Roodenburg Actueel 2016 - week 50

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

Roodenburg actueel nr 50

 

 

EEN KORT VERSLAG VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING

Ongeveer 25-30 leden waren maandag 12 december aanwezig op de Algemene Ledenvergadering. Nadat de overleden Roodenburgers waren herdacht, kon de agenda worden vastgesteld. Er werd begonnen met het jaarverslag van de secretaris voor het seizoen 2015/2016. Het plan van de gemeente voor Vitaal Voetbal in Leiden werd toegelicht. Sportpark Noord blijft als sportaccommodatie gehandhaafd. Fusiepartners hebben zich nog niet aangediend. De gemeente Leiden wil een vitale club in Noord, maar wanneer het gaat over het vervangen van de overdekte zittribune, dan wil men er een "forse dug-out" voor in de plaats. Het bestuur heeft veel overleg gehad met de KNVB. Onderwerp was het bevorderen van een veilig sportklimaat. Na het verslag van de secretaris, volgden verslagen van de zaterdagafdeling, de zondagafdeling, de jeugdafdeling, de PR afdeling, de commissie Goed Gedrag, kantine comissie. De zaterdag 4 werd kampioen. De commissie Goed Gedrag kon melden, dat het aantal rode kaarten fors was afgenomen. De commissie kan via het digitaal wedstrijdformulier de wedstrijden controleren. Men richt zich nu op het aantal gele kaarten en met name naar spelers, die meerdere kaarten per seizoen pakken. Hierna volgde het financieel verslag. De kascommissie heeft de boekhouding gecontroleerd. De penningmeester is decharge verleend. Na het jaarverslag werden de jubilarissen gehuldigd. Johan van de Bogaard, Fred van der Kwaak, Willem Ruis en Maarten van Kooperen waren 50 jaar lid, Ricardo Oevern 25 jaar lid en Kees van der Voort vierde zijn 60 jarig jubileum.

BESTUURSMEDEDELING

Het zittende bestuur roept de leden op om mee te zoeken in het kader van het verjongingsproces van het bestuur.

Daarna waren er 2 presentaties. Xander Hartevelt presenteerde de voorlopige plannen van de jubileumcommissie. Voorlopig staat er op zaterdag 20 mei een 7 tegen 7 toernooi gepland, waarvoor teams van (oud) Roodenburgers en teams van Leidse verenigingen zullen worden benaderd. Het toernooi zal worden besloten met een feestavond. Op donderdag 25 mei vindt het toernooi om de Kooicup plaats. 4 poules van 5 teams kunnen we plaatsen op die donderdagochtend. 2 poules met teams van onder de 9 jaar en 2 poules met teams van onder de 11 jaar. Net als vroeger zouden alle Leidse teams moeten meedoen, maar er is ook interesse van teams van buiten de stad. Donderdagmiddag is het recreatietoernooi van de zondagsenioren. Dan wordt er 11 tegen 11 gespeeld. Dit toernooi heeft een multicultureel tintje. Op zaterdag 27 mei is de officiële reünie voor (oud) leden en hun partners van 30 jaar en ouder. Er zal die avond achtergrond muziek te horen zijn, maar het gaat vooral om oude verhalen op te rakelen. Hans de Graaf wordt de contactpersoon van de reünie. Mogelijk dat er nog meer activiteiten komen. Mocht u ideeën hebben, kom dan langs bij de vergadering van de commissie. Men vergadert donderdag 12 januari.

De andere presentatie was van Leon Kloos, de jeugdcoördinator. Leon berichtte over het jeugdplan en wees op het hebben van een veilig sportklimaat. Jeugdtrainers hebben deelgenomen aan een cursus sportief coachen. Daarnaast heeft Roodenburg een technisch jeugdplan, dat gebaseerd is op een mix van visies van de KNVB en de Duitse voetbalbond. De jeugdafdeling beschikt over een jeugdactiviteiten commissie en de meeste jeugdtrainers zijn gediplomeerd. De voorwaarden voor een goede opleiding zijn aanwezig en ten behoeve van de jeugd zijn er tijdens het seizoen diverse activiteiten georganiseerd. Het hebben van een corner en een jeugdhonk zijn een pré. De oudere jeugd kan naar voetbal op TV kijken en is er toezicht, dan kan het jeugdhonk worden gebruikt. Naast het technisch plan is er een scheidsrechterplan. Renzo Scanu volgt op dit moment een cursus scheidsrechterscoördinator bij de KNVB. Een aantal selectiespelers (zaterdag en zondag) en B en C junioren fluit momenteel de wedstrijden van de jeugd. Doordat de begeleiding van de teams steeds beter wordt, neemt het aantal nieuwe jeugdleden snel toe. De jeugdcommissie bestaat momenteel uit Leon Kloos, Renzo Scanu, Jan Lovink, Ralph KijkindeVegte en Gloire Kalangu. Het lijkt er op dat deze groep de komende maanden verder gesterkt wordt.

DEZE WEEK

Dinsdag ondergaat Jean Marc van Steenbergen een schouderoperatie. Jean Marc is assistent scheidsrechter bij de zaterdag, verzorger bij de zondag en is lid van de kantine commissie. Wij wensen hem een voorspoedig herstel toe.

