Roodenburg Actueel 2016 - week 43

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr  43

DEZE WEEK

Bij het verwijderen van één contactpersoon verdwijnt er een gehele verzendlijst. Mensen, die geen RB actueel zondagavond hebben ontvangen en toch graag iedere week het Roodenburgnieuws in hun e-mailbox willen ontvangen, kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik zet u dan op de verzendlijst.

Op maandagavond vindt de bijeenkomst van sportief coachen plaats in het jeugdhonk. Het gaat dit keer niet hoe je een oefening doet op het trainingsveld. De trainer wordt geconfronteerd met de manier, hoe hij de spelers aanspreekt en hoe hij met spelers/ ouders omgaat. Aan de bijeenkomst doen de F, E en D trainer mee. De E en D trainer hebben het diploma juniorentrainer en pupillentrainer gehaald bij de  KNVB. Onze trainers zijn allen gediplomeerd, maar geven aan dat ze veel leren op het gebied van coachen en omgaan met spelers en een team. Komende woensdag is de tweede bijeenkomst. Dan gaat men in op het coachen in de praktijk en wordt het dus een leerzame avond.

Dinsdagmiddag zijn er 50 deelnemers bij het klaverjassen  / sjoelen. Als thema is er gekozen voor 90 jaar HEMA. Een aantal prijzen is voor deze middag gekocht bij deze jubilaris.

De wedstrijd SJZ - Roodenburg in het kader van de Koetshuiscup haalt het einde niet. In de rust besluiten de Roodenburg trainers om met het elftal het veld te verlaten. Niet de scheidsrechter besloot met verder te gaan, Roodenburg stapte van het veld af.

Er zijn twee lezingen over het wedstrijdverloop. Het is achteraf jammer dat er geen verslaggever was van LeidenAmateurvoetbal. Die had met zijn neutrale blik veel kunnen verduidelijken.

Op woensdagavond zijn Henny en Anita in de weer om de voetbaltenues uit te reiken aan met name nieuwe leden. Er zijn de laatste tijd nogal wat aanmeldingen geweest.  Het blijkt dat er toch te weinig is besteld om alles uit te reiken. Haast zal er worden gezet om de jonge voetballers te voorzien van een tenue, zodat ze kunnen gaan meedoen aan de competitiewedstrijden.

Donderdagmorgen wordt het veld geschraald door middel van zand.

Na de wedstrijd van de zaterdag 1 is er een DJ. Diverse pseudo artiesten doen hun best  om hun kwaliteiten te laten zien. Een oude rakker , die de gehele middag heeft zitten klaverjassen, weet de dansvloer te vinden. Wanneer een andere artiest optreedt, dan zien we ineens een polonaise van onze zaterdagploeg.

PROGRAMMA DOORDEWEEKS

dinsdagmiddag 1 november  in het clubgebouw  14.00 uur

                                               klaverjassen / sjoelen.  Italiaanse week

dinsdagavond 1 november    in de corner               
                                              20.45 uur championsleague PSV - Bayern Munchen.                        

woensdag 2 november          op het veld. 
                                              18.00 uur praktijkgedeelte sportief coachen

woensdagavond                     in de corner 
                                               20.45 uur
championsleague Dordtmund - Sporting

donderdag 3 november         in de bestuurskamer  19.30 uur vergadering jubileumcommissie

vrijdag 4 november                in het jeugdhonk  20.00 uur klaverjassen.

HET VOETBALGEBEUREN

De bal rolt al vroeg voor de JO 9 eerste team. Tegen Katwijk JO 4 wordt er met 2-4 gewonnen. De JO 9 tweede team speelt thuis tegen Foreholte J) 7. De Voorhouters gaan met de overwinning aan de haal. Het wordt 1-4. De JO 11 eerste team speelt uit in Alphen. In de laatste minuut maakt ARC 4 nog gelijk en eindigt de wedstrijd in 4-4. De JO 11 tweede team speelt zijn eerste wedstrijd. Het wordt een doelpuntrijke wedstrijd. De eindstand is 9-5. De JO 13 eerste team speelt tegen WVC eerste team. De ploeg komt op 2-0 voor, maar kan de voorsprong niet vasthouden. Het team zakt terug naar achteren. WVC wint uiteindelijk met 2-6. De JO 15 eerste team had thuis nog gewonnen met 2-0 van SJZ JO 15. Toen viel op dat SJZ goed partij gaf en de wedstrijd overnam. In de thuiswedstrijd liep Roodenburg tegen zijn eerste nederlaag op. Het werd 5-0 op sportpark Haasbroek .

De onder de 17 kwam bijna in aanmerking voor de blauwe kaart. Niet alle spelers, die in de beker uitkwamen, uitkomend in de 2de klasse wilde zich meten in de 4de klasse. Met 9 B junioren en aangevuld met C junioren werd het een doelpuntrijke wedstrijd. MMO Jo onder 17 eerste team tegen Roodenburg onder 17 werd nu 6-7.

