Roodenburg Actueel 2016 - week 33

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

               Roodenburg actueel nr  33

 

                   DE RUIMTEN IN DE ROODENBURCHT

De naam Roodenburcht heeft te maken met de plek waar Roodenburg in 1927 is opgericht. Dat was namelijk in de buurt van de Rijndijkstraat. In de buurt van deze straat stond vroeger kasteel Roodenburg en wie kijkt naar de torens van het huidige clubgebouw, waant zich in het kasteel. En in vergelijking met kasteelclub Sparta, staat de Roodenburcht voor een klein gedeelte in de slotgracht.

Het gebouw is in 2000 ontworpen als een ontmoetingscentrum voor de club en voor de wijk. Buurtbewoners komen er sporten, naar voetballen kijken en ontmoeten elkaar op het sportpark.

Op het sportpark en in het clubgebouw, vinden er gedurende de gehele week diverse activiteiten plaats. Het aantal activiteiten zou kunnen toenemen, want niet alle ruimten van de club worden optimaal gebruikt. Het clubgebouw is eigendom van de voetbalclub en zoals de insiders weten, is het gebouw hypotheekvrij.

   WELKE RUIMTEN ZIJN ER IN GEBRUIK OF TE GEBRUIKEN?


DE CORNER.

Deze ruimte bevindt zich op de begane grond en op de hoek van het gebouw. De ruimte bestaat uit een keukenblok, een aantal tafels en sjoelen en wordt gebruikt als de "kleine kantine of de winkel" van Roodenburg.

Op trainingsavonden komen hier de kinderen, ouders en leden bij elkaar. Er zijn gezelschapsspellen, er kan TV worden gekeken en de TV kan gebruikt worden voor instructie. Bezoekers kunnen hier terecht voor koffie, thee, frisdrank, koek, chocolade, chips. In de zomer kan men er terecht voor verpakt ijs. In de winter is er soep of een tosti verkrijgbaar. Alcohol wordt er niet geschonken.

Het is een "echte voetbalkamer " met posters van de wereldsterren aan de muur.

De ruimte biedt plaats aan ongeveer 20 personen.

corner1

corner2


HET JEUGDHONK

Het jeugdhonk bevindt zich aan de straatkant en is ongeveer tweemaal zo groot als de corner. Het jeugdhonk is ingericht voor multifunctioneel gebruik. Er is ruimte voor 40-50 personen. In de ruimte treft men een tafeltennistafel aan en een airhockeytafel. Er is een bar met stoelen en men heeft er de beschikking over 10-12 tafels met stoelen. Het jeugdhonk wordt momenteel gebruikt voor jeugdactiviteiten, wedstrijdbesprekingen, vergaderingen, kinderfeesten en op vrijdagavond is er klaverjassen.

In dat geval maakt men gebruik van de keuken van de huiskamer. De huiskamer fungeert als kamer van het wedstrijdsecretariaat.

jeugdhonk1

jeugdhonk2

 

DE BESTUURSKAMER

De bestuurskamer bevindt zich op de eerste etage. In deze kamer vinden allerlei vergaderingen plaats. Vaak is dat met instanties uit de buurt, maar men ontvangt hier eveneens de besturen van de tegenpartij.

Een grote vergadertafel biedt de mogelijkheid om met een grotere groep mensen te vergaderen.

Vanuit de bestuurskamer heeft men een goed uitzicht over het complex. Men spreekt in Leiden wel van de "mooiste skybox " . Soms maken anderen gebruik van deze bestuurskamer.

Men kan daarbij verder gebruik maken van de keuken en net als in alle andere ruimten, kan men ruimten verduisteren.

De ruimte is tweemaal zo groot als de corner en is geschikt voor 20-30 personen.

bestuurskamer1

 

DE HUISKAMER  ( geen foto)

De huiskamer wordt gebruikt als kamer van het wedstrijdsecretariaat. Het is op de begane grond en is voorzien van een keukenblok.

Via de computer kunnen de leiders, aanvoerders, scheidsrechters bij sportlink. In de huiskamer staat een grote vergadertafel. Een commissievergadering kan in deze ruimte gepland worden. De huiskamer heeft zowel deuren aan de binnen- als buitenzijde.

