Roodenburg Actueel 2017 - week 4

SchlagweinBijTanteJansKejoBV

 

Roodenburg actueel nr 4

DE VOETBALCARTOTHEEK

Gedurende een aantal jaren bestaat dit fenomeen al. De voetbalcartotheek. Een kaartenbak met daarin kaarten met trainingsoefeningen. Sinds deze week hebben wij de eerste oefeningen voor de onder 9 jaar en onder 11 jaar op kaart gezet. De KNVB gaat aan de slag met nieuwe wedstrijdvormen, wij doen het vooral met nieuwe spelvormen. Bij spelvormen gaat het om het spelenderwijs leren van bepaalde technische / tactische vaardigheden. Bij wedstrijdvormen neemt het winnen een belangrijke plaats in. De kaarten zijn gemaakt op een A 5 formaat en zijn geplastificeerd.

VOORDELEN

De voetbalkaarten bevatten een oefening, die specifiek geschikt is voor kinderen van een bepaalde leeftijd. "Beginnende trainers" hebben vaak moeite om de juiste oefeningen te vinden voor hun groep. Ze gaan op zoek naar stof, die ze recent zelf hebben gehad. De voetbalkaarten zijn geplastificeerd , waardoor de trainer ze naar buiten kan meenemen, ook als het regent. Naast de organisatie, het oefenverloop, bevatten de kaarten trainerstips. Via de kaart wordt de trainer geattendeerd op zaken, waar hij op moet letten bij het geven van een bepaalde oefening. Wil een trainer nog eens een oefening herhalen, dan worden op de kaart vaak de variatiemogelijkheden aangegeven.

Met de voetbalkaart wordt er weer een nieuwe dimensie toegevoegd aan de Roodenburg jeugdopleiding.

DEZE WEEK

Het is dinsdagmiddag en mistig. Het Sportbedrijf is deze middag bezig met het borstelen van het kunstgrasveld. 's Avonds is het rustig in de corner en ziet een groepje mensen Marokko winnen van Ivoorkust.
Het jeugdtrainerkorps heeft op woensdag te maken met veel ziekteverzuim. De trainers Ramon en Leon meldden zich af. Toch zijn er 26 E en F pupillen en 7 mini F in de vrieskou in de weer en zijn de trainers Ralph en Selemon het, die de kinderen in beweging houden.

Deze week een verhaal over voetbal vitaal in Leiden. Roodenburg, FC Rijnland en FC Boshuizen komen daar niet goed af. FC Rijnland en FC Boshuizen hebben geen jeugd, Roodenburg heeft behalve bij onder 19 in alle leeftijdsgroepen een elftal. De gemeente zint op maatregelen. Fusie, ondersteuning.

De Leidse Sportfederatie en Gemeente Leiden hebben als uitgangspunt genomen, de ligging van de accommodaties. Nu is er op sociaal gebied wel een behoorlijk verschil of dat je zit in Noord of Zuid West, dan in het centrum of West.

Voor Roodenburg is er dus werk aan de winkel. Een hele klus, gelet op de opbouw van het jeugdledenbestand. Maar dat heb je als je gehele bevolkingsgroepen in bepaalde wijken wegstopt.

Na het verhaal over een armlastige club, hier het verhaal van de hoofdsponsor van de v.v. Katwijk.

Amateurclub en sponsors. In de Quote deze week een interessant verhaal van Diek Parlevliet,de "ongekroonde voorzitter" van Katwijk. Hij komt in zijn verhaal terug op de bestuurscrisis, waarbij de voormalige voorzitter en technisch manager kritiek spuide op de "te dominante Parlevliet". Deze kijkt hier nu lachend op terug. Die mannen dachten een percentage van de € 200.000 promotiepremie op te strijken. Toen heeft de rest van de vereniging tegen hen gestemd. Leuk zo'n verhaal, waarbij bestuurders meedelen met de pot! Een club als Roodenburg zou met zo'n bedrag ongeveer 12 jaar de veldhuur kunnen betalen.

En van de rijkdom schakelen we moeiteloos over naar stelen.

In de Telegraaf maakt Annemarie van Gaal deze week korte metten met de bestuurders van het deurwaarderskantoor BSR. Een bekende Leiderdorpse sport bobo is daar bestuurder van en zij kwalificeert BSR als een dievenbende, omdat er dubbele incassokosten in rekening zijn gebracht. Zij stelt rigoureuze maatregelen voor. De toezichthouder op de deurwaarders zal nu vast proberen om enkele bestuurders uit hun vak te zetten, maar moeten we niet verder gaan, stelt zij. Gerechtsdeurwaarders hebben een eed afgelegd waarbij zij zich houden aan de wet. Zij verklaren daarbij dat ze hun werkzaamheden "eerlijk en nauwgezet" zullen uitvoeren. Die Wet schrijft precies voor welke kosten ze in rekening mogen brengen. Het handelen heeft ongekend grote schade aangebracht aan de financiële sector. Hoe kun je een deurwaarder nog vertrouwen als ze dwepen met teksten als "betrouwbaar en meelevend", die een beroepseed hebben afgelegd en de boel flessen en geld aftroggelen van financieel kwetsbare mensen? Na zo'n aantijging zou je toch minstens een persverklaring verwachten of is het de week van de doofpot?

Laten we het na al deze wetenswaardigheden maar over voetballen hebben.

