Roodenburg Actueel 2016 - week 47

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 47

 

                        ZATERDAG 3 DECEMBER IS HET FEEST

voor de Mini F spelers, onder de 7 jaar en F , onder de 9 jaar.

Alle Roodenburg mini F en F spelers zijn om 10.30 uur van harte welkom voor een "Pietentraining".

Welke spelletjes ze gaan doen is een verrassing. Een ding weten wij zeker: In Spanje heb je hele goede voetballers zoals Messi, Ronaldo en die schijnen ook regelmatig te trainen met de Spaanse Pieten, die op bezoek komen.

Na de training is er een gezellig samenzijn in het jeugdhonk.

                                                                              ZwartePiet

                                    

===========================================================

KNVB MEDEDELING.

Seizoen 2017/’18: later beginnen en langer door in het amateurvoetbal?
Samen met amateurvoetbalclubs gaat de KNVB de mogelijkheid bespreken om het voetbalseizoen 2017/’18 later te beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. Vanuit voetballend Nederland werd de vraag opgeworpen waarom het seizoen niet overal na de zomervakantie begint en langer doorloopt. Met het opgestelde voorstel hoopt de KNVB het amateurvoetbal van dienst te zijn. Volledige selecties in voorbereiding en voetballen met mooi weer
Door pas volledig na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden, denkt de voetbalbond dat minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van
de competitie. Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer! Hoe de speeldagenkalender definitief wordt vormgegeven bespreekt de voetbalbond de komende periode met verenigingen door heel het land.
Amateurclubs hakken de knoop door

Naar aanleiding van de vraag uit het amateurvoetbal overweegt de KNVB om de competitie in 2017/’18 in het weekend van 23 en 24 september te starten. Dit geldt dan voor de A-categorie (1e tot en met 5e klasse mannen standaard en reserve, jeugd en vrouwenvoetbal) en de volledige categorie B in het amateurvoetbal. Het bekertoernooi start voorafgaand op 2 en 3 september met de eerste bekerpoulewedstrijden. Na drie bekerpoulewedstrijden, die allemaal in de daaropvolgende weekenden gespeeld worden, begint de competitie. In januari gaat de KNVB het land in om de plannen voor te leggen en samen uit te werken. Dit gebeurt op themabijeenkomsten, door heel het land, met clubvertegenwoordigers. Het is de insteek om uiterlijk voor 1 februari duidelijkheid te hebben over de speeldagenkalender van 2017/’18. Of het amateurvoetbalseizoen 2017/’18 inderdaad later gaat beginnen hangt af van de reactie van amateurclubs. Wil je hierover meedenken of een mening en/of suggestie geven? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

DEZE WEEK

Op dinsdagavond speelt Roodenburg zaterdag tegen Kagia voor de Koetshuyscup.

De grote kantine is deze avond open. Bestuurslid Henk Tegelaar is terug na een rondreis van 8 weken door Marokko. Het was een culturele rondreis, nieuw toptalent zat er niet in zijn camper.
De wedstrijd wordt door Roodenburg gewonnen met 3-2. Een verslag treft men aan op website
www.leidenamateurvoetbal.nl

De wethouder Dirkse wil de sportvelden hekken vrij maken in Leiden. Het hek bij Roodenburg staat al jarenlang open voor recreatief medegebruik. Accommodaties open stellen voor de buurt is in Noord al heel gewoon, maar je moet het reguleren. Is er training, dan kun je er geen bewoners door heen hebben lopen, die ook graag tegen een balletje willen trappen. Een beweegcoach, die aangeeft waar je kunt spelen, die toezicht houdt, die sportmateriaal uitreikt en inneemt, die het sporten organiseert, dat is de oplossing. In de huiskamer zou zo'n beweegcoach kantoor kunnen houden, want dan heeft hij goed overzicht op wat er op "zijn velden"gebeurt.


Vrijdagavond neem ik deel aan een programma over opvoeden in de wijk. Roodenburg wordt beschouwd als wijkclub en dan moet je voeling houden met wat er in de wijken gebeurt rondom Roodenburg. ( Merenwijk,de Kooi, Leiden Noord, Groenoord).

