Roodenburg Actueel 2017 - week 2

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr  2

                  

                                               

OPROEP VOOR AANMELDING REUNIE LV ROODENBURG

Op 27 Mei 2017 zal er, vanwege het 90-jarige bestaan, een reünie voor oud-leden en oudere leden plaatsvinden. Net zoals bij de reünie van 5 jaar geleden hopen en rekenen wij weer op een grote opkomst.

De reünie zal weer gehouden worden in ons clubhuis en via deze weg hopen wij de (oud)leden te bereiken die het leuk vinden om naar deze reünie te komen. Als jij (oud)lid en geïnteresseerd in de reünie bent, dan kan aanmelding plaats vinden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Gaarne ook aangeven of je alleen of met partner komt. Op deze wijze krijgen wij inzicht in het aantal personen dat wij kunnen verwachten. Tevens kan dit emailadres gebruikt worden om meer informatie over de reünie te vragen.

Indien U geen email heeft, kunt U ook Uw  aanmelding sturen naar L.V. Roodenburg, Pieter Bothstraat 27, 2315AP Leiden.

Wij zouden het op prijs stellen als U ook Uw adres en telefoonnummer wilt opgeven. Wij zijn dan in staat om een bestand op te bouwen c.q. bij te houden om in de toekomst U ook te kunnen benaderen voor een eventuele nieuwe reünie. Uiteraard staat het U vrij om dit wel of niet te doen. Ook zijn wij benieuwd naar uw "Roodenburg-periode", zodat wij inzicht hebben uit welke jaren we de reünisten hebben.

Ook als je graag andere oud-leden wilt ontmoeten of (email)adressen van andere oud-leden kent, laat ons dat dan weten. Wij kunnen deze personen dan benaderen, zodat er veel oud-leden bij de reünie aanwezig kunnen zijn.

Daarnaast zijn wij op zoek naar elftalfoto’s, krantenknipsels en/of andere documenten. Indien deze gescand aangeleverd worden, dan kunnen wij ze op de website (www.lvroodenburg.nl), facebook en/of twitter plaatsen.

Op de website zullen we zoveel mogelijk de stand van zaken qua aanmeldingen bijhouden. Ook alle andere activiteiten rond het jubileum (toernooi 20/5, klaverjasmarathon 11/6) worden daar vermeld.

Dus mocht U de intentie hebben om deze reünie te bezoeken, geef U op. Ook als U nog niet zeker weet of U die datum wel kunt komen. Nu opgeven is geen verplichting om ook te komen, als later blijkt dat het U niet uitkomt.

Ondergetekende

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

adres -------------------------------------------------------------------------------------------------

postcode ......................   woonplaats ................................................................

eventueel e-mailadres ........................................................................................

meldt zich aan voor de reünie op 27 mei in verband met 90 jarig bestaan.

Ik kom met / zonder partner.

Mijn volgende Roodenburg vrienden zou ik graag deze avond ontmoeten.

1)  naam, adres, woonplaats, email.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

U kunt dit formulier toezenden naar LV Roodenburg, Pieter Bothstraat 27 2315 AP Leiden of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

DEZE WEEK

De week begint met een interview van Sipan Khalid op de website van www.leidenamateurvoetbal. nl. Aan Sipan wordt gevraagd, wat de verwachtingen zijn voor de tweede helft van het seizoen 2016/2017.

Het sportbedrijf begint het jaar met het aanbrengen van een middel op het kunstgras, waardoor er geen gras kan gaan groeien aan de zijkant van het veld.

Het secretariaat ontvangt een mailbericht van Quick Boys met het verzoek om het volgende kenbaar te maken aan onze leden. Bij Quick Boys kan men met ingang van 1/1/2017 niet meer contant betalen als men consumpties besteld. Betalen gaat daar op drie manieren:
- pinnen met een betaalpas

- contactloos betalen met een betaalpas.
- mobiel betalen (NFC).
Het niet meer kunnen betalen met contant geld komt voort uit malversaties in de kantine, waarmee onze Katwijkse vrienden werden geconfronteerd.


Op maandag wordt Mat de Boer geopereerd en voorzien van een nieuwe knie. Namens heel Roodenburg wensen wij hem een voorspoedig herstel toe.
Dinsdag wordt bericht, dat Nino Poulina ook volgend jaar de trainer zal zijn van de zaterdagafdeling van Roodenburg.