 

DE VERGADERKAMER.

Op de eerste etage bevindt zich aan de straatkant de vergaderkamer / werkkamer. Bureautafels, stoelen bieden de mogelijkheid om er te vergaderen met groepen van 6 tot 16 personen. Langs de muur kan men diverse werkplekken creëren. De kamer kan verder dienen voor het houden van wedstrijdbesprekingen.

vergaderkamer1


DE KANTOOR KAMER.

Op de eerste etage aan de straatkant en voorkant van het plein is de kantoorkamer. In deze kamers staan al de bureaus en is er een goede WIFI beschikbaar.

Deze ruimte werd voorheen verhuurd aan het jongerenwerk en kan worden gehuurd. De club gebruikt deze ruimte momenteel voor administratieve werkzaamheden, maar men kan er naar uitwijken, wanneer andere kamers bezet zijn.

De kantoorkamer en vergaderkamer zijn even groot en bieden ruimten aan groepen van 6 tot 16 personen.

kantoorkamer1

 

DE GROTE KANTINE

De grote kantine is de ontmoetingsplek. Er is ruimte voor 150 personen. Openslaande deuren en ramen aan beide zijden nodigen bezoekers uit om er te vertoeven. Op donderdagavond en in het weekend, wanneer velen naar de club komen, is de grote kantine in gebruik. Op dinsdagmiddag treft u hier iedere week 40 - 50 oudere Roodenburgers en wijkbewoners aan, die komen klaverjassen  / sjoelen.

De ruimte wordt verder gebruikt voor grote vergaderingen, feesten. Via een schuifwand kan het jeugdhonk aan de kantine gekoppeld worden, waardoor er een ruimte ontstaat voor ruim 200 bezoekers.

Bij deze kantine behoort een open restaurant keuken. Maar liefst 6 bakovens zijn er in het weekend in gebruik. Twee ovens voor patat, twee ovens voor snacks en twee ovens voor halal snacks zorgen er voor dat iedereen aan zijn trekken komt.

Een kookeiland is het domein van onze kok. Elke week worden hier verse producten bereid. Diverse soepen, slaatjes, ballen gehakt, hete kip. Het kan op het menu staan. Verder is er de mogelijkheid om zelfgemaakte bami of nasi te kopen.

De keuken van Roodenburg staat zeer goed aangeschreven. Er zijn bezoekers, die niet komen voor het voetballen, maar voor een slaatje of een kop soep.


kantine1

keuken1

 

HET TERRAS

Wanneer de temperatuur stijgt, dan is ons terras volop in bedrijf. Er zijn ongeveer 40-50 vaste zitplekken en er staan 3 vaste tafels. In de zomer zit u midden tussen de bomen en heeft u uitzicht op de sportactiviteiten op het complex.


VERHUUR / HUUR / GEBRUIK

Op sommige momenten zijn bepaalde ruimten niet in gebruik. Roodenburg is voor velen het eerste Leidse buurthuis van de toekomst. Dat betekent dat er meerdere activiteiten plaatsvinden, dan uitsluitend voetballen.

In 's Gravenhage stellen de sportclubs hun ruimten beschikbaar aan personen / instanties.

Zo ontstaan er nieuwe activiteiten en is een gebouw beter bezet.

> Medegebruik. De accommodatie wordt gebruikt door andere organisaties of clubjes, wanneer de hoofdactiviteit niet plaatsvindt.
> Activiteitenaanbod. Er zijn ook andere activiteiten naast de hoofdactiviteit van de club. De sportkantine of andere ruimten waar wekelijks ouderen komen of waar de jeugd zijn plek vindt.
> Maatschappelijke betrokkenheid, de organisatie biedt een maatschappelijke meerwaarde. Het is een ontmoetingscentrum in de wijk, waar burgerinitiatieven welkom zijn.


MEER INFORMATIE OVER DE MOGELIJKHEDEN.

Bent u op zoek naar ruimte, wilt u meer weten wat de mogelijkheden zijn in de Roodenburcht?

