Roodenburg Actueel 2016 - week 38

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 38

ROODENBURG KRIJGT EEN TRAINERSKAMER

Op de eerste etage van het clubgebouw wordt er momenteel een ruimte ingericht voor onze trainers. Jeugd coördinator Leon Kloos opperde het idee om deze kamer te realiseren. De bedoeling is dat trainers hier kunnen studeren en online kunnen werken. Via het online werken wordt de mogelijkheid gecreëerd om seminars, webinars en online trainingen te volgen. De bedoeling is dat de jaarplannen van de club eveneens een plekje krijgen in deze kamer. Voor iedere leeftijdsgroep zijn er actuele jaarplannen en daarnaast zal worden gestart met een cartotheek. De ruimte is verder geschikt voor het voeren van wedstrijdbesprekingen, vergaderingen en cursusruimte.

Met de realisatie van dit project , zet de club weer een stap met betrekking tot de eigen jeugdopleiding.

DEZE WEEK

Maandag vieren veel leden het Offerfeest. De trainingen zijn afgelast en er heerst serene rust. Was het maar vaker zo rustig in de corner, oppert de beheerder. Op het veld staan de sproeiers aan, want er is sprake van extreme droogte. 's Avonds vergadert een groep personen op het terras en begint de voorbereiding voor het 90 jarig bestaan.

Dinsdagmiddag zijn er ondanks de hitte 30 personen aanwezig bij het klaverjassen en sjoelen. Mevrouw van der Haven is een nieuwe deelneemster op de dinsdagmiddag, waar nog steeds ruimte is voor extra deelnemers. Deze middag verneem ik dat Wesley Lancel, assistent trainer van de zaterdag selectie is begonnen aan zijn opleiding voor TC 3.

Komende week gaan er beslissingen vallen over het Leidse voetbal, lees ik in de krant. De gemeenteraad moet zich er over buigen. Als je een beslissing moet nemen, dan moet je inzicht hebben in de culturele verschillen tussen de diverse bloedgroepen. Het aantal raadsleden, dat de laatste paar jaar een bezoek heeft gebracht aan sportpark Noord is minimaal geweest. Hoe het met het integratieproces verloopt, is tegenwoordig een belangrijk punt op de agenda. In de beginjaren van deze eeuw was de belangstelling heel anders. Ministers kwamen er over de vloer, die werden bijgepraat. De hoop is dat de juiste beslissing wordt genomen, want op nog meer mislukte fusies zit men in Leiden niet te wachten. Donderdag wordt er niet gemaaid. De grasmat is dusdanig verbrand, dat een kort gemaaid veld alleen maar zorgt voor nog meer schade aan het veld. Donderdagmiddag staat Jean Marc te zweten. In de felle zon wordt er nieuwe doelnetten aangebracht op het hoofdveld. Donderdagavond laaien de emoties hoog op. Feijenoord wint en dat wil Paard weten. Vrijdagavond is de corner de plek, waar de oudere jeugd zich verzameld om te kijken naar live voetbal. De mannenwedstrijd van Chelsea en Liverpool is een echte kraker.

Deze week verkopen we voor het eerst optiepremie voor de club. De trade wordt een succes met als gevolg dat de corner zal worden verrijkt met een snackoventje.

HET VOETBALGEBEUREN

De onder de 9 eerste team speelt thuis tegen Bernardus. Het wordt een wedstrijd, die op en neer gaat en uiteindelijk door onze gasten wordt gewonnen. Vanuit de corner zie ik de onder de 13 winnen van Lugdunum. Roodenburg kreeg veel kansen, maar de eerste punten zijn binnen. De bedoeling is dat Gloire de komende weken de teampagina's op de website gaat actualiseren. Tegelijkertijd komt er dan ruimte voor wedstrijdverslagen van het team. Trainers, ouders mogen dan in de pen klimmen. De onder de 17 jaar verloor de uitwedstrijd tegen Rijnvogels. Ondanks de blessures was Roodenburg het eerste halfuur heer en meester. Nadat Rijnvogels onder 17 (1) op 1-0 was gekomen, liep men verder uit naar 4-0 De onder de 9 (2) stond tegen UVS vlak voor tijd nog met 2-3 voor. De wedstrijd eindigde uiteindelijk onbeslist in 3-3. De zaterdag 2 moest het opnemen tegen Blauw Zwart 2. In de veronderstelling dat Roodenburg 2 had gewonnen, was het Blauw Zwart, dat met 6-0 de punten in eigen huis hield. De onder de 15 speelde, vergezeld van veel ouders een uitwedstrijd tegen DOSR onder de 15 (1). De ruststand was 1-2. In de tweede helft ging het lopen en kwam de stand 3-10 op het scorebord.

