Roodenburg Actueel 2017 - week 17

Feest

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

Roodenburg actueel nr 17

 

DE ROODENBURG FEESTWEEK KRIJGT STEEDS MEER VORM

Op 27 mei bestaat Roodenburg 90 jaar en diverse personen zijn bezig om dit jubileumfeest voor u voor te bereiden

In de actueel een aantal festiviteiten, die tot nu toe zijn vastgelegd.

 

ZATERDAG 20 MEI 7 TEGEN 7 TOERNOOI.

Dit is een recreatie toernooi voor zeventallen. De bedoeling is dat teams van 7 spelers, ( men mag grotere teams maken, maar in het veld spelen er 7) het tegen elkaar opnemen. De ontmoeting is de belangrijkste drijfveer deze middag. Teams van (oud) spelers, teams van andere verenigingen, buurt teams kunnen aan dit evenement deelnemen. Het begint later op de zaterdagmiddag en na het toernooi is er een derde helft. Na afloop is er live muziek. Wij weten dat zowel huidige spelers als oud spelers in de weer zijn om teams te formeren. Xander Hartevelt heeft de organisatie voor dit toernooi in handen.

DINSDAG 23 MEI SLOT KAARTSEIZOEN KAARTCLUB

Op dinsdagmiddag sluiten we weer een seizoen klaverjassen en sjoelen af. Iedere dinsdagmiddag waren er tussen de 45 en 60 personen aanwezig om te klaverjassen en om te sjoelen. Een sociaal gebeuren, waar de oudere Roodenburger en wijkbewoner iedere week naar uit kijken. Op de laatste middag spelen we meestal twee giftjes en daarna sluiten we het seizoen af met een maaltijd. Jan Lovink organiseert al jaren het klaverjassen en sjoelen. Een evenement, dat dus goed wordt bezocht en waar nu al bekend is dat er weer nieuwe deelnemers gaan aansluiten.

DONDERDAG 25 MEI KOOICUP EN ZONDAG TOERNOOI.

Op Hemelvaartsdag worden er maar liefst 2 toernooien georganiseerd. 's ochtends vindt de Kooicup plaats. Dit is een toernooi voor teams met spelers onder de 9 en onder de 11 jaar. Een schema van het toernooi zal zo spoedig mogelijk volgen. Het is de bedoeling dat er naast het voetbal ook spelletjes worden georganiseerd voor de jongste jeugd. Het springkussen en de snelheidsmeter zullen niet ontbreken. Het toernooi begint om 9.00 uur.

's Middags is er het Zondag toernooi. Dit is een multicultureel toernooi voor elftallen. Het is een senioren toernooi. Naast voetbal kunt u kennis maken met broodjes uit de Mediterrane keuken.

Leon Kloos en Ralph KijkindeVegte hebben de organisatie van de Kooicup in handen. Omar Maissa en crew tekenen voor de organisatie van het zondagtoernooi.

VRIJDAG 26 MEI SPORTCAFE EN JUBILEUMRECEPTIE

In verband met het 90 jarig bestaan is er een sportcafé en daarna een jubileumreceptie. De organisatie van dit evenement is in handen van het bestuur.

ZATERDAG 27 MEI officiële viering d,m.v grote reünie. Vooraf het GOUDEN ELFTAL TEGEN .........

Op zaterdag 27 mei is de officiële receptie voor de (oud) leden. Een groot aantal mensen heeft zich met partner aangemeld. De reünie begint om 20.00 uur en naast het ophalen van oude herinneringen kunnen de voetjes van de vloer. Later op de avond treden Percey en zijn vrienden op

De organisatie van de reünie is in handen van Hans de Graaf. Voor de wedstrijd van het Gouden Elftal tekent Gloire Kalangu.

ZONDAG 11 JUNI HALVE MARATHON KOPPELKLAVERIASSEN

De halve marathon koppel klaverjassen is het laatste evenement. Er wordt gestart om 11.00 uur en aan het einde is er een maaltijd, die door onze huiskok zal worden bereid. Er hebben zich al veel koppels aangemeld, maar er zijn nog wat plaatsen. De deelnameprijs per persoon is € 15. De organisatie van dit evenement is in handen van Mat de Boer en Jean Marc van Steenbergen.

SAM NIEUWENBURG OVERLEDEN

Een van onze oudste donateurs en tot vorig seizoen lid van de dinsdagmiddag kaartclub is vorige week overleden. Sam Nieuwenburg werd 92 jaar. Hij was de schoonvader van Peter Slingerland en vader van Lydia Slingerland. Zijn zoon Ton en zijn kleinzoon Wesley verdedigden de blauwzwarte kleuren. Zijn schoonzoon was zowel als trainer en als speler actief. Zijn dochter tenslotte was lid van onze toneelclub. Sam kwam tot een paar maanden geleden nog regelmatig op de club. Hij schoof aan bij de mensen, die vaak 's morgens op de club waren. Even er uit, een glaasje water om de pijn te verdragen. Met Sam verliezen we een trouwe supporter en een donateur, die vanaf de eerste uren op dinsdagmiddag present was bij het klaverjassen. Sam, rust nu maar uit!

