Roodenburg Actueel 2016 - week 31

SchlagweinBijTanteJansKejoBV

 

Roodenburg actueel nr     31                                               

                                                  

DE INTERNE PUPILLENTRAINERSOPLEIDING HERSCHREVEN

Om de paar jaar evalueer je of de oefenstof nog up to date is voor de diverse leeftijdsgroepen. Het voetbal verandert en de kwaliteit van de opleiding moet daaraan worden aangepast. De KNVB wil dat pupillen meer plezier gaan beleven aan het voetbal.
De reden om de interne opleiding te herschrijven is het verschil van visie van hoe je Onder de 9 en onder de 11 jaar training moet geven en hoe je Onder de 13  traint.

Het komt er in het kort op neer, dat de jongere jeugd spelenderwijs kennis moet maken met de basistechnieken. De basistechnieken zijn o.a. dribbelen, passen, aannemen, schieten. Spelenderwijs moeten de kinderen wekelijks worden uitgedaagd door de trainer.

Bij onder de 13 jaar (de oude D pupillen) gaat  het om het systematisch aanleren van de basistechnieken, maar komen er ook zaken bij als individuele tactiek. Bij een systematische techniektraining moet de trainer tot in detail een techniek aanleren en stabiliseren. Dat is bij deze leeftijdsgroep goed mogelijk, want ze zitten in de  "Gouden Leerleeftijd". Het is de leeftijd dat ze gemakkelijk bewegingen aanleren en de concentratie is een stuk beter om iets op te nemen, dan de jongere groepen.

Een reden dus om twee opleidingen te introduceren binnen de club.

TRAIN DE PUPILLENTRAINER

en
TRAIN DE ONDER 13 JAAR TRAINER.


Een onderscheid, dat de KNVB dus eigenlijk ook zou moeten gaan maken.

De opleiding voor de jongste jeugd is klaar, de andere opleiding zal nog voor het begin van het seizoen klaar zijn.

Hoe gaan we te werk?  Per maand willen we een brochure doornemen met de trainers van de desbetreffende leeftijdsgroepen. Iedere maand nemen we een thema door en daarmee hopen we 3 zaken te bereiken.


1. de oefenstof voor de maand en het thema wordt doorgenomen
/ besproken met de trainers.
2. naast oefenstof komen veel onderwerpen aan bod, die in nauw verband staan met het begeleiden van een team.
3. de kinderen moeten betere voetballers en sterke persoonlijkheden worden.

Bij pupillenvoetbal gaat het niet om de stand van de ranglijst. Het gaat ook niet om een training te baseren, op wat er in een wedstrijd heeft plaatsgevonden.

Het gaat er om dat er een gedegen basis wordt gelegd en daar helpen de brochures. Iedere brochure bestaat met een enkele uitzondering uit maximaal 15 A 4. Iedere brochure, mits goed uitgevoerd, bevat vitamientjes voor onze trainers en daagt hen uit om met onze jeugd aan de slag te gaan


Tot nu toe zijn er 17 brochures en is de interne opleiding weer helemaal bij.


===============================================================

Contributie inning seizoen 2016-17

Beste leden van Roodenburg, 

Ook dit jaar loopt de contributie inning weer via ClubCollect. De komende periode zullen zij u via mail en/of sms en anders per brief kenbaar maken dat de contributie betaald moet worden.

Voor de jeugdleden die gebruik denken te kunnen maken van het Jeugdsportfonds blijft gelden dat ze de aanvraag voor 30 augustus geregeld moeten hebben via Henny Slegtenhorst onze ledenadministrateur. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Mocht Roodenburg nog niet in het bezig zijn van mailadres of mobiel telefoonnummer of heb je recent je mailadres of mobiele nummer veranderd. Dan graag een mail met de juiste gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  .

Hoe werkt ClubCollect?                ClubCollect

ClubCollect zal namens de club naar ieder clublid een e-mail, SMS of brief verzenden met het verzoek de contributie te voldoen. In deze berichten is een link opgenomen. Via deze link kun je de betaling per automatische incasso of via iDEAL voldoen. Hierbij kun je aangeven deze betaling in één keer te voldoen of in termijnen (voor gespreid betalen wordt een klein bedrag in rekening gebracht). Voor de aangegeven vervaldatum dient de betaling te worden voldaan. Indien je hebt gekozen voor betaling in termijnen dan krijg je voor elke vervaldatum een herinnering per e-mail, SMS of brief. Indien je de contributienota na de vervaldatum voldoet, wordt de rekening verhoogd met 5 euro. Wanneer je vragen hebt over bovenstaande neem dan contact op door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Bestuur LV Roodenburg

===============================================================

DEZE WEEK

Diverse ruimten zijn er deze week schoongemaakt en voorzien van een waslaag. Ik heb het dan over de vloeren van het jeugdhonk, de huiskamer en de corner.

Alles glimt in aanloop naar het nieuwe seizoen. Schoonhouden is nu de volgende stap.

Op het kunstgras is menigeen al in training. Buurt en club bezetten het veld. Zaterdag zijn er al veel spelers actief op de eerste trainingsdag van de zaterdagafdeling. Komende week beginnen de echte trainingen van de zaterdagafdeling en wordt het drukker op de avonden.


======================================================================

Komende zaterdag is de eerste oefenwedstrijd op Noord.

6 augustus


ROODENBURG ZA - LUGDUNUM ZA    14.30 UUR

================================================


In het clubhuis zijn er deze week 3 foto's ontvangen van 3 teams uit het jaar 1940. Er is ook een brief bij met de namen van de mogelijke spelers. Ze zijn gebracht door mevrouw van Rooijen. Via de sociale media en website willen we graag de juiste namen bij de juiste foto's plaatsen.

U kunt daarbij helpen via reacties op Facebook, want het is wederom uniek beeldmateriaal, dat geconserveerd dient te worden.

Gloire Kalangu, journalistiek studerend in Amsterdam , speler van de zaterdag selectie en trainer van de D groep gaat helpen met de website. Met zijn kennis van nieuwe media gaan we een nieuwe stap zetten op het gebied van presentatie door de club.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.