Roodenburg Actueel 2017 - week 12

BijTanteJansKejoBVSchlagwein

 

        Roodenburg actueel nr  12

                                    WANDELVOETBAL

Eén van de nieuwe activiteiten die bij Roodenburg wordt georganiseerd, is het recreatief wandelen. In deze actueel leest u wanneer we voor de tweede keer gaan wandelen. De KNVB wil de ouderen meer in beweging krijgen. Daarbij is de doelgroep 50 / 60 plus. Deze mannen hebben in het verleden achter het bruine monster gehold. De voetbalschoenen zijn aan de wilgen gehangen. Scharnieren zijn vastgelopen. Het is volgens de KNVB hoog tijd voor smeerolie.

Wandelvoetbal is voor Roodenburgers en anderen een onbekend begrip. Het lijkt goed om eens de regels van dit spel duidelijk te maken en wie weet ontstaat er een groep, die deze activiteit gaat oppakken.

Met Walking Football (Wandel Voetbal) krijgen 50-plussers die vanwege fysieke beperkingen niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal, weer de kans om een balletje te trappen. Een ideale oplossing voor spelers die daarnaast ook nog het sociale aspect van voetbal willen beleven.

DE SPELREGELS.

Er wordt op een klein veld (40 x 25 mtr) met kleine doelen gespeeld, zonder keepers. Er wordt niet gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden; er zijn geen keepers; er wordt zonder buitenspel gevoetbald. De bal mag niet boven heuphoogte komen. Het tactisch aspect van voetbal krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Het fysieke karakter van voetbal maakt plaats voor een rustige vorm van bewegen. Middels deze voetbalvorm wordt het makkelijker om een leven lang van voetbal te kunnen blijven genieten. Wedstrijden duren 15 minuten met 6 tegen 6.

 

EENZAAMHEID ONDER OUDEREN.

Eenzaamheid onder ouderen is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan 1 miljoen  van de 4,1 miljoen 55 plussers en  900.000 van de 65 plussers in Nederland voelen zich eenzaam. Hun sociale kring wordt kleiner naarmate zij ouder worden, zeker nadat ze gestopt zijn met werken. Tal van activiteiten, vaak door de overheid geïnitieerd, zijn er op gericht om de senioren letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Walking football is één van die activiteiten. Door in teamverband te voetballen wordt de sociale betrokkenheid en gezondheid verbeterd.

WAAROM WIL ROODENBURG HET WALKING FOOTBALL FACILITEREN?

NIEUWE LEDEN AANTREKKEN.  Hoe meer leden, hoe sterker de club. En waarom niet voetballen op donderdagochtend, middag, zondagmorgen of op welk tijdstip dan ook.

BESTAANDE LEDEN BINDEN.  Je behoudt leden, die anders zouden stoppen en oud leden worden gestimuleerd om weer een balletje te trappen.

BETERE BEZETTING ACCOMODATIE. Doordeweeks zijn met name in de ochtenden de velden slechts zelden bezet.

EXTRA KANTINE INKOMSTEN. De leden blijven "hangen".

MEER VRIJWILLGERS.  Hoe meer leden bij het mini voetbal, des te groter is de kans dat er meer vrijwilligers bijkomen.

NOG BETER IMAGO. Het tonen van de maatschappelijke betrokkenheid  en het vergroten van de sociale functie van de vereniging in de wijk en in de stad is positief  voor het beeld dat leden en stakeholders  zoals de gemeente en sponsors van de club hebben.

(ps: wat betreft ouderen zijn er nu 3 reguliere activiteiten) Op dinsdagmiddag klaverjassen/sjoelen  en vrijdagavond klaverjassen er iedere week 80-90 ouderen. Om de twee weken wordt er gewandeld door beginnende wandelaars.

BETERE VEILIGHEID. Vaker en meer mensen op de accommodatie vergroot de veiligheid en voorkomt het vandalisme.

ONDERZOEK

Na uitleg wat wandelvoetbal inhoudt, zijn wij benieuwd of u wilt deelnemen aan deze spelvorm.

1) Wanneer zou u willen spelen? Welke dag, welk tijdstip? 

2) Zijn er vrienden, buren, die voldoen aan de leeftijd en die ook mee willen doen? ( 50+, 60+)

Het is de bedoeling dat er een werkgroepje komt, die dit onderdeel gaat faciliteren bij de club.

U kunt reageren via een e-mail aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of brief naar LV Roodenburg, Pieter Bothstraat 27, 2315 AP LEIDEN.

Verder zijn er iedere maandagavond mensen op de club van 19.30 uur tot 20.00 uur om informatie in te winnen.

