Roodenburg Actueel 2016 - week 35

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 35

DE KOP IS ER AF, HET VOETBALSEIZOEN 2016/2017 IS BEGONNEN

Het was prachtig weer, wanneer op zaterdagmorgen de jeugdteams van Meerburg en RCL zich op sportpark Noord melden. Er staan twee wedstrijden gepland om 9.30 uur. Na 9.00 uur melden zich stuk voor stuk de Meerburgspelers. Renzo Scanu heeft van bovenmeester Leon instructies ontvangen om de teams in te delen. Om 9.15 uur is de verhouding 7 voor de F2 en 6 voor de F1. Er wordt gebeld en wanneer de teams beginnen is de stand 8 tegen 7. Beide teams spelen hun potje en iedereen helpt mee.

Van RCL ontvangt Renzo complimenten, dat Roodenburg C junioren (ik bedoel jongens onder de 15 jaar) inzet om de wedstrijden te leiden. Yunus, Azzedine en Achraf doen het perfect en komen op jonge leeftijd in aanraking met het leren leiding geven. De beide Roodenburg teams verliezen, maar het belangrijkste is, dat iedereen lekker in beweging is geweest. Na afloop maakte Renzo deze foto van alle Roodenburg onder de 9 spelers.

RbO09

 

ROODENBURG ZA EN ZONDAG IN DE KOETSHUYSCUP

Op 19 september vindt de loting plaats voor de Koetshuyscup. Het is het toernooi van Ton Holswilder en LeidenAmateurvoetbal. Er hebben zich 26 teams voor de 2de editie aangemeld. Van oktober tot januari vindt de groepsfase plaats. Er worden poules gemaakt van 5 of van 6 verenigingen. Van een poule van 5 teams gaan er 3 over naar de knock out fase. Bij een poule van 6 verenigingen zijn dat er 4. In februari - maart is dan de knock out fase.

De volgende verenigingen hebben zich ingeschreven voor dit toernooi

DOSR, DoCoS, Koudekerk, Kagia, FC Rijnland (za), ASC, VV Oegstgeest, Leidsche Boys, UVS, Roodenburg (za), Voorschoten’97 (zo), Valken’68, RCL, FC Rijnvogels 2/O23, FC Rijnland (zo), Roodenburg (zo), Voorschoten’97 (za), Football Factory, UDO, SJZ, Lugdunum, FC Boshuizen, Foreholte, VV Leiden, LSVV’70 en Meerburg.

DEZE WEEK

Vorige week is er een foto geplaatst van een C 1 elftal van het jaar 2000. Van één speler was er wel een voornaam bekend, maar geen achternaam. Ed Coffee schoot ons te hulp.

Het is Stefano Loozen. Hij is de oudere broer van Jeffrey Loozen, die in de jeugd nog is uitgekomen voor FC Den Haag en in de senioren o.a. uitkwam voor FC Boshuizen. De foto is inmiddels vermeld in de RB actueel nr 34 met een compleet overzicht van de namen.

Op dinsdag zijn er 2 bekerwedstrijden. De Roodenburg teams weten niet te scoren. De tegenstanders doen dit wel.

In de RB actueel vermelden wij regelmatig, wat de vrijwilligers allemaal aan het doen zijn voor de club. Op woensdagmiddag vindt er een controleplaats van het AED toestel. In tijd van nood moet het apparaat goed werken. Het AED apparaat hangt in de gang bij de ingang van de corner.

Op maandag worden er sloten gerepareerd van de ballenkasten.

Donderdag zit iedereen buiten op zoek naar koelte. Op woensdag en donderdag wijken een aantal groepen uit naar het wetraveld. De bomen beschermen de spelers tegen de felle zon. Het kunstgrasveld is op dagen, dat de zon er volop schijnt, extra warm. Zaak is het verder, dat de spelers veel drinken. In de corner zien we een groot aantal "waterklanten" komen.

Vrijdagmorgen vertrekken 8 man om hun oude makker Fatsa Abdelfetah op te zoeken. Fatsa woont aan de grens van België en Frankrijk. Wanneer de wagen wordt ingeladen, dan merk ik dat deze zwaar beladen is. En ik kan u vertellen dat dit niet komt door de meegenomen slaapzakken.

Vrijdagavond is het spannend of er voldoende vervoer is voor de zaterdag spelers, die op trainingskamp gaan. Uiteindelijk gaan ze met een grote groep op stap.

Vrijdagmorgen ontvangen wij het droeve bericht, dat de moeder van ons bestuurslid Omar Maissa is overleden in Marokko. Omar is dan al in Marokko. Bij Roodenburg nemen anderen de honneurs van Omar waar, want de zaken rondom het zondagvoetbal dienen te zijn geregeld. Het voetbal wacht op niemand.

WE GAAN WEER KLAVERJASSEN / SJOELEN

Klaverjassen

Dinsdagmiddag 30 augustus staat in vele agenda's genoteerd. Dan start er een nieuw seizoen klaverjassen en sjoelen.

Sjoelen

Iedere dinsdagmiddag zijn vele 55 plussers present op Noord. Men kijkt er naar uit. Het sociale gebeuren van de club. Een weekje geen tijd, geen probleem.

Inschrijven begint om 13.30 uur en de deelnamesom is nog steeds € 2,00 per persoon. De organisatie zorgt wekelijks voor de prijsjes.