DEZE WEEK

Op maandag bezoekt Renzo een KNVB avond voor scheidsrechterscoördinatoren. De mogelijkheden voor een ( jeugd) scheidsrechterscursus door de KNVB bij Roodenburg worden o.a. besproken. Een cursus met mogelijk cursisten van andere verenigingen.

Het kaarten op dinsdagmiddag staat in het teken van Koningsdag. Deze middag zijn er gefrituurde hapjes. Op de prijzentafel de oranje tompouces van de HEMA en staatsloten. Woensdag worden de overige kleedkamers aan de kant van de tribune schoongemaakt.

Op het veld neemt Roodenburg zondag 1 het op tegen Leidse Boys 1. De einduitslag is 5-0 in het voordeel van Roodenburg en het puntentotaal komt daardoor op 20 punten.

Op Koningsdag traint 's morgens de onder de 15 jaar. Na de training is er tafeltennis in het jeugdhonk. In de corner wordt er getrakteerd op taart en het is die middag zeer druk. De jeugd verveelt zich duidelijk en is blij dat er een plek is, waar men elkaar ontmoeten kan. Het is eigenlijk wel uniek. Een voetbalclub die op Koningsdag de deuren opent, om de jeugd van de straat te houden.

JAN VAN DER WIEL OVERLEDEN

Vrijdagmiddag wordt Jan van der Wiel gecremeerd. Jan was bijna iedere dag op de club te vinden en heeft in het verleden als leider, maar ook als medewerker van de bouw zijn verdiensten gehad. Zijn vrouw Jos heeft jarenlang als kantinemedewerkster gefungeerd. Op veel te jonge leeftijd is Jan van ons heengegaan. Wij wensen Jos, de kinderen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

HET VOETBALGEBEUREN

Voor de wedstrijd van Roodenburg tegen Wassenaar wordt er 1 minuut stilte gehouden. De zaterdag 1 wint van Wassenaar en speelt rustig het seizoen uit. Zaterdag 5 is officieus kampioen . De wedstrijd tegen UVS 3 wordt thuis met 3-0 gewonnen. Pas als een kampioenschap officieel is kan de kurk van de fles. De JO onder de 9 speelt thuis tegen Meerburg. Jeugdspeler Annas fluit deze wedstrijd, waarbij Roodenburg ruim op voorsprong komt, maar waar Meerburg nog weet terug te komen. De eindstand is 5-3. De voorbereiding van de wedstrijd van onder de 15 is niet maximaal. In de wedstrijd gaat het tot tien minuten voor tijd gelijk op. Roodenburg komt voor met 1-0, uiteindelijk wordt het 1-3 voor Katwijk onder de 15 jaar. Na afloop wordt door Roodenburg kaderleden aan de ouders van Katwijk wel duidelijk gemaakt, dat een ander gedrag langs de lijn zeer wenselijk is. Het gedrag geeft voldoende aanleiding, dat de vlam in de pan kan slaan tijdens zo'n wedstrijd. Roodenburg JO onder 11 (1) wint in een goed gespeelde wedstrijd bij RCL. VVSB kan geen team op de been brengen en daardoor gaat de uitwedstrijd van Roodenburg onder de 17 niet door. Op zondag speelt de zondag 1 verdienstelijk gelijk tegen ASW. In de tweede helft moet keeper Matin Karky richting het ziekenhuis. Speler Aziz Mouchin neemt de plaats onder de lat over. Met kansen over en weer eindigt de partij in remise. (2-2)

Thuis6Mei

Uit6Mei

ROODENBURG DOORDEWEEKS

dinsdag 2 mei                     in het clubgebouw om 14.00 uur klaverjassen / sjoelen
                                        in de corner om 20.45 uur Real Madrid - Atletico Madrid

woensdag 3 mei                 in de corner om 18.45 uur AJAX - Olympique Lyon
                                                          om 20.45 uur AS Monaco - Juventus

vrijdag 5 mei                     in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen

 

HET GOUDEN ELFTAL

De middenlinie van het Gouden elftal is door de bezoekers van de sociale media gekozen. Henk Buyn op rechts, Hans Tisseur als de dirigent en op links komt Abdel Ali El Baroudi te spelen.

Vanaf nu kan er worden gestemd op de spelers uit de voorhoede. Daarbij beginnen we met de rechtsbuiten.

De nieuwe link om te stemmen is

https://nl.surveymonkey.com/r/2Z8WRD3

Dit zijn de genomineerden

1. John van de Wetering
2. Hans Hannaart
3. Peter Kruit
4. Koos van Weerlee
5. Reinier Verkuylen.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.