Roodenburg Actueel 2016 - week 25

BijTanteJansKejoBVSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 25

REACTIES OP HET BENADEREN VAN JEUGDSPELERS.

Naar aanleiding van het verhaal over het benaderen van jeugdspelers kreeg ik vooral steunbetuigingen. De één deed het af met een pluim. Op Leiden amateurvoetbal stond een juiste weergave van gevoelens, die zijn ontstaan. Jeugdspelers benaderen, waardoor anderen of niet meer kunnen spelen of noodgedwongen naar de senioren moeten, er wordt schande over gesproken. Vincent de Vos was heel duidelijk. Voetbalclubs, die jeugd opleiden moeten een vergoeding ontvangen van clubs, wanneer deze spelers gaan uitkomen in hun eerste elftal. Het maakt daarbij niet uit in welke klasse dat eerste elftal uitkomt. Een club moet beloond worden. Zo maak je elkaar uiteindelijk alleen maar sterker!

Het vergoeden van opleidingskosten zal vermoedelijk clubs stimuleren om meer energie te steken in de jeugdopleiding.

Wat betreft de top van het Leidse jeugdvoetbal. De trend is nog steeds neerwaarts gericht. Twee degradaties op divisieniveau. Het wordt er niet beter op.

EEN VOETBALSTELLING

Naar aanleiding van de bovenstaande reacties hebben wij op onze facebookpagina voor het eerst een stelling geponeerd.

VOETBALCLUBS, die jeugd opleiden, moeten een opleidingsvergoeding ontvangen van clubs, die in hun eerste elftal gebruik maken, van door hen opgeleide jeugdspelers. De KNVB beschouwt de leeftijd van 6 tot 20 jaar als opleidingsleeftijd.

Voor = ja Neen = tegen

U kunt stemmen tot 1/7/2016 en eventueel uw keuze toelichten.

EEN HELE OUDE FOTO

De redactie ontving een foto van een zeer oud Roodenburg elftal. De foto is familiebezit. Dankzij een scan kunnen we de foto toevoegen aan de rubriek "uit het verleden ".

Het is een foto van vlak na de oorlog.

zeeroudelftal

Op de foto staan van links naar rechts: Henk Peter? Jan du Prie, Piet Ju, Sam den Os sr, Siem Oudshoorn, Piet Fakkel, heer Beij. Middelste rij: Andries du Prie, Jan Trouwee en Alex du Prie. Voorste rij: Bert Martijn, Wim de Lange en Nol Zirkzee.

EERSTE BALLENSPONSORS VOOR ZATERDAG AL WEER BINNEN

Wie regelmatig kijkt op het twitteraccount van Roodenburg leest dat er energie wordt gestoken in het binnenhalen van sponsors, die een wedstrijdbal willen schenken voor een wedstrijd van de zaterdag 1 voor seizoen 2016/2017.

Roodenburg heeft twee standaardteams. Het zou mooi zijn, wanneer zowel de zaterdag als de zondag een galerij kunnen maken met namen van bedrijven, die hen zouden willen ondersteunen.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.