Roodenburg Actueel 2016 - week 39

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

KOETSHUISCUP LOTING EN SPEELSCHEMA

Afgelopen maandag vond de loting plaats van de Koetshuiscup. Wim Rijsbergen koppelde de clubs aan elkaar en dit was het resultaat voor ons zaterdag en ons zondag team.

POULE 2 ( ZONDAG)

SJZ - Roodenburg zo - Oegstgeest - Meerburg - Lugdunum.

POULE 5 ( zaterdag)

Roodenburg za - VV Leiden - Kagia - Docos - FC Rijnland za - Voorschoten zo

Het speelschema voor de zondag met poule van 5 teams luidt als volgt:

SJZ - Roodenburg zo
Oegstgeest - Meerburg
Lugdunum - SJZ
Roodenburg zo - Oegstgeest
Meerburg - SJZ
Roodenburg zo - Lugdunum
Meerburg - Roodenburg zo
SJZ - Oegstgeest
Oegstgeest - Lugdunum
Lugdunum - Meerburg.

Het speelschema met een poule van 6 teams

Roodenburg za - vv Leiden
Kagia - Docos
FC Rijnland za - Voorschoten zo
Docos - Roodenburg
Voorschoten - Kagia
Leiden - FC Rijnland za
Roodenburg - Kagia
vv Leiden - Docos
Voorschoten zo - Roodenburg za
Roodenburg - FC Rijnland za
Kagia - vv Leiden
vv Leiden - Voorschoten
Docos - FC Rijnland za
Voorschoten - Docos
FC Rijnland - Kagia

Dit zijn dus de wedstrijden in de groepsfase en deze wedstrijden dienen voor januari 2017 te zijn gespeeld. Het betekent dat we bij Roodenburg de komende maanden 5 thuiswedstrijden hebben. Deze wedstrijden zullen bij voorkeur om 20.00 uur aanvangen.

DEZE WEEK
Op maandag komt er op TV een verhaal over een jongen, die is opgelicht door een spelersmakelaar, die geen licentie heeft om spelers te bemiddelen. Spelersmakelaars willen graag bemiddelen tussen betaalde clubs, top amateurclubs en spelers. En lukt een transactie , dan vangt de zaakwaarnemer een bepaald percentage van het door de club en de speler afgesloten contract. Niets mis mee. als het maar een makelaar is, die een licentie heeft van de KNVB, want niet iedereen mag zo maar optreden als zaakwaarnemer.
De jongen uit de kop van Noord Holland ging in zee met een louche makelaar en dat liep dus fout af. De zin om te voetballen is er behoorlijk bij ingeschoten. Wie wel een licentie als spelersmakelaar heeft, leest men op de website van de KNVB. Ik schrok van het aantal. Er zijn er maar liefst 135 in Nederland. Op de website van de KNVB treft men nog veel meer informatie aan, zoals de namen van spelers, die door hen bij de Nederlandse profclubs zijn gestald, alsmede de vergoedingen, die de Nederlandse profclubs hebben betaald aan deze intermediairs.

Terugkijkend in het Roodenburg verleden, was oud- leider Jan van Wezel bezig met de contracten als er een Leidse speler naar een betaalde club verkaste. Jan was destijds werkzaam als personeelschef van Lucas Bols en had dus verstand van arbeidszaken. Ging een speler zijn eerste contract aan, dan hielp Jan hen kosteloos bij de besprekingen.

Voor Jan zat hier behoorlijk wat werk aan vast, want begin jaren 80 gingen er regelmatig spelers naar het betaalde voetbal.

Op dinsdagmiddag begroeten we weer 2 nieuwe deelnemers aan het klaverjassen. De kaartclub in buurthuis de Kooi is opgeheven en een reden om aan te schuiven bij Roodenburg. 44 personen schuiven ditmaal aan en het is een gezellige boel.

's Avonds komen de vrijwilligers van de kantine bij elkaar. Er is overleg, ideeën worden gedeeld en natuurlijk ontbreekt het gebak niet.

Op woensdagavond breekt de keeper van onder 15 jaar Hicham Nour zijn pols op de training. De pechvogel wordt dezelfde avond nog in het gips gezet. Vrijdag valt Oualid van onder de 11 jaar tijdens de gymles en moet in het gips. Intussen wandelt Mohammed Makkor van onder de 17 ook al een aantal weken met een "gipsverband" rond . Opgelopen met een tikspel in het Kooipark. Namens de club wensen wij hen een voorspoedig herstel toe.

Ons jeugdbestuurslid Renzo Scanu gaat een KNVB opleiding "scheidsrechterscoördinator" volgen in Koudekerk. De cursus duurt 4 avonden en start eind september.

Deze week worden er diverse "burenactiviteiten" gedaan. Zelf schuif ik deze week aan bij een diner, dat door de Powervaders van buurthuis Eigen Wieken is bereid. De bedoeling is dat via een maaltijd buurtbewoners met elkaar in contact komen. Vrijdag om de twee weken gaan de vaders koken en ik kan u de maaltijd aanraden. De prijs is € 4,00.

