Roodenburg Actueel 2017 - week 14

paasklaverjassen

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

 

Roodenburg actueel nr 14

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

=========================================================

HET BESTUREN DINER

Lekker eten, kletsen, kennismaken. Voor de derde keer houdt de koepel van Leidse studentenverenigingen PKvV een Leids besturendiner, waar stads-, hogeschool en universiteitsbestuurders, ondernemers en studenten elkaar ontmoeten. De burgemeester schuift op dinsdag 11 april aan. De PKvV wil er voor zorgen dat studenten en stedelingen niets langs elkaar leven. Het diner past in het convenant Student en Stad., waarin de gemeente aan studenten vraagt om hun jeugd, energie en daadkracht in te zetten voor de Leidse samenleving. Tijdens het diner wil de PKvV er achter komen waar Leiden behoefte aan heeft en aan welke projecten studenten kunnen bijdragen. Aldus het LD van 31 maart jl. Naar aanleiding van de zoektocht kan ik het niet nalaten om de deelnemers te wijzen op een probleem van "buiten de singels".

Vanaf 2002 is Roodenburg bezig met de begeleiding van de jeugd in een wijk met veel jeugd, maar ook een wijk die lager scoort dan een gemiddelde wijk. Dat is voelbaar en merkbaar bij de begeleiding van de kinderen. Ouders in de Professorenwijk vinden het een plicht om de jeugd te begeleiden, in Noord laten de ouders het liever over aan goedwillende vrijwilligers. Daar is niets mis mee, een aantal jongeren kwijt zich goed van die taak. Een aantal heeft een KNVB diploma op zak. Maar met dit diploma kan je nog niet een groep begeleiden, die bestaat uit meerdere culturen. Het vraagt ook kennis van pedagogiek, sociologie enz. Voor een "zwarte school", om het maar eens cru uit te drukken, zijn er allerlei professionele begeleiders beschikbaar en wekelijks aan het werk op de school.. Bij een voetbalclub zou je iedere week pedagogische kennis en steun kunnen gebruiken. Dat leidt dan ook tot deze concrete vraag aan de dinerende personen.

Wat kunnen de instanties, de studenten betekenen voor een vrijwilligersorganisatie, die werkt met jeugd van diverse culturen op het gebied van pedagogiek, cultuur?

Die vraag zou ik willen neerleggen, want het lijkt mij dat er voor beide partijen nog veel valt te winnen.

DEZE WEEK

Op maandag komen er diverse schoolklassen naar het hoofdveld van Roodenburg. Ze krijgen een clinic rugby aangeboden.

Via de webmail zijn er diverse personen, die zich aanmelden voor de reünie. Soms zijn ze zelfs voor de organisatie onbekend, maar zeker niet onbemind. Mensen met een blauw-zwart hart zijn altijd welkom en we proberen ze te koppelen met personen, waarmee ze hebben gevoetbald bij Roodenburg. Aanmelden voor de reünie kan bijvoorbeeld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dinsdag is Lenie Stikkelorum de winnares bij het sjoelen. Men speelt 5 ronden en trots laat Lenie zien dat ze bij 1 ronde maar liefst 143 punten heeft gescoord. Het maximaal aantal te behalen punten is 148. Op het gebied van onderhoud is te melden, dat de betonnen banken op het terras zijn voorzien van een nieuwe verflaag.

paasklaverjassen

ROODENBURG NU OOK OP INSTAGRAM

Sinds kort zit Roodenburg ook op instagram. Instagram is een onderdeel van Facebook. Het is een website en beschikt over gratis mobiele apps om foto's en video's met een maximale speelduur van 60 seconden uit te wisselen. Vrienden kunnen deze informatie bekijken.

Op woensdag waren er 9 foto's, filmpjes geplaatst en 85 volgers en 260 volgend. Op zondag is het aantal volgers al gestegen naar 131 en zijn er 318, die het volgen. De sociale media zijn van deze tijd, in 1966 werd de informatie uitgewisseld op een velletje papier en maakte men gebruik van de type- en de stencilmachine. U kunt alles over Roodenburg te weten komen via lvroodenburg twitteraccount met 669 volgers, en 150 volgend. lvroodenburg facebookpagina met 480 , die dit leuk vinden.

WANDELGROEP GAAT VOOR DERDE KEER OP PAD

Donderdag 13 april is de derde wandeling gepland. Er wordt verzameld om 10.15 uur in de corner. We wandelen ongeveer 1 uur tot anderhalf uur. Om 10.30 uur vertrekken we vanaf Roodenburg. Wandelt u mee?

