Roodenburg Actueel 2017 - week 5

KejoBVSchlagweinBijTanteJans

 

Roodenburg actueel nr 5                  

================================================================

                       HET STOPBORD BIJ DE INGANG.

Wie zijn fiets plaatst in de fietsenstalling wordt er met zijn ogen naar toegetrokken. Of wie richting de ingang loopt van het hoofdveld, zal dit bord niet missen.

Het is een bord met een lieveheersbeestje en achter dit bord schuilt een betekenis. Het sportklimaat op sportpark Noord is al jarenlang een beleidsprioriteit van  het bestuur en van het jeugdbestuur.

Speciale aandacht is er voor sportief gedrag van de spelers. Spelers met een kleurtje worden vaak onder een vergrootglas gelegd als het gaat om hun handelen en om hun woordkeuze. Na een wedstrijd hoor je vaak "Het is ons toch meegevallen", aangevende dat een aantal opponenten vaak bevooroordeeld zijn. Dat is niet vreemd, want niet iedereen heeft nu eenmaal een allochtone buurman of buurvrouw.

 StopOnzinnigGeweld

Een andere belangrijke taak is het tegengaan van "pestgedrag". Bij groepen, waar meerdere culturen met elkaar moeten sporten, komt het wel voor, dat de ene groep "meer haantjesgedrag" vertoont dan de ander. Samen voetballen, samen leven wordt op Noord al vaak op microniveau getraind.

Het is niet voor niets, dat onze pupillentrainers hebben deelgenomen aan een KNVB cursus "sportief coachen".

Voetballen en trainen is meer dan alleen tegen een bal trappen, een oefening uitleggen. Met name de trainer, maar ook de ouders spelen een belangrijke rol bij de sportopvoeding van hun zoon. Hoe meer ouders betrokken zijn, des te nadrukkelijker heeft dat invloed op de ontwikkeling van het kind.

Via de helaas veel te vroeg overleden André van Dijk, veiligheidadviseur in Leiden, kreeg Roodenburg de beschikking over dit materiaal. André heeft dit beleid altijd een warm hart toegedragen.

Roodenburg wil haar beleid extra in beeld brengen door dit bord aan te brengen op een prominente plaats op het sportpark.

Een oproep om in 2017 extra ons best te doen, want voetbal moet vooral LEUK blijven.

StopOnzinnigGeweld2

 

GEBOORTE

Vorige week is geboren Sammy Monfils, zoon van Sanna en José Monfils, 49 cm. met een gewicht van 3130 gram.

Namens heel Roodenburg feliciteren wij de trotse ouders met deze zoon.

STAND VAN ZAKEN

Deze week heeft de jubileumcommissie vergaderd. Stap voor stap gaan we richting de  viering van het 90 jarig bestaan toe.

Tot donderdag 2 februari hebben zich 4 personen aangemeld voor de komende reünie. De reünie is bestemd voor de (oud) leden, die de 30 jaar gepasseerd zijn. Het is de bedoeling, dat er  in de eerste uren muziek op de achtergrond wordt gespeeld. Daarna moet het een ouderwetse feestavond worden, dus partners zijn van harte welkom.

De datum is zaterdagavond 27 mei en we starten omstreeks 19.30 uur.

Aanmelden bij Hans de Graaf.  Email :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanaf dinsdagmiddag zullen er ook aanmeldingsformulieren voor de reünie in het clubgebouw hangen, die u daar terstond kunt invullen.

Afgelopen dinsdag deden er over de 50 personen mee aan het klaverjassen en sjoelen. Op deze middag werden de eerste kaarten verkocht voor het koppelkaarten op zondag 11 juni. In totaal kunnen er 50 koppels meedoen. De prijs per koppel is € 30,-. Dit is inclusief koffie, een broodje en na afloop een maaltijd. Vrijdagavond werd er een bezoek gebracht aan de vrijdagavond kaartclub. Ik kan u één ding zeggen. De kaarten worden gretig afgenomen en vanwege de maaltijd is het maximum aantal deelnemers vastgesteld op 100. Van de 25 tafels zijn er inmiddels 12,5 tafels reeds geboekt.