De zaterdag 1 speelde thuis tegen FC Rijnland za. (Het Oude GHC).  Roodenburg won deze Leidse derby met 5-1, maar toch waren er momenten dat Roodenburg flink uit de organisatie speelde. FC Rijnland wist hiervan niet te profiteren en toen Roodenburg de derde goal scoorde, was het met de weerstand van de nieuwe Morsbewoners gedaan.

Roodenburg 3 won van Oosterheem met 3-6 . Roodenburg 4 en Roodenburg 5 speelden beiden gelijk met  3-3 en  2-2- tegen Voorschoten 11 en Oegstgeest 8. Wedstrijden dus, die later in de middag gespeeld werden.

Op zondag wint het 2de zondag team de uitwedstrijd tegen Foreholte (1-3). De wedstrijd van de zondag 1 levert wederom een groot aantal doelpunten op. Floreant wint de doelpuntrijke wedstrijd met 4-7. Wanneer je zoveel doelpunten tegen krijgt, dan is er maar 1 devies: het doel dichtspijkeren met het gehele team. Doelpunten voor worden er voldoende gemaakt, met zijn allen de bal tegenhouden vraagt opoffering.

DE JUISTE VOETBALMENTALITEIT?

Voetballen is een teamsport en samen leer je niet alleen voetballen, maar je leert ook hoe je met elkaar moet omgaan. De begeleiding is er om dat proces te begeleiden. Komende woensdag zal het sportief coachen in praktijk worden gebracht als tweede onderdeel van het traject, dat onze trainers volgen.

Met groepen moet je afspraken maken.

Eigenlijk komt het neer op 6 afspraken, wil je samen op de leukste manier sport beleven.

1. Wij helpen elkaar. Samenspelen/ samenwerken, dat begint het mee als je teamsport bedrijft.
2. Wij vertrouwen elkaar. Een belangrijk aspect. Je gaat een wedstrijd spelen met je team en dan moet je op elkaar aan kunnen. De laatste week hebben we wat weglopers bij de onder de 17 gehad. Weggelopen, dus niet te vertrouwen voor medespelers en begeleiding.
3. We lachen niet uit. Belangrijk is dat men medespelers en tegenstanders niet belachelijk maakt. Respect tonen bepaalt jouw persoonlijkheid.
4. Niemand speelt de baas. In een team doe je het samen en iedereen is gelijk. Die hiërarchie komt nog wel eens in gevaar. Iemand met een grote mond kan nog wel eens de baas willen spelen. Spelers, die door zijn gedrag geobsedeerd zijn, volgen hem klakkeloos, tot dat ze door hebben, dat zijn woorden weinig betekenis hebben.
5. Niemand doet zielig. Soms zit het tegen. Zoek dan niet de schuld bij een ander. De trainer was niet goed, de scheidsrechter kon er niets van, we spelen maar vierde klasse en zijn veel beter. Zielig doen, omdat je zelf niet hard wil werken om het beter te doen. Teleurstellingen zijn er om overwonnen te worden. Je wordt pas een goede speler als je daar mee kunt omgaan. Bent u ook zo benieuwd hoe El Ghazi zich als profspeler verder zal ontwikkelen?
6. We respecteren ons zelf en anderen. Wanneer je weet hoe jij en je medespelers als team kunnen en moeten functioneren, wanneer je elkaar helpt als het tegenzit en niet gaat wijzen naar degene, die een fout heeft gemaakt, dan heb je de juiste mentaliteit om als team te spelen.

Mis je deze mentaliteit, dan zal het nooit wat worden en moet je gauw stoppen met voetballen, want je medespeler, je trainer zullen zich ergeren.

WEDSTRIJDPROGRAMMA THUIS  29-10-2016

Za. 05/11 09:30 Roodenburg JO11-1 - Koudekerk JO11-2G co  
Za. 05/11 09:30 Roodenburg JO9-1 - Quick Boys JO9-3 co  
Za. 05/11 10:00 Roodenburg JO15-1 - Ter Leede JO15-2 co  
Za. 05/11 12:00 Roodenburg JO17-1 - FC Lisse JO17-4 co  
Za. 05/11 12:30 Roodenburg 3 - RCL 4 co  
Za. 05/11 12:30 Roodenburg 4 - Forum Sport 5 co  
Za. 05/11 14:30 Roodenburg 5 - DWO 5 co  

HET WEDSTIRJDPROGRAMMA UIT

Za. 05/11 08:30 DoCoS JO9-3G - Roodenburg JO9-2 co  
Za. 05/11 09:00 DOSR JO11-4 - Roodenburg JO11-2 co  
Za. 05/11 11:00 Stompwijk JO13-1 - Roodenburg JO13-1 co  
Za. 05/11 14:30 WVC 1 - Roodenburg 1 co  
Za. 05/11 15:00 VVSB 3 - Roodenburg 2 co  
Zo. 06/11 12:00 Leidse Boys 3 - Roodenburg 2 co  
Zo. 06/11 14:30 DIOS 1 - Roodenburg 1 co  

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.