                  

DEZE WEEK

Maandagavond is er een competitiewedstrijd van Roodenburg onder 9 (eerste team) tegen UDO. Het regent en de wind staat dwars over het veld. Trainer Leon heeft zijn huiswerk gedaan en kiest in de eerste helft voor wind tegen. Zijn plan lukt en de ruststand is 0-0. In de tweede helft buit  Roodenburg het windvoordeel uit en wint met 3-0.


Op dinsdag wordt er verse kippensoep gemaakt. In het weekend zijn er veel liefhebbers. Er zijn zelfs personen, die op zaterdag (vanaf 11.00 uur) een omweg maken en in de kantine van Roodenburg belanden om te genieten van een kop soep.

Op woensdag verwelkomen we wederom een nieuwe stagiair. Ruslan is zijn voornaam en gaat ons helpen bij de training van de pupillen. Ruslan volgt een HBO studie sportmanagement en kiest Roodenburg als leerbedrijf.


Donderdagavond vergadert de jubileumcie. Het wordt een avondje "effectief vergaderen". Men begint om 20.00 uur, neemt de punten door en om 20.30 uur kunnen de deelnemers al naar huis. Op donderdagavond blijkt dat er zich 41 personen al hebben aangemeld bij Hans de Graaf voor de reünie van 27 mei a.s. Mannen als Jan van Heek, Lau Zitman, Dick Bonnet, mannen van het eerste uur, zullen daarbij present zijn. Spelers van Roodenburg uit de vijftiger en zestiger jaren.

Xander Hartevelt is inmiddels hard bezig met het 7 tegen 7 toernooi op 20 mei a.s. Teams van 7 spelers nemen het op tegen elkaar en na het toernooi, dat op zaterdagmiddag wordt gespeeld, is er een feestje tot ongeveer 21.00 uur. Voor velen is dit het voorprogramma voor de grote reünie, die de week daarna plaatsvindt.

Op de facebookpagina hebben we deze week aandacht voor bruidsparen uit de jaren 70. Wie in het eerste elftal speelde van een gerespecteerde club , werd al gauw een Bekende Leidenaar, BLer. Het kwam regelmatig voor, dat als een BLer ging trouwen dit met foto en al werd vermeld in de krant. 4 BLers van Roodenburg treffen hun foto aan op de facebookpagina en als reactie ontvingen wij, dat het "cool" was.

Op zaterdagmorgen zijn ouders in de weer om een groot doel te verplaatsen op het kunstgrasveld. Dit gebeurt al voor de derde week . De bedoeling is dat de groep, die het laatst traint op vrijdagavond het veld schoon oplevert.


Zaterdagavond speelt het Nederlands elftal tegen Bulgarije. Er wordt met 2-0 verloren en de vraag is: Waarom moet je een jongen van 17 jaar voor de leeuwen werpen in een wedstrijd, waar het om gaat? Een jongen met 7 eredivisie wedstrijden in de benen!. Blind en zijn gehele staf zijn hier verantwoordelijk voor. Zo kijkend naar de bank kunnen er heel wat oranje stropdassen minder plaatsnemen voor 18 spelers. Dat geldt kan men beter gaan besteden aan het leggen van een betere basis in het voetbal.

ZIEKENBOEG

Ons bestuurslid Ger van Gemert is deze week voorzien van een nieuwe heup. Wij wensen hem een voorspoedig herstel toe.

TWEEDE WANDELING WANDELGROEP, KOMENDE DONDERDAG

Paul en Martine hebben de leiding bij de 2de wandeling van Roodenburg. Wanneer?   Donderdag 30 maart. Vertrek vanaf de corner om 10.30 uur Verzamelen om 10.15 uur.

Er wordt plus minus een uur tot anderhalf uur gewandeld en dit keer gaan we langs de Zijl en eventueel de Golfbaan wandelen.

Wilt u wat aan uw conditie doen, zorg dat u tijdig aanwezig bent.