Woensdagavond oefent de zondag 1 tegen Boshuizen 2. Vele bekenden zijn er op het veld en er vallen veel doelpunten. De eindstand wordt 4-5.
Donderdagavond valt de regen gestadig, maar er wordt gewoon getraind. In het clubgebouw is het druk om de beide dart banen.
Vrijdag een verhaal van de Nederlandse bank. Het voetbal  is vatbaar voor witwassen. Banken en trustkantoren wordt gewezen om meer alert te zijn op bepaalde geldstromen. De waarschuwing geldt natuurlijk niet alleen voor het profvoetbal. In het hogere amateurvoetbal gaan er ook heel wat muntjes om.


Zaterdag een nieuw gezicht in de keuken. Topscoorder Sipan Khalid, kok van beroep, helpt deze morgen onze bezoekers. Onze huidige kantinebeheerder Dirk van der Zwart heeft aangegeven, dat hij het als kok wat kalmer aan gaat doen. Wordt er nieuw en jonger kooktalent klaargestoomd voor de toekomst?

Zondag is er wijkvoetbal. Op een besneeuwd kunstgrasveld spelen 22 mannen op een half veld  tegen elkaar. Op de andere helft zijn er kleine groepen vluchtelingen aan het ballen. In de corner zijn de oudere jeugdleden en jongere senioren te vinden. Er wordt gekeken naar het voetbal uit Engeland en Spanje. Ik zie uitsluitend eigen leden, die gebruik mogen maken van deze service van de club.

RENZO SCANU IS DE EERSTE ROODENBURG SCHEIDSRECHTERSCOORDINATOR

RenzoScanu

Afgelopen donderdag is Renzo geslaagd voor het diploma KNVB scheidsrechterscoördinator. Samen met leden van de v.v. Donk en Be Fair slaagde hij voor dit diploma. In het algemeen zijn het de grotere clubs, die werken met een scheidsrechterscoördinator, die deel uitmaakt van het jeugdbestuur. Roodenburg is in Leiden nu de club, die werk gaat maken van het arbitreren door de verenigingsscheidsrechters.

Namens de club feliciteren we Renzo met het behalen van zijn certificaat.

In de volgende RB actueel uitgebreid aandacht voor het scheidsrechtersplan van Roodenburg.

ROODENBURG DOORDEWEEKS

maandag 16 januari   in de corner    20.00 uur

                                   Afrikacup: Congo - Marokko

dinsdag 17 januari      in het clubgebouw   14.00 uur klaverjassen / sjoelen

                                   op het veld om 20.00 uur Roodenburg za 1 - RCL 2

donderdag 19 jan       in het clubgebouw  19.00 uur darten

Darten

vrijdag 20 januari        in het jeugdhonk  20.00 uur klaverjassen

zaterdag 21 januari     in het jeugdhonk   18.30 uur tafeltennis.

HET VOETBALGEBEUREN

In mijn vorige actueel heb ik geschreven, dat je als club niet alleen moet melden, wat er allemaal goed gaat, maar dat je de mindere zaken best mag benoemen. Wanneer teams 3 weken niet hebben gespeeld, dan verloopt de start niet altijd vlekkeloos. Ouders, die geen weet hebben dat zoonlief moet spelen. Meerdere Syrische kinderen, die deze morgen niet aanwezig zijn. Het vervoer naar uitwedstrijden verliep moeizaam. Je kan spreken van betrokkenheid, maar het communiceren met ouders, die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn, is een probleem, waar een club in Noord mee te maken krijgt.

