Roodenburg Actueel 2017 - week 1

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

Roodenburg actueel nr 1

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

EEN JUBILEUM ACTIVITEIT TOEGEVOEGD KLAVERJASMARATHON OP ZONDAG 11 JUNI

Op zaterdag 27 mei bestaat Roodenburg precies 90 jaar. Op die avond staat er een reünie gepland. Afgelopen dinsdag waren de organisatoren van de klaverjasmarathon present bij het wekelijks klaverjassen en sjoelen. Deze middag waren er 51 deelnemers.

Op zondag 11 juni wordt dit jaar de klaverjasmarathon gehouden. Een marathon in het kader van het 90 jarig bestaan. Het betreft koppelklaverjassen.

Om deel te nemen aan deze kaartmarathon, die bestaat uit 6 giftjes, dient men kaarten te kopen.

De organisatie is in handen van o.a. Mat de Boer en Jean Marc van Steenbergen.

Nadere informatie volgt.

KLEINE MO UIT DE BEATRIXSTRAAT.

Afgelopen donderdag was er op NPO 2 een uitzending te zien van kleine Mo uit de Beatrixstraat. Deze kleine MO (Mkadmi) speelt niet bij Roodenburg en het programma ging over de kloof tussen autochtoon en allochtoon. Volgens het Centraal Planbureau is die kloof niet verder toegenomen. Maar in de loop van de jaren zijn er wel witte en zwarte scholen en clubs ontstaan. De NPO heeft een serie gemaakt met als thema de kloof. Aan de orde komen onder anderen de kloof tussen stadsjongeren en plattelandsjongeren, die tussen flexwerkers en zij, die een vaste baan hebben, tussen hoog - en laag opgeleiden, tussen jongeren en ouderen.

De overheid, de instanties, clubs doen er alles aan om het nieuws "zo goed mogelijk te laten overkomen". Hoe de mensen het ervaren, die er mee geconfronteerd worden, met hen ontbreekt vaak de verbinding. Wie goed luistert naar de werkvloer, bemerkt dat er veel onvrede leeft. Douaniers in Rotterdam, die veel cocaïne het land zien binnenkomen, politieagenten, die niet de juiste middelen hebben om met Oudejaar op te treden. Duizenden werknemers, die door middel van het gemakkelijker kunnen worden ontslagen, thuis zitten. De ontevreden Nederlander, die straks zijn keuze gaat bepalen tijdens de 2de Kamerverkiezingen.

Een reportageploeg van de NOS was op bezoek in de Beatrixstraat en onder hen was een Marokkaanse cameraman. Mo vroeg of een Marokkaan ook cameraman kon worden, hij dacht dat Marokkanen alleen maar crimineel konden worden. Het ontroerde de filmers en gefilmden, zodat werd besloten om de kleine Mo een reportage te laten maken. Daarbij gaat hij o.a. op bezoek bij de burgemeester van Rotterdam Aboutaleb en bij Ali B. De burgemeester wees Mo er op dat je in Nederland best carrière kunt maken, maar daar zal je hard voor moeten studeren. Zelf roep ik tegen de oudere Marokkaanse jeugdspelers: Wil je een goede baan voor de toekomst, denk dan eens aan onderwijzer. Ali B wees de kleine Mo vooral op het feit, dat je niet alleen maar moet bezig zijn met "geld verdienen", maar dat je daarnaast moet schenken. Zorgen dat een ander dankzij jou er vooruit op kan gaan.

Dat schenken kan op vele manieren, het behoeft niet alleen materieel te zijn. Niet het geven van een cadeau of geldbedrag. Het schenken kan betekenen dat je tijd besteed aan onderen. Het is al vaak geschreven door taken binnen de club of een andere organisatie op te pakken. Alleen dan ontstaat een sterke gemeenschap. Iets, waar de maatschappij met de vele tegenstellingen, grote behoefte aan heeft. Samenwerken in 2017. Samen bezig zijn.