HET VOETBALGEBEUREN

Het is qua uitslagen een weekend van uitersten. Forse uitslagen dienen er gemeld te worden.
De onder de 15 speelt tegen Ter Leede uit onder de 15 tweede team. Er wordt meer vanuit de organisatie gespeeld en dat levert een 0-6 overwinning op.
De onder de 13 speelt een goede eerste helft tegen Stompwijk onder de 13 eerste team  en na de rust valt het als een kaartenhuis in. De eerste de beste tegenslag en alles valt stil. De organisatie houden, terwijl het tegenzit, is een kunst die de spelers moeten leren. Hier ligt de uitdaging voor de komende weken.
De onder de 11 eerste team komt met 3-0 achter tegen Koudekerk. Daarna komt men terug tot 3-3 en is het uiteindelijk Koudekerk dat de winst grijpt.
De onder de 11 tweede team wint de thuiswedstrijd tegen DOSR met 3-1.
De onder de 9 eerste team heeft zoveel invallers, dat de trainer Leon moeite heeft om zijn team compleet te maken. Het afschrijven gebeurt vrij laat. Wanneer kinderen niet kunnen spelen, dan dient dit op vrijdagavond voor 20.00 uur te worden gemeld. Er vliegen er bij Quick Boys 13 in het netje.
Roodenburg onder de 9 tweede team speelt tegen Docos onder de 9 derde team van Mike Smit. Het team van Richard van Rijn houdt de punten binnen boord. Ze winnen met 4-1.
De  jeugd onder de 17 jaar wint de uitwedstrijd tegen  FC Lisse 4de team met 0-2.
De seniorenteams, zat 3, 4 en 5 hebben een uitwedstrijd. Zaterdag 3 en 5 winnen hun wedstrijd, zaterdag 4 laat de punten aan de tegenstander.
De zaterdag 1 speelt thuis gelijk tegen  Oegstgeest. Het wordt 2-2. Een wedstrijd, die wordt gekenmerkt met veel foute passes en doelmannen, die een balletje los laten.

Op zondag speelt de zondag 2 gelijk in de uitwedstrijd tegen SJC 7. De uitslag is 2-2.
De zondag 1 speelde tegen RKDES. Eén van de koplopers uit Kudelstaart. In de eerste helft kreeg een Roodenburg speler zijn 2de gele kaart en moest het team van Nouri en Lotfy verder met 10 man. De ruststand was 0-0. Na de rust scoorde Nasr Essoui de 1-0 en restte niet anders dan de 0 te verdedigen. Dat lukte wonderbaarlijk waardoor de eindstand 1-0 werd en Bernardus opnieuw een dienst werd bewezen. Het lijkt er op dat bij een kampioenschap van Bernardus er een kratje fris richting Noord kan worden gestuurd, want na DIOS is het nu RKDES, dat de punten laat liggen in Leiden.

ZEER GEZELLIG FEEST

Ik heb er niet veel van mee gekregen, maar hoorde dat de Hollandse avond van afgelopen zaterdagavond zeer geslaagd kan worden genoemd.

185 bezoekers zijn er op dit evenement afgekomen. De zaal was zeer sfeervol versierd met blauw en zwart. Ook dat is Roodenburg. Langs deze weg willen wij iedereen bedanken voor hun inzet. De organisatoren en de mensen achter de bar, die hebben gezorgd dat de kelen gelaafd konden worden.

PROGRAMMA KOMENDE WEEK THUIS.

Za.

01/04

10:00

Roodenburg JO15-1 - HVV JO15-2

co

 

Za.

01/04

12:00

Roodenburg JO17-1 - VVSB JO17-4

co

 

Za.

01/04

12:30

Roodenburg 3 - Oosterheem 5

co

 

Za.

01/04

12:30

Roodenburg 4 - Voorschoten'97 11

co

 

Za.

01/04

14:30

Roodenburg 5 - Oegstgeest 8

co

 

Zo.

02/04

11:00

Roodenburg 2 - Foreholte 12

   
           

UITWEDSTRIJDEN

Za.

01/04

08:30

Meerburg JO9-9 - Roodenburg JO9-2

co

 

Za.

01/04

09:45

Quick Boys JO13-4 - Roodenburg JO13-1

co

 

Za.

01/04

13:30

Meerburg JO11-16G - Roodenburg JO11-2

co

 

Za.

01/04

14:30

Rijnland 1 - Roodenburg 1

   

ROODENBURG DOORDEWEEKS

dinsdag 28 maart                in het clubgebouw om 14.00 uur klaverjassen / sjoelen

                                            in de corner om 20.45 uur Nederland - Italie

donderdag 30 maart           vanuit de corner. om 10.30 uur wandeling langs de Zijl.

                                            in het clubgebouw om 19.00 uur darten

vrijdag 31 maart                  in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen.

DE SPELERS VAN HET GOUDEN ELFTAL.

Een nieuwe ronde staat voor de deur en dit keer staat de positie van de voorstopper in de schijnwerpers. Roodenburg heeft altijd beschikt over voorstoppers, die van wanten wisten.

Dit zijn de genomineerden:

Rob Pret

Aad de Groot

Wim Rijsbergen

Patrick Heijmans

Henderik Boelee

 

Hoe brengt u uw stem uit? Klik dan op onderstaande link.

https://nl.surveymonkey.com/r/6XY5DD6

 

U bent natuurlijk benieuwd wie de beste laatste man is geworden. Volgens juryvoorzitter Gloire is dit Ron de Bruin, die 3 stemmen meer heeft gekregen dan Maarten van Kooperen.

Over de winnaar had Maarten wel een duidelijke mening. Die mocht als hij zou meespelen alleen mijn veters mogen strikken.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.