Bij de onder de 9 waren er 14 spelers present om naar de uitwedstrijd te gaan naar ROAC. Voor een zevental dus te veel spelers. ROAC won met 8-0, maar het is zaak dat er voor de competitie een tweede team kan worden ingeschreven.

De mini F waren flink aan het lopen, zeker toen trainer Ralph het hele strafschopgebied gebruikte als tikker bij een tikspel. De zaterdag 4 speelde met 4-4 gelijk tegen Blauw Zwart 4. De zaterdag 5 won de uitwedstrijd tegen Quick Boys 14 met 1-5. De zaterdag 1 speelde de derby tegen Football Factory. In het begin kwam de Factory goed door, maar was het Roodenburg dat via de counter het doel wist te treffen. De ruststand was 4-0, waarbij Sipan Khalid een onvervalste hattrick scoorde. In de tweede helft liep de zaterdag verder uit naar 6-0.

Een volledig wedstrijdverslag van Sergio Rademakers treft u aan op de website van www.leidenamateurvoetbal.nl. Er is tevens een podcast met Sipan Khalid te beluisteren. Daarin waarschuwt hij al dat er volgende week tegen van Nispen een stevige klus staat te wachten voor het team van trainer Nino Poulina.

Zondag is de opening van het kunstgrasveld van Lugdunum. 's Morgens is er een jeugdtoernooi, waar twee jeugdteams van Roodenburg aan zullen meedoen. Om 13.00 uur speelt Oud Lugdunum tegen Oud Roodenburg. In het team van Roodenburg acteren meerdere oud profs als Glenn Helder, Jeffrey van As, Hennie de Romijn. De zeer fitte Glenn Helder stuurt de verdedigers van de Kikkers alle kanten op en zorgt dat Roodenburg met een overwinning naar huis keert. Na de wedstrijd zijn er nog volop activiteiten en als het bier lijkt op te geraken is er altijd nog een goede buur. De zondag 2 wint met 0-1 van Meerburg 8, terwijl de zondag 1 geflatteerd ten onder gaat tegen Taurus. De eindstand is 0-5.

PROGRAMMA KOMEND WEEKEND THUIS Za.

24/09

09:30

Roodenburg JO11-1 - ASC JO11-2

be

Za.

24/09

09:30

Roodenburg JO9-2 - UDO JO9-4

be

Za.

24/09

10:00

Roodenburg JO15-1 - UVS JO15-2

be

Za.

24/09

12:00

Roodenburg JO17-1 - Voorschoten'97 JO17-2

be

Za.

24/09

12:30

Roodenburg 2 - RCL 3

co

Za.

24/09

14:30

Roodenburg 5 - UVS 3

co

Zo.

25/09

11:00

Roodenburg 2 - Alphense Boys 5

 

PROGRAMMA UIT Za.

24/09

09:00

GOL Sport JO9-1 - Roodenburg JO9-1

be

Za.

24/09

11:00

RCL JO13-3 - Roodenburg JO13-1

be

Za.

24/09

13:00

Blauw-Zwart 3 - Roodenburg 3

co

Za.

24/09

14:30

Nispen van 1 - Roodenburg 1

co

Za.

24/09

15:00

DWO 5 - Roodenburg 4

co

Zo.

25/09

14:30

GOL Sport 1 - Roodenburg 1

 

PROGRAMMA DOORDEWEEKS

dinsdag 20/9 in het clubgebouw klaverjassen/ sjoelen, aanvang 14.00 uur

dinsdagavond in de corner  aanvang 20.00 uur live voetbal

woensdag 21/9 in de corner 20.00 uur live voetbal op TV

vrijdag 23/9 in het jeugdhonk 20.00 uur klaverjassen

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.