Roodenburg Actueel 2017 - week 8

BijTanteJansKejoBVSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 8

                            

                    

            DE NIEUWE WEDSTRIJDVORMEN VAN DE KNVB BIJ DE MINI F            

Ze zijn in aankomst en dan heb ik het over de nieuwe wedstrijdvormen, die de KNVB gaat introduceren bij het pupillenvoetbal met ingang van het seizoen 2017/2018.  Iedereen heeft er naar gekeken, die meent verstand ervan te hebben en de beste manier om mini F ( onder de 6 jaar) te leren voetballen is het spelen van 2 tegen 2.

Het 2 tegen 2 wordt gespeeld op velden van 20 x 15 meter.

De doelen zijn 3 x 1 meter en er is geen keeper.

 

De algemene kenmerken van het kind bij deze wedstrijdvorm:

- het spelplezier is hoog.
- ze kunnen veel scoren.
- Juichen na een doelpunt.

spelkenmerken:
- veel dribbels
- veel schieten
- hoge betrokkenheid.

 

Ook voor andere groepen gaat er wat veranderen. 4 tegen 4 voor onder de 7 jaar, 6 tegen 6 voor onder de 8 tot 10 jaar en 8 tegen 8 voor onder de 11 en 12 jaar.

optimaal

wedstrijdvormen

De Mini F ( onder de 6 jaar) is een specifieke leeftijdsgroep, waar een geestelijk aspect een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van het kind. De mini F beschikt namelijk over heel veel fantasie. Door de fantasie van het kind aan te spreken, leeft het kind zich volledig uit in zijn rol.  Dat moet je niet doen door uitsluitend 2 tegen 2 te laten spelen, want dan beperk je al vroeg de ontwikkeling van het kind.

De Mini F moet worden uitgedaagd en daarbij moeten de omstandigheden steeds veranderen. In onderstaande spelvormen zie je hoe men de kinderen intensief kan laten spelen en de fantasie van de kinderen prikkelt.

                                   DE ONGERUSTE MERELS EN DE KOEKOEKEN.
   
    

                                      merelskoekoeken

                          

Er wordt een vierkant gemaakt van 5 x 5 meter en daarin posteren we 2 kinderen. Voor de overige kinderen leggen we op 5-7 meter van het vierkant hoedjes uit. Alle kinderen met bal gaan nadat de trainer het spel heeft uitgelegd bij de hoedjes staan.

De trainer legt vooraf het spel uit. Hij vertelt het verhaal van 2 merels, die samen een nest met eieren broeden. De koekoek is een vogel, die zijn eieren legt in het nest van de merels. De koekoek laat de eieren uitbroeden door de merels. Maar de merels hebben daar geen zin in. 
De kinderen aan de buitenkant zijn de koekoeken. De twee in het nest zijn de merels. De koekoeken moeten hun bal (eieren) naar het nest schieten. De merels vinden dit niet leuk en verwijderen de eieren van de koekoek. Ze schieten de ballen weer terug of weg. Na 1 minuut stopt het spel en telt de trainer het aantal eieren, dat in het nest ligt. Daarna komen er nieuwe kinderen in het vierkant en begint het spel opnieuw.

Nog een nieuwe vorm uit de Roodenburg jeugdopleiding.

We gebruiken een jeugddoel en hebben een setje ballonnen nodig van een verschillende kleur. De ballonnen maken we van boven naar beneden vast aan de beide doelpalen. Er worden twee groepen gemaakt van 4 spelers en ieder kind heeft een bal.

De kinderen per groep schieten om de beurt de bal vanaf 5 meter richting de paal. Als het kind met de bal de ballon raakt, dan krijgt het team 1 punt. Als de ballon ploft, dan krijgt het team 3 punten. Na 2 minuten wordt de stand opgemaakt en worden er eventueel nieuwe ballonnen  opgehangen.

In een dergelijk spel is de speelspanning veel groter dan bij 2 tegen 2. Een knallende ballon is voor de mini F een spannende gebeurtenis. Zij zullen volledig opgaan in het spel en leren tegelijkertijd spelenderwijs hoe ze een bal moeten schieten.

De wedstrijdvormen van de KNVB zijn leuk, maar we gaan ze bij Roodenburg alleen maar uitvoeren in relatie met kindechte spelvormen. Zonder de fantasie en speelspanning wordt niet de optimale leeromgeving voor de Mini F gecreëerd.

Wanneer spelen onze kinderen van onder de 6 jaar? Dat is op woensdagavond van 19.00 - 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 10.00 - 11.00 uur

DEZE WEEK

Deze week is er overleg tussen het bestuur en de gemeente. Het gaat dan om Vitaal Voetbal in Leiden. Op dinsdag bezoeken naast de 47 deelnemers een aantal gasten de middag. Een praatje met oudgedienden is een middel om er "even tussen uit " te zijn.


Woensdag zijn er invaller trainers voor de onder de 11 jaar groep. Ze maken gebruik van de trainingskaarten in de corner, waardoor er gewoon leeftijdsgebonden getraind kan worden.

Donderdag is code oranje afgekondigd. Zelfs het grote doel, dat normaal met 7 senioren moet worden verplaatst, is omgeblazen. De onder de 13 jaar training gaat vanwege de gevaarlijke omstandigheden op donderdag niet door.

Deze week hebben Roodenburgers, die voorkomen op de reünielijst en een e-mailadres hebben, een digitaal aanmeldingsformulier ontvangen van Hans de Graaf. Wilt u naar de reünie van 27 mei als (oud) Roodenburger, neem dan contact op met Hans. Dit kan via het versturen van een e-mailbericht naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de facebook pagina van Roodenburg kijken we terug naar de inhuldiging van Wim Rijsbergen in Leiden, na de verloren WK finale van 1974.