Er worden 3 films getoond. Een film over karate, waarbij de leerlingen leren om zich weerbaar op te stellen. In de werkgroep geef ik aan wat het belang is van teamsport. Jongeren moeten leren hoe men met elkaar omgaat. Dan bedoel ik medespelers, tegenstanders, scheidsrechter, ouders. Dat geldt voor allochtoon en autochtoon.

Eén van de belangrijkste plekken om dat te leren is de sportvereniging, waar teamsport wordt beoefend. Mensen van de wijkvereniging uit de Merenwijk nemen dit mee in hun toekomstplanning. Belangrijk is dat jongeren, die teamsport beoefenen ook steun krijgen van hun ouders als ze 13 jaar en ouder zijn. Bij de jongste jeugd willen ouders nog meekomen, maar zijn ze 13 jaar en ouder, ook dan is de support van ouders misschien nog wel belangrijker. Het was een nuttige bijeenkomst, vooraf gegaan door een uitstekende maaltijd van de Powwervaders. Dit zijn vaders, die om de twee weken een maaltijd koken in het buurthuis.


HENK DE ROMIJN OVERLEDEN.

Afgelopen dinsdag is de oud - aanvaller van Roodenburg Henk de Romijn op 84 jarige leeftijd  overleden. Henk was de vader van Henny de Romijn. ( oud profspeler)

Henk was eind van de jaren 50 aanvaller van Roodenburg. Hij vormde de voorhoede met onder andere Theo Guldemond , Henny Choufoer en Bart Ouwerkerk. Henk heeft altijd iets ondeugends over zich gehad en je kon er nooit kwaad om worden. Wanneer zijn oogjes gingen fonkelen, dan ging er iets gebeuren. Als aanvaller probeerde hij vaak zijn tegenstanders uit hun spel te halen. Ineens "werd er dan geknepen". Henk werd door het bestuur ook voor een aantal wedstrijden geschorst, omdat hij als Roodenburger had meegespeeld in een wedstrijd van het illegale betaalde voetbal. Na Roodenburg maakte Henk vooral furore als middenvoor van VTL. Na zijn voetbalcarrière was hij jarenlang ieder weekend op de club te vinden. Kijkende  naar de verrichtingen van zoonlief, een biljartje leggen op de zaterdagmiddag en op zondagmorgen  was het tijd voor gebakken vis. Daarna moest de vis natuurlijk zwemmen. Verder waren Henk en Door lid van de weekenders. Een paar jaar geleden was Henk nog aanwezig, tijdens een nieuwjaarsreceptie op de club. Daar werd de onderstaande foto geschoten.

In de zomer sprak ik Henny nog op een terras in Leiden. "De gezondheid van mijn vader gaat snel achteruit ", maar vergeet één ding niet. Eigenlijk is hij 170 geworden.

We zullen Henk missen, want hij was altijd opgewekt en in voor een geintje.

Namens de vereniging wensen wij Door en de overige familie veel sterkte met het dragen van dit verlies.

HenkDeRomijn

De crematieplechtigheid is dinsdagmiddag 29 november om 12.15 uur.

 

SCHEIDSRECHTERS VOOR FLUITEN JEUGDWEDSTRIJDEN.

Tot nu toe hebben zich 5 scheidsrechters aangemeld bij Renzo Scanu voor het fluiten van jeugdwedstrijden van Roodenburg. Het plan is, dat we voor deze personen een cursus gaan plannen. Het betreft de KNVB opleiding voor pupillen scheidsrechter. Wilt u ook meedoen of een wedstrijd fluiten? Stuur dan een e-mail naar Renzo. Zijn e-mailadres is

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ROODENBURG DOORDEWEEKS

dinsdag 29 november            in het clubgebouw  14.00 uur klaverjassen/ sjoelen

vrijdag 2 december                in het jeugdhonk  20.00 uur    klaverjassen

zaterdag 3 december             in het jeugdhonk  10.30 uur    Het Sinterklaasfeest voor onder de 9 en onder de 7 jaar.

