Roodenburg Actueel 2017 - week 20

Roodenburg logo

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

Roodenburg actueel nr 20

HET 7 TEGEN 7 TOERNOOI VAN 20 MEI

Het aantal ingeschreven teams voor het 7 tegen 7 toernooi was zaterdagavond opgelopen naar 8 teams. Zaterdag 5 en een team van Gloire Kalangu met spelers van zat 1 hebben zich gevoegd bij de eerder genoemde 6 teams. Er zijn nog een aantal personen bezig met het formeren van teams. Ron de Bruin en Omar Maissa zijn namen, die hebben aangegeven om een team te formeren. Teams met oud spelers zijn natuurlijk van harte welkom. In de loop van de week weten wij meer. Aanmelden kan nog: Een e-mail naar administratie@lvroodenburg en de organisatie neemt contact met u op. De deelname is gratis!

Het toernooi begint komende zaterdag 20 mei om 14.30 uur. Na het toernooi is er live muziek. Een groot aantal personen heeft aangegeven om zaterdagmiddag even langs te wippen. Kijken of ze nog oude bekenden tegenkomen. Zij, die op 27/5 niet kunnen, hebben op 20/5 de kans om nog "oude bekenden"te ontmoeten.

HET 4 TEGEN 4 TOERNOOI VAN 20 MEI________

START 10.30 UUR, VERZAMELEN OM 10.15 UUR

Vriendjesochtend bij Roodenburg voor alle mini F pupillen en hun vriendjes. Nieuwe kinderen mogen ook met hun vriendje langs komen.

In verband met 90 jarig bestaan, starten onze allerjongsten om 10.30 uur met een klein veld toernooi. Voetballen op kleine doelen, zonder keeper!

Ouders kunnen helpen bij het begeleiden van de groepen. Hoe meer kinderen, geboren in 2010, 2011, 2012 , des te meer veldjes gaan wij maken.

pupillenVeld

Na het toernooi gaan we samen patat eten!

PS: HET 3 TEGEN 1 DOEL WORDT OOK GEBRUIKT BIJ HET WALKING FOOTBALL.

VIERDE WANDELING EEN FEIT

Met Mieke als nieuwe deelneemster aan onze wandelingen begonnen we afgelopen donderdag aan onze vierde wandeling. Zoals gebruikelijk hadden we over het weer niet te klagen. Mieke wilde graag door de volkstuinen en dus bestond het eerste gedeelte van de route uit de route Groen Noord. Daarbij werd gewandeld langs de Slaaghsloot, de kinderboerderij richting de molen in de Zwanenburgerpolder. Dit is de Broekdijkmolen. Hier werd rechtsaf gewandeld richting de brug. We kwamen terecht in Strengen, maakte hier een rondje met uitzicht op het Joppe om vervolgens terug te keren naar Roodenburg langs de Zijl. De tocht duurde anderhalf uur en we liepen ongeveer 7-8 kilometer. Wanneer de volgende wandeling is gepland, leest u in de actueel.

LOTFY OMRANI NU GEDIPLOMEERD JEUGDTRAINER.

LotfiCoach

Bij Roodenburg krijgen mensen de kans om zich te ontwikkelen als trainer. Dat is al een jarenlange traditie. Veel (oud) Roodenburgers tref je aan als trainer bij diverse regioclubs. Daarbij wordt het eigen jeugdplan gebruikt en heeft een trainer het in de vingers, dan wordt voor hem de mogelijkheid geboden om een KNVB cursus te volgen. Lotfy heeft nu het diploma juniorentrainer behaald en mogelijk is dit een opstap naar het zich verder ontwikkelen als trainer. Wij zijn heel blij, want het is goed als er bij een club een groot aantal gediplomeerde trainers voor de groepen staan. Wil je als club met de jeugd vooruit, dan moet men als club dus investeren in het opleiden van (eigen) trainers.

WANDELVOETBAL, WAT MAG WEL EN WAT MAG NIET

Een groot aantal Roodenburgers is de vijf kruisjes gepasseerd. Als ze in gezelschap zijn, dan hebben ze nog prachtige verhalen. Vroeger was het zo. Maar vroeger is niet nu en nu is er een mogelijkheid om wandelvoetbal te spelen.

Wandelvoetbal is voor spelers van 55+ en een wedstrijdje duurt in principe twee keer een kwartier. De spelregels hebben wij een keer eerder in de RB actueel gepubliceerd. Aan de redactie van de website is een instructiefilm gestuurd. Wanneer deze wordt geplaatst, dan ziet u wat wel en wat niet mag bij wandelvoetbal.

Eén ding kan ik wel verklappen. Hardlopen is verboden! Goed in positie staan is een ander element.

DEZE WEEK

Het is een week, waarbij de temperatuur in de loop van de week stijgt. Dat zorgt voor verandering van het assortiment in de corner. De vrieskist neemt de plaats in van het tosti ijzer. Diverse soorten ijs zijn er vanaf heden weer verkrijgbaar in het "kindergedeelte " van de club.

