Roodenburg Actueel 2017 - week 18

kleintjes

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 18

ROODENBURG HIELD MINI CONFERENTIE (1)

Donderdag 4 mei vond er een mini conferentie plaats bij Roodenburg. Een groot aantal personen van Roodenburg, maar ook vanuit organisaties van de wijk hadden gehoor gegeven om aanwezig te zijn. Daarnaast was de wethouder van sport Paul Dirkse aanwezig. Het thema was: Wat is de rol van Roodenburg als club van de wijk. De oud wethouder Aart van Bochove was de gesprekleider van deze conferentie.

In de komende RB actueel wordt de positie van Roodenburg duidelijk gemaakt. In deze editie het verhaal van adviesbureau Blauwberg en bureau Halt, dat samenwerkt met de KNVB.

Kernpunten Rob Manders van adviesbureau Blaauwberg:

Roodenburg bevindt zich in een gebied met veel tegenstellingen; een "bewegelijke" omgeving tussen de Slaaghwijk en de Kooi. Aan de ene kant van de Willem de Zwijgerlaan stemt men PVV, aan de andere kant DENK.

Hij noemde 2 opvallende zaken.

1. Laatste jaren veel verandering in het gebied; veel nieuwkomers, steeds meer allochtonen, 70% van de bewoners woont 10 jaar of korter in de buurt; 50% zelfs korter dan 5 jaar. Voor Roodenburg betekent dit dat door dit verloop in de wijk er ook veel verloop bij de club is. Niet alleen van spelers maar ook van kader (mensen die de organisatie van de club dragen) en positieve rolmodellen.

PS: We noemen dit de GELE VLUCHT en je mag best van een topprestatie spreken dat er nog verenigingsleven is en dat men open staat voor elkaar.

2. De verenigingscultuur wordt niet begrepen door veel allochtone gezinnen. Hierdoor is er weinig bereidheid vrijwilligerswerk te verrichten.

Rob noemde het fenomeen roltrapwijk: er wordt door veel bewoners gewerkt aan sociale stijging; ze willen het "beter" krijgen. Ondertussen leren de bewoners die betrokken zijn bij Roodenburg wel veel maar Roodenburg profiteert daar niet van omdat veel kennis en ervaring vervolgens wegvloeit (te vergelijken met spelers die opgeleid worden bij de club en vertrekken als ze beter worden).

Het advies wat Rob Manders gaf was:

1 Moeilijke doelgroepen, daar moet je wat mee en Roodenburg is een vindplaats en daar kun je er wat mee. Roodenburg als plek voor sport, plezier, ontmoeting, emancipatie en ontwikkeling. Maar dat doe je niet alleen, daar heeft Roodenburg samenwerking bij nodig.

2. Roodenburg moet dus allianties aangaan op basis van het gegeven dat Roodenburg een stedelijke werkplaats is voor integratie, participatie en ontwikkeling. De allianties betreffen welzijn, re-integratie en het bedrijfsleven.

Rob sloot zijn richtinggevend betoog af met af met zien werken doet werken.

Rick Quint van Halt:

Binding met de club zorgt voor binding met de wijk, dit is voor jongeren maar ook voor de wijk erg belangrijk. Halt heeft een analyse van de organisatie en de situatie van Roodenburg uitgevoerd en hier ook de leden en jeugdleden bij betrokken. Hier zijn aanbevelingen uit gekomen die nu worden uitgevoerd. Rik gaf aan dat er gewerkt moet worden naar insluiting in plaats van uitsluiting van jongeren maar dat je daarvoor wel professionele ondersteuning nodig hebt, zeker als er een diversiteitprobleem speelt. Een voetbalclub kan bijdragen aan het verminderen van criminaliteit onder jongeren maar dan heb je wel een gezonde organisatie nodig. Uiteraard is het stellen van grenzen en het nemen van maatregelen als deze grenzen worden overschreden erg belangrijk.