HET VOETBALGEBEUREN

Twee wedstrijden op een heel veld en een voor de mini F spelers, die om 9.00uur al tegen de bal trapten.

De onder de 9 tweede team vertrok met 10 spelers richting Katwijk en won bij Quick Boys met 0-6.

Thuis speelden de onder 15 en onder 13 jaar. Onder toeziend oog van een scout van ADO/Den Haag werd er op het kunstgrasveld fanatiek gespeeld. Quick Boys leek met de overwinning te vertrekken, maar een schot ging er binnenkant paal weer uit. Aan de andere kant vloog een bal van Roodenburg via de buitenkant van de paal over de achterlijn. In de laatste seconde kwam Roodenburg nog langszij. Een dribbelende speler werd door middel van een duw in de rug uit balans gebracht en dat is nog steeds een opzettelijke overtreding. De penalty, die werd toegekend, was dus terecht. Aan de ene kant leidde dit tot vreugde, aan de andere kan was sprake van teleurstelling. Beide elementen behoren echter thuis bij het voetbal. Roodenburg onder de 15 kreeg Esto onder de 15 op bezoek voor een bekerwedstrijd. Dankzij individuele klasse werd door het team van Mohammed Azarfane een verdienstelijke overwinning behaald. De eindstand was 4-0 en dus gaat het team door naar de volgende bekerronde.

Roodenburg za 1 liet er geen gras over groeien. De uitwedstrijd tegen Oosterheem werd met 1-8 gewonnen.

Zaterdag 3 verloor met 0-1 en zaterdag 4 won met 4-3.

Op zondag heeft de zondag 1 weinig te vertellen in de uitwedstrijd tegen Bernardus. Het wordt 7-0 voor de Rijndijkers.

De zondag 2 komt met MMO 4 een remise overeen. De eindstand is 1-1.

DE THUISWEDSTRIJDEN VOOR KOMEND WEEKEND

Za.

11/02

09:30

Roodenburg JO11-1 - Voorschoten'97 JO11-7

co

 

Za.

11/02

09:30

Roodenburg JO9-1 - Rijnsb.Boys JO9-4

co

 

Za.

11/02

10:00

Roodenburg JO15-1 - Quick Boys JO15-2

co

 

Za.

11/02

12:00

Roodenburg JO17-1 - RCL JO17-3

co

 

Za.

11/02

12:30

Roodenburg 2 - Blauw-Zwart 2

co

 

Za.

11/02

14:30

Roodenburg 5 - Quick Boys 14

co

 

Zo.

12/02

11:00

Roodenburg 2 - Meerburg 8

   

DE UITWEDSTRIJDEN VOOR KOMEND WEEKEND

Za.

11/02

08:30

RCL JO11-9 - Roodenburg JO11-2

co

 

Za.

11/02

09:00

Haz. Boys JO13-1 - Roodenburg JO13-1

co

 

Za.

11/02

09:00

UDO JO9-3 - Roodenburg JO9-2

co

 

Za.

11/02

13:00

Blauw-Zwart 4 - Roodenburg 4

co

 

Za.

11/02

14:30

LVV Football Factory 1 - Roodenburg 1

co

 

Zo.

12/02

14:30

Taurus 1 - Roodenburg 1

   

 

ROODENBURG DOORDEWEEKS

dinsdag 7/2                 in het clubgebouw   14.00 uur klaverjassen / sjoelen

                                   in de corner  20.45 uur DFB bokal Bayern - Munchen - Wolfsburg of Barcelona - Atletico Madrid

woensdag 8/2             in de corner 20.45 uur DFB Bokal  Bor Dordtmund  - Hertha of  Leicester City Derby - County

vrijdag 10/2                 in het jeugdhonk  20.00 uur klaverjassen

ZIEKENBOEG

Ger Schoonderwoerd den Bezemer heeft een nieuwe heup gekregen. Op moment dat deze RB actueel uitkomt, ligt hij nog in het ziekenhuis. Namens Roodenburg wensen wij hem een voorspoedig herstel toe.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.