HET VOETBALGEBEUREN

De bal rolde al vroeg op sportpark Noord. De onder de 11 2de team moest het opnemen tegen het 3de team van Lugdunum. Het werd een monster uitslag. Met 12-1 werden de kikkertjes terug gestuurd naar de polder. De wedstrijd van onder de 9 2de team liep vertraging op omdat FC Lisse de shirts was vergeten. Het werd een spannende wedstrijd, die uiteindelijk eindigde in 5-5. De onder de 13 eerste team stond in de rust met 3-0 achter tegen Rijnsburgse boys. In de rust sprak coach Ron de Bruin een aantal toverwoorden, waarna de wedstrijd kantelde en de Rijnsburgers het Spaans benauwd kregen. Uiteindelijk werd door de uien de overwinning toch binnengehaald, maar het was kantje boord. ( 3-4). De onder de 9 eerste team moest in Noordwijk aantreden tegen het tweede team van SJC. Met 4-2 werd er verloren, maar de coach was tevreden. De onder de 15 eerste team kwam op de Krom in actie tegen het eerste team onder de 15 van Katwijk. Het was Roodenburg dat hier verraste en aan het langste eind trok. Met een knappe 1-4 overwinning keerde de ploeg van Ramon en Mohammed terug naar Noord. Hieronder een "selfie" met de coach op de voorgrond.

JO15 1

Roodenburg onder de 9 eerste team kwam tegen MMO met 3-1 achter, daarna begon de inhaalrace, en toch was de einduitslag 4-3 voor MMO. De JO onder 17 verloor van UVS onder 17 4de team. Roodenburg za 1 stond in de rust met 1-1 gelijk tegen Blauw Zwart. In de rust moest Roodenburg door blessures tweemaal wisselen, maar daardoor verloor men kracht op het middenveld. De toevoer naar de spitsen stokte en verdedigend miste ik de dynamiek om verdedigend te overtuigen. Blauw Zwart werd gevaarlijker en nam de punten mee naar Wassenaar. ( 1-3). Roodenburg 4 verloor van BSC 68 5 met 5-1, terwijl Roodenburg 5 met 0-7 won van SVC 08 6. Zaterdag 3 omzeilde een zware klip, RKAVV 1 zat. Men won met 2-4. Op zondag speelde de zondag 2 de uitwedstrijd tegen Docos 4. De einduitslag was 1-3. De zondag 1 kwam niet in actie. Leidsche Boys kon maar 6 spelers op de been brengen. De leiding van LB kwam naar Roodenburg om dit mede te delen aan de scheidsrechter, die uit Capelle kwam en aan het kader van Roodenburg. Jammer, want het was verschrikkelijk goed voetbalweer!

ROODENBURG DOORDEWEEKS

Dinsdag 11 april                        in het clubgebouw om 14.00 uur Paasklaverjassen / sjoelen
                                               in de corner om 20.45 uur Juventus - FC Barcelona.

Woensdag 12 april                    in de corner om 20.45 uur Bayern Munchen - Real Madrid

Donderdag 13 april                   vanuit de corner om 10.30 uur 3de wandeling van de wandelgroep
                                              in het clubgebouw om 19.00 uur darten
                                              in het clubgebouw om 21.05 uur AJAX - Schalke 04

Vrijdag 14 april                        in het jeugdhonk om 20.00 uur Paasklaverjassen

Zaterdag 15 april                     op het veld en tussen de struiken om 10.00 uur Paaseieren zoeken door de Mini F.

HET GOUDEN ELFTAL DE LINKSBACK

Peter Ciere (+) is door 47% van de stemmers gekozen als beste linksback van Roodenburg aller tijden.

De komende week kunt u stemmen voor de beste rechtermiddenvelder.

Dit zijn de kandidaten

1) Hennie Koet
2) Marcel Valk
3) Hennie de Klerk
4) Jan Kromwijk
5) Henk Buyn

Op facebook kwam ik de volgende grap van Patrick Heijmans tegen. Iemand had Henk Buyn nog niet aangetroffen bij de genomineerden. Patrick maakte zich geen zorgen. Hij mailde dat Henk genomineerd was voor verkiezing van de beste pupil van de week bij Roodenburg. Helaas had Patrick het dus mis.

De nieuwe link om te stemmen voor de rechtermiddenvelder is : https://nl.surveymonkey.com/r/FDL956H

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.