Roodenburg Actueel 2017 - week 22

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr     22 

ROODENBURG KIJKT TERUG OP GESLAAGDE FEESTWEEK

RECORD AANTAL DEELNEMERS LAATSTE KLAVERJAS EN SJOELMIDDAG

Dinsdag 23 mei sloot de dinsdagmiddagclub het klaverjas en sjoelseizoen af.  11 tafels en 9 sjoelsters = 53 deelnemers waren present. Een drietal deelnemers was op vakantie.

Er werden 2 ronden gespeeld en daarna was er voor iedereen een prijs. Trudy Ooijendijk dankte namens alle bezoekers de organisatoren. Bram, Dirk, en Jan kregen een attentie. Vervolgens was het tijd voor de salade van Dirk. Twee dagen was hij met zijn crew in de weer geweest om een heerlijke verse salade klaar te maken. Naast de salade was er voor een groot aantal bezoekers een loempia. Jan had er meer moeten meenemen. De anderen moesten het doen met een Kwekkeboom croquet of souffle.

Ger was special gevraagd om te frituren. Een loempia moet immers 12 minuten in het vet.

Ik moet u zeggen, dat ik alleen maar blijde gezichten heb gezien en dat we met zijn allen zijn overladen met complimenten. In het nieuwe seizoen gaan we weer van start op de laatste dinsdag van augustus.

ONDER DE 11 2DE TEAM SLUIT SEIZOEN WINNEND AF.

Om kwart over vijf vertrok dinsdagmiddag de onder de 11 tweede team voor de allerlaatste competitiewedstrijd van Roodenburg van het seizoen 2016/2017

Onder leiding van jeugdcoördinator Leon Kloos wist dit team de uitwedstrijd tegen Kagia vijfde team met 1-6 te winnen. Een woord van dank aan de coaches en de ouders, die hebben gereden is vanaf deze kant op zijn plaats.

WOENSDAGAVOND AJAX AVOND

Op groot scherm werd woensdagavond Manchester United tegen AJAX uitgezonden. 15 supporters hadden zich verzameld om gezamenlijk te kijken. Ondanks de nederlaag was het goed toeven. In het jeugdhonk werd tegelijkertijd tafeltennis gespeeld en was er dus sprake van multifunctioneel gebruik.

                           DONDERDAG TOERNOOIDAG.               400  BEZOEKERS OP HEMELVAARTDAG.

De Kooicup was terug van weggeweest. 12 teams deden aan dit toernooi mee, dat op vier halve velden werd gespeeld. De  teams speelden in de poule tweemaal tegen elkaar en ik mag concluderen, dat iedereen het prima naar zijn/ haar zin had. In iedere poule was er een winnaar, maar ook de nummers 2 en 3 werden niet vergeten. De wedstrijden werden gefloten door onze jonge jeugdscheidsrechters. In het zwarte Roodenburg tenue was de uitstraling, zoals we dit graag zien. Een groot aantal jongeren gaat in de toekomst een scheidsrechterscursus volgen.

scheidsrechters

Een woord van dank is er voor de organisatoren Ralph, Leon en Renzo, alle scheidsrechters en last but not least de mensen van de kantine.

organisatoren

 

kantinepersoneel

 

In de middag was er het seniorentoernooi van de zondag. 8 teams deden aan dit toernooi mee. Onder de deelnemende spelers Ali Bousabon. Voor deze speler was er een NTR cameraploeg aanwezig, die een reportage maakt van deze speler.

interview

Er viel dus nogal wat te genieten. Was het niet het voetbal, dan waren het de heerlijke broodjes met kip. Voor de jongere jeugd was er het springkussen.

springkussen

toernooibeeld

Een impressie van het seniorentoernooi.

Een woord van dank is er aan allen, die er voor hebben gezorgd dat het toernooi kon worden gespeeld. Ik denk daarbij aan de beide Omars, Abdellah, onze kantinemannen Aboutaleb en heer Boky en alle leiders/ scheidsrechters van deze middag.

                        TOEGANG TOT CORNER / JEUGDHONK

                                BESTUURSMEDELING

Een groot aantal jongeren heeft dit jaar gebruikt gemaakt van de corner en het jeugdhonk. Soms was het gewoon te druk en nam Roodenburg de taak over  van het opvangen van jongeren, die niet tot de club behoren. De eigen leden stonden dan bij tafeltennis aan de zijkant en degene van buiten , waren aan het spelen. Met ingang van het nieuwe seizoen ( ingaande 15 juni )  zijn de corner, waar naar belangrijke voetbalwedstrijden kan worden gekeken  en het jeugdhonk 's avonds en tijdens vakanties, alleen nog toegankelijk voor de Roodenburg leden en haar vrijwilligers.

Ben je geen lid, dan zul je dus elders je vertier moeten zoeken of je moet lid worden van de club.

               DE HALVE MARATHON KLAVERJASSEN

Op zondag 11 juni vindt de marathon plaats. Koppelklaverjassen met verplicht gaan. De deelnamesom is € 15 per persoon. De marathon begint om 11.00 uur en  aan het eind gaan alle deelnemers aan de maaltijd. In de prijs is ook begrepen koffie, siep. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

U kunt de kaarten bestellen bij

MAT  DE BOER                               06 - 162 147 85
JEAN-MARC VAN STEENBERGEN      06 - 293 932 90

                            TRAINING NIEUWE C GROEP

Op maandag 29 mei is er een eerste training van de nieuwe C groep. De spelers, die geboren zijn in 2003 en 2004 worden hiervoor uitgenodigd.

Omdat het Ramadan is begint de training om 20.00 uur.

