Roodenburg Actueel 2016 - week 51

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 51

 

HET TOERNOOI OM DE ZIJLCUP

Dit keer werd het toernooi georganiseerd op de middag voor kerstavond. De organisatie was in handen van FC Rijnland en Roodenburg.

8 teams deden er aan mee. In twee poules van 4 teams werden er eerst een drietal voorwedstrijden gespeeld door alle teams.

Na 3 wedstrijden was de eindstand.

poule 1

Roodenburg za en Leiden 4 punten, Rijnland za 3 punten en Roodenburg zo 0 punten.

poule 2

Rijnland zo en LSVV 4 punten, UVS 3 punten en Lugdunum 0 punten.

Het vervolg van het toernooi luidt als volgt. De winnaar van poule 1 speelt tegen de laatste van poule 2 enzovoorts. Voordat de kwartfinales begonnen was er een half uur pauze. De teams gebruiken deze pauze om wat te eten en zich voor te bereiden op de wedstrijden waar het echt om gaat. Zo te zien, deed Lugdunum zaterdag het in de voorronden rustig aan. De spelers van de beide Roodenburg teams gebruikten de pauze om een half uur lang hard te schieten op de doelen. "Ze waren dus al moe , voordat de kwartfinales begonnen ".

De eerste kwartfinale ging tussen Roodenburg za en Lugdunum za. Lugdunum speelde afwisselend met 3-1 en 4 formatie, waarop de blauw zwarten het antwoord schuldig bleven. De eindstand was 2-0.

In de tweede kwartfinale tussen Leiden en UVS vielen er geen doelpunten en nam UVS de strafschoppen beter. De derde kwartfinale tussen Rijnland za en LSVV eindigde in 2-2, terwijl twee minuten voor tijd Rijnland nog met 2-0 voorstond. LSVV won via strafschoppen. De laatste kwartfinale tussen Roodenburg zo en Rijnland zo werd een 5-0 overwinning voor Rijnland.

In de halve finales won Lugdunum met 2-0 van LSVV 70 en won FC Rijnland met moeite van UVS.

In de troostfinale versloeg LSVV 70 UVS en dat leverde een bronzen plak op. De finale was voor FC Rijnland. Ze wonnen met 1-0 en mogen de Zijlcup in hun prijzenkast plaatsen.

Een woord van dank voor de organisatie is vanaf hier op zijn plaats

DEZE WEEK

Dinsdagmiddag was er Kerst klaverjassen en sjoelen. 48 personen deden mee en de organisatie had voor iedereen een prijs. Bij feestdagen wordt er altijd wat extra gedaan. Nog mooiere prijzen, zelfgemaakte rode wilde zalm salade , Hollandse garnalensalade.

De mensen genieten en tegelijkertijd zie ik deze week een TV uitzending van het Ouderenfonds. Zij zijn bezig met "eenzame ouderen" te betrekken bij activiteiten. Bij Roodenburg is het klaverjassen/sjoelen een moment voor een groot aantal mensen om elkaar te ontmoeten. Door mee te doen, wordt de mens actiever. Hij/ zij heeft een doel. Wat vaak ontbreekt zijn de mensen, die de organisatie voor een evenement op zich willen nemen. Dat zouden reguliere of eenmalige zaken kunnen zijn. Winnaar van het kaarten werd deze middag Jan Webster, tweede was Sien Kromwijk. Winnares bij het sjoelen was Rietje Hoek.

De derde kerstdag wordt er gewoon weer geklaverjast en gesjoeld. We maken de restjes op en wie zin heeft om aan te sluiten is van harte welkom. Verschillende Roodenburgers behoeven niet te werken en zij kunnen samen met de kaartclub het jaar afsluiten.

Op 31 december zal de kantine gesloten zijn.

Deze week trainen de C en B jeugd voor het laatst. Er wordt een partijtje gespeeld. Even gas terugnemen , want hoe frisser de spelers weer aan de start verschijnen, des te beter zijn ze geschikt om nieuwe leerdoelen op te pakken.

Op dinsdagavond is er een vergadering van de kantine medewerkers.

Donderdagavond is het "oude vierde"nog steeds in zijn strafschopgebied te vinden. Het wandelvoetbal kan deze avond gewoon gespeeld worden, mede doordat er versterking verschijnt vanuit de corner.

Deze week is de "oude toeter TV weggehaald in het clubgebouw en zijn er 2 dartborden opgehangen.

Vrijdagavond is er Kerst klaverjassen in het jeugdhonk. Een andere groep, een andere organisatie. Iedere groep kent zijn eigen sfeer.

Zaterdag zijn selectiespelers in de Zijlhal te vinden. Anderen gaan naar het clubgebouw, dat op deze zaterdagmiddag open is.

==================================================================

DINSDAG 27 DECEMBER OUDEJAARS KLAVERJASSEN/ SJOELEN

AANVANG 14.00 UUR Inschrijven vanaf 13.30 uur

Op gezellige wijze wordt het jaar 2016 afgesloten in het clubgebouw.

=================================================================

WOENSDAG 28 DECEMBER

AANVANG 10.00 UUR. VERZAMELEN OM 9.45 UUR

PANNA TOERNOOI AIRHOCKEY, TAFELVOETBAL EN TAFELENNIS.

WAAR? in het jeugdhonk en op het pannaveld.

VOOR WIE? Alle Roodenburg jeugdleden van onder de 11 en onder de 13 jaar. ( E en D pupillen)

=================================================================

ZATERDAG 31 DECEMBER IS CLUBGEBOUW GESLOTEN

=================================================================

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.