De KNVB voert volgend jaar een wijziging in bij het invullen van het digitaal wedstrijdformulier. Er is een app ontwikkeld, waardoor je komend seizoen als aanvoerder / leider het formulier gaat invullen met je smartphone.

Ook nieuw is de tactische analyse door middel van video voor aanvang van de wedstrijd Feijenoord - PSV. Op zondagochtend krijg ik 6 korte video's op mijn beeldscherm, waarbij tactische aspecten van beide ploegen wordt weergegeven en besproken.

Zondagavond vertrekken de mannen van zondag 2 voor een wokmaaltijd vanuit de corner. Ze hebben hun aandacht gericht op kip - en visgerechten. De Chinees is gewaarschuwd!

REUNISTEN EN SCHRIFTELIJK AANMELDEN.

Vanaf heden hangen er aanmeldingsformulieren op het prikbord , waarbij  (oud) leden zich met hun partner kunnen aanmelden voor de reünie van 27 mei a.s. Het formulier kan ter plaatse worden ingevuld en worden gedeponeerd in de brievenbus aan de voorzijde van de Burcht.

SPARTA LEGT OUD ROODENBURG JEUGDSPELER VAST TOT 2019

Sparta Rotterdam heeft jeugdexponent Abdou Harroui vastgelegd. De middenvelder van de O19, die dit seizoen al acht keer uitkwam voor Jong Sparta, tekent een contract dat hem tot medio 2019 aan de club verbindt.

‘Abdou heeft dit seizoen zowel bij de O19 als de beloften bewezen over veel kwaliteit te beschikken’, vertelt Hoofd Jeugdopleiding Dolf Roks, ‘dus we zijn blij dat we hem voor de komende tweeënhalf jaar onder contract hebben staan.

Hij is een jongen met veel potentie, waarvan zowel wij als hijzelf geloven dat hij zich op Het Kasteel het best zal ontwikkelen.’

Harroui

Abdou begon bij Roodenburg in de F, speelde er tot 2de jaars D,  toen hij werd gescout door Alphense Boys. Samen met Mohammed Maatoug vertrok hij echter naar UVS. Hier speelde hij 2 jaar in de D jeugd.  Abdou is geboren in januari en UVS hield hem een jaar langer in de D jeugd, wat toen nog uitkwam in de tweede divisie. Na dat jaar ging hij naar Alphense Boys. Bij Alphense Boys viel hij op en was het Sparta dat hem aantrok. Hier speelde hij in de A en B jeugd. Wij wensen Abdou veel succes met zijn verdere voetbalcarrière.

HET VOETBALGEBEUREN

Het is vakantie en carnaval en er is een beperkt voetbalprogramma.

De onder de 11 2de team neemt het op tegen Meerburg. In de rust is de stand 1-1. In de tweede helft weet Roodenburg meerdere keren het net te vinden en wordt de einduitslag 6-1.

De onder de 9 eerste team gaat vol goede hoop naar Noordwijk, maar komt van een koude kermis thuis. Noordwijk wint met 4-1.

Dat geldt ook voor Roodenburg onder de 15 eerste team. Ze moeten de meerdere erkennen in HVV 2de team. Langs de van Alkemadelaan wordt het 2-1 voor HVV.

De zaterdag 1 kwam vijf minuten voor tijd met 1-0 voor tegen UDO. Twee minuten later lag de bal in de blauwzwarte touwen en was de stand 1-1. Dit was tevens de eindstand.

Zaterdag 5 speelde eveneens gelijk tegen Valken 5 met 2-2.

De zaterdag 3 wordt onrustiger. Het kampioenschap lonkt en de kampioenskoorts neemt ernstige vormen aan. Op de twitter pagina van Roodenburg loopt nu een actie om te stemmen voor Roodenburg 3 als kampioenskandidaat. Fox sport en de Keukenkampioen zijn op zoek naar de ware kampioensploeg en als u wilt dat Roodenburg 3 zaterdag dit wordt gaat u naar www.kampioenskoorts.nl en kies de zaterdag 3.

De zondag 1 sprokkelt weer drie punten bij elkaar. In de 2de helft is het vooral tegenhouden, want conditioneel kan het een stuk beter!

HET PROGRAMMA VOOR KOMEND WEEKEND

THUIS

Za.

04/03

09:30

Roodenburg JO11-1 - Voorschoten'97 JO11-7

co

 

Za.

04/03

09:30

Roodenburg JO9-1 - Rijnsb.Boys JO9-4

co

 

Za.

04/03

12:00

Roodenburg JO17-1 - RCL JO17-3

co

 

Za.

04/03

14:30

Roodenburg 5 - Quick Boys 14

co

 

Zo.

05/03

11:00

Roodenburg 2 - Meerburg 8

   

UIT

Za.

04/03

09:00

Haz. Boys JO13-1 - Roodenburg JO13-1

co

 

Za.

04/03

09:00

UDO JO9-3 - Roodenburg JO9-2

co

 

Za.

04/03

10:00

Vredenburch JO15-1 - Roodenburg JO15-1

be

 

Za.

04/03

13:00

Blauw-Zwart 4 - Roodenburg 4

co

 

Za.

04/03

14:30

LVV Football Factory 1 - Roodenburg 1

co

 

Zo.

05/03

14:30

Taurus 1 - Roodenburg 1

   

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.