En dan dit nog: Vorig seizoen heeft de kaartclub toch nog wat overgehouden en daardoor kunnen alle jeugdgroepen in het seizoen 2016/2017 spelen met nieuwe ballen.

Op vrijdagavond is er ook klaverjassen. Dan is het jeugdhonk de zaal, waarin het evenement plaatsvindt. Hier wordt er gestart om 20.00 uur.

Wist u dat iedere week 70- 90 deelnemers present zijn bij dit sociale gebeuren?

DE PIZZA MARGHERITA IS VANAF HEDEN TE KOOP BIJ ROODENBURG.

De keuken van Roodenburg is in voetbalkringen alom bekend. De zelfgemaakte soepen, ballen gehakt, slaatjes vinden gretig aftrek. Vanaf heden wordt het assortiment uitgebreid met de pizza. Er is vraag naar, al is het alleen maar de trainer, die met een lege maag richting het voetbalveld vertrekt. De pizza wordt niet zelf gemaakt. Per stuk kost de pizza margherita € 3,50 en wanneer men er extra kaas op wil, dan is de verkoopprijs € 3,75.

HET VOETBALGEBEUREN

Op het Hertog sportpark had ik een korte ontmoeting met de voorzitter van ROAC Rob van den Hoorn. Hij vroeg mij hoe het ging met Roodenburg. Ik wees hem op het feit, dat de start van het voetbalseizoen voor clubs wel heel snel is gepland en dat verenigingen weinig tijd wordt gegund om zich degelijk voor te bereiden. Hij vindt net als ik, dat er meer ruimte moet zitten tussen het einde van de schoolvakantie en de start van de KNVB competitie. In ons geval komen de meeste kinderen op de zondag voor aanvang van de school terug. Je hebt dan twee trainingen en moet hopen dat ieder kind weet, dat er zaterdag gespeeld moet worden. Rob gaf aan, dat ook bij ROAC het maar net aan lukte om ieder team compleet te krijgen.

Net als ik doe je er als KNVB beter aan om de competitie te starten in de tweede week na de grote vakantie. Je hebt dan twee weken voorbereidingstijd. Je hebt meer tijd om de teams samen te stellen, want het blijkt dat niet ieder kind na de zomer blijft voetballen.

De KNVB houdt vaak wel rekening met de voorjaar en najaarvakantie. Dan zijn veel ouders op vakantie met hun kroost en zitten "de onzen" thuis en willen graag spelen. Maar moet je ook geen rekening houden met de "laatkomers?"

Een voorbereiding van twee weken geeft de voetbalclubs meer speelruimte en start vervolgens ook wat later in de winter. Start in plaats van 12 januari op 1 februari en ga met de voetbalcompetitie door tot eind mei, wanneer het goed voetbalweer is.

De wedstrijden gaven grote uitslagen. Het ene team verloor met 18-0, een ander team won met 4-1. Verliezen moet je lachend opnemen. Je ziet tekortkomingen en vraagt je af, wat er verbeterd kan worden als trainer. Maar datzelfde geldt voor een overwinning. Een overwinning is nog geen reden om op de lauweren te gaan rusten. Hoe iedereen gespeeld heeft, leest u in de derde kolom van de rubriek wedstrijden op de website.

Niet iedereen kwam zaterdag in actie. De zaterdagselectie was op trainingskamp in de buurt van Eindhoven. In vergelijking met vorig seizoen waren ze met 30 man bijeen en vorig jaar was dit anders. Toen waren er nog een aantal op vakantie. Bekerwedstrijden zou je ook moeten kunnen verplaatsen. Spelen binnen een week na de zaterdag behoeft het belang van de andere club niet te schaden.

Op zondag speelt de zondag 1 tegen van Nispen. De einduitslag is wat geflatteerd , maar er staat wel 0-8 op het scorebord. Komende zondag is de uitwedstrijd tegen Moordrecht en dan zal de weerstand waarschijnlijk er wat anders uitzien.

DE THUISWEDSTRIJDEN VAN KOMEND WEEKEND Za.

03/09

09:30

Roodenburg JO9-1 - Meerburg JO9-4

be

Za.

03/09

10:00

Roodenburg JO15-1 - Meerburg JO15-2

be

Za.

03/09

10:00

Roodenburg JO13-1 - Stompwijk JO13-1

be

DE UITWEDSTRIJDEN Za.

03/09

08:30

Woubrugge JO11-1 - Roodenburg JO11-1

be

Za.

03/09

08:45

FC Lisse JO9-5 - Roodenburg JO9-2

be

Za.

03/09

11:00

Wanica Star 4 - Roodenburg 5

be

Za.

03/09

12:00

Blauw-Zwart JO17-2 - Roodenburg JO17-1

be

Za.

03/09

12:45

Zevenhoven 3 - Roodenburg 3

be

Za.

03/09

15:00

UDO 1 - Roodenburg 1

co

Za.

03/09

15:00

FC Lisse 4 - Roodenburg 2

be

Za.

03/09

15:30

RCL 8 - Roodenburg 4

be

Zo.

04/09

11:00

HVV 6 - Roodenburg 2

be

Zo.

04/09

14:00

Moordrecht 1 - Roodenburg 1

 

HET PROGRAMMA DOORDEWEEKS

dinsdagmiddag 30 augustus in het clubgebouw klaverjassen/ sjoelen 55plus 14.00 uur

donderdag 1 september in het clubgebouw Nederland - Griekenland 20.45 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.