Roodenburg Actueel 2016 - week 45

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 45         

 

DEZE WEEK

De oude foto's en verhalen, die we regelmatig publiceren in aanloop naar het 90 jarig bestaan, zorgen voor reacties. Vorige week stond er in de actueel en op de website een foto van het bestuur van 1957. Deze reactie ontving ik van Dick Bonnet.

Leuke stukjes uit de oude doos.

Bij de foto van het bestuur wordt  bestuurder Lek genoemd als Eddy. Hij heette niet Eddy maar Gerard maar had als bijnaam Eddy omdat hij tijdens feestavondjes van Roodenburg altijd een paar liedjes van Eddy Christiani zong. Hij kwam altijd mijn moeder halen om te dansen want mijn vader kon helemaal niet dansen.

groetjes Dick Bonnet.

Dinsdagmiddag  is er klaverjassen. Twee nieuwe deelnemers melden zich. Henk 1 en Henk 2 met dezelfde achternaam versterken de groep. 's Avonds speelt de zaterdag 1 voor de Koetshuiscup bij Docos. Het is koud en nat en het weer. De zaterdag speelt zijn potje mee , maar verliest de wedstrijd met 2-1.

Woensdag traint de jongste jeugd onder leiding van Leon en Khalid Makkor, die stage loopt als leerling ROC Sport en Bewegen. Roodenburg is een geweldige leerplek, want naast dat je het trainersvak leert, doe je ervaring op met het omgaan met diverse culturen. Deze avond worden de nieuwe partijvormen van de KNVB getest.

Op Leiden Amateurvoetbal is Nino Paulina, onze hoofdtrainer van de zaterdag actief met een videoverslag. Vanuit de kantine interviewt hij als vlogger onze eerste elftal speler Leroy Brooks. Een leuk interview, dat u zeker moet zien. Eigenlijk is het niet Leroy Brooks , maar Meester Brooks. Leroy heeft namelijk zijn Meestertitel behaald aan de Leidse Universiteit.

Donderdagavond trainen de onder 15  en onder 13 jaar in de stromende regen. Het opkomst is hoog. Voor een beetje regen blijft men niet thuis. De trainers Mo, Ramon en Ronald houden de "spelers goed in beweging".

Zaterdagmorgen wordt er volop gespeeld. De jeugdwedstrijden van onder de 9 en onder de 11 jaar worden gefloten door spelers van het onder de 17 team. Het behoort bij het scheidsrechterplan. De oudere jeugd, die verantwoording krijgt voor de jongere jeugd. Leren leiding geven. Velen hebben er moeite mee, of moet ik zeggen hoofdpijn. Er zijn er veel te weinig die leiding durven te nemen, dus moet het van jongs af aan worden aangeleerd. Ze krijgen verder inzicht hoe een vereniging in elkaar steekt. Ook dat is een stukje opleiding. Na de wedstrijd evalueert Renzo Scanu, de scheidsrechterscoördinator met hen het spelgebeuren. Van de tegenpartij ontvangen Hicham, Mohammed en Anass de complimenten. Als jeugdafdeling denken wij er aan om een pupillen scheidsrechterscursus te geven. De jongens leren er van en de bond krijgt er weer een aantal gediplomeerde arbiters bij. Als allen er voordeel van hebben, moet je dan als vereniging deze cursus betalen? Dit is duidelijk iets voor een subsidie of sponsoring.

In het clubgebouw wordt deze week "het sneetje Rian " geïntroduceerd in de keuken.