zaterdag 3 december             in het clubgebouw  16.00 uur live muziek na Roodenburg - Leiden

 

HET VOETBALGEBEUREN

Met een energiedrank vooraf hadden de spelertjes van Lugdunum onder de 9 jaar voldoende brandstof tot zich genomen om ten strijde te gaan tegen het tweede team van Roodenburg onder de 9. De einduitslag was 1-8 voor de GroenWitten.
De onder de 11 tweede team nam het op tegen ARC en liep tegen een nederlaag aan. De meiden van ARC wonnen met 1-3.
De onder de 11 eerste team was in Zoeterwoude Dorp te sterk voor SJZ derde team. Het werd 1-3.
De onder de 15 kwam van een Koude Kermis thuis. ASC onder de 15 eerste team had een aantal snelle spitsen, die rapper waren dan onze verdedigers. Met 2-7 gingen de punten terug naar Oegstgeest.
De onder de 13 eerste team speelde een goede uitwedstrijd tegen Meerburg. De ruststand was 3-1 en het werd uiteindelijk 4-1 voor Meerburg.
Roodenburg JO onder 9 eerste team speelde pas om 13.15 uur bij UDO.  Trainer Leon mocht een keer uitslapen. Tegen UDO 4 werd het 3-4.
De zaterdag 3 won de thuiswedstrijd van DWO 3 met 3-1.
Roodenburg 4 won de uitwedstrijd tegen Oegstgeest 8 met 3-4.
Het tweede verloor met 0-3 van Noordwijk 7 .
De JO onder de 17 eerste team was duidelijk te sterk voor Foreholte vijfde team. Het werd 8-1. De ploeg is nog steeds ongeslagen.
De zaterdag 1 won de uitwedstrijd tegen Wassenaar met 1-3. Komende zaterdag staat  de derby tegen Leiden op het programma. Om in het voetspoor van Leiden te blijven, dient er te worden gewonnen. Leiden staat op de 4de plaats met 23 punten, Roodenburg heeft 19 punten. Na de wedstrijd is er live muziek.
Op zondag wint de zondag 2 met 7-1 bij MMO 3.
Tevens 
blijkt op Leidenamateurvoetbal dat de zondag 1 een peloton aan zieken had, waardoor ze geen team op de been konden brengen.

HET PROGRAMMA VOOR KOMEND WEEKEND ( THUIS)

Za. 03/12 09:30 Roodenburg JO11-1 - Lugdunum JO11-2 co  
Za. 03/12 09:30 Roodenburg JO9-1 - VVSB JO9-3 co  
Za. 03/12 10:00 Roodenburg JO13-1 - Voorschoten'97 JO13-5 co  
Za. 03/12 12:30 Roodenburg 2 - ST UDO Oegstgeest 2 co  
Za. 03/12 14:30 Roodenburg 1 - Leiden 1 co  
Za. 03/12 14:30 Roodenburg 5 - Voorschoten'97 11 co  
Zo. 04/12 11:00 Roodenburg 2 - GOL Sport 6 co  
Zo. 04/12 14:30 Roodenburg 1 - VEP 1    

PROGRAMMA UITWEDSTRIJDEN

Za. 03/12 08:30 Ter Leede JO11-5 - Roodenburg JO11-2 co  
Za. 03/12 10:45 Nispen van JO17-1 - Roodenburg JO17-1 co  
Za. 03/12 11:15 UVS JO15-2 - Roodenburg JO15-1 co  
Za. 03/12 13:00 SEV 4 - Roodenburg 3 co  
Za. 03/12 14:30 UVS 3 - Roodenburg 4    

====================================================================

BENT U ERBIJ?

ZATERDAGMIDDAG 3 DECEMBER VANAF 16.00 UUR

                                                                DjGer

                                   

LIVE MUZIEK NA AFLOOP VAN DE WEDSTRIJD ROODENBURG - LEIDEN

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.