Het interview is uitgezonden op donderdag 5/1/2017 bij EenVanDaag en misschien is de uitzending voor een goede discussie met de oudere jeugdgroepen?

DEZE WEEK

Deze dagen staan in het teken van het schoonhouden van de diverse ruimten. Op woensdagavond is de grote kantine aan de beurt, op donderdagmiddag gebeurt de corner en op vrijdagmiddag wordt de kleedkamer schoongemaakt. Donderdagavond is de training van de zaterdagselectie weer begonnen, maar ook zaterdag 5 zoekt kleedkamer 10 op, om van daaruit richting het kunstgrasveld te gaan. Nu de dart borden er hangen en van Gerven wereldkampioen is geworden, neemt de animo om te gaan darten bij Roodenburg duidelijk toe. Zaterdag is de nieuwjaarsreceptie. Een goedgevulde kantine en een uitstekende band van 6 man zorgen voor een leuke sfeer. Dank aan de mensen achter de bar en in de keuken. Met verschillende hapjes worden de bezoekers door Martine getrakteerd.

JEUGDTRAININGEN BEGINNEN WEER.

Met ingang van maandag 9 januari starten de jeugdtrainingen weer voor alle groepen. We houden voorlopig de oude tijden aan.

DE COMPETITIE GAAT WEER STARTEN. DE THUISWEDSTRIJDEN Za.

14/01

09:30

Roodenburg JO11-2 - Voorschoten'97 JO11-16

co

Za.

14/01

09:30

Roodenburg JO9-2 - UVS JO9-4

co

Za.

14/01

10:00

Roodenburg JO13-1 - DSO JO13-3

co

Za.

14/01

12:30

Roodenburg 3 - Leidse Boys 1

co

Za.

14/01

14:30

Roodenburg 5 - UVS 3

 

DE UITWEDSTRIJDEN Za.

14/01

09:00

Kagia JO9-2 - Roodenburg JO9-1

co

Za.

14/01

10:00

DoCoS JO11-2 - Roodenburg JO11-1

co

Za.

14/01

10:30

SJC JO15-1 - Roodenburg JO15-1

co

Za.

14/01

14:00

Quick Boys JO17-4 - Roodenburg JO17-1

co

Za.

14/01

15:00

DWO 5 - Roodenburg 4

 

SFEERVOLLE NIEUWJAARSRECEPTIE

De band van Percey, dansmeester Isaac van Weerlee, een goed gevulde kantine. Alle ingrediënten voor een geslaagde receptie. Vooraf is een aantal zaterdagspelers bezig met een onderlinge wedstrijd. Voorzitter Raymond Keur houdt zijn speech kort tijdens de receptie. Hij verwijst naar het 90 jarig bestaan en het feit dat Xander Hartevelt op 20 mei een 7 tegen 7 toernooi wil organiseren. Een toernooi voor oude en jonge senioren. Hij roept de (oud) leden op om teams te gaan maken met spelers, waarmee zij vroeger of nog steeds bij Roodenburg tegen de bal hebben getrapt.

De B1 van 1992, De C1 van 2001, De A 1 van 1995, zondag 3 van 1998, u mag het zelf invullen.

Zelf kom ik vrijdag Ruud van Rijn tegen. Speler destijds van de A3 onder leiding van ome Jan Sierat. Ome Jan was vijf jaar geleden op de reünie en wandelt met zijn rollator nog steeds door de wijk. Ik vertelde Ruud dat het mooi zou zijn, als de oude A3 weer eens zou aantreden. De volgende namen schoten ons te binnen : Martijn Delmeer, Floris Fransen, Erik Rietkerk, Jan Keijser, François van Steenbergen, Patrick Petersen, Richard Laterveer. De anderen moeten die kunnen aanvullen.

Het is 2017 en we gaan beginnen.

Meer informatie treft u aan via de sociale media.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.