Op dinsdagavond speelt de zaterdag 1 tegen Rijnvogels onder 23. De eindstand wordt 1-3. Een verslag treft men aan op www.leidenamateurvoetbal.nl. Ramon Paardekooper verzorgt deze avond de thee. De smaak is anders, dan de spelers gewend zijn. Paard gooit geen suiker maar zout in de thee en dat smaakt duidelijk anders. Op woensdag is het ook de dag van Paard niet. Ongeveer 45 kinderen voetballen op het kunstgrasveld, wanneer Paard het ballenhok betreedt. Hij wil het kunstlicht aandoen, terwijl dat al aan staat. Het gevolg is een donker trainingsveld en einde training. Want het duurt 20 minuten voordat men het licht weer kan aansteken. Om het seizoen toch sfeervol af te sluiten spelen Onder de 9, 1 en 2 een onderlinge wedstrijd op het kunstgrasveld.

Bestuurslid Ger van Gemert en administrateur Henny Slegtenhorst zijn deze avond op stap en op bezoek bij Foreholte. Daar vindt een bijeenkomst plaats met als thema "sportlink". Met sportlink worden een hoop digitale zaken van de KNVB uitgevoerd.

OPENINGSTIJDEN VAN DE KANTINE KOMENDE PERIODE

24 dec. 11.30 – 17.00 uur

31 dec. gesloten

7 jan. 11.30 – 19.00 uur (nieuwjaarsreceptie)

14 jan. 11.30 – 17.00 uur

21 jan. 11.30 – 17.00 uur

HET VOETBALGEBEUREN

Het is rustig en kalm weer voor de tijd van het jaar.
De onder de 11 eerste team speelt thuis tegen UVS tweede team. Na een ruststand van 3-0 begint UVS in de tweede helft aan een inhaalrace. De eindstand wordt uiteindelijk 4-4.
De onder de 15 eerste team neemt het in de beker op tegen Meerburg 4de team. Het is een echte bekerstrijd, waarbij Roodenburg maar net aan de winst kan pakken, ondanks het feit dat men vooral in de eerste helft vaak op de helft van de tegenpartij was te vinden.
Roodenburg zaterdag 3 bekert net als de C1 gewoon verder. Wanica Star 2 is de tegenstander voor het derde team. Roodenburg wint gedecideerd met 5-1.
Roodenburg 4 ontmoet op het hoofdveld Nieuwkoop 3. Met 4-6 wordt de wedstrijd verloren.
De uitwedstrijden leveren de volgende resultaten op.
De zaterdag 1 wint met dubbele cijfers de uitwedstrijd van WVC. Na 90 minuten is de stand 0-11.
De zaterdag 2 verliest in Oegstgeest met 2-1 van Oegsgteest/ UDO.
De zaterdag 5 laat er geen gras over groeien en wint met 1-5 van DSO 11.
De onder de 13 eerste team verliest van het derde team van UVS met 5-1.
Op zondag verliest de zondag 1 de uitwedstrijd tegen koploper ASW. In Waddinxveen wordt het 4-2.

KERSTKAARTEN / SJOELEN

DINSDAG 20 DECEMBER, AANVANG 14.00 UUR

Deze kaartmiddag staat in teken van de kerstviering. Voor alle deelnemers is er een prijs en onze kok maakt de salade klaar voor de cups. Thuis tijdens de kerstvakantie en meedoen?

Het kan. We beginnen om 14.00 uur en er wordt ingeschreven vanaf 13.30 uur

De deelname som is € 2,00 per persoon.

DE VOLGENDE KAARTMIDDAG IS OP DERDE KERSTDAG. Dit is op dinsdag 27 december a.s. Noteer dit alvast in uw agenda.

minipupillen

De jongste jeugd kwam zaterdag 17 december voor het laatst bij elkaar. Normaal zijn ze met 8-10 kinderen en de groep wordt getraind door trainer Ralph en gesteund door enthousiaste ouders.

In de laatste training moesten onze onder de 7 het opnemen tegen de ouders. Toch wisten zij de "ouders over de knie te leggen ", want ze wonnen hun partij met 10-9.

De vakantie breekt nu voor hen aan. De volgende training begint weer in de tweede week van januari.

De mini F oefenen iedere woensdagavond en zaterdagmorgen. Op woensdagavond spelen de kinderen van 18.00 tot 19.00 uur en op zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur.

ROODENBURG DOORDEWEEK

dinsdag 20 december in het clubgebouw 14.00 uur Kerst klaverjassen / sjoelen

vrijdag 23 december in het jeugdhonk 20 uur Kerst klaverjassen

zaterdag 24 december in sporthal de Zijl 10 uur Roodenburg zaalvoetbaltoernooi.

zijlcup2016

JEUGDTRAININGEN VAN MINI F, F, E en D pupillen gestopt
Vanaf 19 december tot 9 januari wordt er door de jongste jeugd niet getraind. Voor de E en D

pupillen is er op woensdag 28 december een activiteitenprogramma gepland. Hierover meer in de volgende RB actueel en op facebook.

 

HET BESTUUR WENST ALLE LEDEN, DONATEURS, SPONSORS EN SUPPORTERS GEZELLIGE KERSTDAGEN EN EEN GEZOND 2017 TOE.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.