Onze trainer van de zondag Lotfy Omrani is deze week gestart met de KNVB cursus juniorentrainer van de KNVB bij DoCoS. Er zijn 22 cursisten en het is goed om kennis op te doen.

HET VOETBALGEBEUREN

Grasvelden zijn na een vorstperiode niet bespeelbaar. Op het kunstgras kan er zaterdag wel gespeeld worden.
De JO onder 9 tweede team speelt een puike pot en wint met 3-0 van Blauw Zwart.
De JO onder 11 2de team neemt het op tegen WVC. In een sportieve wedstrijd blijkt dat Roodenburg de bovenliggende partij is. De eindstand is 9-0.
De onder de 15 vertrekt onder leiding van Mo Azarfane en Yussef Bardaa, twee selectie spelers van de zaterdag richting de Bloemerd. Het team sprokkelt er weer een puntje bij. De eindstand wordt 2-2.

Op Noord is er de Roodenburg kraker van de week. Roodenburg za 4 en za 5 zitten in dezelfde competitie en moeten het tegen elkaar opnemen. De zaterdag 5 traint iedere week en daardoor wint de fitste ploeg. Zaterdag 5 wint het treffen met 5-1. Terwijl ik wandel speelt zondag 2 thuis tegen Bernardus 7. Roodenburg wint met 3-2.
De zondag 1 tegen Moordrecht is afgelast.

VERWONDERWANDELINGEN DOOR LEIDEN NOORD

Zondag gaf wethouder Paul Dirkse het startschot voor VERWONDER WANDELINGEN DOOR LEIDEN NOORD. In het Noorderpak, maar ook in Leiden Noord en Nieuw Leyden zijn er een drietal wandelroutes uitgezet. Je kunt de wandelingen apart lopen of met elkaar combineren. De wandelingen beginnen altijd bij ons in de buurt. De wandelingen zijn voor iedereen, jong, oud, goed ter been, met rollator of rolstoel, voor hardlopers en voor slenteraars. Iedereen, die de wijk willen leren kennen is welkom. Bij de wandeling is rekening gehouden met de bewoners van Overrhijn.

Boekjes met de wandelingen zijn m.i. beschikbaar in de kantine van volkstuinvereniging Ons Buiten. Deze kantine is op zaterdag geopend. Loop je deze wandeling op zaterdagmorgen, dan kan je op vertoon van het wandelboekje een gratis kopje koffie krijgen in het Gebouw.

Ongeveer 80 personen waren bij de opening aanwezig. Na de opening werden de deelnemers ingedeeld in verschillende groepen. Zelf zat ik bij de vogelspotters. In onze groep zagen we hoe 2 grote spechten een derde specht verjaagden. Bij de andere groep werd een goudhaantje gespot. De korte wandelingen zijn om in conditie te komen of te blijven zeer geschikt voor beginnende wandelaars. Iedere wandeling duurt ongeveer 1 uur.

ROODENBURG DOORDEWEEKS

dinsdag 31 januari                in  het clubgebouw  14.00 uur klaverjassen / sjoelen

                                              in de corner  21.00 uur Liverpool - Chelsea

donderdag 2 februari            in het clubgebouw  19.00 uur darten

vrijdag  3 februari                  in het jeugdhonk  20.00 uur klaverjassen.

HET WEDSTRIJDPROGRAMMA VOOR KOMEND WEEKEND THUIS

Za. 04/02 10:00 Roodenburg JO13-1 - Quick Boys JO13-4 co  
Za. 04/02 10:00 Roodenburg JO15-1 - ESTO JO15-1 be  
Za. 04/02 12:30 Roodenburg 4 - Oegstgeest 8 co  
Za. 04/02 14:30 Roodenburg 5 - DSO 11 co  
Zo. 05/02 11:00 Roodenburg 2 - MMO 4    

uit wedstrijden

Za. 04/02 08:30 Quick Boys JO9-8 - Roodenburg JO9-2 co  
Za. 04/02 12:30 Noordwijk 7 - Roodenburg 2 co  
Za. 04/02 12:45 DWO 3 - Roodenburg 3 co  
Za. 04/02 14:30 Oosterheem 1 - Roodenburg 1 co  
Zo. 05/02 14:00 Bernardus 1 - Roodenburg 1    

Er zijn nog wijzigingen mogelijk, omdat dit als een inhaalweekend beschouwd wordt.

 

FEESTAVOND

Het is tijd voor een feestje en die gaat plaatsvinden op zaterdagavond 25 maart a.s. Zo vaak is er geen feestje meer bij de Leidse voetbalclubs , dus is het tijd.

Waar kan men de kaarten kopen?

Bij  René en Mireille Zee        06 - 340 996 89
Mat de Boer                            06 - 162 147 85
Jean Marc van Steenbergen   06 - 293 932 90

Zegt het voort!

feestavond maart2017

 

            ZONDAG 11 JUNI    DE KOPPEL  KLAVERJAS MARATHON

    AANKONDIGING OM DEEL TE NEMEN AAN DEZE JUBILEUMACTIVITEIT

                         klaverjassen

AANVANG   11.00 UUR

ZAAL OPEN OM 10.00 UUR

TOEGANG € 15 PER PERSOON.

DIT IS INCLUSIEF, KOFFIE, SOEP EN ETEN.

ALLEEN VOORVERKOOP BIJ:

MAT  DE BOER                                            06 - 162 147 85
JEAN MARC VAN STEENBERGEN            06 - 293 932 90

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.