Roodenburg Actueel 2017 - week 16

 

proeftraining

 

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

Roodenburg actueel nr 16

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

 

DE GRATIS PROEFTRAININGEN

Een aantal flyers is er gemaakt om (jeugd) spelers te wijzen op de mogelijkheid om een proeftraining te volgen bij Roodenburg.

Het aantal leden van Roodenburg moet omhoog. En waarom dan geen flyer op bijvoorbeeld je eigen sportpark? Bij het recreatief medegebruik komen vogels van verschillende pluimage het kunstgrasveld op. Blauwzwart gestreept, roodzwart gestreept, groen met een witte kraag, blauw/wit gestreept en heel vaak zijn het bijzondere vogels. Het is best leuk, dat deze vogels een plek zoeken, maar als de Roodenburg kolonie niet kan uitbreiden, dan heb je weinig aan die vogels.

Waarom moet het ledenaantal omhoog? De gemeente, gesteund door de KNVB ziet alleen wat in clubs met minimaal 450 leden , geen schuld , in alle leeftijdsgroepen een jeugdteam. De kans is groot dat het laatste criterium reeds het komend seizoen gehaald zal worden en dat gebeurt dan met voornamelijk eigen opgeleide jeugd. In Leiden zijn momenteel duidelijke stromingen zichtbaar bij clubs om aan het eerste criterium te voldoen. Menig club is aan het hengelen. Raymond Keur heeft tijdens een inspraakronde over Vitaal Voetbal in Leiden de gemeenteraad gewezen, dat het criterium van 450 leden wel eens aanleiding kan zijn van perverse handelingen. Bij de buren wordt als volgt geworven. Nieuwe leden behoeven het eerste jaar geen contributie te betalen, terwijl de huidige leden via de website worden gemaand om de contributie van seizoen 2016/2017 alsnog te voldoen. Je krijgt dan de één wel. de ander niet! Het lijkt er op dat de gemeenteraad de voorwaarden niet goed heeft afgetimmerd. 450 actieve leden is de voorwaarde, maar zou dit niet moeten zijn 450 actieve en contributie betalende leden? Wie bij Roodenburg wil komen voetballen moet dus gewoon contributie betalen. Het lidmaatschap schept verplichtingen.

Wat heeft Roodenburg te bieden ten opzichte van andere verenigingen is de vraag, die je stellen mag.

- Roodenburg heeft een accommodatie met voldoende velden en trainingsruimte en kleedkamers.
- Het merendeel van de jeugdtrainers is gediplomeerd. In vergelijking met de andere Leidse clubs heeft Roodenburg verhoudingsgewijs de meeste gediplomeerde jeugdtrainers.
- Roodenburg heeft een up to date jeugdplan. Jeugdtrainers krijgen regelmatig bijscholing.
- Voor de jeugd zijn er aparte ruimten om TV te kijken en is er een jeugdhonk. De oudere jeugd kan hier na de training als het huiswerk af is, nog geven chillen. Geen andere club in Leiden vangt de jeugd buiten het voetbal op deze wijze op. In de praktijk neemt de club de taak van het jongerenwerk over.

Kan je op het kunstgrasveld nog vrij voetballen , wanneer er niet getraind wordt, dan geldt dit niet voor de corner en het jeugdhonk. Om hier mee te doen aan activiteiten , moet je lid zijn van de club. Roodenburg is een club, die bestaat uit meerdere culturen. Die culturen zoeken een plek in de Nederlandse samenleving en via sport draagt de club al jaren haar steentje bij. Wil je daar bij horen, dan bestaat er de mogelijkheid om deze sfeer te proeven. Men kan meedoen aan proeftrainingen bij de diverse leeftijdsgroepen.

De jongste jeugd (geboren in 2010/2011 en 2012) oefent bijvoorbeeld op zaterdagmorgen van 10 uur tot 11.00 uur. Voor toekomstige leden van 7 jaar en ouder is het ook mogelijk om bijvoorbeeld driemaal mee te trainen. Zelf de sfeer proeven en dan beslissen of Roodenburg de club is, die je zoekt. Op maandagavond, woensdagavond, donderdagavond zijn er leden van de besturen te vinden in het clubgebouw van 18.00 tot 20.00 uur. Of kom op zaterdag of zondag eens kijken naar de wedstrijden. Dan regelen wij de training bij de groep, waar men qua leeftijd bij hoort.

DEZE WEEK

Maandag 2de Paasdag speelde de onder de 15 een toernooi bij SV Gouda. Ze behaalden daar de eerste plaats en volgens de begeleiding was alles top! Waarvan acte. Woensdag wordt door een groepje vrijwilligers een schoonmaakactie gehouden. De kleedkamers 5- 6-7-8 en het washok krijgen een "stevige beurt". De hoge druk spuit gaat er op. Donderdag is het sportbedrijf bezig met onkruidbestrijding. Langs het Joop Vervoornpad, maar ook aan bomen op het sportpark worden diverse nestkasten opgehangen. Laat de vogeltjes maar komen! Zie ook de inleiding van deze actueel. Dat geldt ook voor de kinderen, die op vrijdag de Koningsspelen uitvoeren op het sportpark. De club heeft een paar posters opgehangen. Kinderen wordt de mogelijkheid aangeboden om een proeftraining te doen. Wat betreft het toernooi 7 tegen 7 op 20 mei verneem ik in de wandelgangen dat ( oud) spelers via de sociale media contact met elkaar zoeken om teams te formeren.