De C1 verloor weliswaar met 9-0 van SJC C1, maar ze pakten het toch goed op. Een deel op de fiets naar Noordwijk en de tegenstander niet in de kou laten staan.
Dat zelfde gold voor de F1, die op bezoek ging naar Kagia. Uiteindelijk waren zij met 6 spelers.
De E2 moest het doen met 6 spelers en kreeg het laatste gedeelte steun met een zevende speler van F2. Ze wonnen met 8-2.
De E1 verloor van Docos E2 met 5-3.
De D1 begon evenmin compleet. Hier doet zich een ander probleem voor, waar een club met één elftal tegenaan loopt. De open dagen van het voortgezet onderwijs vinden plaats op de eerste zaterdagen van januari. Het kan dan voorkomen, dat je zo maar 3-5 spelers mist.
Wat je dan merkt is dat spelers vaak moeite hebben met een tegenslag. Ze willen niet meer spelen. We zijn al met te weinig.
Waar leer je als speler nu het meeste van? Als er meer tegenslag is / meer weerstand is dan gebruikelijk. Bij AJAX laten ze de 12 jarigen niet voor niets voetballen tegen 13-14 jarigen.
Melbi Raboen was destijds trainer van UVS en oefende tegen Quick Boys. Hij deed voor de wedstrijd de opstelling en noemde maar 10 namen op. "Bent u niet iemand vergeten ?"was de vraag van de spelers. Neen, we oefenen vandaag met 10 en hij liet gewoon een aantal spelers op de bank zitten.

De moeilijke omstandigheden hebben de teams toch goed weten te doorstaan en dat zorgt voor teamsfeer. Met zijn allen blijven voetballen, werken voor elkaar onder moeilijke omstandigheden. Heel veel mensen denken dat je alleen kan presteren onder de meest ideale omstandigheden. Trainen op kunstgras, spelen in een sterk team.. Maar hoe reageert een individu of een team als het niet allemaal zo loopt als men zich had voorgesteld?
De F1 verloor van Kagia met 6-0.
De F2 won van UVS met 2-1.
De E 2 won, de E1 verloor en de D1 boekte pas zijn eerste overwinning.
De B1 liep tegen zijn 2de nederlaag op. Tegen Quick Boys B4 werd het 4-0.

In plaats van onder de 17, 15 enzovoorts weer eens de duidelijkere indeling van de jeugdgroepen. De meeste spelers zijn meer aan deze nummering gewend.

De zaterdag 3 won thuis met 1-0 van Leidsche Boys 3.
Zaterdag 1 oefende tegen FC Rijnland zondag. De gasten wonnen uiteindelijk met 1-3 en dat had vooral van doen met meer routine en rust in de spelopvatting.

PROGRAMMA VOOR KOMENDE WEEK

DINSDAG  17 JANUARI    ROODENBURG ZA 1 - RCL 2  20.00 UUR

THUIS,  COMPETITIE EN BEKER

Za. 21/01 09:30 Roodenburg JO11-2 - Meerburg JO11-16G co  
Za. 21/01 09:30 Roodenburg JO9-2 - Meerburg JO9-9 co  
Za. 21/01 10:00 Roodenburg JO13-1 - Quick Boys JO13-4 co  
Za. 21/01 12:00 lsvv 1 - roodenburg zaterdag 1 oefen
Za. 21/01 14:30 Roodenburg 5 - Rijnvogels 6 be  
Zo. 22/01 14:30 Roodenburg 1 - VEP 1 co  

PROGRAMMA UIT   COMPETITIE EN BEKER

Za. 21/01 08:30 UVS JO11-4 - Roodenburg JO11-1 co  
Za. 21/01 11:40 HVV JO15-2 - Roodenburg JO15-1 co  
Za. 21/01 12:15 Kagia 3 - Roodenburg 3 be  
Za. 21/01 13:15 VVSB JO17-4 - Roodenburg JO17-1    

KOMENDE WEEK EEN TAFELTENNISTOERNOOI VOOR C JUNIOREN

De komende week worden er voorbereidingen getroffen voor een C junioren tafeltennis toernooi in het jeugdhonk. Voordat het toernooi begint, is het goed om de spelregels uit te leggen, wie er in het jeugdhonk mogen komen en kunnen meedoen.

Het tafeltennistoernooi is uitsluitend bedoeld voor de jeugdleden van Roodenburg, die de C junioren leeftijd hebben.


Let wel: Vriendjes, broertjes komen er niet in en de corner is op het moment dat het toernooi plaatsvindt, gesloten. Het is een teamgebeuren en geen wijkactiviteit.

Inschrijven kan komende maandagavond in de corner.

Tafeltennis

Het jeugdhonk dient men na gebruik in de oorspronkelijk staat en schoon achter te laten. Het bargebied is verboden gebied.

De speeldata , het speelschema en wedstrijdschema worden bekend gemaakt door de trainers / begeleiders. Mogelijk start men al doordeweeks, omdat het kunstgras besneeuwd is en bij vorst mogelijk wordt afgelast.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.