De wethouder heeft geluisterd, maar denkt dat vooral het beoogde ledental van 450 de oplossing is voor het probleem. Mag je van nieuwkomers verwachten dat ze taken als leider zo maar op zich kunnen nemen? Verwacht u van bijvoorbeeld Syrische vluchtelingen dat ze met 4 auto's de polder intrekken voor een uitwedstrijd? Het zijn vragen waar de voetbalclub mee worstelt of moet je zeggen : Je vader/ moeder heeft geen auto, we nemen je niet aan als lid, want je kunt niet voetballen als we een uitwedstrijd spelen?

Vrijdag staat in het LD, dat de wijk de Kooi last heeft van hangjongeren. Tegenwoordig zijn het jeugdhonk en de corner bijna iedere avond open voor de eigen jeugd. De club, die nog jeugd opvangt. Een taak, die eigenlijk is voorbestemd voor het jongerenwerk.

Een bezoeker aan het congres zei het volgende: De gemeente moet blij zijn, dat mensen zich nog bekommeren om elkaar in deze wijk. In Parijse voorsteden sluit men zich 's avonds op en let niemand meer op elkaar. Stel je nu eens voor, dat dit wegvalt. Roodenburg liggend in het grensgebied, waar mensen elkaar nog ontmoeten en waar voetbal de drijfveer is om de ontmoeting tot stand te brengen.

 

DEZE WEEK

Op maandag is Renzo Scanu naar Zeist geweest namens de club. Hij heeft zich laten bijpraten over de uitvoering en begeleiding van de nieuwe wedstrijdvormen van de KNVB. Jelle Goes was de grote man achter dit project, maar inmiddels is hij door technisch directeur Hans van Breukelen ontslagen. Hij kreeg een demonstratie te zien met jeugdspelers van BVO's. Allemaal prachtig, maar wanneer amateurs aan de slag moeten, dan is de uitvoering heel anders. Dat begint al met de jeugddoelen. Er zullen verplaatsbare jeugddoelen moeten worden aangeschaft en de ING wil dan wel helpen met "crowdfunding". Mooi verhaal, maar ziet u als u het bovenstaand verhaal over de beweeglijke wijk, dat daar mensen massaal opstaan en hun portemonnee trekken?

Wij hebben eerder te maken met dit fenomeen.

jeugddoelen

Jeugddoelen, die er ongemakkelijk bij hangen na de mei vakantie. Zonnebloempitten op het veld. Met jeugd op het kunstgrasveld en zonder toezicht.

 

HET 7 TEGEN 7 TOERNOOI VAN 20 MEI

De volgende teams hadden zich tot afgelopen zaterdag aangemeld voor het recreatietoernooi, dat op 20 mei gaat plaatsvinden. Er zijn veel meer teams bezig om zich te formeren, maar deze complete teams hebben zich reeds aangemeld.

Mogen wij nog meer Leidse veteranenteams verwelkomen?

Na afloop is er LIVE MUZIEK.

DE A 1 VAN 1993
Met Henk Kersten, Michiel Hugens, Peter Slegtenhorst, Ramon Barends, Ed Fakkel, Cees Schneider, John van der Haven, Jan Zoetemelk, Martijn van Storsbergen.

RB Zaterdag 4
Met Dennis van Rossem, Peter van der Burg, Myron, Maurice, Vincent en Rogier Jouvenaar, Ben, Raymond van Zelst, Xander Hartevelt, Danny Redel.

Team Magic Buck
Johan van de Bogaard, Johan van Wieringen, Henk Nagtegaal, Kees Trouwee, Wilem Ruis, Daan Jansen, Bart Kok. Leon Kloos, Ronald van Weerlee.

RB zat 3
Ricardo Oevern, Marvin Bok, Marvin Kluts, Robin Ravensbergen, Ben Rhioues, Jose Monfils. Mickael van Kooperen.

Team Old Boys
Anwar Sanhaji, Barry de Bock, Bjorn en Chris van Reeden, Dennis van Eijgen, Prem Gharbaran, Remco Kapaan, Robert Brand, Roland Disseveld, Tjeerd den Os en Sander van Tongeren.

Team FC Rijnland veteranen
Stefan Dissevelt, Michel Buyn, Aad Benning, Pierre Neuteboom, Jeffrey Smeele, Dim Sum, Tom Harteveld.