PROGRAMMA KOMEND WEEKEND THUIS

Za. 19/11 09:30 Roodenburg JO11-1 - RCL JO11-4 co  
Za. 19/11 09:30 Roodenburg JO9-1 - Noordwijk JO9-4 co  
Za. 19/11 10:00 Roodenburg JO15-1 - RCL JO15-2 co  
Za. 19/11 12:00 Roodenburg JO17-1 - VVSB JO17-3 co  
Za. 19/11 12:30 Roodenburg 3 - SEV 4 co  
Za. 19/11 12:30 Roodenburg 4 - UVS 3    

PROGRAMMA UIT

Za. 19/11 09:45 Blauw-Zwart JO9-5 - Roodenburg JO9-2 co  
Za. 19/11 10:00 UVS JO13-3 - Roodenburg JO13-1 co  
Za. 19/11 11:30 WVC JO11-4 - Roodenburg JO11-2 co  
Za. 19/11 12:30 ST UDO Oegstgeest 2 - Roodenburg 2 co  
Za. 19/11 14:30 WVC 1 - Roodenburg 1 co  
Za. 19/11 16:15 Voorschoten'97 11 - Roodenburg 5 co  
Zo. 20/11 10:00 GOL Sport 6 - Roodenburg 2 co  
           

HET VOETBALGEBEUREN.


De JO onder de 9 tweede team moet al vroeg uit de veren. Een uitwedstrijd bij FC Lisse staat op het programma. Het team van Richard van Rijn moet de punten laten aan de Lissenaren.
Thuis spelen de onder de 11 eerste team tegen MMO. In de rust staat het 3-0 voor MMO en zijn de meegereisde ouders uit Hoogmade goed geluimd. Na de wedstrijd ontmoet ik ze weer en is de stand 4-3 voor Roodenburg. "Jan, een paar cadeautjes weggegeven,". Maar wel de juiste manier hoe je het spel van deze kinderen moet inschatten.
De JO onder de 11 tweede team speelt een uitwedstrijd tegen Lugdunum. Ze komen ruim voor en Lugdunum probeert hen in de tweede helft in te halen. Roodenburg wint uiteindelijk met 4-7 . Daarbij worden ze luid geholpen door Aboutaleb Bagha, die als vader meehelpt met de coaching.
De JO 9 eerste team staat in de rust met 1-0 achter tegen SJC tweede team. In de rust spreekt trainer Leon waarschijnlijk magische woorden, want het team komt herboren de kleedkamer uit en wint uiteindelijk met 4-1.
De onder de 13 jaar gaat op bezoek bij Rijnsburgse Boys tweede team. Bij dit team is er duidelijk sprake van progressie. Nipt wordt er verloren met 4-3.
De onder de 17 wint de thuiswedstrijd tegen UVS onder 17 4de team.
De zaterdag 1 laat steken vallen. Kon men dinsdagavond nog mee komen tegen Docos, tegen VVSB ging het mis. Te onrustig spel en een paar keer balverlies  zorgden er voor dat VVSB steeds aan de leiding kwam. Na de 2-0 kwam Roodenburg nog op 2-2, maar het tweede doelpunt werd in tweede instantie afgekeurd op advies van de grensrechter. Bij dit tweede doelpunt vond er een botsing plaats tussen de VVSB keeper en de inkomende spits. Met een kaakbreuk moest de ongelukkige keeper naar het ziekenhuis worden getransporteerd. Nadat de ziekenwagen was vertrokken, maakte VVSB 3-1 en wist de overwinning vast te houden. Roodenburg kwam niet verder dan 3-2.
Zaterdag 3, 4 en 5 wonnen allen hun wedstrijd.
Zaterdag 2 speelde in Voorschoten gelijk.
Op zondag wint de zondag 2 met 4-2 van Lugdunum 2.
De zondag 1 won eveneens met 4-2 en nam wat afstand van de andere twee Leidse laagvliegers.

PROGRAMMA DOORDEWEEKS

dinsdag 15 november            in het clubgebouw  14.00 uur                                                klaverjassen/ sjoelen

donderdag 17 november       in de bestuurskamer  19.30 uur                                                jubileumcommissie.

vrijdag 18 november              in het jeugdhonk  20.00 uur                                                klaverjassen

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.