Roodenburg Actueel 2017 - week 13

wandelen

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 13

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

MINI F OUDERS KREGEN VOORLICHTING OVER BEWEGEN VAN HUN KINDEREN

Afgelopen zaterdagochtend vond er een voorlichtingsbijeenkomst plaats voor de ouders van onze Mini F. Terwijl de onder de 15 jaar een competitiewedstrijd speelde en de jongste jeugd op het hoofdveld speelde, werden de ouders van de mini F uitgenodigd in de corner. Daar kregen de vaders en moeders een presentatie voorgeschoteld door de technisch jeugdcoördinator. De presentatie ging over het bewegen van kinderen van 4 -7 jaar en de betekenis daarvan voor de ouders.

Kinderen van 4 -7 jaar leren op deze leeftijd hun basisvaardigheden van het bewegen . Hun hersenen reageren snel, als ze een beweging zien. Ze gaan het daarna zelf proberen, deze kinderen zijn op ontdekkingsreis.

Kenmerkend is dat deze kinderen heel veel plezier beleven met het bewegen en die honger mag je als club en als ouder niet stillen.

Het Roodenburg jeugdplan schrijft voor, dat de kinderen een ruim aanbod krijgt van diverse bewegingen. Zo'n les bestaat niet uitsluitend uit het dribbelen met en of het schieten van een bal. Door middel van diverse spelvormen met verschillende bewegingen, wordt bij de mini F een zo'n breed mogelijke basis gelegd. Een basis, dat als een kind voetbal niet meer leuk zou vinden, hij/zij gemakkelijk kan overstappen naar een andere sport.

In dat beweegrepertoire moet u denken aan lopen, springen, kruipen, rollen, stuiten met de bal, vangen van de bal, hinken, enz.

Een ander belangrijk aspect van kinderen op deze leeftijd is hun fantasie. Ze gaan op in hun spel als ze een rol mogen spelen. Politieagent, boef, brandweerman, beroemde voetballer, ontdekkingsreiziger, kapitein op een zeeschip. Kan de trainer hun aandacht krijgen door een spannend verhaal te vertellen, dan gaan ze helemaal op in hun rol, tenzij er plots een vliegtuig over het veld heen komt.

Ouders, die meedoen met het sporten van hun kind, zorgen daarbij voor een extra stimulans. Roodenburg ziet graag, dat ouders op deze leeftijd meehelpen op de training. Het mini F gebeuren is dan zowel een sport als een sociale bezigheid.

Aan het eind van de bijeenkomst kregen de ouders een videofilm te zien. Daarbij zagen zij hoe in de praktijk kinderen spelenderwijs leren bewegen. Ditmaal ging het over springen. De bijeenkomst duurde ongeveer drie kwartier en was zowel voor de ouders als voor de club zeer leerzaam.

DEZE WEEK

Maandagmorgen zijn er een aantal mannen van de schoonmaakploeg bezig met de boenen van de vloer van het clubgebouw. Na een geweldig feest met 200 bezoekers heeft de vloer een schoonmaakbeurt nodig. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de boenmachine van de vereniging.
Maandagavond heeft de onder de 15 een duurloop langs de Klinkerbergerplas. Tijdens de duurloop gaat er een aantal C junioren versnellen. De oorzaak zijn loslopende honden, die met de spelers willen spelen. Een aantal spelers, waaronder Feisal Nasla en Anass Baarda heeft niets met honden en lopen voor hun leven.

Het is doordat het langer licht is erg druk op het kunstgrasveld. Iedereen wil een balletje trappen en de club wil trainen, zonder dat men wordt gestoord door recreanten. De Roodenburg jeugdtrainers hebben er een taak bij. Ze moeten personen met zachte hand verwijderen, voordat ze kunnen beginnen.

En zo'n taak zit niet in het KNVB opleidingsplan.

Zaterdagmiddag kwam er een stoet mensen langs onze velden gelopen. De Beeldenroute van de Volkstuinen werd geopend. Wie van kunst houdt, moet dus langs de diverse voorwerpen en dat kan nu in de Tuin van Noord.

TWEEDE WANDELING EEN FEIT. EEN WANDELING NAAR EN DOOR DE BROEK EN SIMONTJESPOLDER.

Donderdag vond de 2e wandeling van onze wandelgroep plaats. Henk is op vakantie en Toni liep voor het eerst mee. Paul en Martine hadden de wandeling voorgelopen en het werd een wandeling om de golfbaan, gelegen in de Broek en Simontjes polder. Schitterend wandelweer en dan is het goed toeven aan de Leede en de Zijl. De wandeling kan worden ingekort, waarbij de beginnende wandelaars nabij de molen rechtsaf slaan en hun weg vervolgen langs de Zijl. De groep koos echter om naar links te wandelen. Langs de Verlaatsloot en om de golfbaan heen. Daarna ging men via de Zijl terug naar Roodenburg. De wandeling duurde anderhalf uur en de afstand was 8-9 kilometer, die dit keer werd overbrugd.

De derde wandeling staat gepland op donderdag 13 april en we starten weer om 10.30 uur.

TEAMS VOOR 7 TEGEN 7 TOERNOOI OP 20 MEI BEGINNEN BINNEN TE STROMEN.

In aanloop naar de reünie van 27 mei a.s. organiseert Xander Hartevelt een toernooi van zeventallen op zaterdagmiddag 20 mei. Het toernooi wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan van de club. Voor veel oud spelers een moment om de voetbalschoenen van zolder te halen.

De doelgroep zijn de seniorenteams van Roodenburg, teams van andere clubs, buurtteams, maar vooral ook teams van (oud) Roodenburg spelers.

