tot 20.00 uur bij de administratie. Dat geldt ook voor afmelden. Dit moet schriftelijk gebeuren en wel voor 1 juli a.s. Staat men op 1 juli ingeschreven als lid, dan is men het gehele seizoen lid van Roodenburg.

Hetzelfde geldt voor aanmelden. Schrijft men voor 1 juli a.s. in, dan kan er rekening worden gehouden met de elftal indeling voor het seizoen 2017/2018.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.