Roodenburg Actueel 2016 - week 37

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 37

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

=========================================================

OOK ONZE OOSTERBUREN VERNIEUWEN HUN VOETBALVISIE

In Nederland is men wakker geworden, nu het Nederlandse voetbal in snelle vaart van de bovenste treden van FIFA ladder is gevallen. Een van de voornaamste doelstellingen om het tij te keren is dat de jeugd weer plezier krijgt in het spelletje. Schreeuwende coaches, looplijnen en nog veel meer geraas zorgen er voor dat met name de oudere jeugd het wel heeft gezien. De clubs schreeuwen om vernieuwing van de opleiding. Een opleiding, die tot nu toe vaak was afgestemd op de ideeën van de Betaalde clubs. Amateurclubs worden geconfronteerd met het weglopen van jeugd en één van de oorzaken is dat bij de meeste clubs er uitsluitend aandacht is voor de hoogste jeugdteams. ( A1, B1, C1) en dat de rest er maar een beetje bij hangt. Ordinair gezegd "het contributie vee".

In Duitsland is er een programma ontwikkeld, waar veel experts en analisten hebben meegewerkt. Om een spelvisie te kunnen uitdragen moet er eerst een fundament zijn. Het fundament van een team wordt gevormd door de spelers en hun persoonlijkheid.

Wil je tot een sterk team komen, dan moeten de spelers beschikken over de volgende eigenschappen.

DISCIPLINE, LEF, DOELGERICHTHEID, INITIATIEFVOL, TEAMSPIRIT, RESPECT, WEERSTANDSVERMOGEN, PASSIE, GOED KUNNEN COMMUNICEREN EN OPTIMISME.

Kort samengevat, moet je op de training en wedstrijd lachende spelers zien, die tot het uiterste willen gaan, die tegen een teleurstelling kunnen, die bereid zijn om te leren van gemaakte fouten, die als doel hebben om een betere voetballer te worden, die zowel in als buiten het veld goed met elkaar kunnen communiceren, die de discipline kunnen opbrengen om te leven voor het voetbal, die zelfstandig spelsituaties kunnen oplossen,

die de tegenstander na een nederlaag feliciteren met hun overwinning enz.

Om een goede voetballer en een goed mens te zijn, moet je niet alleen goed met de bal kunnen omgaan, je moet conditioneel sterk zijn, maar je moet eveneens een persoonlijkheid zijn, die onder moeilijke omstandigheden overeind blijft. Zo één, die niet zenuwachtig wordt als hij / zij een vol stadion betreedt, die niet reageert op intimidatie door de

tegenstander of het publiek, die de scheidsrechter ziet als een medespeler en die er alles voor doet om samen met anderen een wedstrijd te winnen.

Resumerende komt er heel wat voor kijken om een goede voetballer te worden.

DEZE WEEK

Maandagavond speelt de onder 15 jaar de 2de oefenwedstrijd tegen Meerburg onder de 15 (2). Bij C junioren is er vaak sprake van een groot verschil in lichaamslengte en lichaamskracht. Roodenburg opent sterk en geeft gedurende de gehele wedstrijd weinig weg. Uiteindelijk wordt de 2de bekerwedstrijd omgezet in een 4-0 overwinning.

Dinsdagmiddag is het donker weer. Om 10 voor 2 zijn er 13 namen genoteerd voor het klaverjassen. Om 14.00 uur zijn dat er 32. Samen met de sjoelsters en bezoekers gaan we over de 40 bezoekers heen op deze middag. Dinsdagavond speelt de onder de 17 een uitwedstrijd tegen Blauw Zwart O 17 (2). Het is een haastklus om er te komen. De wedstrijd wordt met 5-2 verloren. Woensdag komt de directeur amateurvoetbal voor de TV. Hij wil clubs, die willens en wetens de belasting bewust omzeilen uit de competitie nemen of lager laten spelen. Bij het amateurvoetbal heeft de KNVB nauwelijks inzicht in de financiële situatie van clubs. Pas als het te laat is, dan wordt de KNVB ingelicht door de overheidinstanties.