Leon Kloos is op zaterdagmiddag namens Roodenburg in Nieuw Leyden. De buurtvereniging organiseert de Burendag en Leon heeft veel sportmateriaal meegenomen, zodat kinderen en ouders kunnen bewegen op het grasveldje tussen de wijk en de Maresingel.

In groepjes doen de kinderen steeds mee en opmerkelijk is dat veel wijkbewoners geen notie hebben, waar de velden van Roodenburg liggen.

In de corner wordt zaterdag het zelfgemaakte kaasbroodje geïntroduceerd. De eerste "koude broodjes" vliegen over de toonbank. Zaterdagavond wordt de mini oven naar Noord gebracht en is een warm kaasbroodje een nieuwe optie.

VERTEDEREND

Afgelopen zondag vond onder stralende weersomstandigheden een jeugdtoernooi plaats bij de lv. Lugdunum. Het toernooi werd gespeeld in het kader van de opening van het nieuwe kunstgrasveld.

JeugdBijLugdunum

Na afloop van het toernooi reikte Tim de Cler de prijzen uit. Namens de JO onder de 9 ging Denniz Recepoglu de beker ophalen. Dit deed hij echter niet zonder zijn onafscheidelijke knuffel. Een knuffel, die hij ook neerlegt in zijn doel, wanneer hij het doel moet verdedigen. Op de foto Moad Rhanim met de vaantjes, Souhail Mizab en Denniz met de beker.

HET VOETBALGEBEUREN

De bal rolt op zaterdag al vroeg op het terrein van Gol Sport. De onder de 9 speelt de uitwedstrijd tegen Gol Sport en wint met 0-8. De eerste thuiswedstrijden op Noord zijn die van de onder de 11 en onder de 9 tweede team. Beide teams incasseren een nederlaag met 2-5. Op het hoofdveld neemt de onder de 15 het op tegen UVS onder de 15 tweede team. Roodenburg is vooral individueel sterker dan de tegenstander en wint met 6-0. De Roodenburg onder de 17 jaar kan goed bij blijven tegen Voorschoten onder de 17 tweede team en verliest tegen het einde van de wedstrijd met 3-5.

De onder de 13 jaar traint op donderdagavond slap. Tegen RCL onder de 13 derde team heeft men niets te vertellen en verliest gedecideerd met 8-0.

RCL 3 is deze middag op bezoek op Noord en neemt het op tegen Roodenburg 2. Het wordt een wedstrijd van eenrichtingsverkeer met als uitslag 6-2.
De zaterdag 1 lijdt zijn eerste nederlaag. Trainer Nino heeft de mannen al gewaarschuwd voor de kracht van de spelers uit de Zilk. Na een 1-1 stand lopen de gastheren uit naar 4-1 en wordt het uiteindelijk 4-2.

De zaterdag 3 wint de uitwedstrijd van Blauw Zwart 3 met 2-5. Zaterdag 4 en 5 hebben een snipperdag.

De zondag 2 en Alphense Boys eindigen op 1-1 stand.
De zondag 1 pakt na tig nederlagen de eerste 3 punten in de uitwedstrijd tegen Gol Sport. Een groot gedeelte van de groep blijft ondanks tegenslagen stug door trainen en dat levert één keer resultaat op en dat is dus deze middag een feit.

HET THUISPROGRAMMA VOOR KOMEND WEEKEND Za.

01/10

09:30

Roodenburg JO9-1 - BSC '68 JO9-2

be

Za.

01/10

10:00

Roodenburg JO13-1 - WVC JO13-1

be

Za.

01/10

12:30

Roodenburg 3 - Wilhelmus 3

co

Za.

01/10

12:30

Roodenburg 4 - SVC'08 6

co

Zo.

02/10

11:00

Roodenburg 2 - SJC 7

HET UITPROGRAMMA VOOR KOMEND WEEKEND

De zaterdag 1 speelt weer uit, nu gaat men op bezoek bij het versterkte Oegstgeest, dat behoort tot de koplopers. De zondag 1 speelt in competitieverband voor het eerst tegen een ploeg uit West 1.Ze gaan op bezoek bij RKDES. Za.

01/10

08:30

WVC JO9-2 - Roodenburg JO9-2

be

Za.

01/10

10:00

WVC JO15-1 - Roodenburg JO15-1

be

Za.

01/10

12:00

Valken'68 JO17-1 - Roodenburg JO17-1

be

Za.

01/10

14:30

Oegstgeest 1 - Roodenburg 1

co

Za.

01/10

16:00

Quick Boys 8 - Roodenburg 2

co

Zo.

02/10

12:30

Meerburg JO11-4 - Roodenburg JO11-1

be

Zo.

02/10

14:00

RKDES 1 - Roodenburg 1

PROGRAMMA ROODENBURG DOORDEWEEKS

dinsdag 27 september in het clubgebouw om 14.00 uur de wekelijkse klaverjas en sjoelmiddag.

                                in de corner om 20.45 uur Dordtmund - Real Madrid om 20.45 uur

woensdag 28 september in de corner Rostov - PSV 20.45 uur

vrijdag 1 oktober in het jeugdhonk klaverjassen om 20.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.