Stuur dan een e-mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen contact met u op.


DEZE WEEK

Op maandagavond  begint het bestuur weer met het vergaderen. Geen agenda, maar de  lopende zaken komen aan de orde. Is de organisatie start klaar, wanneer het seizoen start?

De jeugdafdeling begint op 15/8.

Dinsdagavond wordt er voetbal gekeken in de corner. Zaterdagspelers, die getraind hebben schuiven aan bij de supercup wedstrijd van Real Madrid en Sevilla.

Woensdag worden de computers geschoond. Er bleken nogal wat computers last te hebben van traagheid. Een reden om heel wat bestanden op te ruimen.

Vrijdagavond speelt de zaterdag 1 voor de tweede maal tegen Lugdunum za 1. Na een ruststand van 5-2 wordt het 8-3 voor Lugdunum.
Op Noord schijnt deze avond het zonnetje en komt er veel jeugd een balletje trappen.
Wanneer na 20.00 uur de senioren gaan trainen is het met de jeugdpret afgelopen.


Op het hoofdveld heeft men overlast van "weegbree" Wanneer weegbree in je veld komt, dan wordt het gewone gras als het ware overwoekerd en verdwijnt. Weegbree wordt vaak met de wind aangevoerd en alleen via een mesje kan het worden verwijderd. De "spuit" er op is verleden tijd.

Weegbree mag dan wel niet goed zijn voor een grasveld, het is wel een van de meest geneeskrachtige kruiden van de natuur. Via google leest u alles over de heilzame werking van weegbree.

De zaterdag 5 was nog niet ingedeeld door de KNVB. Dit is nu alsnog gebeurd.

De Olympische spelen zijn in volle gang. Atleten hebben vaak jaren keihard getraind om hun droom waar te maken. Soms komen de verwachtingen uit, heel vaak zijn er teleurstellingen. Wie sport bedrijft moet met zowel het succes als de teleurstelling kunnen omgaan. De individuele atleet moet dit zelf verwerken, de teamsporter doet dit samen met zijn / haar teamgenoten. Sport is mooi, maar kan ook heel hard zijn.

Op zondag komen er 2 teams in actie. De zaterdag 1 wint de wedstrijd tegen een combinatie van FC Rijnland 2/zat met 2-1. De zondag 1 speelt thuis tegen FC Blankenburg uit Rozenburg. De nuttige oefenwedstrijd wordt met 4-1 gewonnen. Beide teams doen ritme op.


CONTRIBUTIE WETENSWAARDIGHEDEN

Er komen regelmatig vragen binnen over het betalen van de contributie.

Is het mogelijk om de contributie contant te betalen?

Dit kan. Onze administrateur Henny is alle werkdagen van 18.30 uur tot 20.15 uur te bereiken in de administratiekamer.

Men kan de contributie per bank betalen. Het banknummer is IBAN  NL 31 INGB  0000301035

Wilt u daarbij de naam vermelden waarop de betaling betrekking heeft?

Sommige ouders komen in aanmerking voor het JEUGDSPORTFONDS. Onze administrateur is aangesteld als intermediair. Henny is er op werkdagen van 13.30 uur tot 14.30 uur en 's avonds van 18.30 tot 20.15 uur.


ROODENBURG DOORDEWEEKS

maandag 15 augustus       in de huiskamer                  19.30 uur      vergadering jeugdcommissie.

dinsdag 16 augustus         in de corner                         20.45 uur      AJAX - FC Rostov

woensdag 17 augustus     in de corner                         20.45 uur      FC Porto - Roma


KOMEND WEEKEND BEGINNEN DE BEKERWEDSTRIJDEN

zaterdag 20/8  beker                    Roodenburg za 1 - Nieuwkoop    14.30 uur
( mogelijk dat de wedstrijd wordt verplaatst naar komende donderdagavond = let op website)


zondag 21/8       beker                    VVSB 2     - Roodenburg zo 1      12.30 uur


START TRAINING ONDER DE 13 JAAR  ( oude D pupillen)

De start is op dinsdagmiddag 23 augustus om 14.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.