Naar aanleiding van de uitzending hebben Kamerleden van de PVDA vragen gesteld aan de staatssecretaris over de relatie KNVB en Belastingdienst.

Naast de aftrek voor punten, lijkt het mij een Abc'tje , om bestuurders, die willen en wetens de zaak hebben geflest, om die te royeren als KNVB lid. We kennen al de levenslange schorsing van spelers, die zich in het veld misdragen. Het lijkt mij de gewoonste zaak van de wereld om in de reglementen op te nemen, dat bestuurders die het voetbal een slechte dienst bewijzen, eveneens van de voetbalvelden verwijderd worden. Ik moedig de bondsafgevaardigden aan om met een reglementenwijziging te komen.

Donderdagavond is het parkeerterrein overvol en zijn er veel leden op de club te vinden. Er is deze avond aanvoerderoverleg met de spelers van de zaterdagafdeling.

Vrijdagavond zijn er minimaal 28 klaverjasspelers aanwezig in het jeugdhonk. Op de velden bereiden de zondag 1 en zondag 2, net als de onder 17 zich voor op de komende wedstrijden.

MAANDAG 12 SEPTEMBER

De trainingen van de jeugd vervallen voor deze avond in verband met het Offerfeest.

HET VOETBALGEBEUREN

Het is al weer wat langer geleden, dat er zoveel thuiswedstrijden zijn op de zaterdag. Het zijn in totaal 9 wedstrijden op 3 velden en dat betekent dat alle kleedkamers deze dag zijn ingepland. Het mooie weer nodigt veel mensen uit naar het veld. De dag begint met een uitwedstrijd van de onder de 9 jaar bij Docos. Ze boeken hun eerste overwinning. Er wordt met 1-13 gewonnen. De onder de 9 tweede groep weet eveneens een overwinning te boeken op het eveneens ongeslagen Oegstgeest. De onder de 15 jaar mag op het hoofdveld aantreden. Het tweede team van RCL is de opponent en wordt met een 6-0 overwinning naar huis gestuurd. Een knappe prestatie levert trainer Selemon Haggi van de onder de 11 jaar. Momenteel melden zich veel kinderen aan voor deze leeftijdsgroep. De wedstrijd tegen onder de 11 van WVC wordt verloren met 1-8, maar de trainer laat iedereen spelen. Hij moet maar liefst 6 spelers doorwisselen. We zijn hard bezig om hier een nieuw team te formeren. Een team kan echter alleen worden ingedeeld als het vervoer en de steun door de ouders gerealiseerd is. De onder de 13 jaar heeft in Ron de Bruin een uitstekende vervanger voor trainer Gloire, die zelf moet spelen.

Ron heeft zijn diploma en gaat deze zaterdagmorgen op stap met dit team. Ze komen uit tegen de leeftijdsgenoten van de v.v. Koudekerk. Er wordt nipt met 4-3 verloren en dat biedt perspectief. Een compliment verdienen alle scheidsrechters, die deze dag in touw zijn. Renzo is de scheidsrechterscoördinator en ontvangt leuke reacties over de manier hoe de wedstrijden worden gefloten. Bij de jongste jeugd zetten we deze morgen spelers van onder de 17 jaar in. De onder de 17 jaar is een nieuw team. Met de week gaat het beter met dit team. Spelend tegen RCL onder de 17 jaar (2) , komt men al snel met 2-0 achter, daarna wordt het 4-2 voor Roodenburg, om uiteindelijk te verliezen met 4-5. Het valt Fer van Kampen op dat er bij RCL zoveel oud Roodenburgers als ouder mee zijn, die na afloop nog even genieten op het terras van de zon.