Dinsdag zijn er 57 personen aanwezig bij het kaarten en sjoelen. Deelnemers en toeschouwers. In de corner zijn er vorige week saucijzenbroodjes gemaakt. Die worden deze middag als hapje geserveerd en ze gaan "als broodjes over de toonbank".

Na het kaarten vraag ik aan onze barkeeper Bram: Als Feijenoord kampioen wordt aanstaande zondag, dan trakteer jij zeker? Neen, neen, en nogmaals neen, klinkt het luid uit Bram zijn keel. Jan Budding steunt mij, Bram doe het nou maar. Over 20 jaar ben je pas weer aan de beurt.

Woensdag zijn Renzo Scanu en Ger van Gemert bij Meerburg. Daar is voor het kader een instructieavond, hoe te werken met het programma sportlink en dan specifiek met het Mobiele Digitale Wedstrijd Formulier. Volgend seizoen kan op het veld m.b.v. de smartphone de wedstrijdzaken worden geregeld: spelers, digitale sportpas, scheidsrechter, grensrechters, uitslag (en hopelijk niet of weinig) de gele of rode kaarten. Sportlink is het digitale programma van de KNVB voor verenigingen.

Op donderdag wordt er door de zaterdag selectie vroeger getraind. Na de training kijken velen in het clubgebouw naar de bloedstollende wedstrijd van AJAX.

Op vrijdag bericht dat Meerburg volgend jaar alleen nog prestatief zaterdag voetbal kent. De competitieleider is de wanhoop nabij en vraagt om raad. Een optie die wordt aangekaart is een gemengde competitie van zaterdag en zondagclubs. De werkelijke oorzaak durft men niet te benoemen. Het live voetbal gedurende de gehele zondagmiddag kluistert het individu aan de buis. Weg het uitje om elkaar te ontmoeten. Gewoon binnen blijven. De individualisering dankzij het eigen KNVB voetbal of schrijf ik nu teveel?

Bij Roodenburg zal zondag voetbal nog wel even blijven. 's Zaterdags met de vrouw naar de markt, zondag tegen de bal trappen. De zondag is voor velen juist de belangrijkste dag om te recreëren Op zondagmiddag zijn er wekelijks velen op het complex te vinden. Dat was zondagmiddag merkbaar in het clubhuis, waar velen keken naar de ontknoping van de eredivisie. De vraag, die overblijft is, Wat gaat Bram dinsdag doen?

24MeiFinale

DE REUNIE VAN 27 MEI A.S.

Het aantal opgegeven reünisten groeit snel. Zaterdagavond waren er 93 aanmeldingen binnen. Vrijdag en zaterdag zijn er vele brieven gemaakt en een aantal is al aangekomen op de adressen of is gedeponeerd in de brievenbussen.

De reünie begint om 19.30 uur en is bestemd voor alle (oud) leden, sponsors en supporters van Roodenburg.

Neem de partner mee, want na het praatje is er het daadje. Dat is dan een dansje met de partner onder leiding van Percey en zijn friends.

HET VOETBALGEBEUREN

De onder de 9 tweede team speelde de laatste uitwedstrijd tegen ARC. De eindstand was 0-5. De onder de 13 eerste team ging naar Kaag en Braasem om het op te nemen tegen WVC. WVC won met 5-1. De zaterdag 1 verloor ook voor de tweede keer van Woubrugge. Het was een wedstrijd om des keizers baard. Het ging dus nergens meer om.

Het hoogtepunt was de pupil van de week met de naam van Hooidonk. Voor de wedstrijd zenuwachtig. Hij moest voor de wedstrijd naar het toilet, maar eenmaal in het veld wist hij het doel van Woubrugge als eerste te vinden. De eindstand was 1-3. Na de wedstrijd was er een barbecue voor de spelers en werd het seizoen waardig afgesloten.

De zondag 1 kwam nog wel met 3-2 voor, maar het was Delfia dat uiteindelijk met de punten huiswaarts keerde. Een seizoen met hoogte- en dieptepunten. Hoogtepunten waren vooral de thuiswedstrijden, waarbij kampioenskandidaten werden verrast. Dieptepunten waren de vele wedstrijden met grote uitslagen. Conditioneel zat het dit jaar niet goed en bij het laagste voetbal begint alles met conditie.

HET GOUDEN ELFTAL VAN ROODENBURG.

We zijn toegekomen aan de laatste positie van het gouden elftal en dan hebben we het over de linkerspits.

Wie was de beste linkerspits van Roodenburg?

1. Glenn Helder

2. Henny de Romijn

3. Patrick Kamperveen

4. Peter Dubbeldeman

5. Wout Holverda

Via deze link kunt u weer stemmen. nl.surveymonkey.com/r/V7VCHYY

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.