 

tribune

Komend weekend spelen Roodenburg za 1 en zo 1 een thuiswedstrijd tegen Woubrugge en Delfia. ( Droog) zitten is er niet meer bij tijdens de laatste thuiswedstrijden van dit seizoen. Toeschouwers en bezoekers raden we aan om voor de zekerheid de paraplu mee te nemen.

 

VEEL ELFTALFOTO'S OP INSTAGRAM/ FACEBOOK/WEBSITE

Diverse bronnen hebben elftal foto's, groepsfoto's aangeleverd van Roodenburg teams uit het verleden. Via facebook, instagram of de website kan men kennis nemen van deze foto's en leest u, wie het blauw/zwarte shirt ( hebben) gedragen.

Er zijn leuke reacties bij. Deze las ik bij de dames 1. In de rust zou je zeggen: tijd voor een kopje thee, Dat gold niet voor de dames. Het werd dan "haar even bijwerken en lippenstift"

Op 20 mei is er dus een 7 tegen 7 toernooi. Een prachtige gelegenheid voor al die "vedetten", "godenzonen", maar ook de "ploeteraars" om aan te treden. Men kan zich als team, maar ook INDIVIDUEEL aanmelden voor het 7 tegen 7 toernooi. Dat kan door een bericht te zenden naar Jan Lovink. ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Die stuurt uw bericht dan door naar organisator Xander Hartevelt.

Op de website staat bij item 7 tegen 7 welke teams er door Xander verwacht zouden kunnen worden. (Oud) aanvoerders, coaches, invloedrijke spelers moeten dus aan de bak!

GEPLUKT VAN FACEBOOKPAGINA ROODENBURG.

Nico Keijzer vraagt zich af of er iemand is, die nog foto's heeft van de A1 en B1 gedurende de periode 1971 tot 1974. We plaatsen ze graag op onze sociale media.

 

HET VOETBALGEBEUREN

De laatste loodjes.
De onder de 9 tweede team speelde tegen Quick Boys gelijk, waarbij keeper Deniz keurig een doorgebroken speler wist af te stoppen.
De onder de 13 verloor de derby van UVS met 0-1 en de onder de 15 sloot het seizoen af met een 3-1 overwinning op SJZ.
De zaterdag 1 kon geen kunstje flikken bij v.v. Leiden en blijft op de 5de positie hangen.
De zaterdag 5 was een maatje te groot voor Forum Sport 5. De einduitslag was 7-2.
De onder de 17 wist nu wel te winnen van VVSB onder de 17 vierde team. Het werd in Noordwijkerhout 0-1.
De zondag 1 had 12 man, maar kon niet verhinderen dat VEP met grote cijfers won. ( 10-1)

 

Programma13Mei

 

PROGRAMMA DOORDEWEEKS

dinsdag 9 mei                           in het clubgebouw om 14.00 uur klaverjassen / sjoelen
                                               in de corner om 20.45 uur Juventus - AS Monaco.

woensdag 10 mei                      in de corner om 20.45 uur Atletico Madrid - Real Madrid

donderdag 11 mei                     vanuit de corner om 10.30 uur wandeling door wandelgroep

vrijdag 12 mei                          in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen

 

TRAINER RALPH MET ZIJN MINI F SPELERS

De mini F speelden tegen de ouders. Vooraf werd er een teamfoto gemaakt. In deze leeftijdsgroep letten de spelers erg op het gedrag van de trainer. Gaat de trainer een beweging maken met zijn armen, dan volgen de leerlingen. Op deze foto is dat goed waarneembaar.

miniF

De mini F spelers, geboren in 2010, 2011 en 2012 oefenen komende woensdag om 18.00 uur en komende zaterdag om 10.00 uur. Nieuwe kinderen mogen proeftrainingen doen. Zegt het voort!

HET GOUDEN ELFTAL

John van de Wetering is volgens de stemming de beste rechterspits van Roodenburg geweest. Deze week mag u stemmen wie de beste centrumspits is van Roodenburg.

U doet dit via deze link nl.surveymonkey.com/r/N6WDYK5

dit zijn de genomineerden

1) Sam den Os
2) Ronald Jansen
3) Bart Ouwerkerk
4) Marcel v/d Burg
5) Marvin Bok
6) Wesley Lancel.

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.