Roodenburg Actueel 2017 - week 6

KejoBVSchlagweinBijTanteJans

Roodenburg actueel nr 6

DE GROTE ZOEKACTIE en HET RECREATIETOERNOOI op ZATERDAG 20 MEI

Op de website verschijnen de komende maanden vele foto's vanuit het verleden. Senioren en jeugdteams van Roodenburg door de jaren heen.

Op zaterdag 20 mei is er een voetbaltoernooi gepland voor zeventallen. Spelers, die jaren geleden met elkaar hebben gebald. Ze pakken de kicksen weer eens op. Moeders, kinderen komen die dag kijken en hebben maar één vraag? "Zou die het nog kunnen?"
Na het voetbaltoernooi is er dan een derde helft. We bouwen een feestje, maar maken het die dag niet te laat. Aanmelden van teams en informatie over het toernooi kan men verkrijgen bij Xander Hartevelt. Stuur hiervoor een e-mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Via Henk Singeling ontvingen wij de eerste elftalfoto's en voor het startschot gebruiken we een elftalfoto van de B2 van 1992.. Het is de kampioensfoto.

B2 team

Op de foto:

Staande van links naar rechts:

Johan van Tongeren, Marc Ravensbergen, Patrick Kamperveen, Bob Rijsbergen, Tjeerd den Os, Michael van Wieringen, Chris van Reeden, Wesley Slingerland, Menno Ooijendijk, Piet van Reeden, Henk Singeling.

Zittend:

Michel Buyn, Jeroen de Faber, Arie Siera, John Fakkel, Jeroen Philipse, Tino Filippo, Jeroen van Huis en Maurice de Roode.

De kampioenswedstrijd werd gespeeld op wat nu het wetra veld is. In die wedstrijd mocht Jeroen de Faber als keeper een penalty nemen.
De scheidsrechter van dienst was Cor van Tol. Eén Roodenburg speler reageert en loopt het strafschopgebied in. Dat is Maurice de Roode, die zal reageren, mocht de keeper de bal stoppen.

B2 JeroenDeFaber.panelty.Scheids.CorVanTol

Nadat het kampioenschap was behaald en iedere speler apart met de beker was gefotografeerd, was het tijd voor een feestje in het toenmalige jeugdhonk, direct naast de kantine. In die tijd waren de ouders zeer betrokken. Vaders en moeders waren present.

feestB2 001

Het verenigingsgevoel wordt bepaald door de betrokkenheid van de ouders. Wanneer vaders en moeders samen achter het sporten van hun zoon gaan staan, dan werkt dit alleen maar positief op de sfeer en voetbalprestaties van het kind.

Dat is tegenwoordig wel een gemis. Vaders en moeders, die samen komen kijken naar hun sportende zoon. De vader en moeder van trainer Nourdin Essaoui waren samen altijd aanwezig als hun zoon een wedstrijd speelde. Dat was vroeger en dit zou tegenwoordig dus zeker moeten lukken!.

 

KOOS VAN WEERLEE OVERLEDEN

Op dinsdag 7 februari is op 76 jarige leeftijd Koos van Weerlee overleden. Koos was de jongere broer van Isaac van Weerlee.

Koos kwam op 16 jarige leeftijd in het eerste van Roodenburg terecht. Vier jaar later werd hij aangetrokken door UVS, dat toen betaald voetbal speelde. Het overstappen naar de rivaal lag in die tijd nogal gevoelig. In die tijd bestond er nog clubliefde, dus zijn transfer werd niet door iedereen van het blauwzwarte kamp in dank afgenomen. Na 3 jaar UVS werd van Weerlee verkocht aan Stormvogels, dat later met VSV zou opgaan in Telstar. Met Telstar maakte van Weerlee de promotie mee naar de eredivisie. Via RCH kwam Koos na 9 jaar betaald voetbal weer terug op het oude nest. Samen met Isaac kwamen ze in totaal 7 jaar voor Roodenburg 1 uit.