HET SEIZOEN 1976-1977.

In het seizoen 1976/1977 werden de eerste resultaten merkbaar van een goede jeugdopleiding. De B1 jeugd werd 2de en promoveerde. De C1 werd kampioen en bekerkampioen. Op beide foto's zag je één trainer staan en meerdere leiders. Het tonen van die foto's moet je niet zien als een zelfverheerlijking, maar op de manier hoe er toen getraind werd. Dezelfde jeugdtrainer trainde op maandagavond en woensdagavond de B jeugd en op dinsdag en donderdagavond de C jeugd. Een jeugdtrainer dus, die het gehele jeugdplan bewaakte en zelf uitvoerde. Daarbij gesteund door eerste elftalspelers. Via deze manier van werken stootten de teams een paar later door naar de regionale A en B klasse. Kijk je naar de hedendaagse jeugdtrainer, dan is die vaak trainer van één leeftijdsgroep. Iedere club

heeft dus tig jeugdtrainers, die allemaal hun eigen voetbalvisie overbrengen naar de spelers. Een trainer, die een aantal jaren met een groep mee gaat en dan ook nog een meerjaren visie heeft, zie je nog maar zelden en misschien is dat ook wel een reden, dat het jeugdvoetbal in Leiden en omgeving zo ver is weggezakt. Dit weekend zijn we hiervan weer getuige. UVS A1 degradeert kansloos naar de 4de divisie. Zo laag heeft in Leiden nog nooit het sterkste jeugdteam gespeeld.

Via facebook zijn twee elftallen getoond, maar een selectie bestond in 1976/1977 steeds uit een B1 en B2, die tegelijkertijd met elkaar trainden. Dat gold ook voor A1/A2 , C1 /C2 enzovoorts.

Naast de B1 en C1 lijkt het mij leuk om u ook de spelers te tonen, die toen uitkwamen in B2 en C2. Wellicht dat een aantal op 27 mei op de reünie present zal zijn? Deze foto's zijn niet eerder gepubliceerd.

De C2 van 1976/1977 werd 5de in hun klasse

C2 7677

 

Op de foto staande van links naar rechts Jan Lovink, John van Berkel, Toon Ottenhof, Jan Smit, Ronald Moenen, Simon Filippo, Edjan Boting. Wim Ligtvoet (coach)

Zittend: Aad Minke, Hennie Moespot, Eelco Fielemon, Robert Goodway, John Jansen.

Ps: Marcel van Spaandonck ontbrak op deze foto

DE B2 VAN 1976/1977 WERD OOK KAMPIOEN

B2 7677

 

Staande van links naar rechts

Danny Douwes, Chris de Roode, Rob Hak, Hans Rosheuvel, Gertjan Kok, Max Pet, Fred Otto, Ron van Poelgeest leider, Jan Lovink trainer

zittend van links naar rechts Rob van Alphen, Rob Tegelaar, Henk van der Nat, Ger Otto, Hennie van Duuren, Hennie Koet, Theo Ouwerkerk.

HET VOETBALGEBEUREN

Een moeizame zaterdagmorgen. Teams niet compleet. Vakantie, corso. De onder de 11 eerste team kon het niet bolwerken tegen ARC en het onder de 9 eerste team kwam niet langs Katwijk. Het onder de 9 2de team hield lang stand tegen Foreholte, maar verloor alsnog in de allerlaatste minuut. Op het hoofdveld won de onder de 17 met grote cijfers van MMO onder de 17. Hier werd het 7-1. Op het kunstgras was zaterdag 3 meer dan compleet. De kampioenswedstrijd stond op het programma en iedereen wilde er bij zijn. Alle spelers , inclusief de zittende spelers voor de achterste rij, pasten niet tussen de palen. Het werd een 2-0 overwinning en daarop moest gedronken worden. Dat deed ook tegenstander Voorschoten 6. Zij spoelden de nederlaag weg. Zaterdag 5 bleef hangen op 1-1. Zaterdag 1 wist nu wel te winnen van VVSB in Noordwijkerhout. Met een 3-5 overwinning keerden de Nino pupillen terug naar Noord. Zaterdag 4 won op Nieuw Zuid met 1-4 van Quick Boys 14. De zondag 1 begon te slap aan de wedstrijd tegen SVH en kwam deze start niet meer te boven. SVH won met 4-0, waardoor er geen stapje kon worden gemaakt op de ranglijst.

ROODENBURG DOORDEWEEKS

dinsdag 25 april                            in het clubgebouw 14.00 uur klaverjassen / sjoelen

woensdag 26 april                        op het veld 19.00 uur Roodenburg zo 1 - Leidse Boys zo 1
                                                  in de corner 20.45 uur DFB bokaal Bayern - Dordtmund

vrijdag 28 april                            in het jeugdhonk klaverjassen

 

HET GOUDEN ELFTAL

De komende week kan er worden gestemd op de beste linkshalf van Roodenburg.

1. Abdelali El Baroudi
2. Ron van der Linden
3. Isaac Klinkhamer
4. Arjen van de Paverd
5. Arie Siera

Ga naar de facebookpagina van Roodenburg en breng uw stem uit. Wie er de beste midhalf is geworden vind u terug op de sociale media van de club.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.