Dit weekend spelen alle senioren zaterdag en zondag teams een thuiswedstrijd. Het derde elftal begint met een 5-2 overwinning op Noordwijk 5. De zaterdag 2 voegt daar doelpunten aan toe door met 3-0 te winnen van ARC 7. De zaterdag 4 weet met 6-1 te winnen van Foreholte 2 en de zaterdag 5 heeft weinig moeite met Docos 3. De 13-1 geeft aan, dat het vijfde team duidelijk te sterk is. Het was een wedstrijd tussen mannen en jongens. De zaterdag 1 komt in de eerste helft met 0-1 achter. Nog voor de rust worden de bakens verzet en uiteindelijk weet Roodenburg met 7-1 te winnen van Oosterheem. Op zondag kan ik alleen uitslagen melden. De zondag 1 verliest met 1-5 van Bernardus. De zondag 2 speelt met 2-2 gelijk tegen MMO 3.

PROGRAMMA KOMEND WEEKEND Za.

17/09

09:30

Roodenburg JO9-1 - Bernardus JO9-1

be

Za.

17/09

10:00

Roodenburg JO13-1 - Lugdunum JO13-1

be

Za.

17/09

12:30

Roodenburg 4 - Blauw-Zwart 4

co

Za.

17/09

14:30

Roodenburg 1 - LVV Football Factory 1

co

Zo.

18/09

14:30

Roodenburg 1 - Taurus 1

DIT WEEKEND KOMEN DE "STUDENTEN" OP BEZOEK

Marco Hockx zit in de begeleiding van de Football Factory. Marco heeft een Roodenburg jeugdverleden en zijn zoon speelde recent één seizoen bij Roodenburg. De Football Factory won zaterdag verrassend van Woubrugge en zaterdag is er dus de clash met Roodenburg. Op Leiden Amateurvoetbal een indruk hoe men naar deze wedstrijd toeleeft.

Zaterdag 17 september is Roodenburg, nummer twee met zes punten uit twee wedstrijden na ruime zeges op UDO en Oosterheem, de tegenstander waar Football Factory een achtste plek noteert. ,,Reken maar dat deze Leidse derby een hoop los maakt bij beide clubs, want onze trainer Nino Poulina is juist naar de zaterdagtak van Roodenburg vertrokken samen met onze doelman Kay Labrie en aanvaller Tim Slingerland. Dan hoef ik jou niet uit te leggen dat deze Leidse voetbalderby nog een extra lading heeft", aldus de fanatiek vertellende Hockx.

Op zondag verschijnen de Delftse studenten van Taurus op sportpark Noord. Wanneer ze dezelfde drive hebben als de Leidse studenten, dan zijn de mannen van Lotfy en Nouri bij deze gewaarschuwd.

PROGRAMMA UIT KOMENDE WEEK Za.

17/09

10:00

ROAC JO11-1 - Roodenburg JO11-1

be

Za.

17/09

10:15

Rijnvogels JO17-1 - Roodenburg JO17-1

be

Za.

17/09

11:00

UVS JO9-5 - Roodenburg JO9-2

be

ZONDAG 18 SEPTEMBER OPENING KUNSTGRASVELD VAN LUGDUNUM

Op zondag 18 september vindt de officiële opening plaats van het nieuwe kunstgrasveld van Lugdunum. De club organiseert die dag verschillende activiteiten. 's morgens is er een jeugdtoernooi van 9.00 uur tot 12.00 uur Hier doen 1 team van Roodenburg onder 9 en 1 team onder de 11 aan mee.

Van 13.00 - 14.00 uur komen oud Roodenburg en oud Lugdunum tegen elkaar uit.

De officiële opening is om 14.00 - 14.30 uur

Lugdunum speelt daarna tegen de oud internationals.

HET PROGRAMMA DOORDEWEEKS

dinsdagmiddag 12 september om 14.00 uur klaverjassen / sjoelen in het clubgebouw.

dinsdagavond in de corner om 20.45 uur PSV - Atletico Madrid

woensdagavond 13 september om 20.45 uur Championsleague voetbal in de corner.

donderdagavond 14 september om 19.00 uur in corner en clubgebouw Feijenoord - Manchester United.

vrijdagavond 15 september om 20.00 uur in jeugdhonk klaverjassen.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.