Koos was de eerste Roodenburg speler, die als prof aan de slag ging. Op de eerste etage van de Roodenburcht is de Wall of Fame. Roodenburgers, die zijn uitgekomen in het profvoetbal, hebben hier een plek gekregen. Van Koos hangt hier een foto.

Zowel Koos als Isaac gingen na hun actieve voetbalcarrière als trainer aan de slag. Isaac trainde bijvoorbeeld het 3de elftal van Roodenburg en was daarna nog actief als trainer van Oranje Groen en Docos. Koos heeft de jeugd van Roodenburg en Docos getraind en trainde ook VNA. Koos en Isaac van Weerlee, samen op de Boshuizerkade, waar de velden van VNA en Oranje Groen naast elkaar lagen. De één probeerde daarbij de ander te "overstemmen". Zoals het Leidsch Dagblad schreef, ging het er zeer luidruchtig aan toe op de donderdagavond.

Met Koos verliezen wij één van de talentvolste Roodenburgers van het eerste uur. Namens de club wensen wij de familie veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

De afscheidsplechtigheid is op woensdag 15 februari om 13.30 uur op Rhijnhof.

DEZE WEEK

Voor de oudere Roodenburgers is het deze week een trieste week. In deze rubriek moet ik u melden, dat de vrouw van onze oud secretaris Lau Zitman is overleden en dat er afscheid van haar is genomen.
Koos van Weerlee, die vooral in de 60tiger jaren furore maakte op de velden, overleed deze week eveneens.

Dinsdagmiddag mochten we weer een nieuwe deelnemer verwelkomen bij het klaverjassen. Het was de broer van ......... Op donderdagavond groeit het aantal Roodenburgers, dat komt darten. Inmiddels zijn er 2 banen in gebruik.

HET VOETBALGEBEUREN

Code geel en sneeuw. Daar stuur je niemand door heen. De JO11-2 moest om 8.30 uur uitspelen bij RCL, maar het team vertrok niet. De KNVB West 2 besloot vanwege de omstandigheden alle competitiewedstrijden van de zaterdag en de zondag af te gelasten.

ROODENBURG DOORDEWEEKS

maandag 13 februari                          in de huiskamer om 19.30 uur vergadering jeugdbestuur

dinsdag 14 februari                            in het clubgebouw om 14.00 uur klaverjassen / sjoelen
                                                       in de corner om 20.45 uur championsleague: Paris S G - Barcelona.

woensdag 15 februari                        in de corner om 20.45 uur championsleague Real Madrid - Napoli

donderdag 16 februari                       in het clubgebouw om 19.00 uur darten
                                                       in de corner om 19.00 uur AZ - Olympique Lyon.

vrijdag 17 februari                             in het jeugdhonk klaverjassen.

 

DE COMPETITIEWEDSTRIJDEN VOOR KOMENDE WEEK

THUIS Za.

18/02

09:30

Roodenburg JO11-2 - Ter Leede JO11-5

co

Za.

18/02

09:30

Roodenburg JO9-2 - Quick Boys JO9-8

co

Za.

18/02

10:00

Roodenburg JO15-1 - UVS JO15-2

co

Za.

18/02

12:00

Roodenburg JO17-1 - Nispen van JO17-1

co

Za.

18/02

12:30

Roodenburg 3 - Blauw-Zwart 3

co

Za.

18/02

13:45

Roodenburg 4 - DWO 5

co

Za.

18/02

14:30

Roodenburg 1 - Nispen van 1

co

Zo.

19/02

14:30

Roodenburg 1 - GOL Sport 1

 

UIT: Za.

18/02

09:30

VVSB JO9-3 - Roodenburg JO9-1

co

Za.

18/02

11:00

UVS JO11-2 - Roodenburg JO11-1

co

Za.

18/02

15:00

RCL 3 - Roodenburg 2

co

Za.

18/02

15:00

UVS 3 - Roodenburg 5

co

Zo.

19/02

14:00

Alphense Boys 5 - Roodenburg 2

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.