Woensdag 31 mei is er dan een oefenwedstrijd voor deze groep.

                        MARCEL VAN DE BURG BESTE COACH

Het Gouden Elftal kan niet zonder een coach. De kiezers hebben gestemd en Marcel van de Burg is gekozen tot beste coach van Roodenburg. Op zaterdagavond heeft hij als coach het gouden elftal begeleid.

Met deze laatste stemronde is er een eind gekomen aan het wekelijks stemmen op spelers en trainers. In een eerdere uitgave gaf ik al aan dat iedere Roodenburger zijn eigen Roodenburg herinneringen heeft. De huidige generatie stemmers heeft alleen maar over horen zeggen, dat er in 1973 tijdens wedstrijden 4.500 toeschouwers langs de lijn stonden. De huidige generatie gaat wat makkelijker om met de sociale media. Dat alles heeft zijn invloed op het stemgedrag.

Eén ding is echter leuk. Stemmen doe je omdat je iemand herinnert. In de afgelopen maanden zijn aan de hand van foto's door velen weer herinneringen opgehaald. Een woord van dank aan initiatiefnemer Gloire Kalangu is hier op zijn plaats.

                        VRIJDAGAVOND SPORTCAFE EN RECEPTIE

Afgelopen vrijdagavond vond het maandelijkse sportcafé plaats bij Roodenburg. Het mooie weer en het lange weekend zorgde er voor dat het niet zo druk was als anders, maar dergelijke avonden zijn er vooral om te netwerken.

De aanwezigen hebben vaak geen idee, wat er bijvoorbeeld bij een club of een omgeving gaande is. Onder de aanwezigen bevond zich wethouder Paul Dirkse.

Degene, die niet onder ons meer is, maar die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van het sportcafé is Aad van der Luit. Rik van de Geest herdacht hem via een speech en 1 minuut stilte.

Aansluitend op het sportcafé was er de receptie. Een aantal clubs en instanties waaronder de KNVB en de COVS waren present. Er werden cadeaus ontvangen en in zijn speech refereerde voorzitter Raymond Keur op de waarden, die voor het spelen van voetbal zo belangrijk zijn, maar die tegenwoordig gemakkelijk worden "weggewuifd " Aan individueel belang wordt meer waarde gehecht dan aan het groepsbelang.

Onderlinge bestuurscontacten zijn voor het voetbal zeer belangrijk. Een reden van Remco Mentink om namens Leiden Amateurvoetbal vijf voorzitters ( Lugdunum, Meerburg, ASC, UVS en Roodenburg) en de afgevaardigde van de KNVB op foto vast te leggen. Op sfeervolle wijze werd via deze receptie opgewarmd voor de reünie, die op zaterdagavond plaats vond.

ER WERDEN ZATERDAGAVOND VELE HERINNERINGEN OPGEHAALD.

Ongeveer 175 Roodenburgers met partners waren aanwezig tijdens de reünie van Roodenburg. Een zaterdagavond tijdens een lang weekend met concurrentie van de toppers en vakantievierende Roodenburgers.

Het weer zat mee deze avond. Geen tent nodig, maar wel het gehele terras waar het in de buitenlucht goed toeven was.

Vooraf was er een wedstrijd met coryfeeën  georganiseerd door Gloire Kalangu. De wedstrijd met  bekende namen  als Jeffrey van As, Henny de Romijn, Wout Holverda , en Randy, maar ook met velen anderen. Een wedstrijd, waarbij maar één keer gescoord werd. Dat doelpunt kwam op naam van Wout Holverda. Een doelpunt dat door Dik Hoogendam is opgenomen.

GoldenOldies

WoutHolverda

Wout Holeverda had het prima naar zijn zin op vertrouwde bodem

Na de wedstrijd  onder leiding van een vriend van Jean Marc trok iedereen richting het clubgebouw. Eenmaal gezeten , werd de groep weer naar buiten gedirigeerd. Er  moest een groepsfoto gemaakt worden. Terwijl er later op de avond nog velen zouden arriveren, stond fotograaf Johan Kranenburg van Leiden Amateurvoetbal  klaar op de trap om de vele aanwezigen te vereeuwigen.

Groepsfoto

In het clubgebouw draaide er op TV foto's uit het verleden en was er muziek van de band Percey and his friends. Voorzitter Raymond Keur mocht met zijn basgitaar een paar nummers mee spelen.

RaymondGitaar

                       

U begrijpt het al, de stemming zat er goed in, vele herinneringen werden er opgehaald en sommigen werden in eerste instantie in zijn geheel niet erkend. Wie niemand meer herkende was Hennie van Duuren. hij had dan ook heel wat te vertellen.

De vraag, die werd opgeworpen was, kan dit niet ieder jaar plaatsvinden? Het antwoord op die vraag heb ik niet, maar weet wel, dat velen, die nu niet konden het jammer hebben gevonden, dat ze deze gelegenheid gemist hebben.

Als u de vraag kunt beantwoorden, dan hoor ik dit graag.

Tot slot een woord van dank aan allen, die hebben meegewerkt aan het slagen van deze avond. De organisatoren Gloire en Hans, de bar mensen Francis, Henk, Jean-Marc, Richard en Martine en de dames van de garderobe.

Op de foto ontbraken veel van onze allochtone leden. Deze zaterdagavond begon voor hen de Heilige maand ramadan en hadden zij andere verplichtingen. Terwijl de reünie plaatsvond, werd er door de eigen jeugd tafeltennis gespeeld in een ander gedeelte van het gebouw.  Zij bleven tot etenstijd was aangebroken. Deze avond werd weer eens bewezen, hoe multifunctioneel de club kan zijn.

 

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.