Roodenburg Actueel 2016 - week 52

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg logo

 

Roodenburg actueel nr  52

 

                CORNER FUNGEERT ALS OPVANG.

JEUGD ZOEKT DEZE DAGEN EEN WARME PLEK.

Deze weken is er geen training en toch brandt bijna iedere avond  licht in de corner. Een groot aantal jongeren van de club  loopt met zijn ziel onder de armen  Ze vervelen zich. Clubhuizen dicht en toch willen ze graag bij elkaar zijn. Een aantal is op Ramon Paardenkooper afgestapt met de vraag: Kun je de corner open doen, want we hebben niets te doen. We hebben het over de leeftijdsgroep 13 tot 21 jaar. Ramon heeft aan die oproep gehoor gegeven en nu zit het 's avonds stampvol. TV kijken, schaken, een praatje maken, het is een service die dankzij Ramon de club geeft in deze periode.
Een service, die bij de andere clubs ontbreekt en dat maakt de club als Roodenburg voor Leiden zo uniek. In de corner kunnen jongeren hun verhaal kwijt en er is sociale controle. Het jongerenwerk is in deze tijd vooral druk met zaalvoetbaltoernooien. Met bewondering kijk ik hoe alles loopt. De vraag, die ik mij stel is: Zullen ze dit ook later waarderen en nemen ze dan de taak van Ramon over?  Bij Roodenburg zie ik toch wel een tendens, dat jongeren willen meedoen. Een wedstrijd fluiten, de jongere jeugd trainen. Het is de basis voor saamhorigheid en verenigingsgevoel.

De andere manier van waarderen is het feit, hoe je de corner achterlaat na gebruik. Ruim je samen alles op of sloop je de tent en pak je de biezen? Waardering voor de ruimte en de spullen, waar je mag toeven is een onderdeel van de opvoeding. Samen thuis, samen opruimen. Zij, die bij andere clubs zijn opgegroeid , hebben vaak niet meegekregen wat verenigingsgevoel betekent. Voor hen is een vereniging een instituut , waar je vooral van moet profiteren. En is er geen profijt meer te halen, dan is de vereniging een gepasseerd station en zoekt men zijn heil verder.

Als u denkt dat Roodenburg voor deze opvang subsidie ontvangt, dan moet ik u teleurstellen. Geen cent!  Om de club toch iets aan inkomen te verwerven, wordt er stad en land afgefietst om goedkope drankjes en andere versnaperingen aan te bieden. Hierdoor kan de jeugd wat kopen en zien we blijde gezichten.

Ik zal u nog wat anders vertellen. Voor ieder jeugdlid geeft de gemeente Leiden een bedrag van € 2,00 tot € 4,00 subsidie per jaar aan de clubs. Dat bedrag houdt de gemeente in op de kleine huurschuld, die Roodenburg nog heeft aan de gemeente..

Dat Roodenburg de opvang in vooral de avond heeft overgenomen van andere instanties, is iets, waar men op Stadhuisplein 1 nauwelijks weet heeft.

Een reden te meer om het onder de aandacht te brengen.

DE NIEUWJAARSRECEPTIE EN HET ONDERLING TOERNOOI

==================================================

Het bestuur van de LV Roodenburg nodigt haar leden uit

voor de nieuwjaarsreceptie, die zal plaats vinden op

zaterdag 7 januari 2017, van 15.30 tot 19.00 uur.

Laten we met elkaar dan het glas heffen op het prille

nieuwe jaar, de aanstaande reünie in mei 2017 ter gelegenheid

van het 90-jarig jubileum en op een goede gezondheid voor

iedereen.

En uiterst belangrijk: op een goede toekomst op

Sportpark Noord.

Voorafgaand aan de receptie wordt een onderling

toernooi georganiseerd, dat zal starten rond 12.00 uur.

Het bestuur.

==========================================================

( JEUGD) TRAINERS OVERLEG.

Komende zaterdag 7 januari willen wij met alle ( jeugd) trainers bij elkaar komen. Het tijdstip wordt nog bepaald door jeugdcoördinator Leon. Jan zal een presentatie verzorgen met als thema " individueel verdedigen". Allerlei spelsituaties komen aan de orde, waarbij er steeds op een andere manier verdedigd moet worden.

===========================================================

DEZE WEEK

De laatste kaartmiddag van het jaar 2016 vond afgelopen dinsdag plaats. 45 personen bezochten het kaarten en wie er waren, treft u aan op de website en facebook pagina van Roodenburg. Aan de foto's was een Nieuwjaarwens toegevoegd.
Woensdagmorgen is de jeugdactiviteiten commissie in de weer. Pannavoetbal, airhockey wordt er gespeeld. Misschien speelt de mist een belangrijke rol, maar niet iedereen weet het Roodenburgveld deze morgen te vinden. Vrijdag wordt er  klaverjas gespeeld in het jeugdhonk. Zaterdag blijft alles gesloten.

=============================================================

ROODENBURG DOORDEWEEKS

dinsdag 3 januari              in het clubgebouw  14.00 uur klaverjassen/ sjoelen

woensdag 4 januari          in de corner  21.15 uur Real - Sevilla

vrijdag 6 januari                in het jeugdhonk  20.00 uur klaverjassen

zaterdag 7 januari            op het veld  12.00 uur onderling toernooi
                                             in het clubgebouw  15.30 uur nieuwjaarsreceptie

                                              

UIT HET LEIDSCH DAGBLAD VAN 31 DECEMBER

Dank Romijn

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.