Samen een balletje trappen en daarna het toernooi afsluiten met een wat langere derde helft.

Het eerste team, dat zich heeft aangemeld is het "oude vierde ", spelers, die nog steeds op donderdagavond een balletje trappen. Van het derde team van Roodenburg is Ricardo Oevern de grote man. Zij maken als het goed is 2 teams. Het vierde team van Roodenburg zaterdag van Xander verschijnt met 1 team. Het oude Roodenburg zaterdag 1 met mannen als Barry de Bock hebben aangegeven op die dag aanwezig te zijn. Verder is coach Rinus de Bruin in actie. Hij komt met zijn sterspelers en afhankelijk hoeveel sterren er aanwezig zijn, moeten er 1 of 2 teams binnen de lijnen kunnen komen.

Het lijkt er op dat het daar niet bij gaat blijven. Belangrijk is dat je "captains" nodig hebt, die de troepen weten te laten marcheren. Wordt vervolgd.

HET VOETBALGEBEUREN

Het aantal thuiswedstrijden van de jeugd was beperkt tot een wedstrijd van onder de 15 en een van onder de 17 jaar.
De onder de 15 speelde tegen HVV 2de team en wist de vierde zege op rij te boeken. Daardoor komt de middenmoot positie in het zicht.
De onder de 17 nam het op tegen VVSB. De tegenpartij toonde een tomeloze inzet en ging met de 3 punten naar huis.

De onder 9 2de team speelde een uitwedstrijd tegen Meerburg. Aan de A4 werd het 5-4 voor Meerburg.
De onder 13 eerste team ontmoette Quick Boys in Katwijk. Een maatje te groot. Het werd 7-1 voor de Katukkers.
Teleurstellend was de dag voor Roodenburg 3 zat. Ze speelden tegen Oosterheem 5, maar die belden een half uur voor aanvang af. Het gebeurt ons ook wel eens. De dochter van Wesley Sluiter speelt bij Lugdunum en het gehele team was richting Roodenburg gekomen om hem aan te moedigen. Hij wist van niets en de teleurstelling was groot, toen bekend werd gemaakt, dat Roodenburg 3 zaterdag niet zou gaan spelen. Het was geen 1 april grap. Het was een serieuze aangelegenheid. De supporters waren de teleurstelling snel te boven en hielden deze middag hun eigen kampioensreceptie.
Roodenburg 4 won met grote cijfers van Voorschoten 11. 
Roodenburg onder de 11 tweede team ging met een 4 -8 overwinning op Meerburg terug naar Noord.
Roodenburg 5 wachtte evenals Roodenburg 3 vergeefs op een tegenstander. Oegstgeest 8 kwam helaas niet opdagen.
Zaterdag 1 behaalde een knappe overwinning in de uitwedstrijd tegen FC Rijnland. Komende zaterdag wacht hen de kraker tegen Blauw Zwart.
Op zondag wint de zondag 2 de thuiswedstrijd tegen Foreholte 12 met 4-1,

KOMENDE ZATERDAG EN ZONDAG WORDT HET WEEKEND VAN DE KRAKERS

Komende zaterdag vindt de kraker plaats tussen Roodenburg en Blauw Zwart. Roodenburg doet nog volop mee aan de 3de periode, Blauw Zwart mag geen punten morsen voor het kampioenschap De belangen zijn dus groot en wij verwachten dat er redelijk veel publiek op deze wedstrijd afkomt. De zittribune heeft voor deze wedstrijd zeker een schoonmaakbeurt nodig.

Voor bezoekers, die met de auto komen de volgende tip. U rijdt tot aan de kruising Sumatrastraat, komende vanuit de richting Wassenaar. Dan slaat u linksaf de IJsselmeerlaan in. Na 200 meter gaat u op deze laan linksaf in de richting van de ventweg. Rijdend op de ventweg gaat u bij het fietspad rechtsaf. Op dit fietspad zijn auto's toegestaan en langs de kant van dit pad zijn er voldoende parkeerplekken. U bent dan op 200-300 meter van het veld aangekomen.

Zondag is er de Leidse derby tussen Roodenburg zondag en Leidsche Boys. Een keldergevecht met als inzet: Wie is de beste Leidse 4de klasser zondag!

ROODENBURG DOORDEWEEKS

dinsdag 4 april                       in het clubgebouw om 14.00 uur klaverjassen / sjoelen
                                            in de corner om 21.00 uur Manchester United - Everton.

woensdag 5 april                    in de corner om 19.30 uur Barcelona - Sevilla.

vrijdag 7 april                        in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen.

 

NIEUWE ONTWIKKELINGEN VAN HET (JEUGD) SCHEIDSRECHTERSKORPS

Van onze scheidsrechterscoördinator Renzo Scanu verneem ik dat zich steeds meer jongeren aanmelden (leeftijd 14 tot 22 jaar) om een wedstrijd te fluiten of te begeleiden. Afgelopen zaterdag werd de onder 15 begeleid door 4 jongeren tussen de 20 en 25 jaar en dat is een goed teken. De wedstrijd onder de 17 werd geleid door Cafik, leeftijd 20 jaar. Het is de bedoeling, dat in de toekomst allen een KNVB cursus gaan volgen. Dat komt de kwaliteit van wedstrijden alleen maar ten goede.

VERKIEZING VAN HET GOUDEN ELFTAL

De komende week kan men een keuze maken, wie de beste rechter middenvelder van Roodenburg aller tijden is/was. Wie de genomineerden zijn en wie er is gekozen als beste voorstopper zal Gloire Kalangu publiceren op de website en de facebook pagina.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.